Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 113

Tema: Što danas kuhate? (22.dio)

  1. #1
    korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    183

    Početno

    Mi cemo danas njoke s umakom od patlidzana i zasladit se s tiramisuom (ali ne iz kutije nego domacim).

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    kak radiš umak od patlidzana?

  3. #3
    korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    183

    Početno

    To je moj omiljeni brzinski rucak... Trebaju ti njoki, patlidžan, paradajz, cesnjak, parmezan.Na malinovom ulju poprzim cesnjak, dodam na kockice izrezani patlidzan, nakon par minuta dodam paradajz na kockice i zacinim (papar, sol, mi volimo chilli pa malo zaljutim i dodam jos feferonkicu). Kad se skuha ( a to je max 20 minuta na laganoj vatrici) u tecu ubacim skuhane njoke, promijesam. Dobro posipamo parmezanom i eto rucka za pola sata gotovog a finog! Zato cu se malo igrati s tiramisuom jer je rucak stvarno na brzaka!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    šnicle pohane u parmezanu,pomfrit,brokula i karfiol na maslacu i pohane tikvice.
    poslije ću napraviti mufine koje nosim krampusu kojem idemo večeras u posjetu.



    klopu ću pofotkat ako mi djed mraz donese digitalni fotić pod bor

  5. #5
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa


    klopu ću pofotkat ako mi djed mraz donese digitalni fotić pod bor

    ako bude imao slučajno dva, recimu da taj drugi donese meni

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja jučer navečer skuhala komad teletine, celer, mrkvu, peršin i brokulu - danas ćemo imati super juhicu. a danas meso i povrće izvadim, polijem maslinovim i dodam još kuhanog krumpira i hrena i eto ti super lešo ručak

  7. #7
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    kod mene danas piletina u kukuruznoj tempuri, pire od mrkvice i sarmice od kelj(ostale od prekjučer).Desert će nam biti lažni čupavci.

  8. #8
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Paradajz juha sa njokama i francuski krumpir.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ja sam danas skuhala jako fini ručak.
    Jednom je apricot ili netko dao sličan recept.

    Zapečena riža s povrćem.
    Samo ja rižu dopola skuham, stavim u vatrostalnu zdjelu, gore narežem povrće koje je isto malo prokipilo (crvena i zelena paprika, tikvica, mrkva, karfiol, brokula), gore komadiće piletine također prije malo prodinstane i zalila sam sa jednim malim vrhnjem za kuhanje pomiješanim s jednim kiselim vrhnjem i malo parmezana.
    Baš na poslu dovršavam ostatke ručka. Mljac

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    jel je to tzv. pilav?

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    tjestenina s tikvicama i šugom i pohanci kojih je ostalo od jučer za ispeci.
    za večeru wewina kljukuša.

    sutra:mahune varivo i češka savijača sa šunkom.
    probat ću napraviti i tatinovu pitu,našla recept u francuskoj kuharici i izgleda jako privlačno.to je desert.

  12. #12
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Dolega, nadam se da ti se svidjela kljukusa

    mi smo juce imali pile (kupljeno peceno) i krompirice iz rerne, uz to mladi sir i mileram.

    danas je na programu grasak s junetinom. za vikend je bio grah, oba dana, krecimo pa mi nije zgodno da puno kuham.

    a sutra, e za sutra nemam pojma...

  13. #13
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Jutros skuhala: varivo od smrznutog povrca iz vrecice s dodatkom kus-kusa. Mozda popodne dodamo nesto uz to.

    Sto se tice smrznutog povrca
    uglavnom sam ga izbjegavala, tj. prala, cistila, rezuckala svjeze, ali sam shvatila da gotovo uvijek pretjeram - tj. skuham dvostruko vise nego sto nam treba (pa se na kraju i baci ).
    Gledam ovo mijesano povrce ih vrecice, a u njemu 10 cvjetica brokule i cvjetace, maximalno pola mrkve narezane na stapice, sacica graska i sacica mahuna. I to je sve, a ipak dosta.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    mi ćemo danas juhu /teleće-povrtni ostatak od jučer/, bolonjez s rezancima + salata od matovilca.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    mi ćemo brokoli s krumpirom, zapečene batke i salatu
    za deset breskvice

  16. #16
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Kelj varivo sa krumpirom i faširancima.

  17. #17
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    na repertoaru francuska kuhinja (nabavila francusku kuharicu)

    .
    kad je vec tako ajd nabaci recept te famozne francuske juhe od luka da vidimo i to cudo.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Što je pilav?

  19. #19
    korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    183

    Početno

    Mi smo jucer imali zelene rezance s umakom od vrganja, a danas mm pece rostilj na balkonu i jako fino mirisi (pljeskavice punjene sirom)...
    Cekamo recept za francusku juhu od luka

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    mislim da je pilav kad se riža zapeče sa raznim dodacima

  21. #21
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj branka1 prvotno napisa
    Što je pilav?
    domaći rezanci koji se spremaju ili s maslacem ili vrhnjem kao umakom. mislim kod mene.
    jednostavno jelo.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    kaj nije riža ? white musk će sigurno znati

  23. #23

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja sam danas pravila dolegin francuski kelj i jaaaako je fino. Dečki su oduševljeni.
    A ja mislim da mi danas ništa ne bi bilo slađe od kruha i čvaraka. Nisam ih jela godinama - a ove godine mi je baš došlo. I sada ih grickam

  24. #24

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    kupovne ili domaće?

  25. #25

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Domaće, naravno

  26. #26
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja danas napravila pohanu piletinu, pire i dinstani grasak. mirisalo je na domace, nedjeljno, ali mrzim takvu hranu poslije koje mozes samo zaspati.
    ok, ostali, ja se jos drzim.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    e da je meni koje prasence u Zagrebu....

  28. #28

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Pilav je neka vrsta rizota. Barem u indijskoj i bliskim kuhinjama.

  29. #29

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    mi danas pohane palačinke, tatar umak i šarenu salatu
    za desert će biti šta iz čizmice

  30. #30
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Pilav je termin koji moze (u sarajevskoj kuhinji) oznacavati i jeriscev pilav - a to su oni domaci rezanci pripremljeni na nacin koji je spomenula Mamita, ili pirinc pilav, dakle jelo od rize, sa ili bez dodataka.

    Termin koji se u Hercegovini koristi za rizu s dodacima je pirjan.

  31. #31
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja ću danas bob s povrćem i koprom (za moju dille)

  32. #32
    korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    183

    Početno

    Mi danas kuhamo peperonatu ("cuspajz" od tikvice, paradajza, paprike i krumpira), a mm ce si to dopuniti mesinom s rostilja od jucer..

  33. #33

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj korason prvotno napisa
    Cekamo recept za francusku juhu od luka
    ajde, ajde, i mene to zanima!!!!

  34. #34
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Ovo j “moja” francuska supa od luka, pa dok Dolega ne napiše svoj recpt, možete probati I ovaj, super je fin.

    Samo što a nekad stavim umjesto 1l bistre juhe 750ml juhe I 250ml svježe iscjeđenog soka od limuna I narandže(pola-pola).Ili sok od jabuke isto lijepo šmeka.Ah, ti ukusi….



    750 g luka
    50 g putera
    2 EL brašna
    1 l Bistre mesne ili povrtne supe

    Sol I biber
    6 kriški Tosta(bijeli ili integralni)
    200 g Ribane Gaude
    šećer

    Luk oguliti, isjeći na tanke kolutove I prepržiti na maslacu.Posuti brašnom I zaliti supom.Poklopiti I nastaviti kuhati.Začiniti.
    Tost isjeći na manje kockice.Supu rasporediti u 6 zdjelica(vatrostalne),posuti kockicama kruha , a zatim I ribanim sirom.
    Zdjelicu staviti u pećnicu na 250° 10-12 min. da se sve zapeče.

    Prijatno!

  35. #35

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Recept za franc. juhu od luka bio danas u emisiji Dobro jutro..., ima na teletekstu, valjda...u svakom slučaju slično kao što je WM napisala.

  36. #36
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Juha od mrkve i špageti sa šuć muć umakom. Umak je od pilećih prsa narezanih na kockice, luka, paprike, mocarele, gaude, vrhnja za kuhanje i malo kiselog vrhnja.

  37. #37
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Žganci s mlijekom

  38. #38

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    danas pizza sa čevapima

  39. #39
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    grah sa zeljem.
    kod mame

  40. #40
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    I zaliti supom.Poklopiti I nastaviti kuhati..
    koliko se dugo kuha ?

  41. #41

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Sutra fish-paprikaš!

  42. #42
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Sutra fish-paprikaš!
    to mi je san probat. kako se radi?

  43. #43

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Lu prvotno napisa
    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Sutra fish-paprikaš!
    to mi je san probat. kako se radi?
    Ja probala jednom u Slavoniji, ali mi se nije svidjelo. Doduse, nisam ljubitelj ribe. Nekako mi precorbasto, nabacano...a i ljuto
    Ali su im zato palacinci prva liga.

  44. #44
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    ja nisam nikad jela rijecnu ribu i dok sam bila trudna zicala susjeda da mi skuha on je ribic...ali nekako nikada nije. jos uvijek bi probala. zamisljam da je crveno i ljuto...otprilike kako si opisala i mislim da bi mi bilo fino.

  45. #45

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    danas ostatke variva od jučer, kupus lešo i muzgavce na salatu..za grickat girice..od slatkog mami žlica kinderlade

  46. #46
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    aaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjj Majo,

    pa zar u hrvatskoj ima prave kinderlade. One od prije( što bi u Bosni rekli, birvaktilske)?????

    ja to nigdje nisam mogla naći!!!!Kod nas nema

  47. #47

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    aaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjj Majo,

    pa zar u hrvatskoj ima prave kinderlade. One od prije( što bi u Bosni rekli, birvaktilske)?????

    ja to nigdje nisam mogla naći!!!!Kod nas nema
    ne znam prijo jel ti to baš ona naša? al je zakon!

  48. #48

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    Male osliće, rižu s blitvom. Oboje klinaca mi obožavaju ribu, što ne mogu reći i za rižu s blitvom.

  49. #49

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Danas oslić , krumpir salata i tartar

  50. #50

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja obožavam kuhanu riječku ribu, a šarana naročito. Osim fish-paprikaša često pravimo i šarana na ciganski (jedan od najboljih recepata koji sam pokupila )- to ću sutra, od ovih ljepših djelova šarana koji su ostali.
    Ja fish-paprikaš pravim tako da pozovem mamu i tatu na ručak, pa oni to skuhaju
    Ugl. važno je izdinstati dosta crvenog luka, koji se ili propasira ili usitni u multipraktiku. On daje gustinu. Doda se paradaiz iz flaše (domaći, naravno), vode, posoli i zaljuti po želji. Ja sada ne podnosim ljuto pa moji dodaju tabasco direkt sebi u tanjur. Kada to prokuha, stavi se riba i kuha, čini mi se 20ak minuta. Jedemo uz kuhanu tjesteninu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •