Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Trudnica za volanom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Trudnica za volanom

Nedavno me kolega s posla pitao da l' smijem ja kao trudnica u već visokom stupnju trudnoće voziti? Kao da je on čuo da je to negdje u zakonu zabranjeno :? Ja nisam nikad čula za to, pa se i dalje vozim sama dok god se osjećam ugodno za volanom. A živim na selu pa ne mogu ni po djecu u vrtić bez auta. A da ne kažem da mi treba sat vremena vožnje do Svetog Duha gdje idem na pregled. Pa ne mogu tražiti da MM ne radi te dane kad imam pregled?
    Da l' je netko čuo išta slično o vožnji u trudnoći?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se doc u prvoj T iznenadila kad sam joj rekla da vozim, a bila sam negdje 37, 38 tjedana, ne znam ni je vise. dalje od toga sam pustala md-a da vozi, iako ne znam koliko je to korisnije, jer se samo nerviram kad se vozim s nekim drugim (ja sam sama sebi najbolji vozac ).

mislim da nema zakonske prepreke, nego jedino prilikom eventualnog sudara, pa i lakseg, trbuh ti ide direktno na volan. hm.

mene sad nema tko voziti, pjeske i tramvajem idem na krace relacije, a glupo mi je opce razmisljati u stilu "sta ako me netko udari" jer onda ne bi trebala niti iz kuce izlaziti (malo pretjerana usporedba ali ajde, neka ).

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da nije zakonom zabranjeno, mozes voziti sve dok je tebi to OK.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ja vozim - 40 tjedana!!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam 38+3 tjedna trudna i vozim bez problema Nitko se nije tome začudio, niti me itko išta ispitivao...do nedavno- kada me tata pitao zar mi nije teško sa tolikim trbuhom voziti Odgovor je bio naravno da nije....iako na nepreglednijim raskrižjima se jedva pregnem da vidim dolazi li auto sa ijedne strane Ali nigdje ne žurim, tako da to obavim polako i opet mi nije nikakav problem

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam vozila do zadnjeg dana.
    čak me jednom zaustavila policija, a drobatost nije komentirala.

jedini mi je problem bio izlazak iz auta zbog debljine i težine jer je auto dosta nisko.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja tek provozila sad u trudnoći! I ako sad opet stanem, onda nisam ništa napravila i opet ću u nevozačice. Tako da nema šanse da odustanem - vozit ću dok god budem osjećala da mogu. Deset puta bi mi bolo gore naguravati se sada po tramvajima i autobusima nego sjesti u auto i odvesti se kamo trebam.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: Trudnica za volanom

Citiraj sonja prvotno napisa
    Nedavno me kolega s posla pitao da l' smijem ja kao trudnica u već visokom stupnju trudnoće voziti? Kao da je on čuo da je to negdje u zakonu zabranjeno :?

Zakon o sigurnosti pormeta na cestama nigdje niti u jednom članku ne ograničava trudnice da voze i voziti smiješ koliko hoćeš i kud hoćeš ako to nravano možeš.

Ono što Zakon zabranjuje je voziti kada to zbog fizičkog ili psihičkog zdravlja nismo u mogućnosti, a to znači zbog bolesti koja vozača sprječava da reagira kao u normalnim uvjetima, alkohol, liječenje nekih bolesti lijekovima koji uzrokuju pormjene u refleksima, uspavljuju i slično.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam se sama odvezla i u bolnicu na porod
    doduše, ne u trudovima, oni su došli kasnije

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam odustala kad sam shvatila da sam i u "drugom stanju duha", da reagiram s odmakom, da sam usporenija na reakcijama, a kad je trbuh ekspandirao; da jedva vidim mrtvi kut.
    Ne cini mi se bas optimalno stanje za voznju, pa sam odustala.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam vozila još dan prije poroda, polako i sigurno.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vozim i imam onaj prenatalov pojas za trudnice koji mi je super jer sam propisno vezana, a nema pritiska na dojnji dio trbuha!

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja tkđ. vozim-35 tjedan. malo jest teže, ali može se. pojas ne stavljam otkad sam saznala da sam trudna.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto? mislim da je puno opasnija voznja bez pojasa nego s pojasom bile trudne ili ne.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj paid prvotno napisa
    ja tkđ. vozim-35 tjedan. malo jest teže, ali može se. pojas ne stavljam otkad sam saznala da sam trudna.
    ne to radit. trudnoca nije kontraindicirana vezivanju pojasom. ugrozavas i sebe i dijete ne vezivanjem.

pojas namjesti ispod stomaka i gornji dio nek ide preko kljucne kosti i izmedju grudi. i obavezno se u vozilu vezi, vozila - ne vozila

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Trudnica za volanom

Citiraj bleeda prvotno napisa
    Citiraj sonja prvotno napisa
    Nedavno me kolega s posla pitao da l' smijem ja kao trudnica u već visokom stupnju trudnoće voziti? Kao da je on čuo da je to negdje u zakonu zabranjeno :?

Zakon o sigurnosti pormeta na cestama nigdje niti u jednom članku ne ograničava trudnice da voze i voziti smiješ koliko hoćeš i kud hoćeš ako to nravano možeš.

Ono što Zakon zabranjuje je voziti kada to zbog fizičkog ili psihičkog zdravlja nismo u mogućnosti, a to znači zbog bolesti koja vozača sprječava da reagira kao u normalnim uvjetima, alkohol, liječenje nekih bolesti lijekovima koji uzrokuju pormjene u refleksima, uspavljuju i slično.
    pa bih ja dodala da u stvari tvoj kolega s posla ne bi smio, uslijed ocitih halucinacija, upravljat vozilom

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i, zaboravna baba , nisam rekla da sam sva cetiri puta vozila do poroda, sama, s djecom, u svim mogucim kombinacijama (stavljala i vadila djecu iz sjedalica) i uvijek - vezana i sama

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam vozila cijelu prvu trudnoću i imala manju prometnu pred kraj (35. tjedan), bila sam pravilno vezana i sve je bilo ok.

Doc komentirao da bi bilo svašta da nije bilo pojasa, vjerujem da je u pravu.

Sad opet vozim i sve ok, ali pojas uvijek!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja uvijek kažem da bolje vozim nego hodam. A mislim da će to još više dolaziti do izražaja kako budem postajala veća i teža. Jedino što me malo zabrinjava kad je cesta dosta neravna. Stavila sam jastućić na sic da to malo ublažim. što mislite o tome? Da li to tresuckanje može zasmetati bebi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja ne vozim na mirovanju sam 8)
    sad sam u 35+2 i nisam vec neko vrijeme za volanom (tek 10-tak dana mirujem) ali eto... nekako sam poslusala MM-a, koji se boji nekog nezgodnog slucaja u prometu...
    Pa eto... nije mi tako strasno sto ne vozim neko vrijeme, a kako sam na mirovanju uopce ne razmisljam o tome

I sto se pojasa tice, uvijek se vezem i cijelu trudnocu i prvu i ovu i jos uvijek kad sam u autu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    ja uvijek kažem da bolje vozim nego hodam. A mislim da će to još više dolaziti do izražaja kako budem postajala veća i teža. Jedino što me malo zabrinjava kad je cesta dosta neravna. Stavila sam jastućić na sic da to malo ublažim. što mislite o tome? Da li to tresuckanje može zasmetati bebi?
    mislim da ne moze. jer se tresuckas i dok hodas, jel. meni smetaju rupe na cesti pa radije idem duzim i kvalitetnijim putem nego kracim i rupavim. ali beba je fino zasticena i uljuljkana, mislim da je njoj i gust voziti se po rupama

ali pojas je obavezan, jer ako ga nema letis s trbuhom u volan cak i pri najmanjim brzinama, i cak i pri naglom kocenju.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pita otac od moje prijateljice jesan rodila i sretne me na krizanju pa zakljuci da nisam jer je stomak jos tu

navecer san odvezla svoju prijateljicu na palacinke da proslavimo njen rodjendan i ujutro isla rodit. (40+1)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam vozila cijelu trudnocu do samog kraja

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam isto vozila cijelu trudnoću i to jaaako puno. Skoro svaki dan sam išla nekuda .
    Tako sam otišla na kontrolu sa 38 tj. i ostala u bolnici (hipertenzija) a auto ostao na parkiralištu .
    A pojas uvijek i svugdje. U svakom slučaju je bolje biti vezan. I za mamu i za bebu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mikka i ja se slažem da pojas treba uvijek imati.
    ali što je sa zračnim jastucima? vidjela sam da mogu isključiti suvozački a netko mi je rekao da je to upravo radi trudnica ????

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Zima daj razmisli. Ako ti pojas ili zračni jastuk spasi život. Zar isto nije bitno i kada si trudna.
    Pa ako se već nešto i dogodi, sigurnije je biti vezan i imati airbag. Zar ne?
    Nhf

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

znam.... i meni je isto zvučalo kao i ono dal je zakonski zabranjeno da trudnice voze. al kad sam krenula razmišljat - zračni jastuk dosta jako udara i može spasiti glavu ali obično polomi i rebra. Što tek onda može napraviti bebi? Uglavnom ispada da pri malim brzinama može napraviti više štete nego koristi. Zato je i predviđeno da se ne uključuje kod slabijih sudara. Također je činjenica da su neki senzori smješteni na mjestima gdje mogu dobiti udarac a da uopće nije bilo sudara. legendarna je anegdota kad su naši novinari testirali octaviu pa su im se uključili zračni jastuci jer je kamen koji je odbacio kamion lupio po senzoru ispod praga.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa ok....ali većina auta ima airbag i na suvozačkom mjestu (odnosno svi koji imaju na vozačkom, ako se ne varam) i ako te muž vozi...ista stvar, zar ne?

Vezati se i lagano vozit i to je to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •