Results 1 to 5 of 5

Thread: U čemu je tajna patliđana iz konzerve?

  1. #1

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,022

    Default U čemu je tajna patliđana iz konzerve?

    Kupila sam u Lidlu patliđane u konzervi, i bili su - savršeni, mekani, tekstura im je bila skroz nekako glatka. Sastav piše samo patliđani, paradajz, luk, češnjak, sol.
    Meni patliđani kako god ih radila ispadnu nekako spužvasti. Ovi su bili kao fileti pečenih paprika, samo je okus bio od patliđana.
    Jel zna netko u čemu je tajna, i kako to postići u kućnoj radinosti?

  2. #2
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    U lidlu su imali "roštiljane" tikvice i patlidžane u ulju, a čini mi se (po okusu) da su bili napola pečeni i takvi konzervirani. Možda je u tome tajna.

    Povremeno ispečem ili popržim tikvice i mariniram u limunovom soku, soja umaku i maslinovom ulju s peršinovim listom i to je super, ali tikvice "spalim" do kraja i nikad nisu onako čvrste i sirovima nalik kao te iz Lidla. Slijedeći put ću ih spremiti na pola i marinirati pa javim kako je ispalo.

  3. #3

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    BiH
    Posts
    115

    Default

    Nisam probala te u konzervi ali pretpostavljam na šta misliš. Probaj ih ispeći na platni šporeta (ili još bolje na roštilju).

  4. #4

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,022

    Default

    Ja inače pečem tikvice i patliđane po Davorovom receptu. Znači da ih probam peći samo 10 minuta? Neće li biti pretvrdi? Hoće li mariniranjem još omekšati?

  5. #5
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    To ti ne znam i dok ne probam neću biti siguran je li to uopće jestivo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •