-
U čemu je tajna patliđana iz konzerve?
Kupila sam u Lidlu patliđane u konzervi, i bili su - savršeni, mekani, tekstura im je bila skroz nekako glatka. Sastav piše samo patliđani, paradajz, luk, češnjak, sol.
Meni patliđani kako god ih radila ispadnu nekako spužvasti. Ovi su bili kao fileti pečenih paprika, samo je okus bio od patliđana.
Jel zna netko u čemu je tajna, i kako to postići u kućnoj radinosti?
-
U lidlu su imali "roštiljane" tikvice i patlidžane u ulju, a čini mi se (po okusu) da su bili napola pečeni i takvi konzervirani. Možda je u tome tajna.
Povremeno ispečem ili popržim tikvice i mariniram u limunovom soku, soja umaku i maslinovom ulju s peršinovim listom i to je super, ali tikvice "spalim" do kraja i nikad nisu onako čvrste i sirovima nalik kao te iz Lidla. Slijedeći put ću ih spremiti na pola i marinirati pa javim kako je ispalo.
-
Nisam probala te u konzervi ali pretpostavljam na šta misliš. Probaj ih ispeći na platni šporeta (ili još bolje na roštilju).
-
Ja inače pečem tikvice i patliđane po Davorovom receptu. Znači da ih probam peći samo 10 minuta? Neće li biti pretvrdi? Hoće li mariniranjem još omekšati?
-
To ti ne znam i dok ne probam neću biti siguran je li to uopće jestivo
Posting Permissions
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules