Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: U čemu je tajna patliđana iz konzerve?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno U čemu je tajna patliđana iz konzerve?

Kupila sam u Lidlu patliđane u konzervi, i bili su - savršeni, mekani, tekstura im je bila skroz nekako glatka. Sastav piše samo patliđani, paradajz, luk, češnjak, sol.
    Meni patliđani kako god ih radila ispadnu nekako spužvasti. Ovi su bili kao fileti pečenih paprika, samo je okus bio od patliđana.
    Jel zna netko u čemu je tajna, i kako to postići u kućnoj radinosti?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U lidlu su imali "roštiljane" tikvice i patlidžane u ulju, a čini mi se (po okusu) da su bili napola pečeni i takvi konzervirani. Možda je u tome tajna.

Povremeno ispečem ili popržim tikvice i mariniram u limunovom soku, soja umaku i maslinovom ulju s peršinovim listom i to je super, ali tikvice "spalim" do kraja i nikad nisu onako čvrste i sirovima nalik kao te iz Lidla. Slijedeći put ću ih spremiti na pola i marinirati pa javim kako je ispalo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam probala te u konzervi ali pretpostavljam na šta misliš. Probaj ih ispeći na platni šporeta (ili još bolje na roštilju).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja inače pečem tikvice i patliđane po Davorovom receptu. Znači da ih probam peći samo 10 minuta? Neće li biti pretvrdi? Hoće li mariniranjem još omekšati?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To ti ne znam i dok ne probam neću biti siguran je li to uopće jestivo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •