Tražim provjereni recept za macine oči, onaj kolač s bananom, mljac...idemo kuharice :D
Tražim provjereni recept za macine oči, onaj kolač s bananom, mljac...idemo kuharice :D
MAČJE OČI (čokoladno-bademasta varijanta, jaaaako fino)
Za biskvit:
5 jaja
80 g šećera
5 g brašna
17 g kakaa
1 pp
Za kremu:
5 jaja
100 g šećera
150 g čokolade
1 vanilin šećer
200 g maslaca
100 g mljevenih ili badema ili oraha ili lješnjaka
2 žlice ruma
Za nadjev:
1 kg banana
1 velika žlica limunovog soka
1. Jaja pjenasto izmiješati sa šećerom, na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Izliti u lim i peći 18 minuta na 170. Pečeni biskvit zarolati i pustiti da se ohladi.
2. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješati i kuhati na pari uz stalno miješanje, pred kraj dodati natrganu čokoladu, miješati dok se ne otopi. U ohlađeno dodati izrađen maslac, dobro promiješati pa dodati bademe i rum.
3. Oguljene banane poprskati limunom da ne pocrne, odmotati biskvit, premazati ga većim dijelom kreme (jedan dio ostaviti za vanjski premaz), uz jedan rub složiti dva reda banana pa zarolati. Izvana krema.
Iskreno, ne znam tko mi je dao recept, moguće da je forumski, isproban je i jako fin.
da li netko ima recept bez oraha, lješnjaka, badema i sl? ili savjet šta može umjesto toga?
Pozdrav!**mial** prvotno napisa
Ja ti radim macje oci u crnoj i bijeloj varijanti. Kod bijele kreme idu orasi u tijesto, a kod cokoladne ne idu. Preporucam!![]()
MAČJE OČI (tamna verzija)
TIJESTO:
5 jaja
4 žlice šećera
2.5 žlice kakaa
1 žlica brašna
1 prašak za pecivo
NADJEV:
3 jaja
15 dag šećera
15 dag čokolade
1 vanilin šećer
30 dag maslaca
3 – 4 banane
UPUTA:
Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte kakao, brašno, prašak i snijeg. Uzmite velik lim da tijesto bude u tankom sloju. Dobro ga namažite i pobrašnite (ja kupim gotove folije za pečenje). Ulijte tijesto i pecite na srednje jakoj vatri najviše 15 minuta. Odmah oba dulja kraja savijte prema sredini kao roladu. Ostavite da se ohladi.
Kremu kuhajte na pari: jaja i šećer, zatim dodajte čokoladu i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu umiješajte dobro izrađeni maslac. Pricekajte da se krema malo zgusne.
Oprezno odvijte tijesto i premažite ga polovicom nadjeva. S oba dulja ruba stavite banane. Ponovno savijte s obje strane prema sredini, pa izvana namažite kremom.