Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Macine oči-tražim recept

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Macine oči-tražim recept

Tražim provjereni recept za macine oči, onaj kolač s bananom, mljac...idemo kuharice :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MAČJE OČI (čokoladno-bademasta varijanta, jaaaako fino)

Za biskvit:

5 jaja
    80 g šećera
    5 g brašna
    17 g kakaa
    1 pp

Za kremu:

5 jaja
    100 g šećera
    150 g čokolade
    1 vanilin šećer
    200 g maslaca
    100 g mljevenih ili badema ili oraha ili lješnjaka
    2 žlice ruma

Za nadjev:

1 kg banana
    1 velika žlica limunovog soka

1. Jaja pjenasto izmiješati sa šećerom, na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Izliti u lim i peći 18 minuta na 170. Pečeni biskvit zarolati i pustiti da se ohladi.

2. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješati i kuhati na pari uz stalno miješanje, pred kraj dodati natrganu čokoladu, miješati dok se ne otopi. U ohlađeno dodati izrađen maslac, dobro promiješati pa dodati bademe i rum.

3. Oguljene banane poprskati limunom da ne pocrne, odmotati biskvit, premazati ga većim dijelom kreme (jedan dio ostaviti za vanjski premaz), uz jedan rub složiti dva reda banana pa zarolati. Izvana krema.

Iskreno, ne znam tko mi je dao recept, moguće da je forumski, isproban je i jako fin.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da li netko ima recept bez oraha, lješnjaka, badema i sl? ili savjet šta može umjesto toga?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Astra ,probat ćemo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    da li netko ima recept bez oraha, lješnjaka, badema i sl? ili savjet šta može umjesto toga?
    Pozdrav!
    Ja ti radim macje oci u crnoj i bijeloj varijanti. Kod bijele kreme idu orasi u tijesto, a kod cokoladne ne idu. Preporucam!

MAČJE OČI (tamna verzija)

TIJESTO:
    5 jaja
    4 žlice šećera
    2.5 žlice kakaa
    1 žlica brašna
    1 prašak za pecivo

NADJEV:
    3 jaja
    15 dag šećera
    15 dag čokolade
    1 vanilin šećer
    30 dag maslaca
    3 – 4 banane

UPUTA:

Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte kakao, brašno, prašak i snijeg. Uzmite velik lim da tijesto bude u tankom sloju. Dobro ga namažite i pobrašnite (ja kupim gotove folije za pečenje). Ulijte tijesto i pecite na srednje jakoj vatri najviše 15 minuta. Odmah oba dulja kraja savijte prema sredini kao roladu. Ostavite da se ohladi.

Kremu kuhajte na pari: jaja i šećer, zatim dodajte čokoladu i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu umiješajte dobro izrađeni maslac. Pricekajte da se krema malo zgusne.

Oprezno odvijte tijesto i premažite ga polovicom nadjeva. S oba dulja ruba stavite banane. Ponovno savijte s obje strane prema sredini, pa izvana namažite kremom.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj DudaGG prvotno napisa
    Citiraj **mial** prvotno napisa
    Pozdrav!
    Ja ti radim macje oci u crnoj i bijeloj varijanti. Kod bijele kreme idu orasi u tijesto, a kod cokoladne ne idu. Preporucam!

MAČJE OČI (tamna verzija)

TIJESTO:
    5 jaja
    4 žlice šećera
    2.5 žlice kakaa
    1 žlica brašna
    1 prašak za pecivo

NADJEV:
    3 jaja
    15 dag šećera
    15 dag čokolade
    1 vanilin šećer
    30 dag maslaca
    3 – 4 banane

UPUTA:

Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte kakao, brašno, prašak i snijeg. Uzmite velik lim da tijesto bude u tankom sloju. Dobro ga namažite i pobrašnite (ja kupim gotove folije za pečenje). Ulijte tijesto i pecite na srednje jakoj vatri najviše 15 minuta. Odmah oba dulja kraja savijte prema sredini kao roladu. Ostavite da se ohladi.

Kremu kuhajte na pari: jaja i šećer, zatim dodajte čokoladu i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu umiješajte dobro izrađeni maslac. Pricekajte da se krema malo zgusne.

Oprezno odvijte tijesto i premažite ga polovicom nadjeva. S oba dulja ruba stavite banane. Ponovno savijte s obje strane prema sredini, pa izvana namažite kremom.
    hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •