Citiraj kate prvotno napisa
Ninči,hvala ti puno.

Znaš li reći što bi napravili da tumor nije bio dobroćudan?
I sjećaš li se kakva ti je "cista" po opisu bila na UZV?
Nema na čemu!

Da je tumor bio zloćudan, jedino što bi mogli napraviti je pretpostavljam zašiti me i čekati dok ne rodim :/

A opis ciste na prvom UZV pregledu je bio:
Iznad maternice i lijevo prikaže se unilokularna cistična tvorba 109x75mm, glatke stijenke, anehogenog sadržaja.

Dok mi na otpusnom psimu piše:
Intraoperacijski su primljena adneksa, tuba duljine 7cm, histološki urednog izgleda, te tumorozno promijenjen jajnik promjera 11cm, na prerezu kojeg je cistična šupljina promjera 10cm, ispunjena mucioznim sadržajem. Histološki stijenka cistične tvorbe građena od veziva, a obložena jednim redom mucioznog cilindričnog epitela. Periferno je vidljivo uredno tkivo jajnika.

Eto, nadam se da ti je bar malo pomoglo

Clumsy mom- znam da su sve cure koje su bile samnom u bolnici i imale cistu na jajniku, operirale je laparoskopski. Punkcija nikome nije rađena. Mene su jedinu rezali jer se laparoskopski ne može operirati u trudnoći. Punkcija ne znam da je ikome rađena. Zašto nije rađena- ne bih znala reći. Jer stvarno ne znam ništa o punkciji jajnika. Ali znam o punkciji npr. lakta ili koljena- i voda se najčešće vrati nakon nekog vremena. Sad- možda pričam gluposti, ali nešta mi govori da zašto ne bi tako bilo i sa cistama? Eto možda znaš, a mene sad baš zainteresiralo Možda i pitam svog dr. sljedeći put kad budem išla.