Da, zapravo je jednako loše...Mladi ljudi izabiru vegetarijanstvo radi imidža, radi trenda i, kao što si sama rekla, radi furke na ekologiju, a sve skupa ni tri knjige nisu pročitali niti na jednu navedenu temu... Da sam majka takvog vegetarijanca, zabrinula bih se... Ali, i ja sam mlada "čovjekica" pa sam izabrala makrobiotiku jer sam uvidjela da mi prehrana bez mesa uvelike godi... preporodila sam se u vrlo kratkome roku! Problemi s kožom, sa željezom....sve je nestalo, nema upala, ne ma gripa, nema temperatura... nema onoga što me "zagnoji", a često sam oboljevala od upala i sinusa i mjehura. Nakon "preobrazbe" sve je nestalo!!!!Anita-AZ prvotno napisa
Ali, što više "rastem" uviđam da ni makrobiotika nije Bogom dana i da bi trebalo puno literature prostudirati i izabrati iz svakog smijera neke bitne i ključne odrednice.
Mislim, da je puno zdravije postiti, manje jesti i jesti jednoličniju hranu... dok makrobiotika propagira što raznolikije... sada si zamislite i strpajte u jedan imaginarni lonac sve što ste danas pojeli... Ostavite ga da se brčka preko noći, sutra ga otvorite i osjetit ćete nesnosan smrad te razgrađene hrane. Isti taj smrad se stvara u našim crijevima... puno kombinacija a sve da bi zadovoljili svoje hedonističke potrebe.
Nažalost, svi mi, koliko god svjesni ili nesvjesni bili jedemo ono što volimo, što nam je fino, što dobro miriši i izgleda, a često isto to je ogroman otrov za naše tijelo.
Mislim, kada smo već kod otvorenosti, niti ja ne volim brokulu, nisam luda za njom, ali je jedem ponekad jer znam da tako sebi činim dobro..
Razgovarala sam s roditeljima na ovu temu, inače grezi mesojedima i pitaju me zašto bi se uskraćivali u uživanju. Tvrde kako oni ne žele živjeti sto godina i da ne vide razlog zašto bi se odrekli nečega što jako vole???!!!!
Ja im na to odgovaram kako niti ja ne želim živjeti sto godina, ali isto tako ne želim u 60.-toj ležati po bolnicama metastazirana... Želim uživati u životu, a zdrava hrana i se što ide uz to će mi to omogućiti!!!!