Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 148

Tema: ZPB 2005., 48. dio

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Lovre je oper sinoć imao relativno visoku temperaturu 38,5, jutros je pala. I dalje je super volje i neka nikakvih drugih smetnji. Nemam pojma što da mislim. Stijena?
    Kak mu mjeriš - pod pazuhom ili u guzi (ja doduše već neko vrijeme pod pazuhom, al ne znam kako to drugi rade), jer ako je tolika u guzi - to nije visoka temperatura - ali ako traje već nekoliko dana, trebalo bi ići vidjeti što je, ili bar nazvati pedijatra da vas ne uhvate ovi praznici, pa se možeš fućkat na hitnoj....
    ako je pod pazuhom (ja ne skidam do 39 pod pazuhom, ali svatko ima svoj prag), to bi već moglo bit nešto ozbiljnije - virus/bakterija (kažu da virus hoće višu temperaturu, a opet ima i bakterija koje uzrokuju jako visoku temperaturu :/ ), pa ako ništa drugo da vidite leukocite......ne znam - ja bih tako, ali opet ne mogu reći da je patrik ikad bolovao od ičeg ozbiljnijeg pa da baš imam nekog iskustva.

jel bio u kontaktu s vrtićkom djecom - da nije kakva osipna u ranoj fazi?

drugi simptomi? jel se na što žali?

občno i pedijatri kažu da sa svakim simptomom treba pričekati par dana da se vidi u kojem će se smjeru razvit jer ni oni ne znaju što je dok se bolest ne razvije, ali ako traje već par dana, bolje da odeš vidjeti što je...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemamo max tv,ali gledamo preko neta ponekad. Nisam to još vidjela,morat ću istražiti.Tnx!!

A za zubiće...uf,ne znam...nama se Roko toliko budio da mi te zube nismo ni skontali nešto posebno. Vjeruj mi da ne može biti gore nego što je bilo nama
    Sjećam se dužeg perioda kada smo ga morali nositi jedno sat vremena da bi zaspao,a nakon toga se budio i jako plakao doslovno svakih 15 minuta do pola sata maximum i pomagalo je samo nošanje ili ev. ljuljanje u kolicima...ma horor beba kažem vam ja
    Tko bi rekao da će ispasti tako super dijete (opet )!

I mi mjerimo pod pazuhom temperaturu....mislim da ne bi ni dao u guzu :/ (bar se nadam )

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Nemamo max tv,ali gledamo preko neta ponekad. Nisam to još vidjela,morat ću istražiti.Tnx!!
    to ti se zove "Look around you"
    http://www.babytvchannel.com/view_pr...i=11&p=60&si=8

ma pitajte mene, ja apsolvirala baby tv 8)

zapravo je babytv jako dobra stvar ako se konzumira u normalnim količinama

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ni meni Mateo nije spavao u komadu noć kao beba,sve to ima svoje nekad je gladno,nekad ima grčeve,pa muče ga zubići,pa je pospan a neki su samo plačljivi po prirodi,osjetljivi sve su to razlozi za plač dok ona tebi napreduje dobro je
    sječam se da se nisam naspavala dvije i pol godine,naspavala sam se onaj dan kad smo prekinuli nočno cicanje i od tad spava budi se jedino ak je prehlađen ili sl

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

yas potisujem zube, poludit ću sa Elom,nadan se da su zubi,ali sumnjam i na skok u razvoju,jede svaka 2 sata(do sada otprilike svaka 3),i ne mogu reći da se pošteno nasisa,nego baš brljavi!
    suosjećam,i nadam se zubu,mada sa Ivanom nikakvih problena,pa ne znam ni šta da očekujem!
    jel joj mažeš čeljusti sa čime!

stjena sveznalice,gdje da nabavim Boba graditelja?Ivano ga nikad nije vidio,a čitam da su Vaši klinci "ludi" za njim?!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Kak mu mjeriš - pod pazuhom ili u guzi (ja doduše već neko vrijeme pod pazuhom, al ne znam kako to drugi rade), jer ako je tolika u guzi - to nije visoka temperatura - ali ako traje već nekoliko dana, trebalo bi ići vidjeti što je, ili bar nazvati pedijatra da vas ne uhvate ovi praznici, pa se možeš fućkat na hitnoj....
    ako je pod pazuhom (ja ne skidam do 39 pod pazuhom, ali svatko ima svoj prag), to bi već moglo bit nešto ozbiljnije - virus/bakterija (kažu da virus hoće višu temperaturu, a opet ima i bakterija koje uzrokuju jako visoku temperaturu :/ ), pa ako ništa drugo da vidite leukocite......ne znam - ja bih tako, ali opet ne mogu reći da je patrik ikad bolovao od ičeg ozbiljnijeg pa da baš imam nekog iskustva.

jel bio u kontaktu s vrtićkom djecom - da nije kakva osipna u ranoj fazi?

drugi simptomi? jel se na što žali?
    Mjerimo pod pazuhom. U pravilu, ne skidam do 38,5 (osim pred noć - tad mi je granica na 38).
    Bili smo na rođendanu u subotu popodne (njemu se temperatura javila u srijedu prijepodne).
    Drugi simptomi - apsolutno ništa. Čak je i dobre volje.
    Pedijatrica ga je pogledala u srijedu popodne, rekla da mu je grlo malo crveno. Da pričekamo...

Sad sam se čula s mamom - nema temperaturu.

kako izgleda ona trodnevna groznica? To još nismo imali.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    stjena sveznalice,gdje da nabavim Boba graditelja?Ivano ga nikad nije vidio,a čitam da su Vaši klinci "ludi" za njim?!
    Nisam Stijena ali... Imaš ga u Ipercoopu (više različitih DVDova), vjerojatno i na kojem kiosku (samo jedan - mislim da u subotu uz Slobodnu izlazi novi).

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja sam ga dugo tražila, ali neki sam dan rekla da je izašao uz Slobodnu, pa pogledaj jel ga još ima na kioscima (tiska mislim) - inače, možeš naletiti i po hipermarketima - cure kažu da ga ima i u Metrou i ipercoopu (dok pouzdano znam da ga u mercatoru i intersparu u kojima ja kupujem - nema - bar ga do sad nije bilo :/ )

jesu ti se javili iz spara - kad šalju traktor :D

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tetamaja6, evo izgleda da ih opet ima na e-kiosku od Tiska:

http://ekiosk.tisak.hr/dvd_i_i_cd_i/...ob_the_builder

Mi smo dio svoje kolekcije kupili na taj način.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

wuo Ivano če dobiti traktor :D :D :D jel zna ili je iznenađenje?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kako izgleda ona trodnevna groznica? To još nismo imali.
    to sam te baš htjela pitati, ali nisam sigurna jel rozeola napada i veću djecu.

to ti je relativno visoka temperatura (mogla bi biti ova 38-39) puna 3 dana, a poslije još par dana sitan osip po trupu.

to je ujedno i jedna osipna dječja bolest u kojoj se temperatura i osip ne javljaju istovremeno. nakon 3 dana temperatura pada ko odrezana, a javlja se sitan osip.

patrik je to imao s oko godinu dana, kada se to obično i javlja, a za starije ti nisam sigurna.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Maruška hvala,ne znam i hoće li mu se svidjet,ali ćemo pokušati!u mojoj selendri,nema Tiska,a od trgovina nitko ne drži Slobodnu Dal...,ni smo ipak Slavonci!

stjena javili su, da će se javiti iza 2 ,kad dolazi šef,jakog li šefa kad dolazi poslje 2 ,ali ih čekam,sad sam se zapalila,bolje za njih da me ne zeznu(inače stižem u Zagreb nekom namjestit rebra )

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Danas bi nam onda bio treći dan. Ako mu temperatura ponovo naraste, sutra bi mogao stići i osip. Pratit ću.

Stiže traktor? Koje iznenađenje!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NINA80 prvotno napisa
    wuo Ivano če dobiti traktor :D :D :D jel zna ili je iznenađenje?
    ne smijem ni pisnuti dok ga ne budem imala u rukama,zamisli razočarenja,ako se nešto izjalovi!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Danas bi nam onda bio treći dan. Ako mu temperatura ponovo naraste, sutra bi mogao stići i osip. Pratit ću.
    imaš tu nešto pametno o tome, pa pogledaj
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=rozeola

al ako mu crveni grlo, moglo bi biti i to :/

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to ti jako sitan osip i baš sam jučer čitala,može i kod starije djece,idem baš potražiti!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nebi trebalo držim fige

bravo za mamu Stijenu

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mare jesi gledala grlo,mandule još kad poslije pedice da nije upala pračena temperaturom tak je bilo mom
    mi smo počeli kozumirati med jučer žlica,jutros prije vrtića druga pa ćemo vidjeti pomaže li

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Skoro mi neugodno reć' ali...
    Ja ti uopće to ne znam 'gledati'.
    Definitivno nisam 'sam svoj doktor' tip.
    Lovre se ne žali na grlo.
    Zaključak: pažljivo ćemo promatrati i čekati daljni razvoj situacije.

Inače, sinoć mi je wana rekla da je i Jure dobio temperaturu (38,2).

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

piše da je rijeđe kod starije djece ali može;dobra stvar ,sve prolazi samo,samo što osip gadno izgleda!

ja medicinar,pa moram tražiti po novinama :shock: :shock:

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bokić!
    evo mene i jedva držim oči otvorene, ali nažalost ne od lumpovanja već od zubića.
    dakle tetamajo i yas pridružujemo se klubu nespavača i izbijajućih zubića!
    maloprije je zaspao, ali je opet strašno cendrav i još mu je i temp narasla na 38,2 , pa sam mu stavila čepić da se smiri, a i da mu padne temp.
    kala počela kašljati i svako malo mi se pojada da ju buba buša, ali mi naglasi malo

kod nas samo pali Fifi, od koje mi je već lagano muka, a i navukla se na baby tv, a posebno na tulija. jako voli i onaj crtić kad govore šta se kako zove pa se ponavlja. baš me iznenadila kako pravilno izgovara i to one kompliciranije engleske riječi :D , znači još malo pa na eng.

MM niš ne radi, dok ne zaurličem. neki dan me pitao da li si smije kupiti dozvolu za ribolov :/ , sam da nebi bilo ko i prošle, kupio i nijedamput otišao u ribu , a ljepo sam mu rekla beba dolazi.
    a da vam ga ipak malo pohvalim . . . kupio mi je laptop za rođendan 8) samo neznam jel to više ide njemu u prilog ili meni sad će se u miru moć igrati rata sa svojim frendićima

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemaš tu šta znati neka ti zine i vidjeti češ jesu velike i crvene-to je upala moj uz sve to ima i gnojne vidiš to po zutim pikicama po mandulama
    ako mu malo jače zamahneš glavom prema nazad-ko pedica okreni ga prema svjetlu (bolje se vidi) da vidiš dali mu se slijeva iz nosa u grlo ili mu se crveni pa je upala grla
    al pošto kažeš da nema drugih simptoma osim temperature nema potrebe
    samo ga promatraj, nemoj biti ko ja nemajka koja nije obračala pozornost na mandule pa su se toliko upalile,zagnojile da je morao ostati u bolnici a sve je moglo biti drugačije

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pozornost na mandule pa su se toliko upalile,zagnojile da je morao ostati u bolnici a sve je moglo biti drugačije
    Ma daj, nemoj sebe okrivljavati.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mial
    ja ti kažem da je laptop iz ljubavi od

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

malo derle spava 2 sata(a ja tipkam ),dobro moram se i ja malo odmoriti

sad kad krene šou nema me do 10 nevečer!

mial samo ću reći

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pozornost na mandule pa su se toliko upalile,zagnojile da je morao ostati u bolnici a sve je moglo biti drugačije
    Ma daj, nemoj sebe okrivljavati.
    pa neću valjda Matea,neka ja priznajem nemarnost al neće se ponoviti zato sad reagiram na svaku sitnicu a i ono čovjek nezna dok ne osjeti

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

malo derle spava 2 sata(a ja tipkam ),dobro moram se i ja malo odmoriti
    ma naravno da moraš
    ja sam se jučer počastila povodom rođendana neradom, a danas jer sam preumorna. nešto osnovo ću ipak napraviti, al bome ne previše, jer nemam snage.
    sutra šta stignem stignem , baš se nezamaram previše jer kako je krenulo mi ćemo biti bolnica preko blagdana.
    Kali u međuvremenu procurio nos, počela jače kašljati - izgleda da sam ih zarazila

a ta trodnevna viroza nebi mogla početi sa osipom, pa tek onda temperatura???
    Kala imala ono nekidan osip, a Kiar jučer ujutro po nogicama, a navečer po buši

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kala imala ono nekidan osip, a Kiar jučer ujutro po nogicama, a navečer po buši
    ja bi rekla da je to od temperature(može biti i lagano povišena),kod groznice je uvijek prvo turica!

jel ima neko nekakve informacije za jantarnu ogrlicu koja pomaže kod izbijanja zubića?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jel ima neko nekakve informacije za jantarnu ogrlicu koja pomaže kod izbijanja zubića?
    ja planirala kupiti za Kiar pa na kraju nisam. ali tu na forumu imaš i oduševljenih mama i razočaranih.
    ja sam upravo dobila na pp preporuku za homeopatske kuglice baš za zubiće pa ako hoćeš ti pošaljem da pročitaš

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

molim te,pošalji, da se prosvjetlim...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za zubiće malo dobrih vibrica!!

I mi nabavili Boba graditelja,bilo u Konzumu!

Stijena-tnx za link!

Mial-blago tebi za laptop :D

Mare-možda nije ništa "bitno"-važno da ne tinja dalje! Jel vana ostala doma?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel vana ostala doma?
    :shock: Wana ofkors

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

molim te,pošalji, da se prosvjetlim...
    imaš pp

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jel vana ostala doma?
    :shock: Wana ofkors
    pa rekla je da neradi do utorka još nam i odskakutala do utorka :D :D :D

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

eto sad više nemam opravdanja za zaboravljivost

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi se za balgdane opet švercamo malo kod jednih, malo kod drugih, tak da smo jedino kupili šunkicu i jaja za doručak

ostalo nemam što pripremati, a i s obzirom da moj stan otkad imam dijete nema šanse počistiti i dovesti u red - u posljednje se vrijeme više uopće ni ne trudim. živimo u neredu i kaosu (mislim ja ga tako doživljavam jer volim da mi je sve čisto i uredno), kad mi se da, malo pospremim da opet imamo mjesta za hrpanje, veš nosim mami da mi ga opegla, a sušit se zna i par dana jer ga uoće ne gledam i ne sjetim ga se skinut (a hvalabogu MM ga pere svaki drugi dan jer je po tom pitanju opsesivno kompulzivan ).............kad uhvatim vremena (a da se baš ne moram odmorit), malo ga dovedem u red i onda se divim kako sam samo to sve uspjela.

Obično u proljeće operem zavjese (iz spavaće jer ih u boravku nemam, a organdi je super stvar jer ih samo objesim natrag da se osuše, a u patrikovoj sobi imam one roleta-zavjese koje sam jedva nakalemila na prozor i više ih ne skidam ) i deke, ali s obzirom da još nisu neke temperature za sušenje - to će još pričekati.
    A i čekam da me ćopi gnježđenje , ionako ću bar mjesec dana prije poroda bit doma i imat vremena, a kad dođe beba, nadam se da nakon par mjeseci (s obzirom da će patrik i dalje ići u vrtić) kad se uhodamo, biti vremena za neke stvari koje nisam uspjela i stigla napraviti 3 godine. Kad sam bila s patrikom doma godinu dana, svaki sam dan uzela jednu stvar napraviti koja mi nije uzimala previše vremena, pa sam stvarno napravila puno. Jedino kad sam ih sve napravila, morala sam opet ispočetka :/

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imaš, mamnezija ti se to zove
    pogledaj topić o mamneziji pa ćeš vidjeti kolko nas ima *** kolko nas ima

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    A i čekam da me ćopi gnježđenje ,

ja ga nisam dočekala s Kiarom :/

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    imaš, mamnezija ti se to zove
    pogledaj topić o mamneziji pa ćeš vidjeti kolko nas ima *** kolko nas ima
    Znam,vidjela sam...samo samu sebe već iznenađujem sa hlapljenjem...valjda neću negdje ostaviti dijete :/

I mi se "uvaljujemo" za blagdane.Prvo za sam Uskrs kod mojih,s tim da sam jako tužna jer će biti fuj vrijeme pa Roko neće moći uživati na dvorištu
    A moja mama je prošle godine super napravila štimung za Uskrs-pokupila sestrine fore iz Amerike....po čitavom dvorištu je sakrila jaja i onda je Roko morao tražiti i stavljati u košaricu.Zatim ga je odvela na kraj dvorišta gdje je napravila gnijezdo sa živim zekom pored kojeg je stavila poklon za njega.Sreći nije bilo kraja!A isto to je htjela i sada i baš sam razočarana što očito ništa od toga!
    A u ponedjeljak smo kod svekija. Uglavnom obiteljska druženja!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidim da vam svi klinci vole Boba graditelja, vlakic Tomi...
    Luka i Vanja uopce ne vole te crtice.
    Oni su trenutno u fazi gledanja djecjih filmova tipa Zathura, Lawa girl i Shark boy, Most za Terabithiu...
    Inace imamo sigurno oko 150 crtica i djecjih filmova pa ako nesto trebate

Ja sam inace upravo sama pokrecila cijeli hodnik . Luka i Vanja su mi pomagali tako da smo cijeli bijeli, ali oni uzivaju

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trak svaka čast tvojoj mami. i da ovo je jedna od rijetkih američkih ideja koje mi se baš sviđaju pogotovo recimo gdje ima više djece i dvorište

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Djevojčice (i dječaci ) SRETAN VAM USKRS! jer ni nas vrlo vjerojatno nema do utorka - spriječeni smo svekolikim obiteljskim obvezama jedino ako ne ukradem koju minutu za ulogiravanje!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A zapravo bih vam još radije željela poželjeti SRETAN PRVI DAN PROLJEĆA! :D :D :D meni osobno puno važnije

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mama27- svaka vam čast!! Moram priznati da nisam čula za te crtiće ,Roko voli standardne i sad je novitet Tom i Jerry!

Mial-da,i meni se taj običaj sviđa (jedan od rijeđih)

Stijena-i vama sretan Uskrs i naravno sretno proljeće :D

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stijena sretan Uskrs tebi i cijeloj tvojoj obitelji ako nestigneš k nama na minuticu
    sretan prvi dan proljeća svima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vi niste normalne. Pišem post samo da ostanem u toku i poslije sve pročitam.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sretan Vam prvi dan proljeća!

moj tata danas ima rođendan ,i sad sam javila M.M da sam mu kupila proljetnu jaknu(tati),a on sav uzjapuren,a meeeniiii(ko malo dijete je)

Ela spavala 3 sata :shock: :shock: :shock:
    i sad je dobra i zabavljs se sa gazom
    a ja nemajka se bunim

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Şretan vam prvi dan proljeća!

Kod mene počelo puhati jugo, kvari se vrijeme.

Bila sam danas kod pedice po uputnicu za Lovra i vidjeti za Ledine nalaze krvi od sistematskog. Sve je ok, leukociti su malo sniženi, ali kaže da nije niš strašno. Napomenula sam joj da se već par puta desilo da su joj rukice i usnice jako plave kada se probudi, a u sobi joj nije jako hladno. Dala je uputnicu za uz srca. Mislim da nije ništa strašno, ali bolje je provjeriti.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a mi gledamo sve novo i staro ipak najviše se raduje lucky lukeu
    nabavila sam mu nove naslove zov divljine,shreka,preko ograde,malu sirenu-al nije nešto zainteresiran

zar nije jučer bio prvi dan proljeća :? pošto je ova godina prijestupna pa se pomaklo ima i otvoren topić na kamo s ovim

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Napomenula sam joj da se već par puta desilo da su joj rukice i usnice jako plave kada se probudi, a u sobi joj nije jako hladno. Dala je uputnicu za uz srca. Mislim da nije ništa strašno, ali bolje je provjeriti.
    možda se otkrije pa joj bude hladno još je ona malecka
    napravi pretragu bit češ sigurnija da je sve uredu
    ~~~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •