Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Astma i sokovi

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Astma i sokovi

Karlo je jučer bio na kontroli u Vinogradskoj i doktorica nam je zabranila sokove.
    Tata je išao s njim tako da ne znam točno zbog čega. Da li su u pitanju E-ovi ili nešto treće :? Ima li još tko, a da ne smije...sokove??
    Bilo bi mi jasno da je zabranila gazirano (koje ionako ne pije), ali obične sokove...

Svi ostali nalazi su u redu, jedino što je već poslovično spirometrija bila loša. Jednostavno mu ne ide, drži ga trema svaki put i onda to ispadne tak kak ispadne.

I, još jedna stvar. Nije imao napad..ono...baš pravi napad astme preko godinu i pol, ali naložila mu je da stalno nosi ventolin sa sobom.
    Kužim zbog čega, ali bojim se da će ga pogubit negdi...smotan kakav je

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja kužim zbog čega je ta kao zabrana sokova. kad pročitaš sastav na tetrapaku, vidiš da ima svega, a najmanje onog za kaj mi mislimo da ima.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim , kaj nosi i babyhaler. od pumpice samo ionako nema neke koristi navodno , skoro nis ne ode u pluca ak se uzme samo prek pumpice. za sokove mi prvi glas.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u sokovima ima sve samo ne sok
    znaci prvo umjetni zasladivaci, aspartam je izrazito stetan, a pogotovo za astmaticare, da negovorim o umjetnim bojama i E-ovima. Dobar izbor doktorice

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i meni za sokove prvi glas... a s doktoricom imam debelo iskustva

ajde sad vi meni recite što u ovom sastavu može izazvati astmatični napad:

voda, pulpa od breskve, šećer, koncentrat soka od jabuke, limunska kiselina, L-askorbinska kiselina, aroma

o općenitoj nezdravosti šećera i kupovnih sokova neću pričati, to se podrazumijeva; ali da izaziva astmu?

možda ti je mali al. na limun?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da je možda sok bio spomenut samo kao jedan dio od sveukopnog načina uopće prehrane kao prehrane i koliko bi trebalo paziti zdravije se hraniti.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

slazem se s rinamom. mojima kupujem sok od jabuke (nedavno procitala da su jabuke dobre za astmase) od alnature iz dm-a i u njega dolijem vode jer je dosta gust. bilo bi mi draze da piju vodu, ali je ne vole.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, pretpostavila sam i ja da je zbog E-ova raznih i svih tih dodataka koje trpaju u sokove. MM nije kao ja, njemu kad doktori nešto kažu nema postavljanja daljnjih pitanja i dovođenja u sumnju njihovih riječi, ali jednostavno nisam mogla ja ići s njim...bolesna sam ko pes.

Karlo nije alergičan na limun, a zabranila nam je SVE sokove.
    Uh, ionako se previše udebljao u zadnjih par mjeseci. Ima 10 godina, visok je 152 cm i težak 50 kg samo što je on sad sav jadan jer, kada će se ići na izlete svi će nositi sokiće, a on ne smije.

Ni meni baš nije jasno kak bi išlo uzimanje ventolina bez babyhalera, ali probat ću nači, negdje sam vidjela upute za uzimanje direktno iz pumpice...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislila sam pitati jel' se možda ubucao - zato ti je ukinula sokove, zbog praznih kalorija tj. šećera kojim obiluju; nemoj niti prelaziti na one s umjetnim sladilima, to je još opasnije za zdravlje

mislim da možeš normalno raditi prirodne sokove od voća
    sokovnik i šiiiibaj
    takve sokiće onda može i ponijeti na izlet, još ih stavih u neku fora sportsku flašu i bit će glavni frajer 8)
    da duže traju, iscijedi malo limuna i bitno je da nisu u prozirnoj ambalaži

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    mislila sam pitati jel' se možda ubucao - zato ti je ukinula sokove, zbog praznih kalorija tj. šećera kojim obiluju; nemoj niti prelaziti na one s umjetnim sladilima, to je još opasnije za zdravlje

mislim da možeš normalno raditi prirodne sokove od voća
    sokovnik i šiiiibaj
    takve sokiće onda može i ponijeti na izlet, još ih stavih u neku fora sportsku flašu i bit će glavni frajer 8)
    da duže traju, iscijedi malo limuna i bitno je da nisu u prozirnoj ambalaži
    Slažem se. U startu će biti otpora jer domaći sok nema te E-ove, tj.pojaćivaće okusa koji nas vuku da ih pijemo i još više i nema šećera, ali kad u kući nema drugog, dobar je i taj, ali onda i voda dolazi do izražaja još više.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo ću to i napraviti, ako želi sok, dobit će iscjeđenu neku voćku.
    Svi će se morati prilagoditi jer..nekako mi se čini bedasto da ova dva mlađa piju sokiće, a da Karlu ne dozvoljavamo.

MM je već jako zabrinut jer on ne zna živjet bez Cedevite , ali kako se naučio živjeti bez zavjesa i tepiha tako će se naučiti živjeti bez te kemije.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupi mu revitu bez secera, okusa je ko cedevita a maticna je mlijec. sigurno zbog kilaze vam je ukinula.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    kupi mu revitu bez secera, okusa je ko cedevita a maticna je mlijec. sigurno zbog kilaze vam je ukinula.
    Gdje ima toga za kupiti? Nešto ću morati smisliti jer ovaj moj muž cvili cijelu večer kak on mora piti vodu Ponekad je veće dijete od ovih malaca.....

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima u zg prek puta studentskog doma u onim sivim zgradama, tamo im je zastupnistvo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •