Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Revakcinacija sa 5u1 i temperatura 40

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Revakcinacija sa 5u1 i temperatura 40

Help,

malenu smo danas docijepili sa 5u1 i zakurila mi je 39.7. Dala sam joj ibuprofen i temp. je u padu. Zvala hitnu i rekoše mi da pratim, da može biti reakcija ali i ne mora već je možda neka viroza a ona je bila u periodu inkubacije dok je cijepljena i bla bla.

Molim nekog tko je imao reakciju na 5u1 da mi odgovori je li ta temperatura "normalna"?

Napominjem da ona kad ima temperaturu uvijek bude visoka ( preko 39).

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sam da te pozdravim i preporucim da si pocnes citati literaturu o autizmu

tako burna reakcija na cjepivo i to jos 5 u 1 ti je prema literaturi koju pratim znak da dijete ne treba docjepljivati jer joj kopas put u autizam

ja sam bila dovoljno glupa da docijepim usprkos reakciji i imam autisticnog klinca

ako vec imas ideju da cjepiva od neceg stite onda docjepljuj sa izoliranim komponentama, ovi kokteli su smrt za imunitet

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala na utjesi!

Do sada nije imala reakciju nikakvu a cijelo vrijeme je cijepljena sa 5u1, tako da se toplo nadam da je samo razbuktala viroza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokusavam ti zapravo reci da je "normalna reakcija" izmisljotina, 5 u 1 je nenormalan napad na imunitet male bebe i termin je izmisljen da se roditeljima zatvore usta i da se izbjegnu opasna pitanja koja bi citavu ideju sa cjepilackim eksperimentiranjem dovela u pitanje

u principu ne bi trebala postojati reakcija na cjepivo kad bi sve bilo onako kako je zamisljeno, i cjepiva savrseno stite od bolestina

niti cjepiva stite (zastita je kak ti 60-80%) niti su zasluzna za iskorjenjivanje zaraznih bolesti. u pitanju su higijena, prehrana i zivotni standard

ako su cjepiva tako mocna zasto u africi non stop probijaju masovne zaraze

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jesi prijavila pedijatrici reakciju? Ako nisi obavezno prijavi i njoj i zavodu za javno zdravstvo. Nek ubilježe nekaj, kad se već svi vode nekakvim statistikama koji mi nikad nisu bile jasne kad mi je dijete bilo kao neki broj statistike, a koji mi i nije bio neka utjeha i koliko sam uvijek bila u strahu išćekujući ishod.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

emira, teškom ili neuobičajenom reakcijom nakon cijepljenja protiv difterije tetanusa i pertusisa smatra se temperatura iznad 40,5 C. Povišena temperatura se smatra blažom reakcijom, a kod cijepljena acelularnim cjepivom je rjeđa nego kod cijepljenja celularnim, ali je moguća.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Povišena temperatura nakon tog cjepiva javlja se u 30-tak % cijepljene djece.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svakako ću prijaviti pedici, samo je produljeni vikend pa ne mogu odmah.

I mene buni to što je cjepivo acelularno a dobila je tako relativno vidoku temperaturu, najviša izmjerena je 39,3 pod pazuhom.

Reagira na paracetamol i ibuprofen pa me i to tješi, a opće stanje je super, normalno jede, nema osipa...

Malo me tješi činjenica da je ona znala imati visoke temperature i kod izbijanja zuba dok ih neka djeca nisu imala uopće ili su imala blago povišenu.

Mima- hvala

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zna li netko koliko je tolerantno trajanje povišene temperature izazvane cijepljenjem?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Obično 2-3 dana.
    Kod acelularnog se temperatura javlja u oko 30% djece, a kod cjelostaničnog i u do 50%.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bibai - hvala

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ne brini se zbog toga što je stray cat napisala. To uopće nije istina.
    A temperatura možda bude još samo sutra i gotovo.
    Ako potraje do preksutra, treba pomišljati na nek bolest kja nema veze s cijepljenjem.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujica hvala puno!!!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujica znači temp. do tri dana je normalna?? I do koje granice se tolerira pod nuspojave cijepiva? Ona je danas cijeli dan maksimalno 38.8-38.9 pod pazuhom. Mene malo buni ta dosta visoka temperatura. Ona pada polako sa ibuprofenom ili paracetamolom (ibuprofen ju duže drži bez temperature) i onda se opet penje i tako od sinoć.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nema neke gornje granice, iznad koje bi se reklo a to nije od cjepiva. Može, na žalost, biti i preko 39. Ali bi stvarno trebala prestati nakon 2-3 dana, kako je bibai napisala.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

D je u 2 navrata nakon 5u1 imao temperaturu oko 39, vjerujem izravnu posljedicu cijepljenja. Moguće da je cijepljen i u inkubaciji viroze pa se reakcija pojačala. Prijateljica farmaceutkinja mi je objasnila da je ta nuspojava moguća i da nema razloga za paniku.
    Ali prijavi nuspojavu pedijatru ili u ljekarni.
    I ne mislim da je to put u autizam.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Usput, temp je pala drugi dan.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja Slatkica je kod docjepljivanja (19 mjeseci) s 5u1 izbjegla temperaturu, ali je zato drugi dan na mjestu uboda dobila crvenu oteklinu promjera 6 cm koja se povukla za 3-4 dana. Na deklaraciji piše: ..."zabilježen je porast incidencije lokalnih reakcija nakon doze docjepljivanja u odnosu na primarni ciklus. Reakcije na mjestu buoda (bol, crvenilo, oteklina), nastupile su u oko 56% svih doza docjepljivanja; temperatura veća od 39.5 °C rektalno povećala se s 0.3% nakon primarnog ciklusa na 1.2% nakon četvrte doze."
    Prati, pa ako potraje, kod pedijatra.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

temp. je sinoć bila oko 38 i spontano se spustila... nadamo se da je to bilo to

U utorak svakako slijedi prijavak pedijatrici

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Definitivno smo imali reakciju na cjepivo 5u1!

Revakcinirani smo u petak 21.3. oko podne, temperatura je krenula predvečer da bi oko 20 h bila 38.5, na paracetamol nije reagirala i temperatura se penje do 39.7. Pada uz ibuprofen. Cijelu tu noć petak/ subota držimo ju pod kontrolom. Cijelu subotu temperatura je oko 38.5. U noći subota/nedjelja temperatura pada sama od sebe, bez antipiretika, na 37.5. Ista temperatura zadržava se cijelu nedjelju.
    Cijelo vrijeme dijete je dobrog općeg stanja, dobro jede, puno pije. Jedino sam u nedjelju primjetila da je razdražljiva i agresivna :? , grebe se, udara, škripi zubima, čupa, a inače nije takva.
    Interesantna stvar koju bih htjela napomenuti jest da na mjestu uboda nije bilo klasične reakcije (crvenilo, otok). No u nedjelju popodne cijela nogica u koju je primljeno cijepivo je crvena i vrela, OSIM 5 cm oko mjesta uboda, bez oteknuća ili otvrdnuća, a crveni se mjestimično i druga nogica. Stavljamo hladne obloge i uspjevamo izvući temperaturu iz nogica. Za to vrijeme toplomjer pod pazuhom pokazuje 37.5 a po temperaturi tijela nikada ne bi rekli da ima povišenu T, osim nogica koje su doslovnu buktile.
    Dakle temperatura je trajala 48 h.

Zanima me slijedeće:
    -Planiram to ovaj tjedan prijaviti njenom pedijatru. No od jedne osobe sam čula da joj dotična pedijatrica nije htjela slične nuspojave upisati u djetetov karton. Kako postupiti u toj situaciji?
    -Voljela bih da svakako i naš primjer uđe u statistike i da pedijatri ne nutkaju toliko to cjepivo 5u1 kao spas od nuspojava cjepiva preko HZZO-a. Moram li to učiniti samostalno ili pedijatar ima obvezu prijaviti slučaj? I što ako to ne učini?
    - Treće... ako se ne varam slijdi nam još jedan Di-Te-Per u 4oj godini i već me strah toga

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drago mi je da je temperatura prošla.
    Pedijatar je dužan prijaviti svaku neobičnu ili tešku nuspojavu.
    Temperatura sama po sebi nije neobična, obzirom da ju 50% djece može imati, ali otekina i crvenilo cijele noge je već teža (i rjeđa) nuspojava i trebao bi ju prijaviti.
    Ako neće, možeš sama nazvati na 4683004 ili 4683005 i prijaviti nuspojavu.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujica hvala

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

mujica, znaš li kako ide procedura za prijavljivanje nuspojava od cijepljenja? Tj. ako ped ne želi prijaviti, a ja prijavim samostalno, hoće li to opet doći do pedijatra (ja sam zbog svog posla u specifičnoj situaciji, ne mogu si dozvoliti da se zakačim s pedijatricom)?

BTW, u čevrtak je A. docijepljen s 5u1, dakle prošla su 72 sata od cijepljenja, a temperatura mu još uvijek skače. Ako brzo ne reagiram, za čas je preko 40 na čelu .

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U principu se kontaktira pedijatra, radi dodatnih podataka (serija cjepiva, proizvođač, bolesti poznate pedijatru u vrijeme cijepljenja, reakcije na prethodne doze).
    Veći dio tih podataka može majka dati, ali ipak je potrebno obavijestiti o tome cjepitelja.
    Mada, u nekim izvanrednim situacijama, valjda bi trebalo zaprimiti prijavu i bez obavještavanja pedijatra.
    A zašto misliš da pedijatrica to neće prijaviti?
    Je si li joj se uopće javila? da zna da dijete ima temperaturu?
    Iskreno, ako se gleda strogo prema zakonu, dužan je prijaviti neobićnu i tešku nuspojavu.
    Temperatura nije neobićna. A teška je ako prelazi 40 ili 40,5 C.
    Mada ima ih koji prijavljuju i temperature od 38-39C.
    A kad je počela temperatura?
    Te temperature obićno poćnu u roku od 48 sati nakon cijepljenja i traju 2-3 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Temperatura je počela 7 sati nakon cijepljenja, skakala je do 40,7 na čelu (otpirlike tako pokazuje i živin toplomjer aksilarno). I noćas je jednom skočila do 39,4, znači više od 72 sata nakon cijepljenja.

A. ovaj tren nema temperaturu, ali ne jede. Ništa. Traži samo vodu, ja mu dam i malo Rehidromixa. I užasno je razdražljiv, plače neobjašnjivo, bez povoda, i ne spava po noći više od sat i pol u komadu. Nije za prepoznati .

Danas zovem pedicu, nisam je zvala kroz vikend. inače, njoj je sve jako teško i komplicirano, zato mislim da joj se neće dati zafrkavati s prijavom nuspojave.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je li dijete ozdravilo?
    Što kaže pedijatar?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Leukociti visoki, gnojna angina i upala uha, sad smo na Silapenu. Ped kaže da je cjepivo srušilo imunitet, pa se ovo nakalemilo. Čini se da ide na bolje. Temp. ide samo do 38,5 i pada čak i s paracetamolom. Samo što ne jede, a od kad nema visoke temp. manje i pije. Srećom je opće stanje dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ped kaže da je cjepivo srušilo imunitet, pa se ovo nakalemilo.
    Znači temperatura neće biti prijavljena pod nuspojave cjepiva? :/

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Leukociti visoki, gnojna angina i upala uha, sad smo na Silapenu. Ped kaže da je cjepivo srušilo imunitet, pa se ovo nakalemilo. Čini se da ide na bolje. Temp. ide samo do 38,5 i pada čak i s paracetamolom. Samo što ne jede, a od kad nema visoke temp. manje i pije. Srećom je opće stanje dobro.
    Neko b rzinsko rušenje imuniteta...?
    Nije ni bitno je li od cjepiva ili nije. Glavno da je uz terapiju bolje.
    Sretno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •