Definitivno smo imali reakciju na cjepivo 5u1!

Revakcinirani smo u petak 21.3. oko podne, temperatura je krenula predvečer da bi oko 20 h bila 38.5, na paracetamol nije reagirala i temperatura se penje do 39.7. Pada uz ibuprofen. Cijelu tu noć petak/ subota držimo ju pod kontrolom. Cijelu subotu temperatura je oko 38.5. U noći subota/nedjelja temperatura pada sama od sebe, bez antipiretika, na 37.5. Ista temperatura zadržava se cijelu nedjelju.
Cijelo vrijeme dijete je dobrog općeg stanja, dobro jede, puno pije. Jedino sam u nedjelju primjetila da je razdražljiva i agresivna :? , grebe se, udara, škripi zubima, čupa, a inače nije takva.
Interesantna stvar koju bih htjela napomenuti jest da na mjestu uboda nije bilo klasične reakcije (crvenilo, otok). No u nedjelju popodne cijela nogica u koju je primljeno cijepivo je crvena i vrela, OSIM 5 cm oko mjesta uboda, bez oteknuća ili otvrdnuća, a crveni se mjestimično i druga nogica. Stavljamo hladne obloge i uspjevamo izvući temperaturu iz nogica. Za to vrijeme toplomjer pod pazuhom pokazuje 37.5 a po temperaturi tijela nikada ne bi rekli da ima povišenu T, osim nogica koje su doslovnu buktile.
Dakle temperatura je trajala 48 h.

Zanima me slijedeće:
-Planiram to ovaj tjedan prijaviti njenom pedijatru. No od jedne osobe sam čula da joj dotična pedijatrica nije htjela slične nuspojave upisati u djetetov karton. Kako postupiti u toj situaciji?
-Voljela bih da svakako i naš primjer uđe u statistike i da pedijatri ne nutkaju toliko to cjepivo 5u1 kao spas od nuspojava cjepiva preko HZZO-a. Moram li to učiniti samostalno ili pedijatar ima obvezu prijaviti slučaj? I što ako to ne učini?
- Treće... ako se ne varam slijdi nam još jedan Di-Te-Per u 4oj godini i već me strah toga