Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 99 od 99

Tema: KRAŠOTICE, a zapravo krašuljci

  1. #51

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb - Wien
    Postovi
    1,171

    Početno

    Citiraj flower prvotno napisa
    moji vole samo ove, ovi ispadnu mekani i fini (najslicniji su mi onima iz Konzuma), pogotovo ako dio brasna zamjenite s mljevenim bademima, orasima ili ljesnjacima, upravo su ovaj vikend planuli.
    Sastojci
    15 dkg maslaca
    10 dkg šećera
    2 jaja
    15 dkg brašna
    10 dkg gustina
    20 dkg čokolade
    1 vanilin šećer
    1 mala žlićica praška za pecivo

    znamo staviti duplo manje cokolade, a onda dodati grozdjice ili suhe marelice ili sjeckane ljesnjake...
    mmmmm, ovo mi zvuci fino.
    moram isprobati sto prije....

  2. #52
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Citiraj flower prvotno napisa
    moji vole samo ove, ovi ispadnu mekani i fini (najslicniji su mi onima iz Konzuma), pogotovo ako dio brasna zamjenite s mljevenim bademima, orasima ili ljesnjacima, upravo su ovaj vikend planuli.
    Sastojci
    15 dkg maslaca
    10 dkg šećera
    2 jaja
    15 dkg brašna
    10 dkg gustina
    20 dkg čokolade
    1 vanilin šećer
    1 mala žlićica praška za pecivo

    znamo staviti duplo manje cokolade, a onda dodati grozdjice ili suhe marelice ili sjeckane ljesnjake...
    Upravo se trpam s ovim keksima ovo je predobro mljac

  3. #53
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    ja radila one po početnom receptu i super su!

  4. #54
    newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    398

    Početno

    I ja sam ih danas pekla i super su ispale.
    Stavila sam duplo manje čokolade i nisam ih pravila kao kuglice , već onako spljoštene keksiće..

    od te smjese ispalo 3, 5 tepsije

    ma prepreprefine su

  5. #55
    Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Postovi
    358

    Početno

    Ja ih već dugo radim, imam ih u jednoj kuharici koju sam dobila za jedan Božić. Razlika je samo u tome kaj umjesto margarina u njih ide biljna mast (ona koju stavlja), ja sam probala i jedno i drugo i s biljnom masti su ipak malo bolji.
    Ali moram se složiti da su zbilja odlični!

  6. #56
    Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Postovi
    358

    Početno

    Ja ih već dugo radim, imam ih u jednoj kuharici koju sam dobila za jedan Božić. Razlika je samo u tome kaj umjesto margarina u njih ide biljna mast (ona koju stavlja), ja sam probala i jedno i drugo i s biljnom masti su ipak malo bolji.
    Ali moram se složiti da su zbilja odlični!

  7. #57
    Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Postovi
    358

    Početno

    krivo, molim moderatoricu da ovo izbriše, htjela sam otvoriti novi topic

  8. #58
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    krašotice...danas sam ih pravila po prvi puta i mogu samo reči mmmmmmmmmmmmmmljacccc, onakvi vruči su prefini,a ona čoksa unutra.....

    to se zove neumjerenost u slatkom......znam....
    Posljednje uređivanje od genius : 06.10.2011. at 14:55

  9. #59
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    genius ne dizati ovakve topce

    mmmm jedno vrijeme smo ih cesto pekli ...mogli bi opet za rockas u vrticu

  10. #60

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,374

    Početno

    čim stignem

  11. #61
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    krašotice...danas sam ih pravila po prvi puta i mogu samo reči mmmmmmmmmmmmmmljacccc, onakvi vruči su prefini,a ona čoksa unutra.....

    to se zove neumjerenost u slatkom......znam....
    uuuuu,pa ovo nisam vidjela do sad..čini se super recept!!
    sutra radim!!

  12. #62
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    i ja sam isprintala recept, očistila orahe i pripremam se za akciju sutra

  13. #63
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    joj evo imene krašotice su i drugi dan dobre,ali otkrila sam nesto novo(mozda je netko to več znao) ,drugi dan ih ubacim u mikrovalnu da se zgriju...........ajme predobro kao da su frisko pečene....
    a netko gore je rekao da ih ima par dana i da ih je stvarno puno, puno ih je ,ali nama traju samo dva dana.več me moji pitaju kad če druga tura.

  14. #64
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile..._3253025_n.jpg

    Jel to ovo? Ako jest.. mmm... ja vrećicu smažem za sat vremena... Tko bi ih dočekao da se ispeku??

  15. #65
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    je to je to,ali naravno u domačoj varijanti.....vjeruj da je vrijedno čekanja

  16. #66
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    6,874

    Početno

    Jučer sam napravila ove keksiće ali nisam zadovoljna. Ja doduše veze nemam s pečenjem kolača, keksa..ičega pa je vrlo lako moguće da sam fulala u nečemu. Danas su keksi tvrdi ko kamen. A i imaju mi nekakav brašnasti okus.

  17. #67
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    i ja sam ih radila ovaj vikend i bili su mekani samo pola sata iza pečenja.
    sutradan isto tvrdi.
    ono, tvrdi kao keks... tako valjda treba biti, štajaznam
    (još najbolje da ću reći kako nemam veze s pečenjem kolača, ne pada mi na pamet )

  18. #68

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    1,048

    Početno

    uuuu
    mi pravili kekse ove subote: ja tijesto moja petogodisnja kcer kuglice
    ma predobro
    oboje klinaca odusevljeni
    Hvala na receptu

  19. #69
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    fora jw u dužini pečenja... stvarno ih treba jako kratko peći ... da se raspadaju dok ih se vadi van...
    u suprotnom su drugi dan tvrdi ko kamen ...štomeni i odgovara jer tako eliminiram svu konkurenciju i jedem u miru

  20. #70
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    pa pekla sam ih cca 11 minuta, mislim da kraće ne ide.

  21. #71
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno

    Evo, upravo se peku u pećnici, dodala samo malo suhih nasjeckanih brusnica. Baš me zanima kako će ispasti jer sam i ja s pečenjem kolača na vi.

  22. #72
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    6,874

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    pa pekla sam ih cca 11 minuta, mislim da kraće ne ide.
    ja neću reći koliko sam ih pekla, samo ću spomenuti da, svaki put kad bi išla provjeriti jesu gotovi, uvijek su mi se činili nepečeni. A provjeravala sam puno puta. Rekla sam mužu da odhebe s tim idejama o kolačima u mojoj kući, nek mu mater peče, ja odustajem. Nisam za to i gotovo. A on je grickao taj kamenčić i rekao da su baš super

  23. #73
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    pa pekla sam ih cca 11 minuta, mislim da kraće ne ide.
    nisam dugo radila ali koliko me sjećanje služi 10 min je max!

  24. #74
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    ja neću reći koliko sam ih pekla, samo ću spomenuti da, svaki put kad bi išla provjeriti jesu gotovi, uvijek su mi se činili nepečeni. A provjeravala sam puno puta. Rekla sam mužu da odhebe s tim idejama o kolačima u mojoj kući, nek mu mater peče, ja odustajem. Nisam za to i gotovo. A on je grickao taj kamenčić i rekao da su baš super
    .

  25. #75
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    nije problem, probat ću opet jer nisu komplicirane (osim 60 dag sjeckanja )

  26. #76
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A on je grickao taj kamenčić i rekao da su baš super
    siroti čovjek! (ako ni zbog čega, a ono zbog ovoga ispeci mu opet )
    mojima su nakon 11 min uspjeli džonovi fajn posmeđiti
    tvoje su najmanje bile reš

    (68 sam ih ispekla, valjda im i o veličini ovisi minuta dulje/kraće)

  27. #77
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno

    Moji su pak jučer od kuglica nastali spljošteni kolačići, ali okus je bio mljac (bar tako ukućani kažu, ja slatko ne jedem). Da ne bih morala stajati i sjeckati čokoladu, bademe i brusnice, sve sam to lijepo stavila u sjeckalicu koja je u roku nekoliko sekunda obavila super posao.

  28. #78
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    ja sam pekla od 7 do 9 min,nikako duže jer onda su tvrdi.vadila sam ih dok su onako mekane (probala sam prstom gornji dio )i pažljivo ih vadila na tacu da se hlade .kada se ohlade onda su meki i malo se stisnu. nama odlični!!!!!!!

  29. #79

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Mljac, pravili danas pola doze za probu, ispala puna kutija.

  30. #80
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Nemojte reći da nitko nije fotkao? ) Pečem ih za koji dan sigurno

  31. #81

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    115

    Početno

    Ispekla danas,od pola mase 60 keksića,jako fini.

  32. #82
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Jesu hrskavi? Možda sutra probam...

  33. #83
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Stvarno su fiiini!
    Moji nisu hrskavi, malo se mrve ali se u ustima tope! Puno finiji od kupovnih!
    I da, sa skoro duplo manje čokolade sam radila i sasvim nam je dovoljno i tako!

  34. #84
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    moji su užasno mekani, ali su u sredini ostali malo vlažni, zapravo više nekako masno vlažni (ne ostaje ništa na čačkalici,ali kad prelomiš vidiš), a izvana su već skroz porumenjeli. Ne kužim. Nadam se da to nije sirovo nakon 15min pečenja jer su moji smlatili protvan toga :/?
    Posljednje uređivanje od pikula : 20.10.2011. at 20:09

  35. #85

    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    849

    Početno

    ja sam ovisnik o onima s bademima iz Torte i to..uhh, kad bi netko uspio skinuti taj recept digla bi mu spomenik :D

  36. #86
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Evo i ja jučer spekla, presavršene su, a ispalo ih je puuuuno, cijela kuća ( 3 generacije ) jede. jedino kaj sam stavila malo manje čokolade jer nisam imala, 20dkg, ali sam dodala kakaa u prahu, suppppeeerrrr...Zanima me da li može maslac umjesto margarina, vidim da je netko to stavio, ali neznam hoće li bit neke velike razlike? Thanks na receptiću...

  37. #87
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ja sam radila s maslacem, no, nisam s margarinom pa ti ne znam reći razliku. Ali bile su odlične.

  38. #88
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Moji su iznutra mekani, a izvana tvrdkasti ( jel postoji ta riječ u našem vokabularu?), ali ja mislim da je to toi da nije sirovo,kaj bi bilo sirovo nakon 15 min na 180?Osim mesine naravno...

  39. #89
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila s maslacem, no, nisam s margarinom pa ti ne znam reći razliku. Ali bile su odlične.
    E super, više preferiram maslac pa drugi put radim s njim.Još nešto, koliko dugo mogu stajati ti keksići i dali trebaju biti u frižideru, zbog ona 2 jaja kaj se nalaze unutra?

  40. #90
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    moji su užasno mekani, ali su u sredini ostali malo vlažni, zapravo više nekako masno vlažni (ne ostaje ništa na čačkalici,ali kad prelomiš vidiš), a izvana su već skroz porumenjeli. Ne kužim. Nadam se da to nije sirovo nakon 15min pečenja jer su moji smlatili protvan toga :/?

    Moji su iznutra mekani, a izvana tvrdkasti ( jel postoji ta riječ u našem vokabularu?), ali ja mislim da je to toi da nije sirovo,kaj bi bilo sirovo nakon 15 min na 180?Osim mesine naravno...

  41. #91
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Mislim da su naši trajali tri dana...u običnoj plastičnoj posudi s poklopcem. Bili su fini do kraja.
    Moji nisu bili tvrdo/mekani... Više kompletno suhljasti, no, nakon par sati su se sabrali i postali vlažniji.
    Bit će da je to do pećnice, što nam različito ispadaju.

  42. #92
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Krenila sam raditi ove fine keksiće i skužim da imam samo jedno jaje
    Ima li nade? Može li se uopće jaje nečim nadomjestiti?

  43. #93

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    A da napravis duplo manju smjesu? Ili posudi od susjeda

  44. #94
    ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Krenila sam raditi ove fine keksiće i skužim da imam samo jedno jaje
    Ima li nade? Može li se uopće jaje nečim nadomjestiti?
    Osnovne zamene

    1 jaje = 1 manja banana (ili pola veće)

    1 jaje = 2 pune kašike krompirovog skroba

    1 jaje = 28 gr pirea od jabuka

    1 jaje = 1 kašika sojinog brašna i 1 kašika vode

    1 jaje = 1 kašika mlevenih semenki lana i 2-3 kašike tople vode

    1 jaje = 2 kašike sirćeta rastvorenog u pola šolje vode

    1 jaje = 1/4 šolje voćnog pirea i 1/2 kašičice praška za pecivo
    Posljednje uređivanje od ki ki : 10.02.2014. at 19:13

  45. #95
    ženazmaj avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014
    Postovi
    101

    Početno

    Ja se spremam ovaj tjedan praviti krašuljke po prvom recetu od BAŠBAŠ i jedva čekam da vidim kako će mi ispasti.

  46. #96
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    A da napravis duplo manju smjesu? Ili posudi od susjeda
    možda je susjed gledao funny games

  47. #97
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Joj da, užicala sam to jaje onda. Ki ki, to je super znati, nisam imala pojma da ima toliko načina-hvala ti!!

  48. #98
    ženazmaj avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014
    Postovi
    101

    Početno

    Samo da pohvalim recept od BAŠBAŠ krašuljci su fenomenalni!

  49. #99

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    1,048

    Početno

    jel tko probao keksice sa bananom umjesto jajetom?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •