mmmmm, ovo mi zvuci fino.flower prvotno napisa
moram isprobati sto prije....
mmmmm, ovo mi zvuci fino.flower prvotno napisa
moram isprobati sto prije....
Upravo se trpam s ovim keksima ovo je predobro mljacflower prvotno napisa
ja radila one po početnom receptu i super su!
I ja sam ih danas pekla i super su ispale.
Stavila sam duplo manje čokolade i nisam ih pravila kao kuglice , već onako spljoštene keksiće..
od te smjese ispalo 3, 5 tepsije
ma prepreprefine su![]()
Ja ih već dugo radim, imam ih u jednoj kuharici koju sam dobila za jedan Božić. Razlika je samo u tome kaj umjesto margarina u njih ide biljna mast (ona koju stavlja), ja sam probala i jedno i drugo i s biljnom masti su ipak malo bolji.
Ali moram se složiti da su zbilja odlični!
Ja ih već dugo radim, imam ih u jednoj kuharici koju sam dobila za jedan Božić. Razlika je samo u tome kaj umjesto margarina u njih ide biljna mast (ona koju stavlja), ja sam probala i jedno i drugo i s biljnom masti su ipak malo bolji.
Ali moram se složiti da su zbilja odlični!
krivo, molim moderatoricu da ovo izbriše, htjela sam otvoriti novi topic
krašotice...danas sam ih pravila po prvi puta i mogu samo reči mmmmmmmmmmmmmmljacccc, onakvi vruči su prefini,a ona čoksa unutra.....
to se zove neumjerenost u slatkom......znam....![]()
![]()
Posljednje uređivanje od genius : 06.10.2011. at 14:55
genius ne dizati ovakve topce![]()
mmmm jedno vrijeme smo ih cesto pekli ...mogli bi opet za rockas u vrticu![]()
čim stignem![]()
i ja sam isprintala recept, očistila orahe i pripremam se za akciju sutra![]()
joj evo imene krašotice su i drugi dan dobre,ali otkrila sam nesto novo(mozda je netko to več znao) ,drugi dan ih ubacim u mikrovalnu da se zgriju...........ajme predobro kao da su frisko pečene....
a netko gore je rekao da ih ima par dana i da ih je stvarno puno, puno ih je ,ali nama traju samo dva dana.več me moji pitaju kad če druga tura.
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile..._3253025_n.jpg
Jel to ovo?Ako jest.. mmm... ja vrećicu smažem za sat vremena... Tko bi ih dočekao da se ispeku??
![]()
je to je to,ali naravno u domačoj varijanti.....vjeruj da je vrijedno čekanja
Jučer sam napravila ove keksiće ali nisam zadovoljna. Ja doduše veze nemam s pečenjem kolača, keksa..ičega pa je vrlo lako moguće da sam fulala u nečemu. Danas su keksi tvrdi ko kamen. A i imaju mi nekakav brašnasti okus.
i ja sam ih radila ovaj vikend i bili su mekani samo pola sata iza pečenja.
sutradan isto tvrdi.
ono, tvrdi kao keks... tako valjda treba biti, štajaznam
(još najbolje da ću reći kako nemam veze s pečenjem kolača, ne pada mi na pamet)
uuuu
mi pravili kekse ove subote: ja tijesto moja petogodisnja kcer kuglice
ma predobro
oboje klinaca odusevljeni
Hvala na receptu
fora jw u dužini pečenja... stvarno ih treba jako kratko peći ... da se raspadaju dok ih se vadi van...
u suprotnom su drugi dan tvrdi ko kamen ...štomeni i odgovara jer tako eliminiram svu konkurenciju i jedem u miru![]()
Evo, upravo se peku u pećnici, dodala samo malo suhih nasjeckanih brusnica. Baš me zanima kako će ispasti jer sam i ja s pečenjem kolača na vi.
ja neću reći koliko sam ih pekla, samo ću spomenuti da, svaki put kad bi išla provjeriti jesu gotovi, uvijek su mi se činili nepečeni. A provjeravala sam puno puta
. Rekla sam mužu da odhebe s tim idejama o kolačima u mojoj kući, nek mu mater peče, ja odustajem. Nisam za to i gotovo. A on je grickao taj kamenčić i rekao da su baš super
nije problem, probat ću opet jer nisu komplicirane (osim 60 dag sjeckanja)
Moji su pak jučer od kuglica nastali spljošteni kolačići, ali okus je bio mljac (bar tako ukućani kažu, ja slatko ne jedem). Da ne bih morala stajati i sjeckati čokoladu, bademe i brusnice, sve sam to lijepo stavila u sjeckalicu koja je u roku nekoliko sekunda obavila super posao.
ja sam pekla od 7 do 9 min,nikako duže jer onda su tvrdi.vadila sam ih dok su onako mekane (probala sam prstom gornji dio )i pažljivo ih vadila na tacu da se hlade .kada se ohlade onda su meki i malo se stisnu. nama odlični!!!!!!!
Mljac, pravili danas pola doze za probu, ispala puna kutija.
Nemojte reći da nitko nije fotkao?) Pečem ih za koji dan sigurno
![]()
Ispekla danas,od pola mase 60 keksića,jako fini.
Stvarno su fiiini!
Moji nisu hrskavi, malo se mrve ali se u ustima tope! Puno finiji od kupovnih!
I da, sa skoro duplo manje čokolade sam radila i sasvim nam je dovoljno i tako!
moji su užasno mekani, ali su u sredini ostali malo vlažni, zapravo više nekako masno vlažni (ne ostaje ništa na čačkalici,ali kad prelomiš vidiš), a izvana su već skroz porumenjeli. Ne kužim. Nadam se da to nije sirovo nakon 15min pečenja jer su moji smlatili protvan toga :/?
Posljednje uređivanje od pikula : 20.10.2011. at 20:09
ja sam ovisnik o onima s bademima iz Torte i to..uhh, kad bi netko uspio skinuti taj recept digla bi mu spomenik :D
Evo i ja jučer spekla, presavršene su, a ispalo ih je puuuuno, cijela kuća ( 3 generacije ) jede. jedino kaj sam stavila malo manje čokolade jer nisam imala, 20dkg, ali sam dodala kakaa u prahu, suppppeeerrrr...Zanima me da li može maslac umjesto margarina, vidim da je netko to stavio, ali neznam hoće li bit neke velike razlike? Thanks na receptiću...
Ja sam radila s maslacem, no, nisam s margarinom pa ti ne znam reći razliku. Ali bile su odlične.
Moji su iznutra mekani, a izvana tvrdkasti ( jel postoji ta riječ u našem vokabularu?), ali ja mislim da je to toi da nije sirovo,kaj bi bilo sirovo nakon 15 min na 180?Osim mesine naravno...
Mislim da su naši trajali tri dana...u običnoj plastičnoj posudi s poklopcem. Bili su fini do kraja.
Moji nisu bili tvrdo/mekani...Više kompletno suhljasti, no, nakon par sati su se sabrali i postali vlažniji.
Bit će da je to do pećnice, što nam različito ispadaju.
Krenila sam raditi ove fine keksiće i skužim da imam samo jedno jaje
Ima li nade? Može li se uopće jaje nečim nadomjestiti?
A da napravis duplo manju smjesu? Ili posudi od susjeda![]()
Osnovne zamene
1 jaje = 1 manja banana (ili pola veće)
1 jaje = 2 pune kašike krompirovog skroba
1 jaje = 28 gr pirea od jabuka
1 jaje = 1 kašika sojinog brašna i 1 kašika vode
1 jaje = 1 kašika mlevenih semenki lana i 2-3 kašike tople vode
1 jaje = 2 kašike sirćeta rastvorenog u pola šolje vode
1 jaje = 1/4 šolje voćnog pirea i 1/2 kašičice praška za pecivo
Posljednje uređivanje od ki ki : 10.02.2014. at 19:13
Ja se spremam ovaj tjedan praviti krašuljke po prvom recetu od BAŠBAŠ i jedva čekam da vidim kako će mi ispasti.
Joj da, užicala sam to jaje onda. Ki ki, to je super znati, nisam imala pojma da ima toliko načina-hvala ti!!
jel tko probao keksice sa bananom umjesto jajetom?