Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 99 of 99

Thread: KRAŠOTICE, a zapravo krašuljci

  1. #51

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb - Wien
    Posts
    1,171

    Default

    Quote Originally Posted by flower
    moji vole samo ove, ovi ispadnu mekani i fini (najslicniji su mi onima iz Konzuma), pogotovo ako dio brasna zamjenite s mljevenim bademima, orasima ili ljesnjacima, upravo su ovaj vikend planuli.
    Sastojci
    15 dkg maslaca
    10 dkg šećera
    2 jaja
    15 dkg brašna
    10 dkg gustina
    20 dkg čokolade
    1 vanilin šećer
    1 mala žlićica praška za pecivo

    znamo staviti duplo manje cokolade, a onda dodati grozdjice ili suhe marelice ili sjeckane ljesnjake...
    mmmmm, ovo mi zvuci fino.
    moram isprobati sto prije....

  2. #52

    Default

    Quote Originally Posted by flower
    moji vole samo ove, ovi ispadnu mekani i fini (najslicniji su mi onima iz Konzuma), pogotovo ako dio brasna zamjenite s mljevenim bademima, orasima ili ljesnjacima, upravo su ovaj vikend planuli.
    Sastojci
    15 dkg maslaca
    10 dkg šećera
    2 jaja
    15 dkg brašna
    10 dkg gustina
    20 dkg čokolade
    1 vanilin šećer
    1 mala žlićica praška za pecivo

    znamo staviti duplo manje cokolade, a onda dodati grozdjice ili suhe marelice ili sjeckane ljesnjake...
    Upravo se trpam s ovim keksima ovo je predobro mljac

  3. #53
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    ja radila one po početnom receptu i super su!

  4. #54
    newa's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Slavonija
    Posts
    398

    Default

    I ja sam ih danas pekla i super su ispale.
    Stavila sam duplo manje čokolade i nisam ih pravila kao kuglice , već onako spljoštene keksiće..

    od te smjese ispalo 3, 5 tepsije

    ma prepreprefine su

  5. #55
    Becky's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Posts
    358

    Default

    Ja ih već dugo radim, imam ih u jednoj kuharici koju sam dobila za jedan Božić. Razlika je samo u tome kaj umjesto margarina u njih ide biljna mast (ona koju stavlja), ja sam probala i jedno i drugo i s biljnom masti su ipak malo bolji.
    Ali moram se složiti da su zbilja odlični!

  6. #56
    Becky's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Posts
    358

    Default

    Ja ih već dugo radim, imam ih u jednoj kuharici koju sam dobila za jedan Božić. Razlika je samo u tome kaj umjesto margarina u njih ide biljna mast (ona koju stavlja), ja sam probala i jedno i drugo i s biljnom masti su ipak malo bolji.
    Ali moram se složiti da su zbilja odlični!

  7. #57
    Becky's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Posts
    358

    Default

    krivo, molim moderatoricu da ovo izbriše, htjela sam otvoriti novi topic

  8. #58
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    krašotice...danas sam ih pravila po prvi puta i mogu samo reči mmmmmmmmmmmmmmljacccc, onakvi vruči su prefini,a ona čoksa unutra.....

    to se zove neumjerenost u slatkom......znam....
    Last edited by genius; 06.10.2011 at 14:55.

  9. #59
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    genius ne dizati ovakve topce

    mmmm jedno vrijeme smo ih cesto pekli ...mogli bi opet za rockas u vrticu

  10. #60

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,374

    Default

    čim stignem

  11. #61
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    Quote Originally Posted by genius View Post
    krašotice...danas sam ih pravila po prvi puta i mogu samo reči mmmmmmmmmmmmmmljacccc, onakvi vruči su prefini,a ona čoksa unutra.....

    to se zove neumjerenost u slatkom......znam....
    uuuuu,pa ovo nisam vidjela do sad..čini se super recept!!
    sutra radim!!

  12. #62
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    i ja sam isprintala recept, očistila orahe i pripremam se za akciju sutra

  13. #63
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    joj evo imene krašotice su i drugi dan dobre,ali otkrila sam nesto novo(mozda je netko to več znao) ,drugi dan ih ubacim u mikrovalnu da se zgriju...........ajme predobro kao da su frisko pečene....
    a netko gore je rekao da ih ima par dana i da ih je stvarno puno, puno ih je ,ali nama traju samo dva dana.več me moji pitaju kad če druga tura.

  14. #64
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile..._3253025_n.jpg

    Jel to ovo? Ako jest.. mmm... ja vrećicu smažem za sat vremena... Tko bi ih dočekao da se ispeku??

  15. #65
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    je to je to,ali naravno u domačoj varijanti.....vjeruj da je vrijedno čekanja

  16. #66
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Jučer sam napravila ove keksiće ali nisam zadovoljna. Ja doduše veze nemam s pečenjem kolača, keksa..ičega pa je vrlo lako moguće da sam fulala u nečemu. Danas su keksi tvrdi ko kamen. A i imaju mi nekakav brašnasti okus.

  17. #67
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    i ja sam ih radila ovaj vikend i bili su mekani samo pola sata iza pečenja.
    sutradan isto tvrdi.
    ono, tvrdi kao keks... tako valjda treba biti, štajaznam
    (još najbolje da ću reći kako nemam veze s pečenjem kolača, ne pada mi na pamet )

  18. #68

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,048

    Default

    uuuu
    mi pravili kekse ove subote: ja tijesto moja petogodisnja kcer kuglice
    ma predobro
    oboje klinaca odusevljeni
    Hvala na receptu

  19. #69
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    fora jw u dužini pečenja... stvarno ih treba jako kratko peći ... da se raspadaju dok ih se vadi van...
    u suprotnom su drugi dan tvrdi ko kamen ...štomeni i odgovara jer tako eliminiram svu konkurenciju i jedem u miru

  20. #70
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    pa pekla sam ih cca 11 minuta, mislim da kraće ne ide.

  21. #71
    laura29's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,094

    Default

    Evo, upravo se peku u pećnici, dodala samo malo suhih nasjeckanih brusnica. Baš me zanima kako će ispasti jer sam i ja s pečenjem kolača na vi.

  22. #72
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    pa pekla sam ih cca 11 minuta, mislim da kraće ne ide.
    ja neću reći koliko sam ih pekla, samo ću spomenuti da, svaki put kad bi išla provjeriti jesu gotovi, uvijek su mi se činili nepečeni. A provjeravala sam puno puta. Rekla sam mužu da odhebe s tim idejama o kolačima u mojoj kući, nek mu mater peče, ja odustajem. Nisam za to i gotovo. A on je grickao taj kamenčić i rekao da su baš super

  23. #73
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    pa pekla sam ih cca 11 minuta, mislim da kraće ne ide.
    nisam dugo radila ali koliko me sjećanje služi 10 min je max!

  24. #74

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    ja neću reći koliko sam ih pekla, samo ću spomenuti da, svaki put kad bi išla provjeriti jesu gotovi, uvijek su mi se činili nepečeni. A provjeravala sam puno puta. Rekla sam mužu da odhebe s tim idejama o kolačima u mojoj kući, nek mu mater peče, ja odustajem. Nisam za to i gotovo. A on je grickao taj kamenčić i rekao da su baš super
    .

  25. #75
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    nije problem, probat ću opet jer nisu komplicirane (osim 60 dag sjeckanja )

  26. #76
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    A on je grickao taj kamenčić i rekao da su baš super
    siroti čovjek! (ako ni zbog čega, a ono zbog ovoga ispeci mu opet )
    mojima su nakon 11 min uspjeli džonovi fajn posmeđiti
    tvoje su najmanje bile reš

    (68 sam ih ispekla, valjda im i o veličini ovisi minuta dulje/kraće)

  27. #77
    laura29's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,094

    Default

    Moji su pak jučer od kuglica nastali spljošteni kolačići, ali okus je bio mljac (bar tako ukućani kažu, ja slatko ne jedem). Da ne bih morala stajati i sjeckati čokoladu, bademe i brusnice, sve sam to lijepo stavila u sjeckalicu koja je u roku nekoliko sekunda obavila super posao.

  28. #78
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    ja sam pekla od 7 do 9 min,nikako duže jer onda su tvrdi.vadila sam ih dok su onako mekane (probala sam prstom gornji dio )i pažljivo ih vadila na tacu da se hlade .kada se ohlade onda su meki i malo se stisnu. nama odlični!!!!!!!

  29. #79

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Mljac, pravili danas pola doze za probu, ispala puna kutija.

  30. #80
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Nemojte reći da nitko nije fotkao? ) Pečem ih za koji dan sigurno

  31. #81

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    115

    Default

    Ispekla danas,od pola mase 60 keksića,jako fini.

  32. #82
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Jesu hrskavi? Možda sutra probam...

  33. #83
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Stvarno su fiiini!
    Moji nisu hrskavi, malo se mrve ali se u ustima tope! Puno finiji od kupovnih!
    I da, sa skoro duplo manje čokolade sam radila i sasvim nam je dovoljno i tako!

  34. #84
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    moji su užasno mekani, ali su u sredini ostali malo vlažni, zapravo više nekako masno vlažni (ne ostaje ništa na čačkalici,ali kad prelomiš vidiš), a izvana su već skroz porumenjeli. Ne kužim. Nadam se da to nije sirovo nakon 15min pečenja jer su moji smlatili protvan toga :/?
    Last edited by pikula; 20.10.2011 at 20:09.

  35. #85

    Join Date
    May 2008
    Posts
    849

    Default

    ja sam ovisnik o onima s bademima iz Torte i to..uhh, kad bi netko uspio skinuti taj recept digla bi mu spomenik :D

  36. #86
    mayato's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1,033

    Default

    Evo i ja jučer spekla, presavršene su, a ispalo ih je puuuuno, cijela kuća ( 3 generacije ) jede. jedino kaj sam stavila malo manje čokolade jer nisam imala, 20dkg, ali sam dodala kakaa u prahu, suppppeeerrrr...Zanima me da li može maslac umjesto margarina, vidim da je netko to stavio, ali neznam hoće li bit neke velike razlike? Thanks na receptiću...

  37. #87
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Ja sam radila s maslacem, no, nisam s margarinom pa ti ne znam reći razliku. Ali bile su odlične.

  38. #88
    mayato's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1,033

    Default

    Moji su iznutra mekani, a izvana tvrdkasti ( jel postoji ta riječ u našem vokabularu?), ali ja mislim da je to toi da nije sirovo,kaj bi bilo sirovo nakon 15 min na 180?Osim mesine naravno...

  39. #89
    mayato's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1,033

    Default

    Quote Originally Posted by enchi View Post
    Ja sam radila s maslacem, no, nisam s margarinom pa ti ne znam reći razliku. Ali bile su odlične.
    E super, više preferiram maslac pa drugi put radim s njim.Još nešto, koliko dugo mogu stajati ti keksići i dali trebaju biti u frižideru, zbog ona 2 jaja kaj se nalaze unutra?

  40. #90
    mayato's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1,033

    Default

    Quote Originally Posted by pikula View Post
    moji su užasno mekani, ali su u sredini ostali malo vlažni, zapravo više nekako masno vlažni (ne ostaje ništa na čačkalici,ali kad prelomiš vidiš), a izvana su već skroz porumenjeli. Ne kužim. Nadam se da to nije sirovo nakon 15min pečenja jer su moji smlatili protvan toga :/?

    Moji su iznutra mekani, a izvana tvrdkasti ( jel postoji ta riječ u našem vokabularu?), ali ja mislim da je to toi da nije sirovo,kaj bi bilo sirovo nakon 15 min na 180?Osim mesine naravno...

  41. #91
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Mislim da su naši trajali tri dana...u običnoj plastičnoj posudi s poklopcem. Bili su fini do kraja.
    Moji nisu bili tvrdo/mekani... Više kompletno suhljasti, no, nakon par sati su se sabrali i postali vlažniji.
    Bit će da je to do pećnice, što nam različito ispadaju.

  42. #92
    Lotta's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    852

    Default

    Krenila sam raditi ove fine keksiće i skužim da imam samo jedno jaje
    Ima li nade? Može li se uopće jaje nečim nadomjestiti?

  43. #93

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,687

    Default

    A da napravis duplo manju smjesu? Ili posudi od susjeda

  44. #94
    ki ki's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1,226

    Default

    Quote Originally Posted by Lotta View Post
    Krenila sam raditi ove fine keksiće i skužim da imam samo jedno jaje
    Ima li nade? Može li se uopće jaje nečim nadomjestiti?
    Osnovne zamene

    1 jaje = 1 manja banana (ili pola veće)

    1 jaje = 2 pune kašike krompirovog skroba

    1 jaje = 28 gr pirea od jabuka

    1 jaje = 1 kašika sojinog brašna i 1 kašika vode

    1 jaje = 1 kašika mlevenih semenki lana i 2-3 kašike tople vode

    1 jaje = 2 kašike sirćeta rastvorenog u pola šolje vode

    1 jaje = 1/4 šolje voćnog pirea i 1/2 kašičice praška za pecivo
    Last edited by ki ki; 10.02.2014 at 19:13.

  45. #95
    ženazmaj's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    101

    Default

    Ja se spremam ovaj tjedan praviti krašuljke po prvom recetu od BAŠBAŠ i jedva čekam da vidim kako će mi ispasti.

  46. #96

    Default

    Quote Originally Posted by Charlie View Post
    A da napravis duplo manju smjesu? Ili posudi od susjeda
    možda je susjed gledao funny games

  47. #97
    Lotta's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    852

    Default

    Joj da, užicala sam to jaje onda. Ki ki, to je super znati, nisam imala pojma da ima toliko načina-hvala ti!!

  48. #98
    ženazmaj's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    101

    Default

    Samo da pohvalim recept od BAŠBAŠ krašuljci su fenomenalni!

  49. #99

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,048

    Default

    jel tko probao keksice sa bananom umjesto jajetom?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •