Nije moj recept, nego sam ukrala od jedne forumašice, no kako je torta zaista dobra i jednostavna za napraviti (iako se možda tako na prvi pogled ne čini)odlučila sam ga podijeliti s vama

Zebra torta
Podloga za tortu: -kalup za tortu okrugli

3 jaja
60 g šećera
100 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
1 velika žlica kakaa


Krema:

4 žutanjka
200 g šećera (12 žlica)
1 l mlijeka
12 listića želatine
400 g "milerama (1 pakiranje)
250g svježeg sira (3-4 velike žlice)
500 ml vrhnja za šlag (al paziti da bude BILJNO)

voće i kakao – 3-4 žlice

Priprema:
miješati žutanjke i šećer, pomiješati brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dodati smjesi. Ručno umiješati bjelanjke. Peći na 180 stupnjeva cca. 10 -15 minuta.


Krema:


Žutanjke, šećer, mlijeko skuhati. Želatinu namočiti i umiješati u mlaku kremu. Zatim umiješati mileram pomiješan s 250g svježeg sira .Posebno istući vrhnje za šlag i također umiješati u kremu.
Sada cijelu smjesu prepoloviti i u jednu polovicu umiješati kakao.


Na tijesto poslagati voće po želji. Ja pravim sa višnjama

Krećemo od sredine kolača: stavlja se jedna jušna grabilica bijele smjese, pa na to jušna grabilica crne smjese i tako do kraja. Krema je dosta tekuća, pa će sama od sebe doći do ruba kalupa.


Kreme ispadne dosta, puno, pa se može napraviti i Mala zebra od preostalih bjelanjaka (koje nismo iskoristili u kremi)
Praviti biskvit od bjelanjaka
4 bjelanjka
133 g šećera