Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zebra Torta

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Zebra Torta

Nije moj recept, nego sam ukrala od jedne forumašice, no kako je torta zaista dobra i jednostavna za napraviti (iako se možda tako na prvi pogled ne čini)odlučila sam ga podijeliti s vama

Zebra torta
    Podloga za tortu: -kalup za tortu okrugli

3 jaja
    60 g šećera
    100 g brašna
    1 čajna žlica praška za pecivo
    1 velika žlica kakaa

Krema:

4 žutanjka
    200 g šećera (12 žlica)
    1 l mlijeka
    12 listića želatine
    400 g "milerama (1 pakiranje)
    250g svježeg sira (3-4 velike žlice)
    500 ml vrhnja za šlag (al paziti da bude BILJNO)

voće i kakao – 3-4 žlice

Priprema:
    miješati žutanjke i šećer, pomiješati brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dodati smjesi. Ručno umiješati bjelanjke. Peći na 180 stupnjeva cca. 10 -15 minuta.

Krema:

Žutanjke, šećer, mlijeko skuhati. Želatinu namočiti i umiješati u mlaku kremu. Zatim umiješati mileram pomiješan s 250g svježeg sira .Posebno istući vrhnje za šlag i također umiješati u kremu.
    Sada cijelu smjesu prepoloviti i u jednu polovicu umiješati kakao.

Na tijesto poslagati voće po želji. Ja pravim sa višnjama

Krećemo od sredine kolača: stavlja se jedna jušna grabilica bijele smjese, pa na to jušna grabilica crne smjese i tako do kraja. Krema je dosta tekuća, pa će sama od sebe doći do ruba kalupa.

Kreme ispadne dosta, puno, pa se može napraviti i Mala zebra od preostalih bjelanjaka (koje nismo iskoristili u kremi)
    Praviti biskvit od bjelanjaka
    4 bjelanjka
    133 g šećera

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja pekla s breskvama, izvrsna je!
    Probala sam i s jagodama, isto dobra kombinacija.
    Sljedeći put ću smanjiti sastojke za kremu na pola jer ovako stvarno puno ostane.
    pužić bravo za recept!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa da, zato ja pravim dva kolača, jedan bude s voćem , a jedan s lješnjacima i bijelim biskvitom da se bjelanjci ne bace.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zvuči mljac. Kako dolaze rođendani, bit će sigurno na repertoaru.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    pa da, zato ja pravim dva kolača, jedan bude s voćem , a jedan s lješnjacima i bijelim biskvitom da se bjelanjci ne bace.
    Ja sam ti ljeningitis po tom pitanju...meni je limit jedan kolač u danu!
    Prošli put je may od ostatka moje kreme ad hoc ispekla kolač s jagodama! Bio je prefin! Eto ti prednosti kad živiš nekome iza ćoška!

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

oprosti, ali nisam skužila kak slažeš tijesto i kremu... može pojašnjenje? :shock:

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

biskvit normalno u kalup za tortu,kad se hladi staviš voće po želji i a to kremu.Jedna jušna grabilica bijele kreme u sredinu biskvita, pa na to jušna grabilica crne kreme i tako redom dok ne napuniš kalup...

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Zebra Torta

Citiraj pužić prvotno napisa
    500 ml vrhnja za šlag (al paziti da bude BILJNO)
    zašto?
    Ja sam radila u subotu i stavila obično vrhnje...obično kupujem biljno, ali sam ovaj put krivo pazarila...i uglavnom, ispalo je ok.
    Krema je stvarno jako rijetka, ali se poslije stisnula. Zebra je krasno izgledala; naime, doma sam imala samo crvenu želatinu pa je kolač onako u drap nijansama.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš mi je drago da si zadovoljna. zvuči komplicirano kad ćitaš, no zapravo je dosta jednostavan, a ispadnu super šare koje vakog zadive
    zašto biljno? :/ meni je tako u receptu pisalo, pa prepisala...ja u zadnje vrijeme kupujem K+ biljno vrhnje za sve kolače, pa sam i ovdje po inerciji kupovine to stavljala....eto sad znamo da može i obično

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Torta krasno izgleda i jako je fina...sad razmišljam da kad drugi put radim kremu, jednu polovicu ostavim oriđiđi boje, a u drugu da umiješam sok od šumskog voća...ili čak komadiće...To su mi inače mrak kreme; voćne sa sirom...
    E sad mi se baš to jede...a MM baš i ne voli sir u kremi/kolaču/jelu...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidiš, vidiš..ideja na pretek.moj ne voli baš kolače s kremom od sira , no ja zato stavim milerama više nego sira, pa se skoro ne osjeti, gorčinu kakaa ublažim čokoladom u prahu...oni koji vole kreme od sira mogu staviti manje milerama ,a više sira....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •