Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Osip

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Osip

Unazad 5-6 dana me koža (posebno na nogama) strahovito svrbi, a na bedrima mi se javio osip - puno malih, sitnih crvenih točkica, a čini mi se da se lagano širi i prema donjem dijelu noge. Budući da sam ovdje već čitala o svrabu, mogućoj kolestazi i sl., u petak sam odjurila napraviti jetrene probe da bih to isključila. Nalazi su ok, vrijednosti su apsolutno normalne, dakle kolestaza nije. Naravno, zanima me je li se tko od vas susreo s ovim problemom u trudnoći (u 1T s tim nisam imala problema), mislim na osip. Ne da mi se odmah juriti dermatologu, ali ako ne prođe, morat ću. Do sada nisam bolovala ni od kakvih alergija, pa ne znam na što bih ovako reagirala. Ako itko ima ovakvih ili sličnih iskustava, please pomagajte. Hvala.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

odi dermatologu, ipak si trudna

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    odi dermatologu, ipak si trudna
    x

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

U utorak idem dermatologici. Dalje se ne širi, ali i ne prolazi tako da nemam razloga čekati. Baš me zanima što će mi reći.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I meni bilo tako oko koljena. Sad sam rodila i još uvjek stoji. Nekad svrbi, nekad ne. Poznam jednu dermatoloogicu koja mi preporučila Afloderm ili Elocom a oni se ne koriste u trudnoći????!!!!

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    I meni bilo tako oko koljena. Sad sam rodila i još uvjek stoji. Nekad svrbi, nekad ne. Poznam jednu dermatoloogicu koja mi preporučila Afloderm ili Elocom a oni se ne koriste u trudnoći????!!!!
    A je l' ti rekla zašto se to pojavilo? Vjerojatno je u pitanju neka alergijska reakcija?! :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Od istog osipa patim već tjedan dana.
    Naime, oko istog tjedna trudnoće pojavio mi se i u 1.T i to na preponama, a kasnije na dekolteu i vratu. Mazala sam nekim neinvanzivnim kremicama tipa bepanthen, jer mi je magistra u ljekarani rekla da mi je to od hladnoće :/, međutim mjesec dana nije prolazilo, a svrbilo je sve jače.
    Ginekolog mi je tada preopručio Fenistil gel i osipa sam se rješila za tjedan dana.

U ovoj trudoći ponovila se identična priča. Čim mi se prvi dan to pojavilo na preponama, namazala sam Fenistilom (koji je btw. antihistaminik pa se nikako ne preporuča s njim na sunce jer izaziva strašne opekline), međutim manje me je svrbilo, ali se i dalje širilo.
    Sad nakon tjedan dana, zahvaćen mi je veći dio nogu, sitan osip pretvorio se u plikove (nalik na koprivnjaču, ko da je opečeno), a s obzirom da mi je najvjerojatnije fenistil to isušio, već se sve skupa pretvorilo u ekcem.

S obzirom da mi je dijete isto naginjalo AD (iako nikada prije ni poslije trudnoće nisam imala nikakvih problema), u klaićevoj su mu prepisali afloderm u belobazi koji mu nikada nismo aplicirali budući se navodno isto radi o kortikosteroidu (?!?!), nego smo ga mazali trixerom od avenea, dr. theissovom kremom od noćurka i homeopatskom kremom koju smo naručili iz amerike. To mu je bilo dovoljno da mu se simptomi povuku, tako da sam sad i ja pribjegla isprobavanju, jedne, pa druge i treće.

Više me ne svrbi toliko, ali i dalje izgleda preeeeeeegrozno i još se uvijek širi.
    Još nisam radila nikakve pretrage, ali sljedeći tjedan idem na redovni pregled, pa ću pitati gin za preporuku (ipak je on gin, a ne dermatolog :/ ).

Zanima me: zna li možda netko što to uopće je (očito nešto relativno često u trudnoći ?!?!?), ima li i kakvog utjecaja na bebu i čime to eventualno liječiti, a da nije štetno u trudnoći?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni je ista stvar bila u prvoj trudnoći. Budući da nisam vidjela da ste napisale u kojem ste tjednu, neznam...ali meni se to desilo na samom kraju trudnoće, zadnjih tjedan-dva. Bila sam u bolnici na ležanju i jednostavno su mi rekli da ne treba ništa previše istraživati, da ću ionako sada roditi, da je to nekakva reakcija tijela na trudnoću i da će proći čim rodim. I tako je i bilo. Ali mi je bilo prestrašno, počelo je sa osipom na trbuhu (na strijama), pa po nogama (opet po strijama), dok se u zadnja 2 dana proširilo po cijelom tijelu!!! Svrbilo me da sam htjela izluditi, više nisam znala šta bi. Samo zbog toga sam jedva čekala da rodim. E, sad, ako imate puno do kraja, dermatologu..bilo kome...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam bila kod dermatologice (meni se osip javio još u prvom tromjesečju), ali je trajalo svega 2 tjedna. Rekla mi je da mi je koža dehidrirana i preporučila mi da tijekom trudnoće koristim Uriage mlijeko za tuširanje i Uriage emoliente kremu za tijelo. Osip i svrbež se brzo povukao, ali još uvijek koristim Uriagove proizvode da se ne ponovi isto jer baš nije bilo ugodno. Rekla mi je da koža u trudnoći (kao uostalom i cijeli organizam) potpuno drugačije reagira na sve ono što se do tada najnormalnije koristilo.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ti Uriageovi proizvodi koje sam navela se koriste za izrazito suhu kožu, a s tim inače uopće nisam imala problema.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala što ste otvorile ovu temu, već sam si htjela noge početi rezbariti s nožem o svraba. Sva "sreća" što mi je termin za 3 tj., a sljedeći skidam šavove od serklaže pa možda i prije.
    Nadam se da će onda proći.

Kako si ja pomažem: uzmem od nivee baby soft kremu i namažem u debelom sloju i pustim da se hladi, treba jedno 15-20 minuta da počne djelovati ali prestane. Nije mi jasno jedino što nekad je svrab cijeli dan, a nekada samo navečer.

Ipak mi je lakše kad znam da bi to moglo biti samo "trudnički", pa će proći.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pozdrav
    ja sam negdje u petom mjesecu trudnoce imala PUPP (sad sam u sedmom). PUPP je inace Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy , i ja prvi put cula, a bome i 99% doktora kojima sam isla. Osip se javlja polako, nakon par dana zahvati gotovo cijelo tijelo, osim lica i uzasan je!! Prvi put u zivotu sam si zgrebla kozu do krvi.Posto me zahvatilo na vikend, a na Salati nema dezurnog dermatologa vikendom , tj ne radi ni jedan labos, obisla sam 3 hitne i nitko nije imao pojma, a jos kad su vidjeli da sam trudnica, nitko se nije htio zaletavat sa dijagnozom. Ali su se zato fino zaletavali s dimidrilom i kortikosteroidima koji su mi uredno svi prepisali. I da, svi me stavili na strogu dijetu, dvopek i caj :shock:
    na kraju sam zavrsila na Salati, tam su svi isto prali ruke od mene i slali me primarijusu, koji je odmah dijagnosticirao PUPP.
    I naravno dobila kortice, dimidril i 7 dana caja s dvopekom i kuhanim povrcem.
    Vrlo sam ponosna na cinjenicu da nisam popila ni jedna dimidril i ni primirisala kortikosteroide.Otisla sam homeopatici koja mi je dala lijek od kojega mi je vec drugi dan bilo bolje.
    I relativno brzo se i sve povuklo
    Zato sretno, nadam se da su vasi osipi bezazleniji

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam isto recimo riješila tom homeopatskom kremom, valjda, ne znam jer nestalo je preko noći, a pojačano sam pila i omegu 3 koja je jako dobra za kožu.
    Gin mi je samo rekao da to za trudnoću nije ništa čudno jer se osim što se potpuno mijenja metabolizam tamo negdje iza 20. tjedna, i polovica tih bebinih gena nije naša, pa samim time može izazvati neke alergijske reakcije.
    koliko sam ga shvatila to nije ništa ni opasno ni zabrinjavajuće, ali je zato straaaaaaaaaašno neugodno.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma da, i ne samo da svrbi, nego covjece, zabranit nam jest!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zato ja i ne bi išla kod doktora, nočas sam se sjetila losiona poslije sunčanja koji mi je stvarno i pomogao (naravno ne za stalno, ali u tom trenu i držalo je do jutra) još bi bilo dobro da sam mogla poslije i zaspati (ali to je druga tema!!!!!!!!!!).

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

doduse, postoji neki trudnicki herpes, koji je gadna stvar, pa si eventualno to izbaci kao mogucnost
    moze ga se dijagnosticirati uzimanjem uzorka tekucine iz mjehurica na mjestu gdje svrbi (naravno, ako mjehurici postoje), s time da pristic mora biti friski
    ima dosta na internetu o tom herpesu, i slike izmedu ostalog.tako sam ga ja izbacila kao mogucnost, ali stvarno vise ne znam gdje sam nasla te sajtove.ak te jako zanima mogu opet potrazit

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala Ivy, budem sama potražila

ineska111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno gestacijski herpes (pemphigus gestationes)

Pišem ovdje da ne otvaram novu temu. Molim vas, ako itko ima iskustva ili bilo kakva saznanja o gestacijskom herpesu, sve info su dobro došle. Imam ga po drugi put, tj. imala sam ga u prvoj trudnoći, a sada sam trudna i opet se pojavio. Navodno je jako rijetka bolest, pa jako malo informacija uspijevam naći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •