Od istog osipa patim već tjedan dana.
Naime, oko istog tjedna trudnoće pojavio mi se i u 1.T i to na preponama, a kasnije na dekolteu i vratu. Mazala sam nekim neinvanzivnim kremicama tipa bepanthen, jer mi je magistra u ljekarani rekla da mi je to od hladnoće :/, međutim mjesec dana nije prolazilo, a svrbilo je sve jače.
Ginekolog mi je tada preopručio Fenistil gel i osipa sam se rješila za tjedan dana.

U ovoj trudoći ponovila se identična priča. Čim mi se prvi dan to pojavilo na preponama, namazala sam Fenistilom (koji je btw. antihistaminik pa se nikako ne preporuča s njim na sunce jer izaziva strašne opekline), međutim manje me je svrbilo, ali se i dalje širilo.
Sad nakon tjedan dana, zahvaćen mi je veći dio nogu, sitan osip pretvorio se u plikove (nalik na koprivnjaču, ko da je opečeno), a s obzirom da mi je najvjerojatnije fenistil to isušio, već se sve skupa pretvorilo u ekcem.

S obzirom da mi je dijete isto naginjalo AD (iako nikada prije ni poslije trudnoće nisam imala nikakvih problema), u klaićevoj su mu prepisali afloderm u belobazi koji mu nikada nismo aplicirali budući se navodno isto radi o kortikosteroidu (?!?!), nego smo ga mazali trixerom od avenea, dr. theissovom kremom od noćurka i homeopatskom kremom koju smo naručili iz amerike. To mu je bilo dovoljno da mu se simptomi povuku, tako da sam sad i ja pribjegla isprobavanju, jedne, pa druge i treće.

Više me ne svrbi toliko, ali i dalje izgleda preeeeeeegrozno i još se uvijek širi.
Još nisam radila nikakve pretrage, ali sljedeći tjedan idem na redovni pregled, pa ću pitati gin za preporuku (ipak je on gin, a ne dermatolog :/ ).

Zanima me: zna li možda netko što to uopće je (očito nešto relativno često u trudnoći ?!?!?), ima li i kakvog utjecaja na bebu i čime to eventualno liječiti, a da nije štetno u trudnoći?