Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: 37.2 - konstantno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno 37.2 - konstantno

dečko 18 mjeseci star.
    ovu jesen krenuo u jaslice, naravno stalno bolestan, viroze, kašalj, nos... ali to sve kao pod "normalno".
    e sad, imao je period od desetak dana (prije cca mjesec dana) kada je bio zdrav ali temperatura je bila konstantno 37,2. napravili smo pretrage krvi, briseve grla i nosa, sve ok. urin smo također odnjeli , nije bio dobro uzet pa je pretraga "propala". u međuvremenu temp. je prošla tako da je pedica rekla da sad zanemarimo urin jer vjerovatno su bili zubi ili mu je temp "tak, povišena sama od sebe".
    i evo danas opet, 37.2. opce stanje normalno, veseo, jede ko vuk, ne kašlje ne šmrca, dakle "zdrav". probile mu trojke gore i dolje neki dan.
    u utorak svakako idem po uputnicu za urin, a u međuvremenu ima li netko sličnih iskustva?
    ako je urinoinfekcija nije li temp. obično puno povišena i koje su moguće posljedice ako to sad traje već preko mjesec dana?
    i kakve još pretrage mogu zatražiti osim već ovih napravljenih?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radi se, naravno, o temperaturi ispod pazuha?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja H konstantno ima temp. od 37-37.3 u uhu. A ispod pazuha oko 36.8-37.

Svojedobno smo isto napravili sve pretrage, i u DZ i kod Sabola. I sve je bilo OK. Jednostavno, takva joj je temperatura. I ja isto imam konstantno oko 37.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Moja H konstantno ima temp. od 37-37.3 u uhu. A ispod pazuha oko 36.8-37.

Svojedobno smo isto napravili sve pretrage, i u DZ i kod Sabola. I sve je bilo OK. Jednostavno, takva joj je temperatura. I ja isto imam konstantno oko 37.
    malo OT, koliku ti razliku pokazuje temperatura mjerena u uhu i ispod pazuha? Ja nekad kada N. mjerim T, razlika je 0.5 C ( veća u uhu) a nekad pokaže identične vrijednosti pa me to skroz buni i ne baziram se baš previše na toplomjer u uhu :?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pola mm-ove familije ima konstantno povisenu temp. oko 37-37,2 . Ocito nasljedno kod nekih ljudi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a da možda nema negdje natečene limfne čvoriće?
    ako ima, obavezno to reci pedijatru, pa će te on dalje uputiti ako treba.
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a da možda nema negdje natečene limfne čvoriće?
    ako ima, obavezno to reci pedijatru, pa će te on dalje uputiti ako treba.
    Pozdrav!

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Pola mm-ove familije ima konstantno povisenu temp. oko 37-37,2 . Ocito nasljedno kod nekih ljudi.
    Ovako i ja, uvijek imam temperaturu 37-37,3. Bila na raznim pretragama, ali sve ok. A moj tata konstantno ima 35-35,5 .
    Malo čudno :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

malo OT, koliku ti razliku pokazuje temperatura mjerena u uhu i ispod pazuha? Ja nekad kada N. mjerim T, razlika je 0.5 C ( veća u uhu) a nekad pokaže identične vrijednosti pa me to skroz buni i ne baziram se baš previše na toplomjer u uhu

Pa u uhu i treba biti veca, neovisno o toplomjeru. Kako se meni cini, stvar je u praksi, odnosno da li se usni toplomjer stavi pravilno. Npr. kada mjeri moja sveki, temp. je oko 35 , jer ona misli da ce probusiti bubnjic ako ga stavi u uho. Inace, razlika od 0.5C mi je sasvim OK, daje mi bez gnjavaze informativnu vrijednost o tempereturi. Ako temp. ide preko 38.5, onda provjerim i u pazuhu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

temperatura je mjerena ispod pazuha, i da, ima natečene limfne čvoriće, otraga na potiljku. i na na to sam ukazala pedici, ona se baš nije previše uzbuđivala oko toga. jel' to znak neke upale ili?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U principu da , ali ne moraju otkrit uzrok. Frane je prvih 5-6 godina imao konstantno povecane limfne cvorove i to s obe strane vrata. Vidile su se golim okom , ali nakon xy pretraga nista nije otkriveno. Poslje su se same povukle. Nisam pametna sto da ti kazem. Uglavnom drzim da se tijelo samo pobrine za vecinu bolescina i da na taj nacin stjecemo imunitet.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    malo OT, koliku ti razliku pokazuje temperatura mjerena u uhu i ispod pazuha? Ja nekad kada N. mjerim T, razlika je 0.5 C ( veća u uhu) a nekad pokaže identične vrijednosti pa me to skroz buni i ne baziram se baš previše na toplomjer u uhu

Pa u uhu i treba biti veca, neovisno o toplomjeru. Kako se meni cini, stvar je u praksi, odnosno da li se usni toplomjer stavi pravilno. Npr. kada mjeri moja sveki, temp. je oko 35 , jer ona misli da ce probusiti bubnjic ako ga stavi u uho. Inace, razlika od 0.5C mi je sasvim OK, daje mi bez gnjavaze informativnu vrijednost o tempereturi. Ako temp. ide preko 38.5, onda provjerim i u pazuhu.
    znam da u uhu pokazuje temperaturu jednaku onoj rektalnoj ( oko 0.5 C višu od one ispod pazuha) ali me buni kada izmjeri jednaku vrijednost u uhu i pod pazuhom, a sigurna sam da sam dobro stavila toplomjer čak provjeravam i par puta

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo prije nekih mjesec danan nakon viroze koja je prošla bez temperature imali temperaturu od recimo 37,1 do 37,4. To je trajalo nekih 7 dana, a onda sam odlučila otići sa K. kod doktorice. Poslala nas je na zaraznu sa sumnjom na upalu pluća (kao nešto joj se čini da čuje, ali nije sigurna), ali tamo su rekli da je obična viroza. Vađena mu je krv i imao je nešto povišene leukocite. Ali moj tata nije imao mira i opet je otišao kod doktorice po uputnicu za slikanje pluća. Poslikali smo ga u Klajćevoj i stvarno početak uplale pluća. Vidim da ti kažeš da je krvna slika ok tako da vjerojatno nije to , ali možda naše iskustvo nekom drugom dobro dođe.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

povećanje limfnih čvorića može biti znak za mononukleozu. Temperature mogu biti i niske kao i kod vas, a dijete je poprilično umorno. Ako nema ništa drugo (tu mislim na umor, povećana jetra...), zato se valjda pedijatrica nije uzbuđivala, pa vas nije slala na dodatno vađenje krvi da se vidi da li je virus koji izaziva mono prisutan.
    Javi kaj ste riješili u svakom slučaju.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oljonosac, jeste bolje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •