Molim sve vas koje imate neka nedavna iskustva, zadnjih godinu dana otprilike, jeste li vi otpuštene kući u situaciji kad je dijete trebalo biti zadržano u rodilištu ili su vam dali da ostanete do djetetova izlaska?
Molim sve vas koje imate neka nedavna iskustva, zadnjih godinu dana otprilike, jeste li vi otpuštene kući u situaciji kad je dijete trebalo biti zadržano u rodilištu ili su vam dali da ostanete do djetetova izlaska?
Moj J. je morao ostati tjedan dana duže u rodilištu. I ja, naravno, s njim. Srećom tjedan dana je bilo dovoljno da CRP padne i da idemo doma, ali liječnica nam je rekla u slučaju da moramo nastaviti terapiju, da bi nas nakon tjedan dana preselili samo na odjel pedijatrije. Dakle, nema razdvajanja.
moje iskustvo nije nedavno, ali su me otpustili iz rodilišta 5 dana prije male. ona je ostala na neonatologiji.
tenks, lory
pretpostavljam da si rodila u splitu i da se otad situacija promijenila, tj morala promijeniti jer je roda trazila ocitovanje hzzo-a za taj splitski slucaj gdje su otpustali majke ranije uz obrazlozenje da od hzzo-a za njih ne mogu dobiti naknadu.
rijec je bila o njihovoj pogrsnoj praksi i krivoj interpretaciji, negdje prije 3-4 godine je to bilo
ali sam nedavno saznala da moguce opet slicno rade, zanimaju me najvise dalmatinska rodilista, split, sibenik konketno
evo ja danas saznala za jednu mamu kojoj beba ostaje duže ali ne šalju mamu kući ostaje i ona-splitsko rodilište
ja sam ostala 8 dana zajedno s djetetom, isto ko Matilda.
moja rođakinja je prije cca mjesec dana rodila blizance, ostala je s njima u bolnici i svi su zajedno otpušteni (nakon, mislim, dva tjedna)
u vinogradskoj je rodila
ja sam rodila u splitu prije 16 mj, beba je ostala 17 dana iza mene!! ja sam morala ici kucii svaki dan putovati sat tamo i sat vamo da ga vidim preko stakla par minuta... konkretno, beba je rodjena ranije, bio je 13 dana u inkubatoru, jos 9 u kreveticu.
mi smo bili u bolnici 7 dana zbog zutice, ja sam ostala s bebom ali nisam stekla dojam da je to nesto uobicajeno. neke mame su ostajale, a neke nisu.
moje 2 cimerice su morale ic doma a beba je ostala u bolnici, obje zbog zutice, na neonatologiji, nazalost nisam u kontaktu s ni jednom pa ne znam sta je dalje bilo, znam da su obje rekle da se moraju izdajat i nosit mlijeko bebi tri puta dnevno i da imaju posjete i konzultacije sa lijecnikom jedan sat cini mi se.
moja prijateljica je rodila u 1. misec, nedonosce, otpustena doma beba ostala u bolnici.
e da, to sam cula ko nekakvo objasnjenje za moje cimerice, da bolnica ne moze mame zadrzat jer nema od hzzo-a placeno a bebe su im na neonatologiji pa nema smisla da ostaju. zabac je bio sa mnom na odjelu.ivarica prvotno napisa
zbog ovog sam i ja otpustena kuci, beba u inkubatoru, nema refleks sisanja, nema smisla da ostanem... isto sam se izdajala i nosila mlijeko svaki danzhabica prvotno napisa
malena bebamalena beba prvotno napisa
![]()
meni je ovo koma bilo cut a nije me se uopce ticalo, tj. imala san sricu da me se nije ticalo.
Samnom u sobi su bile 2 mame koje su mogle ići doma, ali bebice su bile na neonatologiji-jedna je otpuštena isti dan kao i ja zajedno s bebom (mjesec dana nakon poroda), a druga je ostala još. Sveti Duh!
zhabica, malena beba, o kojim rodilistima se radi?
prijateljica rodila u Vinogradskoj i maleni ostastao u inkuibatoru radi esherihije a nju poslali kući,,,
Prošle godine u Vinogradskoj mame koje su bile sa mnom u sobi "čekale su" u bolnici bebe koje su bile na neonatologiji pod terapijom antibioticima zbog infekcije bakterijom. Znam da je jedna bila cca 14 dana i bilo joj je dopušteno dojiti bebu, a u ostalo vrijeme se izdajala i nosila mlijeko na kat.
E sad, bilo je i mama koje su na svoj zahtjev išle kući prije bebe.
ja sam kao otpuštena s ginekologije ali ostala pod šifrom čeka bebu.svaki dan vizita od beba i ništa više.ali kod nas je totalni roming-in tako da je beba s tobom.moj mali je imao infekciju po rođenju pa smo ostali dok ne završi terapiju otpušteni 9 dan.
kad?pupy_23 prvotno napisa
uz koje objasnjenje?
ovako smo i mi prije dvije godine, nakon 4 dana vise me nisu pregledavali, samo Anju koja je bila na antibioticima i nakon 9 dana smo isli kucivlatka5 prvotno napisa
gle, mene su pitali prije 2 godine u splitu hocu li ostati i doalziti dojit dva puta na neonatologiju , ili ici kuci, dolaziti dva puta i u meduvremenu donositi svoje mlijeko (jer se u bolnici ne smije izdajati???!!!!)...tako da je tad bilo opcionalno, nisam MORALA ici kuci ali je bilo pametnije
![]()
sad imaju gore elektricnu izdajalicu na neonatologiji a vidjela sa i cure sa svojima. zasto se ne bi smjelo? ah, te nase bolnice...vanjci prvotno napisa
Na SD-u kako je malac rođen u 35 tjednu ostali smo 8 dana u bolnici. Nakon trećeg dana kod moje vizite nisu me ni gledali samo su napomenuli gospođa je još tu zbog bebe.
došla u rodilište odmah poslije LoryLoryblue prvotno napisa
L je ostao iza mene 7 dana u rodilistu a ja sam MORALA napustiti krevet jer nije bilo mjesta više
U Vinogradskoj sam ostala prošle godine 6 dana radi CRP-a od male, ove godine 4 dana. Cimerica bila već 10 dana zbog žutice bebe, dok joj mali bio na pedijatriji, tako da tamo ne šalju doma bez bebe. Izdajala se svojom izdajalicom pa presipala u njihove boce i nosila par puta dnevno kat poviše.
moju cimericu su htjeli poslati kući jer nije bilo mjesta (beba imala žuticu) al ona se izborila za ostanak jer je imala osobnu na Dubrovnik....inače živi u splitu....
znaći radi se o st rodilištu...9. mjesec 2007.
kuma mi je u rodilištu
maleni ima žuticu
upravo povlače sve moguće veze da je ostave u bolnici skupa s malenim jer hoće da je posalju doma a maleni da ostane
OPET Split![]()
Ja sam ostala s bebom 15 dana, nisu me ni pokušali poslati kući niti bi im to dozvolila![]()
Petrova bolnica
u Osijeku u pravilu ostave sve mame s bebama, osim ako su baš iz samog grada, a nema mjesta u tzv.internatu
eh, sto bih dala da mi je netko to pitanje postavio prije 4 i pol godine![]()
Nije friško iskustvo ali je od prije 2 godine sa SD-a. N. je ostala 17 dana u bolnici jer je bila nedonošče i ja skupa s njom. Potjerali bi oni mene odmah ali ja sam inzistirala na dojenju i izdajanju tako da su me držali. Dr. J. mi je nakon 10 dana u viziti rekao da sam im postala dio inventara. Mame koje ne doje šalju doma.
na SD htjeli poslati kući mamu, rodila prijevremeno, carski, placenta previa...
beba u inkubatoru...
rekla sam joj da govori kako joj je loše, kako joj se vrti u glavi... samo da je ne pošalju jer nije imala ni mogućnosti dolaziti dva puta dnevno gore, izdajati se...
ja sam otišla kući, ne znam što je bilo s njom :/
friško iz dubrovnika.
cimerica bila cijelo vrijeme u rodilištu dok joj se beba liječila na neonatologiji. nisu ni spominjali odlazak doma.
izdajala je i nosila mlijeko svako 3 sata, a kada se bebi stanje stabiliziralo išla je dojiti. sestre bi je zvale kada je beba tražila.tako 10 dana- ne znam za dalje jer sam ja otišla kući.
Rodila sam prije 20 miseci u Splitu, bebač mi je ostao na neonatologiji 4 dana nakon što su mene pustili iz rodilišta.
Dolazila sam ga dojiti 2 x dnevno, izdojeno mliko sam počela donositi kad su me pustili doma - dok sam bila u rodilištu to mi nije bilo dozvoljeno.
Prijateljica mi rodila prije 10 dana, beba zadržana 7 dana, a mama puštena ranije, mama na dan bebina izlaska dobila fibru i zadržana u bolnici, tako da se mimoišla s bebomtako me to pogodilo. Kako je mama na antibioticima, rekli su da bebi daju adaptirano. Mama kaže da se izdaja, sutra će saznat djeluju li antibiotici il mora na kiretažu
![]()
električna izdajalica je bila na splitskoj neonatologiji i prije 4 godine kad sam ja rodila.malena beba prvotno napisa
ja sam dolazila 2xdnevno dojit, ali mala nije nikad ništa povukla. prvo jer je bila omamljena od plavog svjetla, drugo jer bi očito bila nahranjena prije mog dolaska.![]()
ja nisam imala mogućnost niti se požalit i tražit ostanak u bolnici s malom. sutradan nakon što su je odveli na neonatologiju dok sam je ja otišla vidit u moj krevet je smještena druga rodilja.
Ni meni nisu dali da se izdajam.