Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Unatrag zabacena maternica

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Unatrag zabacena maternica

bila ja na kontroli 6 tjedana poslije poroda i gin mi kaze da imam unatrag zabacenu maternicu i da to kao nije nista strastno.

a sad mene zanima zasto ja uopce imam takvu maternicu? jel to od poroda ili cega vec? i hoce se to vratit u neko normalnije stanje? jel ima tko tak nesta?
    meni je pregled bio tako grozan da se nisam uopce snasla da ga sve to pitam onda, a sad me ipak zanima sta je to :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mene isto to zanima jer je kod mene isto zabaćena unatrag...Kod mene je već godinama takva kakva je i nije se vratila u normalno stanje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam je i ja, moja mama, ...
    Ginekologica primijetila kad sam bila trudna sa Zorom.
    Netko ima nos ukrivo, netko klempave uši, netko veliko srce, netko zabačenu maternicu.
    Ponekad je problem kod začeća, ali često nije.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ista stvar je i kod mene!
    nikad u životu mi nitko na pregledu, niti u 1.trudnoći, pa čak ni na pregledu nakom poroda nije rekao to, i sada kad sam bila na 1.pregledu u 2.trudnoći pita me dr.: jel vi znate da vam je maternica zabačena unatrag! isto tako toliko sam bila koncentrirana da vidim svoju malu mrvicu na UZV i čujem njeno srčeko da se nisam ni sjetila pitati ga što to znači za dalje za porod...(prvi mi je bio carski)
    ovaj tjedan idem na pregled pa ću baš pitati! :/

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: Unatrag zabacena maternica

Citiraj morena24 prvotno napisa
    bila ja na kontroli 6 tjedana poslije poroda i gin mi kaze da imam unatrag zabacenu maternicu i da to kao nije nista strastno.

a sad mene zanima zasto ja uopce imam takvu maternicu? jel to od poroda ili cega vec? i hoce se to vratit u neko normalnije stanje? jel ima tko tak nesta?
    meni je pregled bio tako grozan da se nisam uopce snasla da ga sve to pitam onda, a sad me ipak zanima sta je to :/
    ne brigaj, to nije ništa strašno, samo ti je maternica (kao i meni) okrenuta zrcalno simetrično u odnosu na "normalan" tj uobičajen položaj maternice.
    Meni je ginekolog to prvi put rekao kad sam bila trudna...međuostalim zbog toga mi je stomak u trudnoći bio znatno manje uočljiv (iako je beba bila relativno velika) a poslije poroda se maternica sporije "čistila" (pa sam umalo morala na kiretažu ali mi je ginekologica propisala terapiju i, sva sreća, uspjela sam se "očistit" lijekovima)

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bzara bas pitaj sta to znaci, jer ja sad necu jos skoro kod ginica (fala bogu gotovo je s kontrolama :D )

i ja sam imala manji trbuh, a beba bila 3500 i krvarila sam skoro cijelo babinje...

a u trudnoci me pregledavalo vise ginica i nitko mi nista nije rekao, ili nitko nije primjetio. a nadam se da nece bit problema kod drugog zaceca.
    iako sam nakon poroda rekla da vise necu nikad rodit - nisam to mislila ozbiljno

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pitati ću svakako! ja sam drugi puta ostala trudna bez problema, od prve, kao i prvi puta! ako sam i prije imala zabačenu maternicu nisam niti dugo krvarila poslije poroda, dapače, vrlo brzo je prestalo krvarenje, a što se tiče trbuha bio mi je dosta velik, a ja sam sitnije građe. vidio se relativno brzo za 1. trudnoću!
    ne znam, isto sam zbunjena! najviše me zanima da li takav položaj maternice utječe na sam porod! sve ću ja ispitati pa vam javim u četvrtak!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo, ja jučer bila kod ginekologa i to jako dobrog privatnika, tako da mu stvarno vjerujem! oni mi i vodi ovu moju vrlo rizičnu trudnoću!
    uglavnom, pitala sam ga da jel ima to kakve veze što mi je maternica zabačena prema natrag vezano uz porod itd.(pogotovo moj prvi porod je bio carski i stavrno bi htjela VBAC da bude ovaj). rekao je da to apsolutno nema veze da jednostavno kod unatrag zabačene maternice njen položaj je nešto više prema debelom crijevu i kako trudnoća napreduje tako se ona ispravlja! konkretno evo ja sam sada punih 12 tjedana i ona je potpuno ispravljena! to apsolutno ne utječe na ništa i ne treba imati nikakvog straha!
    što se tiče onog što su cure pisale da je teže ostati trudna, ne znam ja sam oba puta zanijela odmah! a poslije prvog poroda krvarenje je vrlo brzo prestalo! tako da ja stavrno nisam nikada u životu osjetila nekakve probleme što mi je matenica zabačena unatrag!

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e super bzara sta si pitala. ajde vjerujem i ja tvom ginicu , jer ipak nosi dobre vjesti!
    :D

ajde sretno sa trudnocom i pozdrav tebi i tvojoj UZM

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma da, taj ginić je stvarno čovjek na svom mjestu! tak da mu i ja u potpunosti vjerujem!
    hvala na lijepim željama, i srdačno pozdravljam i tvoju UZM

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga želim ti svu sreću...znaš to...
    P.S. A javiti se da znam detalje od jučer..cccccc :/

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jooooj, ž_b, oprosti...
    pošaljem ti pp, da ne pišem ovdje stvari ne vezane za temu!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Netko ima nos ukrivo, netko klempave uši, netko veliko srce, netko zabačenu maternicu.
    Kod mene je bio, za prvu bebu. Pokušavali i pokušavali i... dok mi ginić nije rekao da se nakon odnosa pokušam okrenuti na trbuh Mislila sam da je lud, ali je upalilo :D Drugi put je sve bilo bez problema.

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam isto naslijedila od mame zabačenu maternicu, ali isto kao bzara nisam imala problema niti s trudnoćom, niti porodom, a zanijela sam odmah. I meni se maternica ispravila kako je trudnoća napredovala, tako da nakraju bude isto kao da je normalno pozicionirana. Ovaj savjet sa ležanjem potrbuške nakon odnosa mi se čini jako dobar

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja imam zabačenu maternicu unatrag, i moja mama također i nisam imala nikakvih poteškoća tokom poroda

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Imam je i ja, moja mama, ...
    Ginekologica primijetila kad sam bila trudna sa Zorom.
    nikakav problem kod začeća ne postoji,baš naprotiv moj ginić je rekao da su žene koje imaju takvu maternicu jako plodne!!!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nikakav problem kod začeća ne postoji,baš naprotiv moj ginić je rekao da su žene koje imaju takvu maternicu jako plodne!!![/quote]

ne znam jeli to istina, ali evo oba puta ostala trudna od prve!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa
    Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    nikakav problem kod začeća ne postoji,baš naprotiv moj ginić je rekao da su žene koje imaju takvu maternicu jako plodne!!!
    E, pa, kod mene je bio. OiJ je to dobro rekla: nije često, ali može biti. Mislim da ne treba generalizirati. Kao što sam svuda čitala da se s uvučenim bradavicama može najnormalnije dojiti. Točno, mogu, ali mi je trebalo muka i muka dok sam skužila kako.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

MOja su oba zaceta iz prve u toj zavaljenoj materici....Kod mene inace ta dijagnoza znaci nesto bolnije ginekoloske preglede, bolan sex na pocetku karijere , nesto duze izlučivanje lohija i nista vise....

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eto ja nisam imala nikad ni bolne preglede ni odnose....

ali zanima me sad jedna stvar...jel moguce da ja imam UZM od poroda?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mnogo žena ima zabačenu maternicu i to nije nikakva patologija, koliko ja znam, već jednostavno ime za takvu građu. Ja je isto imam i nisam nikad imala nikakvih problema, zašto i bi?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jao, a te proklete lohije su ono sto najvise mrzim u citavoj prici oko radjanja i zasto bas moram da saznam da kod zavaljene ili zabacene materice duze traju? Uzas...
    Je li moguce da mi je zbog toga ne tako velik stomak?
    Uf, prezivjecu ja i to...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

... mislim da je i meni gin. rekla da imam unatrag zabačenu maternicu pa zato "nije vidjela plod" kad sam bila cca 5+6, kasnije se valjda bolje pozicionirala pa je sa 7+0 vidjela...
    mislite stvarno da nam je stomak "manji" radi toga?
    ja sam inače jača, a nemam JOŠ neki stomak (nije da ga tražim , radije bih da je stalno manji!)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •