Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Prijedlozi za uskršnju tortu

  1. #51
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ja potpuno drugačije:
    čvrsto izmiksam bjelanjke i stavim ih na čekanje.
    u drugoj posudi izmiješam žumanjke i šećer, onda po malo dodajem brašno i prašak za pecivo, za neke kolače mlijeko i ulje, sve žlicu po žlicu...
    kada se žuta masa fino izmiksa, dodajem žlicom bjelanjak lagano miješajući uvijek u istom smjeru. bez miksera.

  2. #52

    Početno

    He, he...
    Al' mi zato imamo za prati samo jednu zdjelu...
    Pogodi za koju metodu ce se Andrea odluciti?

  3. #53
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    zdjela poslije bjelanjka se uopće ne treba prati, samo se malo provrti voda!

  4. #54

    Početno

    OK, samo sto nisam ljubitelj tih fora "isplahni vodom, pobrisi krpicom"... Ili u masinu, ili spuzvica i deterdzent.

  5. #55
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Jogurt torta

    Biskvit:
    3 jaja
    10 dag šećera
    9 dag brašna
    malo praška za pecivo
    Pečeni biskvit prerezati na pola.

    Fil:
    1. Izmiksati čvrsti šlag od 3 vrećice skupa s mlijekom.
    2. Izmiješati 2 hladna čvrsta jogurta zajedno sa 15 dag šećera u prahu.
    3. Ugrijati jedan jogurt u zdjelici na vatri ali ne da prokuha.
    4. 5 kavenih žlica želatine(30 g ili 8 listova) preliti sa 10 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim želatinu otopiti u parnoj kupelji i sipati ju u vrući jogurt. Miješati mikserom dok se ne otopi. Zatim vrući jogurt sipati u smjesu hladnog jogurta pa to sve zajedno polako sipati u izlupani šlag i kratko izmiksati mikserom.

    U kalup slagati biskvit, polovinu kreme, red voća po želji, drugu polovinu kreme, pa drugu koru. Držati u hladnjaku 2 sata ili više. Gore staviti šlag.

    Sve to raditi u kalupu za tortu.Izvadi se tek kad se stisne i prije stavljanja šlaga gore.

  6. #56

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    a ja potpuno drugačije:
    čvrsto izmiksam bjelanjke i stavim ih na čekanje.
    u drugoj posudi izmiješam žumanjke i šećer, onda po malo dodajem brašno i prašak za pecivo, za neke kolače mlijeko i ulje, sve žlicu po žlicu...
    kada se žuta masa fino izmiksa, dodajem žlicom bjelanjak lagano miješajući uvijek u istom smjeru. bez miksera.
    pa i ja ovako. i nisam pojma imala da može ikako drukčije! Apricot, naše mame su išle u istu školu, pretpostavljam.

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    joj, moja mama je Crnogorka - kod njih se takvi kolači nisu ni pravili

    to ti je mene naučila moja najbolja prijateljica - išle smo zajedno u srednju, a vikendom kod nje kuhale.
    imala je veeeliku kuhinju. baš smo uživale...

  8. #58

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    hi-hi, moja je Ličanka, odrasla na biskvitima s glazurama!

  9. #59

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    a ja potpuno drugačije:
    čvrsto izmiksam bjelanjke i stavim ih na čekanje.
    u drugoj posudi izmiješam žumanjke i šećer, onda po malo dodajem brašno i prašak za pecivo, za neke kolače mlijeko i ulje, sve žlicu po žlicu...
    kada se žuta masa fino izmiksa, dodajem žlicom bjelanjak lagano miješajući uvijek u istom smjeru. bez miksera.
    pa i ja ovako. i nisam pojma imala da može ikako drukčije! Apricot, naše mame su išle u istu školu, pretpostavljam.
    i ja ovako.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •