evo ja sam usla u 39-ti tjedan a beba mi je vec 3500 kg,i strasno je aktivna,po cijele dane lupa,a cula sam da se bebe umire pred porod i pred kraj trudnoce,i da nije dobro da su bebe preaktivne i mene zanima zasto?
evo ja sam usla u 39-ti tjedan a beba mi je vec 3500 kg,i strasno je aktivna,po cijele dane lupa,a cula sam da se bebe umire pred porod i pred kraj trudnoce,i da nije dobro da su bebe preaktivne i mene zanima zasto?
nisam za to čula nema mi baš logike.
moja Uma se smirila tjedan, dva prije poroda, javljala se rijetko i to najčešće u ranim jutarnjim sat ima ili na ctg-u koji joj je na živce išo.
i to me brinulo jako. bolje je da ti se miće i da znaš da je dobro neg da je premirna pa da se brineš non stop ak mene pitaš.
i ne brini, smirit će se ona kad za to dođe čas.
![]()
Nije zabrinjavajuće niti ako nosiš mirniju bebu niti ako je aktivnija.
Često se bebe zaista pred kraj pomalo smire (pa nemaju baš ni mjesta) ali nije pravilo.
Ono što je eventualno znak za uzbunu (tj da skokneš do doktora provjeriti) je ako se situacija naglo promijeni u smislu da je mirna bebica počela jako udarati ili se aktivna beba silno smiri (mame znaju imati poseban filing). Može biti da onda nešto nije u redu pa je dobro otići na kontrolu i po savjet svom ginekologu ili u rodilište (ako je npr vikend, praznik ili jednostavno vaš gin. ne radi).
Moj sin je rođen skoro na termin i nije se ni malo smirio do kraja.
Ovaj drugi koji će se uskoro roditi još je aktivniji i smiri se samo kad su najžešće BH kontrakcije. Tako da - zaista ovisi.
i ja imam jednog hiperaktivca u trbuhu, koji je sve samo ne mirna beba![]()
Iako, mi je termin 22.4., ocekujem vrlo brzo porod.. i ni malo se nije smiro, cak imam osjecaj da je jos aktivniji i jaci, mislim ti udarci sada su bolni i/ili neugodni, posebno kad stojim ili hodam - auuu.. bas je jak pritisak i cim pocne udaranje
, jedva hodam.. tako da mi je definitivno najbolje dok lezim i/ili sjedim 8)
A, Elena je bila skroz mirna beba i jos vise se umirila pred porod, ma jedva da sam ju osjetila..![]()
Tako da valjda nema nekih pravila![]()
[quote="lile"]a cula sam da se bebe umire pred porod i pred kraj trudnoce
ovo sam i ja nazalost cula i mucilo me pred kraj trudnoce, posebno oko termina, a moj se zabac i u trudovima micao! kazu dase namjestao da prodje kroz porodjjjni kanala al meni je to izgeldalo ko micanje i prije poroda, i sve je bilo u redu :D a sad je jaaaaaaaako zivahan, ko sto je bio zivahan u stomaku![]()
ajme zeznila san citiranje, uglavnom ovo svijetlo je moje
a joj a ja nemam neki feeling da cu brzo rodit,cak sam spremna i na drip samo da sto prije rodim jer me sve boli,ne mogu disat.Jel postoje kakve naznake pred porod?
a di ti se zuri? beba ce izac kad bude spremna. ja bi na tvom mjestu volila izbjec drip ako bas nije potreban. samo se ti opusti i bit ce sve dobro. imas na portalu tekst o znakovima kako porod pocinje pa procitaj:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...4&Tekst2ID=180
![]()
hvala ti zhabica,a zuri mi se jer mi je vec tesko pomalo nosit ju,a ni disat ne mogu,a i htjela bi vidjet svoju curu sto prije
Moj mališa bio aktivan do zadnjeg trenutka![]()
To o smirivanju bebe nije pravilo
ovo te potpuno razumin!lile prvotno napisa
al isto se ti lipo opusti to ti je dosta vazno, pobrini se da porod s tvoje strane prodje sto opustenije pa ce ti bit puno lakse, sto se manje grcis i prepustis se lakse ce ti proc.
a znam,al kad sam po prirodi jako nestrpljiva i ne mogu nista docekat do kraja.Jedva ju cekam zagrlit,a kazu da zena nosi onoliko koliko i mama njena,a moja je mene prenila 7 dana,al valjda ja necu :/
to su babske priče. mene moja rodila u 37. ja svoju čer u 41. smiri se, opusti se, nemoj bit tako nabrijana. lakši će ti bit i porod ako se opustiš i smiriš.
![]()