Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: jedno ili dva dnevna spavanja?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno jedno ili dva dnevna spavanja?

Zanima me kad su vaši mališani počeli spavati jednom po danu.
    Naime, više se ne sjećam kad se to zbilo s M. (ah, dođeš u godine kad prirodno počneš zaboravljati, a onda te još i mamnezija puca ), a L. sad ima 14 mj. i sve teže mu ide ono drugo dnevno spavanje. Ako i zaspi, to je nakon minimum pola sata uspavljivanja (čitaj: cicanja, igranja, pa opet cicanja i tako ukrug) i iza 18h - a nije noćno. Naravno, posljedica toga je kasniji odlazak na noćno spavanje (22.30 - 23h). U posljednje vrijeme počela sam to 2. spavanje preskakati, no ako se u to vrijeme nađemo na putu, zaspi u autu - zato mislim da mu je možda ipak potrebno :/ .

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zvrndalo je počeo spavati jednom dnevno malo prije prvog rođendana.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi imamo samo jedno dnevno spavanje, zapoceto malo prije prvog rodendana. Iako se dogodi da ako se vozimo u autu oko 18-19h skoro uvijek zaspe. Voznja je uspava.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj jos spava dvaput bez problema, ali skoro nikad u isto vrime :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas isto malo prije prvog rodendana, i od tad spava oko 12.30 i odspava oko 2 sata.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

S 13 mjeseci i odlaskom u jaslice.

Mislim da ste vi zreli za jedno, ali vrijedno spavanje. Ovo vam je samo, pretpostavljam naravno, mučenje i gubitak energije i vremena. Pokušaj ga pomaknuti što više prema podnevu. I navečer će ići leći puno ranije. He, jedino će se možda i ujutru ranije buditi, ali to mi svakako djeluje bolje od trenutnog kasnog odlaska na sp.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, moj ne spava preko dana. uspava se ako u odredeno doba (recimo oko 5-6) idemo nekud s autom (rijetko) ili s kolicima (jos rjede). inace ide spavati oko 8-9 i spava otprilike punih 12 sati, nekad vise, nekad manje. u komadu. bez budenja (osim ako ne mora piskiti).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija je s nekih 10 mjeseci prešao na 1 spavanje, a sad polako izbacuje dnevno spavanje. Sve češće ne spava danju.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala curke , mislim da sad možemo bez grižnje savjesti preći na jedno, jer ono drugo je fakat uvijek mučenje i za njega i za mene.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo tek sad na 2 spavanja....od rođenja spavao jako malo i kratko

sad spava od 11-12 po sat do dva i onda popodne nekad od 16 do 18 al većinom od 18-19.30 i onda naravno tulum do 23...

ako mu nedam zaspat ili ga probudim oko 19 onda je koma i opet zaspe u 23...

mislim da mu treba i drugo spavanje jer je stalno u pokretu...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jedino kod nas dnevna uspavljivanja traju cca 5 min...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

skoro 17 mjeseci, još uvijek dva spavanja i ne nazire se kraj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Obojica su si uvela jedno spavanje oko prvog rođendana.

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi spavamo jednom dnevno po sat,dva a ponekad čak i tri.Moje mišljenje je da nam je to i više nego dovoljno,zar ne? Prenosim vam misli mog mališana,jer njemu je spavanje nužno zlo koje koristi samo u slučaju kad pada s nogu i onda najčešće zaspi bilo gdje,pa čak i na podu začahuren u svoju najdražu dekicu!

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prije prvog rođendana - čini mi se sa 10 mjeseci..uh, zar sam već zaboravila

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo do iza 2. rođendana imali 2 spavanja. Buđenje oko 7,30. Prvo spavanje oko 11,30-13, pa drugo oko 16-18. Noćno spavanje oko 21,30.

Sada smo s 2,5 god. na jednom dnevnom spavanju od cca 3 sata. Buđenje u 7, spavanje iza 20.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo taman na nekom prelasku sa 2 na 1, ali još uvijek mogu reći da prevladava dvojka.
    Zavisi o dnevnim aktivnostima. Ako smo većinu vremena u stanu, spava dva puta, a ako jurcamo po vani, toliko mu je sve zanimljivo da imam dojam da bi i ovo jedno popodnevno preskočio.
    Naravno, slomi ga umor pa u neko doba samo klone.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

K uglavnom oko podne, jedan odspava sat vremena.
    ali ima dana kao što je slučaj i danas da uopće ne zaspi, tj. budan je od 6.30! sad ću mu dati večeru pa će ići na noćno spavanje. izmore me takvi dani jer je strašno razdražljiv, a nikakva cika ni nunanje, ni vožnja kolicima ne pali, jer on taj dan ne želi spavati!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pred prvi rođendan prešli smo na jedno, zbog praktičnih razloga (počela raditi), ali on nije nikad baš ni pokazivao pospanost za to drugo spavanje. Sad spava nekad samo 1, a nekad i 3 sata, od pola 1-1 pa nadalje. Ali dese se dani kad preskoči i to jedno spavanje, ali onda ga lijepo u 8 smjestim u krevet i spava za 5 min. (inače zaspi tek oko 22 h, uz nekih bar pola sata uspavljivanja).

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    Prije prvog rođendana - čini mi se sa 10 mjeseci..uh, zar sam već zaboravila
    Kod nas isto tako nekako. "Uveli" smo spavanje samo jednom dnevno jer nam je uspavljivanje trajalo preeeeeedugo pa smo zaključili da nije umorna i da joj netreba dva spavanja. Nakon toga smo se preporodili -i mi i ona!
    S nikada nije bila spavalica, tad je spavala oko 45min dnevno. Sad sa skoro 18mj. spava oko sat vremena, nekada malo duže.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

svega nekoliko dana prije prvog rođendana. spava svega sat vremena dnevno ali zato mi zaspi oko 7 navečer i spava do 8, 9 ujutro!!
    :D (tu i tamo se počinje buditi, ali onda dođem k njom i dalje nastavi spavati)

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja nikad nije imala ta dva spavanja. do 9 mjeseci je spavala rascjepkano, nikad duže od 10 - 15 min. onda je počela duže spavati. znam da je prije prvog rođendana spavala jednom po 2-3 sata, ali kada se to točno dogodilo pojma nemam. sad sa 2,5 godine situacija je ista.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sa 14 mj. je jednostavno jedan dan propustio drugo spavanje, nije htio nikako i od onda spava samo jednom, oko podneva po 1,5-2 sata.
    S tim da po noci spava po 11-12 sati.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jan spava dva puta dnevno. Prijepodne otprilike sat vremena od 9 pola 10.
    I popodne nakon ručka, pola 2 pa do 4. Navečer u 7 je već umoran.
    Dobar je spavač, ali prvih mjesec dana bio je stalno budan. U 24 sata spavao je ukupno 2 sata (kad zbrojim sve minute spavanja).

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo na jednom dnevno od prije godine dana, a sada već zna proći koji dan da uopće nema potrebe za dnevnom ćorkom.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zar je moguće da sam jedina čije dijete do 14 mjeseci nije spavalo po danu?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od nekih 7 mj spava jednom dnevno, i to između jednog i 3 sata..najčešće oko 2 sata

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od nekih 7 mj spava jednom dnevno, i to između jednog i 3 sata..najčešće oko 2 sata

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jedno ili dva dnevna spavanja?
    Već dulje vremena NIJEDNO! Baš danas govorim MM-u kako ima djece koja i s 3 godine spavaju po danu (kaže on - ja još uvijek ), a mališa nema šanse! Uhvati ga popodne neki umor i nervoza ali ga brzo prođe i ajmo dalje! Mada, nije da se nešto ljutim, on već u pola 8 (nekad i u 7) navečer ide spavati i spava do 8 ujutro, tako da mi nije loše ni to kad imaš cijelu večer pred sobom.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Tak je i kod nas, od nekih 8,5 mjeseci se prebacio na jedno dnevno ali produženo, dakle cca 2 sata u komadu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Negdje oko godinu dana je prebacio na jedno spavanje. Budi se između 7.20 i 8.20, na spavanac ide oko 14.30. ili 15.00, spava minimalno 1,5 sat, ponekad i 3 sata (buđenje je uglavnom oko 17.00), na noćno spavanje ide malo prije 22. Za vrijeme budnosti cijelo vrijeme juri kao navijen.
    Sad ima 20 mjeseci i nadam se da ne misli uskoro ukinuti dnevno spavanje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da citiram samu sebe:
    Sad ima 20 mjeseci i nadam se da ne misli uskoro ukinuti dnevno spavanje.
    Evo, jučer se dogodilo. Probudio se oko 8.00, oko 15.00 kad ide spavati nije bio nimalo umoran, inače baki zaspi za 2 minute max, a jučer ga je nosila 1/2 sata, pa sam došla doma, pa sam ga ja pokušala uspavati. Nema šanse, nije bio umoran. Igrao se cijeli dan, bez ikakvih naznaka umora ili cendranja. Uspavala sam ga u 21.20 (na svoju inicijativu, da se njega pitalo još je bilo rano). :shock:
    Iskreno se nadam da je ovo izoliran slučaj, mada znam djecu koja su u toj dobi izbacila dnevno spavanje. :/

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ivan je prije 10 dana počeo spavati jednom. Ustaje se oko pol 7-7, spavanje oko 12 do pol 2-2 i u pol 8 u krpe

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hanna spava dva puta dnevno i to obavezno jer postaje nervozna i stalno zapinje i pada i onda cmizdri. budi se ujutro oko 9, prvo spavanje oko 11 drugo oko 15/16 sati i oba puta po sat-sat i pol. navečer ide spavati između 20 i 21 sat i spava cijelu noć (ponekad se probudi ali odmah opet zaspi.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Do prije mj. dana E. je spavala dva puta dnevno po sat vremena,sada spava jednom dva-tri sata,jednom dnevno.Navece zaspi oko 19.30-20h.,pa uz stalno budenje spava do 7 ujutro.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sa jedno deset mjeseci smo prešli na jedno, kada se ponašala identično kao i tvoja nespavalica.

U to doba sam je gotovo isključivo nosila jer onda ne bi zaspala. Gledala bi okolo i izdržala do 11, odspavala do 1 i pol, dva (često nam se događalo trosatno spavanje) i onda opet u krevet u sedam.

Sad će dvije i ponekad nam se dogodi dan bez odmora, ako se probudi oko devet, npr.

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo isto u fazi da se patimo sa tim drugim spavanjem. Ima dana kad zaspe drugi put (to je uglavnom oko 17h) bez problema, a ima dana kad zaista muku mučimo. Meni paše to njegovo drugo spavanje, jer se uspijem mrvicu odmoriti kad dođem s posla i normalno pojesti, ali izgleda da nećemo još dugo tako.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

isto oko godine dana je prešao na 1x dnevno...traje od 1h 10 minuta do rekordnih 3h i 10min :shock: kako kada...

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo ja prijavljujem da smo izbacili drugo spavanje prije nekih mjesec dana, bez forsiranja, sam od sebe...i malo je produžio prvo spavanje i idem mrvicu ranije leći za noć.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moja je cura dvaputa spavala do 15mj, do mog odlaska u bolnicu (na održavanje trudnoće...), od tada spava jednom dnevno po 4 sata,
    sad ima dvije i pol godine

dečkić mi još spava dvaput dnevno, dopodne sat i pol i popodne tri sata,
    ima 13mjeseci...
    mislim da bude još mjesec/dva na dva spavanja i onda polako prelazimo na jedno.....
    ma, zapravo vidit ćemo,

moon&sun avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Malo poslije prvog rođendana je ukinuo jedno spavanje.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je ona pocela spavati samo jedan puta negdje sa 9 mjeseci...

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Eto moja D je od neki dan izbacila to drugo spavanje. Taman je 16 mj navršila. Ali, kad subotom idemo na Krk za vikend, krećemo ujutro oko 9, onda nam zaspi u autu, mi najkasnije u 11 stižemo, pa traži spavati opet oko 4.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

negdje sam 14 mj je piočeo spavati jednaput dnevno po 2 sata...još uvijek je tako (25 mj)..

evo danas izdržao prvi put da nije spavao cijeli dan...al bili cijeli dan vani i sve mu zanimljivije od spavanja a jedva hodao od 17 sati..u 19.30 sjeli u auto i zaspao za 2 min..

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo i mi prijavljujemo 1 spavanja - od prije 2-3 tjedna (dakle s 15mj). Jednostavno više ne bi zaspao drugi puta ako bi ga baka uspjela uspavati oko 10h, tako da je to postalo sve kasnije i sada za par minuta zaspi oko 12-13 i nekad spava 2 sata, a nekad i duže. Puno bolje mi zaspi i navečer. I puno bolje spava po noći - budi se samo jednom (eventualno 2 puta). Njemu je izgleda baš sada sjelo to spavanje jednom dneveno i sve drugo bi bilo forsiranje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •