Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: lignje na meniju?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno lignje na meniju?

lignje u trudnoci? pozeljne ili ne?

koliko ?

pitam jer eto imam ludacku zelju ("the" zelja!!) za njima i jela bi ih BAR 2 put tjedno...

znam da nicim nije dobro pretjerivat ali zanima me neki konkretan razlog ako nisu bas dobre i koji je to?

hvala

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj savjet,pojedi slobodno.Jako puno stvari u prehrani se ne preporuča,zadnje sam čak čula za brusnicu,iskreno to me pomalo smeta što se toliko filozofira oko te hrane.Svo povrće po našim trgovinama je čista kemija,,meni npr.karfiol,paradajz,stoje u frižideru da im nije nuišta po tjedan dana,znači kemija ih drži da ne trule.Tako je i s mrkvom,te ostalim.Od porcije ribe tjedno nebi smjelo biti ništa!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prikljucujem se fanu lignji
    mmmljaccccc
    dobro si me podsetila, i ja cu sigurno ovih dana da ih "zagrizem"

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mmm..lignjice...
    samo ih ti papaj. niš ti nebu bilo. ja sam ih jela cijelu trudnoću i to one najgore. iz menze u sc-u, skoro svaki petak.

dobar tek!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

lignje su dobre! i bile su među ono malo hrane što sam mogla jesti dok sam imala mučnine. Samo ti papaj....

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

njam

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, meni ginićka u trudnoći zabranila plodove mora - lignje, hobotnice, račiće, tune i sl. Zaboravila sam zašto. Valjda zbog ovoga "Prema rezultatima mjerenja količine žive, arsena, olova i kadmija u ribi, rakovima i školjkašima iz našeg mora, utvrđena je znatna zagađenost, napose školjkaša (dagnji), iako su sve vrijednosti osim za arsen bile ispod granično dopuštenih. No što to znači ako znamo da postoji efekt dugoročne akumulacije teških metala u tijelu čovjeka, ako znamo koliko je to fatalno za fetus i ako znamo da stvari po pitanju očuvanja okoliša teško da kreću na bolje? Školjkaši se ne nazivaju "čistačima mora" od milja, već zaista nose ogroman rizik po naše zdravlje, pogotovu po zdravlje djece i osoba sa iole smanjenim funkcijama jetre." Znam da ljudi isto normalno jedu i školjkaše (jela i ja prije te zabrane, u ranoj trudnoćik) i beba je OK. Evo, baš se ovih dana spremam ispeć' jednu hobu, baš sam se zaželila.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ina33 ja sam citala da se morski plodovi ne preporucuju jer su jako lako kvarljivi...
    A sad sta je zdravo.. hm.. ne bih rekla ni da recna riba posebno Dunavska i ta iz velikih reka ima manje ovih stetnih materija u mesu.. A ipak ribu moramo jest zar ne?
    Jedino iz ribnjaka da kupujemo, a i to pitanje cime je hrane i kljukaju..
    Ma najbolje je da jedemo jednom u 7 dana ribu, umereno, i onda nam nece stetiti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da, školjkaše treba izbjegavati. Čak i van trudnoće najbolje je kad se zna iz kojeg su uzgajališta, tj da blizu njega nema nikakvih većih naselja ili industrije. Što se tiče ostale ribe sve ok ali treba pripaziti na tunu da nije stara - najbolje je kupovati friško meso koje mora biti svijetlo ružičasto

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja ih jela cjelu trudnoću,isto tako i svu ribu barem 2 puta tjedno!dobar tek

Početno

Lignje? Njami!

Kako ih pripremas?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja se danas udavila u prženim lignjama

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam se davila u pohanim lignjama, pogotovo na početku trudnoće. beba je super, zdrava.
    samo navali.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Gombica prvotno napisa
    ina33 ja sam citala da se morski plodovi ne preporucuju jer su jako lako kvarljivi...
    to su školjke i rakovi

lignje su skroz ok, pogotovo iz našeg mora
    od "stranih" najbliže našim (po okusu) su ledove smrznute iz Novog zelanda

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

pih a mene grize savjest jer sanjam o lignjama pomesu i tartaru... dizem slusalicu i narucujem si porciju!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tunu ne jedem zbog zive.a mjesec u kojem sam imala biokemijsku tamanila sam tunu iz konzerve.radila salatuneznam jel ima ikakve veze stim ali eto.
    Sada u trudnoci tunu ne jedem.riba mi se zgadila nakon povracanja iste.a lignje i ostalo...musuni,bakalar,gamberi... mi je ok.ako sam sigurna da je frisko i da nije iz neke bare pune nafte i otpada.
    A dagnje jos nisam jela u trudnoci,nije mi jos zelja dosla. a mogu dobiti izvadene iz mora i dovezene za 40min i staviti kuhati.takve na ribarnici ne mozete dobiti.
    Valjda to tako bude...kad imam tu privilegiju pa ju ne koristim.smatram da nisu stetne.ali da je bitno da su od provjerenog dobavljaca i friske.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •