-
Evo jedne isprobane puno puta
KREMSNITE
1,5 l mlijeka
6 zumanjaka
6 zlica secera
3-4 vanilin-secera
6 zlica brasna
6 zlica gustina
Za snijeg:
6 bjelanjaka
4 zlice secera
Od mlijeka uzeti 2 dl, a ostalo staviti da zakipi (u velikom loncu).
Izmijesati zumanjke sa secerom i vanilin-secerom, u to dodati brasno, gustin i 2 dl mlijeka. Dobro izmijesati (mikserom).
Kad mlijeko prokuha treba ga skinuti s vatre, polako uz mijesanje uliti smjesu, dobro promijesati i staviti na vatru da se kuha desetak minuta uz mijesanje. Kad je gotovo, treba skinuti s vatre u umijesati snjijeg od bjelanjaka.
Za podlogu mogu posluziti piskote ili lisnato tijesto.
Za podlogu od piskota potrebna je kutija piskota. Svaka se umoci u hladno mlijeko, posloze se u tepsiju, a preko njih se prelije vruca krema. Kad se krema ohladi, na vrh se stavi istuceno slatko vrnje (2 dl).
Za podlogu od lisnatog tijesta potreban je 1 komad lisnatog tijesta (Ledo pakira po dva komada u paket), koji treba otopiti (2-3 sata ranije), razrezati na dva dijela, svaki posebno izvaljati na sirinu nesto vecu od tepsije i ispeci na obrnutoj strani tepsije. Jedna kora se stavi u tepsiju, prelije se vrucom kremom i gore se odmah stavi druga kora. Treba ostaviti kolac da se ohladi, kore ce omeksati i lako ce se rezati.
Mljac, mljac.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma