Imam curicu od skoro 15 mjeseci i imam pitanje:
da li joj smijem dati maticnu mlijec???i da li se med uvodi sa tri ili sa godinu dana???
Hvala
Imam curicu od skoro 15 mjeseci i imam pitanje:
da li joj smijem dati maticnu mlijec???i da li se med uvodi sa tri ili sa godinu dana???
Hvala
smatram da je još rano i za med a pogotovo za matičnu mliječ koja je jak alergen ( ja sam primjerice alergična na mm)
Emira, hvala puno na brzom odgovoru![]()
Nila pije med pomiješan s mlijekom, počela je to konzumirati od cca. godinu dana ....a luuuuuuda je za peludi....totalno izgubi razum kada je vidi!
Znam za mogućnost alergije, ali pokušala sam i nisam kod nje naišla na nikakve loše reakcije.... :D
moje su cure konzumirale med sa 6 mj i pile Revitu sa isto toliko
mi smo počeli s medom nakon godinu dana, nije bilo rekcije. Stavim joj malo u gris. Oboževa namočiti prst u med i lizati.
smatram da se med ne bi trebao davati minimalno do 1. godine života ( ako se ne varam po tablicama dohrane i kasnije). Može biti jak alergen a i sam po sebi je težak za želudac. Neki od razloga navode i moguću infekcilu sa Cl. botulinum, ali ja o tome imam svoju teoriju ali mi su mi bila dovoljna dva gornja razloga da ga N. ne dajem do 15-og mjeseca.