Ja sam mama Ivana i 05.05. krećem na posao i ostavljam malu Anđu koja će imati godinu dana baki na čuvanje. Ostavljala sam ju rijetko i na kratko kod bake, kada i kako da počnem sa prilagodbom? help
Ja sam mama Ivana i 05.05. krećem na posao i ostavljam malu Anđu koja će imati godinu dana baki na čuvanje. Ostavljala sam ju rijetko i na kratko kod bake, kada i kako da počnem sa prilagodbom? help
Bok, Ivana.
Ja sam započela cca 2 mjeseca ranije ali sa tetom čuvalicom - dakle potpuno nepoznata osoba..počeli smo sa par dana zajedničkog druženja , pa bih se je sklonila u drugu sobu ili bih nešto radila da se one igraju, a nakon tjedan-dva ostavila bih ih na 4 sata / takav je bio radni dogovor/ .
Išlo im je super i prilagodba bi prošla i u kraćem roku. Sa bakama je sigurno lakše ..ali , mislim da je vrijeme da je počneš ostavljati - na par sati .za što lakše navikavanje
Budući da je riječ o baki koju dijete već ionako pozna mislim da ti je dovoljno cca dva tjedna za intenzivnu prilagodbu. Pod tim mislim na to da ju ostaviš kod bake (ili kod vas, ovisno gdje će ju čuvati) samu, svaki dan po malo i postupno povećavaš vrijeme izbivanja, dok ne dođeš do pune satnice (tj. svog radnog vremena).
U biti vrijeme prilagodbe ovisi o tome kakvog je karaktera mala Anđa, ako se teže prilagođava možete s adaptacijom početi i prije.
Mi smo adaptaciju na tetu čuvalicu imali kroz mjesec dana, ali samo posljednji tjedan intenzivno.
Imaš dosta o ovoj temi na pdf-u jaslice, vrtići i tete čuvalice pa pogledaj malo tamo.
I dobro nam došla sugrađanko!![]()
Hvala na dobrodošlici!
Potvrdile ste mi moja razmišljenja.
Da li znaš postoji li u Osijeku agencija preko koje možeš zaposliti tetu čuvalicu?
Mojkrenuo u jaslice sa 1 god.Bila sam pod stresom kako će on to prihvatiti a kako ću i ja bez svoga
.
Danas nakon mj dana mogu ti reći da je super ja sam se prilagodila tomu da moram na posao a maleni je super prihvatio jaslice,makar je najmanji u grupi,a i ti ćeš otići malo od kuće i kvalitetnije ćeš provest vrijeme sa malim kad nećeš raditi![]()
MM povremeno "ulijeće" prije podne, jer ima čudnovato radno vrijeme, pa može. A sve pod devizom "da nam baka još potraje"![]()
Nije bilo nikakvih problema, nismo pravili nikakvo posebno "navikavanje". Znali smo prije povremeno zamoliti baku da je pripazi koji sat kad trebamo nešto zajedno obaviti.
Jedini "problem" je da se zalijepi za mene kako uđem u kuću, ne mogu se ni presvući, ni ruke oprati, ... ma ništa. Mi to zovemo "sindrom taksene marke"Al' to je normalno, pa me ne brine.
Više me brinulo šta će se desiti sa proizvodnjom za tih osam sati odsustva :/ Srećom, ništa se specijalno nije desilo, sve se lijepo prilagodilo novom radnom režimu, pa i dalje sikimo, bar tri puta dnevno
Srećno![]()
Koliko znam agencija ne postoji. Postoji baby sitting servis, ali oni čuvaju po satu što ti se u konačnici ne isplati. Ako te zanima javi se pa ti mogu poslati njihov broj na pp.imamic prvotno napisa
Vještičice, kao da opisuješ našu situacijuvještičica prvotno napisa
Isto tako je i kod nas, osim što se naša baka ljuti kad se MM malo više angažira oko čuvanja, jer ona je neurozna kad se remeti njena rutina s malenim
![]()
mi smo s privikavanjem na tetu čuvalicu počeli 2 tjedna ranije, jer je teta na koju se već priviknula odjednom odlučila da je ipak neće čuvati. Teta ju čuva ujutro i onda oko 13 sati vodi baki na spavanje. To odlično funkcionira . Meni je u početku bilo teže nego njoj. Samo hrabro, bit će sve super.