Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Kako i od kud krenuti...

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Kako i od kud krenuti...

Bok cure,

Kako se nalazim se u jednoj nezavidnoj situaciji i imam osjećaj da me nitko ne razumije, evo me k vama.... mislim da mi možda vi možete vratiti malo samopouzdanja i nadu...

Suprug i ja radmo na bebaču 10 mjeseci, znam nije godinu dana, ali imam osjećaj da više nemamo što čekati. Mislim da smo kandidati za potpomognutu oplodnju budući da se u ovih 10 mjeseci ništa ne događa, a osjećaj mi govori da niti neće...
    Ja sam do sad obavila papu, briseve, riješila infekciju enterokoka i ultrazvukom su dokazane uredne ovulacije. Suprug je radio spermiogram koji je pokazao malo manju progresivnu pokretljivost, ali doktor je smatrao da to nije problem budući da je ukupni volumen ogroman... Stoga smo krenuli od pretpostavke da je sve ok. Uz to suprug pije Bio Astin. Kažu da pomaže, ja to doduše nisam do sad vidjela, al mislila sam ne može škoditi... I jedan i drugi imamo problema sa štitnjačom, ali sve je pod kontrolom i nalazi su uredni, a ja imam i prilično zavaljenu maternicu. Naravno, doktor kaže ni to nije problem... E sad, ništa od gore navedenoga ne bi trebao biti problem, a mi ni nakon 10 mjeseci nemamo bebača, znači da problem ipak postoji...
    Do sad sam se nekako držala međutim prošli ciklus mi je menstruacija kasnila i stvarno sam se toliko nadala, ali na kraju ništa i to me bacilo u totalnu depru...
    Dogovorili smo se da probamo još ovaj ciklus, a drugi idemo potražiti pomoć... Gledala sam malo po forumima i čula pohvale za Polikliniku Vili pa možda probamo prvo tamo... S kojim bi nalazima trebali doći na razgovor... jednostavno želim biti što spremnija, ne želim gubiti vrijeme, imam osjećaj da je već toliko vremena izgubljeno...
    Cure, od kud da krenemo i kako...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: Kako i od kud krenuti...

Sandaaa, welcome! Nisi rekla koliko godina imate, ako je tebi +35, bilo bi dobro što prije se raspitati i krenuti negdje u dogovore za MPO, ali ako ste mlađi, pa 10 mjeseci i nije tako strašno. Vjerujem da tebi jeste, no ima parova koji i 10 godina rade na bebaču i tek onda uspiju. Za Vili sam i ja čula uglavnom pohvale, nema čekanja i to je super. Ako ćeš ići negdje na pregled ili konzultacije, nosiš sve moguće nalaze koje imaš, ginekološke. Od svoga primarnog gin. možeš dobiti uputnicu za Vuk Vrhovac, Sveti Duh, Petrovu ili otići privatno u Polikliniku IVF ili Vili.
    U svakom slučaju, radite li prirodno na trudnoći ili idete u postupak dobro je naoružati se strpljenjem a i opuštenošću.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga Sandaa, dobrodošla i čim prije otišla s ovog pdf-a (standardan pozdrav ). Vidim da si već sve napravila što se može savjetovati - Pol. Vili ti je OK mjesto za liječenje neplodnosti, a sve pretrage ste već napravili (osim prohodnosti jajovoda za tebe, ali to neka vam preporuči stručnjak za med. potpomognutu oplodnju - to će vam vjerojatno i savjetovati u Pol. Vili kao prvi sljedeći korak). Inače, stručnjaci preporučaju da se par javi liječniku nakon godine dana nezaštićenih odnosa ako je ženi ispod 35 godina, ako je ženi preko 35 onda nakon 6 mjeseci. Ovo su ti mjesta za liječenje neplodnosti u ZG-u (u državnim klinikama liječenje je besplatno, ali ako vam treba IVF, lista čekanja je poprilična - oko godinu dana, ako vam treba inseminacija ići će brže - to će sad ovisiti o prohodnosti tvojih jajovoda; u privatnim klinikama nema nikakvih čekanja i to sve ide vrlo brzo, ali sve se plaća):

Privatne:
    Pol. Vili
    Pol. IVF

Državne:
    Vuk Vrhovac
    Sv. Duh
    Petrova

Sretno!

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, hvala puno na brzim replayovima.
    Sad i ja vidim da nisam rekla koliko imamo godina, a to je jako jako bitno, ja imam 29, a suprug 34.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam bila malo starija od tebe kad smo počeli raditi na trudnoći i par godina su nas zavlačili kao bit će sve o.k. U međuvremenu su se stvari iskomplicirale, godine skupile (jedna neuspjela prirodna trudnoća) tako da je ipak bolje na vrijeme, tj. odmah početi se raspitivati za mogućnosti. Eto, naša ina33 je to fino koncizno iznijela (kako stigneš uz Ančicu, bravo curo ), a i pročitat ćeš još iskustava i savjeta - ovo je idealno mjesto za informirati se i ohrabriti se. Sretno!!!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure su ti sve rekle, a ja ti želim što prije ostvarenje tvojih snova

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sandaaa prvotno napisa
    Cure, hvala puno na brzim replayovima.
    Sad i ja vidim da nisam rekla koliko imamo godina, a to je jako jako bitno, ja imam 29, a suprug 34.
    Sandaa, nisu uopće bitne muškarčeve godine, jedino ženine godine igraju jer plodnost i kvaliteta jajnih stanica opadaju s godinama pa su tako neke granice 35 i 40, tj. što žena ranije krene veće su šanse (nije da ih nema i preko 35-te - evo ja rodila u 38.-moj, a liječim se od 32.-ge, ali bitno je za ženu krenit čim prije). Mislim da je kod vas to sve na vrijeme, vi slobodno krenite, neće vas niko špotat, niti govorit da se opustite i sl. (od ovih koji se kuže u potpomognutu), ako niste formalno čekali još 2 mjeseca do "isteka roka". Bitno je i koliko se vama subjektivno žuri, a to određujete samo vi. Mislim da krećete u pravo vrijeme, ti si još mlada pa krenite, neka vam je sa srećom!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Draga Sandaaaa, osim sto ti zelim da se sto prije selis u 'trudnjace' evo jos dodatni info da se u inozemstvu ima jako kvalitetnih klinika koje se bave potpomognutom oplodnjom (naravno da HZZO ne pokriva troskove). Info mozes naci pod topicom privatne klinike.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sanda dobro došla i još brže otišla među trudnice

Cure su ti sve uglavnom rekle. Ja sam recimo znajući za te neke činjenice koliko treba proći od početka nezaštićenih odnosa u startu smuljala svom primarnom giniću i to za dobrih pola godine. No dobro... ja sam ipak jedno deset godina starija od tebe. Ali i to ti nije loše ako krećeš da malo povećaš te mjesece rada na bebi

Ja bi još jedino dodala da si moraš odvagnuti i s obzirom na vašu financijsku situaciju da li ćeš ići privatno ili državno jer u privatnima ti to nije malo love za "skeširati" a s obzirom na to da nisi prešla 38 imaš pravo na 3 postupka na teret HZZO-a. Pa ako ideš tim putem pravac primarnom ginekologu, malo muljanja oko toga koliko pokušavate i neka ti da uputnicu za dalje..... SRETNO!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa
    cure su ti sve rekle, a ja ti želim što prije ostvarenje tvojih snova
    i ja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Draga Sandaaaa, osim sto ti zelim da se sto prije selis u 'trudnjace' evo jos dodatni info da se u inozemstvu ima jako kvalitetnih klinika koje se bave potpomognutom oplodnjom (naravno da HZZO ne pokriva troskove). Info mozes naci pod topicom privatne klinike.
    E, da, x (iskić znači - "potpisujem"). I ja tamo (Maribor) ostala trudna :D ! Jedino, tamo ti se IVF termin čeka oko godinu dana, plaća se, a vi još niste niti utvrdili jeste li slučaj za IVF (o tome će odlučiti pretraga prohodnosti tvojih jajovoda - taj HSG). HSG ti je točan oko 60%, ima rezulata koj kažu da su jajovodi neprohodni (a na kraju budu prohodni) ili da su prohodni (a na kraju budu neprohodni - ov oje češći slučaj jer se uz pritisak kontrasta priraslice privremeno maknu, pa opet dođu na mjesto). Jedina točna ti je laparaskopija, ali to je prava operacija, uz ful narkozu, sa svim rizicima, tako da ti se doktori koji se bave medicinski potpomognutom oplodnjom ("MPO") - tzv. "MPO-ovci" drže rezultata HSG-a. Ako je HSG dobar, onda biste trebali probati prvo par ciljanih odnosa i maksimalno 3 inseminacije. Ako ni to ne upali onda se po struci ide na IVF (nema smisla radit više od 3-4 inseminacije, previše se onda vremena na to gubi). Sretno vam bilo i brzo ostali trudni !h

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: Kako i od kud krenuti...

[quote="Sandaaa"]
    ... mislim da mi možda vi možete vratiti malo samopouzdanja i nadu...

Suprug i ja radmo na bebaču 10 mjeseci, znam nije godinu dana, ali imam osjećaj da više nemamo što čekati. Mislim da smo kandidati za potpomognutu oplodnju budući da se u ovih 10 mjeseci ništa ne događa, a osjećaj mi govori da niti neće...

Sandaaa, za tvoju dušu...... kada imamo percepciju o drugima, o neočekivanim trudnoćama te o planiranim trudnoćama prijatelja, primamo informaciju samo o trudnoći, ali ne i o vremenu do kojeg je jedan par došao do nje......
    ... kada nešto želimo odmah.. i to se ne ispuni po našim željama i planovima, počinjeno gubiti nadu, samopouzdanje.... počinjenmo negativno misliti i osjećati....
    .... počni od ovoga trenutka vjerovati da ćeš ostvariti majčinstvo, strpljivo, da vrijeme ne leti i da ne igra značajnu ulogu jer vremena imaš zaista puno.... ne živi u postavljenim okvirima.... ¨do tad moram završti školi, do tad se udati, do tada rodit¨i.... izađi iz tih okvira
    .. i mi koje smo prošle puno toga i godine su iza nas , a da bi održavale vjeru i snagu za dalje moramo tako razmišljati i prihvatiti činjenicu da nije lak put do cilja, ali da ćemo doći do njega...
    ......kreni u ispunjenje cilja sa svakom pomoći koju možeš dobiti, i s vjerom i bez ikakvih ograničenja , prvo od sebe, a onda od okoline....
    misli pozitivno i usadi taj osjećaj u sebe i supruga....

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, puno puno Vam hvala. Nevjerojatno koliko nade daju samo ovako lijepe riječi potpore.
    Evo kako ste i predložile malo sam se raspitala o Svetom Duhu i da možda počnemo tamo, čisto iz financijskih razloga, ionako ćemo se vjerojatno dosta naplaćati. Nazvala sam i saznala da se na konzultacije kod dr. Baumana do danjega ne naručuje, ali se može naručiti kod dr. Romane Dmitrović. O njoj nisam našla puno informacija pa ak imate kakvih pozitivnih ili negativnih iskustava, recite...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisam znala da dr.Dmitrović tamo radi :/ ? znam da su gore dr. Bauman, dr.Ujević i dr.Turudić.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    nisam znala da dr.Dmitrović tamo radi :/ ? znam da su gore dr. Bauman, dr.Ujević i dr.Turudić.
    Sandaaaa

A ja nisam znala da se dr.Dimitrović vratila :/
    2004 g.,na preporuku svoje dr., javila se se kod nje,ustanovila endometriozu koju je odstranila lap.,ujedno provjerila prohodnost jajovoda i napravili sve ostale nalaze
    tada se več pričalo o njenom odlasku na specijalizaciju u USA,i tako je bilo

O dr.,mogu reći sve naj bolje,s obzirom koliko smo surađivale
    Ako te nešto interesira pitaj

Sretno,što god odlučila

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim dr.Dmitrović

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sam da se javim i pozdravim!
    dobro došla i još prije ošla

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sandaaa i ja sam tek krenula i imam malih problema sa štitnjačom pa kada budeš išla ponesi i te nalaze sa sobom pogotovo ako imaš neke novije. Ja ih nisam imala pa sam morala najprije kod endokrinologa a znaš kako to ide i koliko se čeka. Bez tih nalaza mi nije htio ništa reći. Ako nemaš novije nalaze preporučam ti da se naručiš odmah(radi uštede vremena) i kod endokrinologa i da kažeš u čemu je problem pa neka ti i on napiše svoje mišljenje jer i štitnjača može utjecati na neplodnost. A što se tiče rada na bebaču definitivno malo povećaj to vrijeme sretno

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ako imaš osjećaj da nešto nije u redu, vodi se za tim i ne obaziri se onim "sve do dvije godine je u redu". ja sam znala nakon dva mjeseca da nešto ne štima, i nisam čekala dugo da otkrijem šta. svi su me zezali da sam mali hipohondar, a ja se nisam dala srećom!
    bitno je otkriti stvari, postaviti dijagnozu, prihvatiti stvarnost i dalje krenuti.
    moram priznati, poprilično se bojim svega onoga šta me čeka...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cure da vas pitam ? ako je osoba kandidat za IVF , a pre 2 god. imala CIN1 koji je sam po sebi izceznuo, na PAPA testu vise 2 god. ga nema sve je uredno? moze li to biti problem i sta treba da se uradi ako ipak postoji sumnja za CIN-A?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cure da vas pitam ? ako je osoba kandidat za IVF , a pre 2 god. imala CIN1 koji je sam po sebi izceznuo, na PAPA testu vise 2 god. ga nema sve je uredno? moze li to biti problem i sta treba da se uradi ako ipak postoji sumnja za CIN-A?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nema veze što si imala CIN prije dvije godine ako je on nestao tj. ako je papa test sada uredan. Dakle nema mjesta sumnjama, napraviš papa test i ako je uredan, nemaš brige!

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •