Bok cure,
Kako se nalazim se u jednoj nezavidnoj situaciji i imam osjećaj da me nitko ne razumije, evo me k vama.... mislim da mi možda vi možete vratiti malo samopouzdanja i nadu...
Suprug i ja radmo na bebaču 10 mjeseci, znam nije godinu dana, ali imam osjećaj da više nemamo što čekati. Mislim da smo kandidati za potpomognutu oplodnju budući da se u ovih 10 mjeseci ništa ne događa, a osjećaj mi govori da niti neće...
Ja sam do sad obavila papu, briseve, riješila infekciju enterokoka i ultrazvukom su dokazane uredne ovulacije. Suprug je radio spermiogram koji je pokazao malo manju progresivnu pokretljivost, ali doktor je smatrao da to nije problem budući da je ukupni volumen ogroman... Stoga smo krenuli od pretpostavke da je sve ok. Uz to suprug pije Bio Astin. Kažu da pomaže, ja to doduše nisam do sad vidjela, al mislila sam ne može škoditi... I jedan i drugi imamo problema sa štitnjačom, ali sve je pod kontrolom i nalazi su uredni, a ja imam i prilično zavaljenu maternicu. Naravno, doktor kaže ni to nije problem... E sad, ništa od gore navedenoga ne bi trebao biti problem, a mi ni nakon 10 mjeseci nemamo bebača, znači da problem ipak postoji...
Do sad sam se nekako držala međutim prošli ciklus mi je menstruacija kasnila i stvarno sam se toliko nadala, ali na kraju ništa i to me bacilo u totalnu depru...
Dogovorili smo se da probamo još ovaj ciklus, a drugi idemo potražiti pomoć... Gledala sam malo po forumima i čula pohvale za Polikliniku Vili pa možda probamo prvo tamo... S kojim bi nalazima trebali doći na razgovor... jednostavno želim biti što spremnija, ne želim gubiti vrijeme, imam osjećaj da je već toliko vremena izgubljeno...
Cure, od kud da krenemo i kako...

Odgovori s citatom
). Vidim da si već sve napravila što se može savjetovati - Pol. Vili ti je OK mjesto za liječenje neplodnosti, a sve pretrage ste već napravili (osim prohodnosti jajovoda za tebe, ali to neka vam preporuči stručnjak za med. potpomognutu oplodnju - to će vam vjerojatno i savjetovati u Pol. Vili kao prvi sljedeći korak). Inače, stručnjaci preporučaju da se par javi liječniku nakon godine dana nezaštićenih odnosa ako je ženi ispod 35 godina, ako je ženi preko 35 onda nakon 6 mjeseci. Ovo su ti mjesta za liječenje neplodnosti u ZG-u (u državnim klinikama liječenje je besplatno, ali ako vam treba IVF, lista čekanja je poprilična - oko godinu dana, ako vam treba inseminacija ići će brže - to će sad ovisiti o prohodnosti tvojih jajovoda; u privatnim klinikama nema nikakvih čekanja i to sve ide vrlo brzo, ali sve se plaća):