Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Koliko se čeka na drugi postupak?

lgmon

Početno Koliko se čeka na drugi postupak?

Ako 1. postupak IVF bude neuspješan, koliko se obično čeka na drugi. Konkretno me zanima ako netko ima iskustvo na VV.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Obično nakon 6 mjeseci možeš u drugi postupak, ako je prvi bio stimulacija, dakle da se organizam se odmori u tom vremenu. Kod dr. Lučingera je malo veća gužva pa se i zbog toga malo više čeka (ne znam točno kakva je sad situacija, valjda će se javiti netko s friškim vijestima) ali kod dr. Alebića je i manji pritisak. To je ako si već prošla postupak na VV, ako prvi put tamo dolaziš mislim da se čeka više od 6 mjeseci. Dr će te upisati na listu čekanja kad obaviš prve preglede i nalaze.
    I sretno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sada čekam drugi postupak, treba početi kada dobijem m. Prva stimulacija bila u 10. mj 2007, ostvarena trudnoća, ali završila kiretažom u 10. tjednu. Znači najmanje 6 mj treba proći između stimulacija...sretno

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mene zanima koliko vremena treba proći nakon stimuliranog IVF i sljedećeg prirodnog? Da li se isto tako dugo čeka?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Isto pitanje imam - u slučaju neuspješnog stimuliranog (čekam ga na VV, prvi) može li se odmah ići na prirodni IVF ili je potrebna kakva pauza? I da, poremete li se ciklusi uglavnom svima ili je to individualno?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod Lučija se drugi stimulirani čeka više nego kod Alebića - ja bih rekla nekih godinu dana. Preporučena pauza između dva stimulirana u Mariboru i na VV-u je nekih 6 mjeseci, u IVF poliklinici 3-4 mjeseca, vani isto kaže forumašica pino nema tolikih pauza od 6 mjeseci. U prvi prirodni IVF se može odmah nakon stimuliranog ili nakjon jednog mjeseca pauze, ako ženino tijelo to dozvoli (obično su idući ciklus do dva nakon stimulacije pošeremereni tj. produljeni jer se u stimulaciji ipak tijelo natjera da radi i do deset i više puta jače nego inače, obično nema ovulacije ili kasni, endometrij zna bit desetkovan itd.). Neke žene doslovno mogu odmah idući ciklus (odmah ovuliraju, endometrij im je OK), neke (u manjini su - npr. ja) doslovno moraju čekat 6 mjeseci jer 6 mjeseci bez lijekova nema ovulacije, bilo je i slučajeva da se 6 mjeseci uopće ne dobije menga (rijetkost). Većina žena se dovoljno oporavi za pokušati prirodnjak nakon možda pauze od 2 ciklusa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Koliko se čeka na drugi postupak?

Citiraj lgmon prvotno napisa
    Ako 1. postupak IVF bude neuspješan, koliko se obično čeka na drugi. Konkretno me zanima ako netko ima iskustvo na VV.
    Igmon, za relevantno (svježe) iskustvo s VV-a postavi pitanje gore na topicu koji je stickan pod važno "Potpmognuta na VV-u" i onda moraš naznačiti kod kojeg od dva dr-a si jer se liste čekanja razlikuju (Lučinger je opterećeniji od Alebića). I moraš naznačit misliš li na novu stimulaciju ili IVF u prirodnom ciklusu (bez gonala, menopura i sl.).

lgmon

Početno

Hvala na odgovoru

lgmon

Početno

Hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam u 11. mj. imala stimulirani ciklus, a prosli mjesec sam bila na prirodnom. Kod dr. Lucingera sam. Sad mi je rekao da pauziram jedan mjesec (ovaj) i da mu se javim pred slijedeci menzis. Ne znam sta ce mi reci... Znaci, između stimuliranog i prirodnog je proslo tri mjeseca.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nakon IVF-a sa 2x2 Klomifena od 3.-7. DC i 3 GonalaF 8, 9 i 10 DC, kad mogu na SD na iduci? Jel zna neka ako je imala slican protokol?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Nakon IVF-a sa 2x2 Klomifena od 3.-7. DC i 3 GonalaF 8, 9 i 10 DC, kad mogu na SD na iduci? Jel zna neka ako je imala slican protokol?
    Pitaj na topicu SD, ovo je bio SD-ovskki minimiks stimulacijica i vjerojatno, čisto medicinski, ne trebaš velike pauze, a sad vidi s curama sa SD-a kako to njihova gore logistika obrađuje i koliku pauzu radi.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eto, sam da javim da cu u postupak tek u rujnu, a prije toga vjerojatno na antibebi, supresiju i gonale

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam u 11.mj imala stimulirani u IVF klinici, pa u 1.mj prirodni i sad u 4. opet stimulirani u Petrovoj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •