Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: globulice- lijek za sve? molim vaše mišljenje

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno globulice- lijek za sve? molim vaše mišljenje

Drage cure (i dečki, ako ih ima),
    po pitanju homeopatije totalna sam neznalica, pa me zanima vaše mišljenje.

Naime, jedna meni bliska osoba dobila je preporuku za pedijatricu koja je i homeopat. Oni k njoj idu samo na homeopatiju, točnije bili su jednom.
    Tom prilikom pedijatrica je pregledala dijete i ispitala kakvih problema dijete inače ima, te im propisala određene globulice.

Majka djeteta shvatila je da oni više ne moraju dolaziti toj doktorici, nego samo kad djetetu počne curiti nos, onda mogu dati globulice, 1-2, par puta na dan. Djetetu nakon toga može krenuti zeleno iz nosa i može dobiti temperaturu, ali to je, kako je majka shvatila, dobro, jer je došlo do reakcije.

Kad dijete kašlje, oni isto daju globulice, i tak.

MM-u je to sumnjivo, jer misli da bi svaki put trebalo ići homeopatu, da vidi o čemu se radi. On isto tako misli da nije ni bezopasno povremeno davati globulice po svom nahođenju, jer pretpostavlja da one sadrže određene aktivne tvari.

MM isto tako pretpostavlja da je problem u tome što ta liječnica nije pravi homeopat, nego prvenstveno pedijatar, a usput se bavi i homeopatijom, te smatra da bi s djetetom trebalo ići "pravom" homeopatu.

Je li ovakav način liječenja u homeopatiji uobičajen?

I, na kraju, tko je u pravu?
    Posljednje uređivanje od dutka_lutka : 01.02.2011. at 11:21

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa majka. Jer od globulica malo šećera i vode nema nikakve štete.
    I da, TM je u krivu jer u globulicama nema aktivnih tvari.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Misliš da globulice nemaju nikakvo djelovanje? Da ne štete, ali niti ne koriste?

Roditelji su primijetili da, ako navečer daju globulice, ujutro krene zeleno iz nosa.
    Voljeni mi mužić (opet!) ima teoriju da se na neki način pobuđuje imunološki sustav, a nije siguran koliko je to na taj način dobro intervenirati svako malo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne kužim vezu zašto je bitno da krene zeleno iz nosa? Nisu svaki šmrklji nužno zeleni.
    U homeopatiju inače ne vjerujem i ne kužim se. Jednom sam probala za sebe u naletu očaja.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Obično se pripravci i zovu po tome od čega su nastali, to je ono što se gleda u homeopatiji.

Ako će se samo gledati kemijski sastav, onda je on to većinom šećer (kod kuglica) i voda - ako se ne varam.
    Ovo je negdje napisala Anchie76.
    Šećer i voda ne pobuđuju imunološki sustav.
    Sad, ako vjeruješ u vodu koja pamti i vibrira pa shodno tome misliš da je globulica upakirana energija onda je i djelovanje na razini osobnog vjerovanja u tu vodu.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 01.02.2011. at 11:53

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nije to njima bilo bitno, ali obično krene.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zapravo ni ja nemam velike vjere u homeopatiju, ali sve što radi tvoja prijateljica radim i ja, samo bez globulica. Kad djetetu curi iz nosa, dam joj čaja i čekam da krene zeleno iz nosa, nakon tjedan dana obično sve skupa prođe. Ako zakuri isto čekam par dana i samo prođe. Da temperatura potraje preko dva tri dana javila bih se doktorici, a vjerujem da bi i tvoja prijateljica učinila slično - ili misliš da ne bi?

Dakle nemam poseban stav o homeopatiji, ako je placebo i to je u redu dok djeluje. Bolje ovako nego ići kod doktora čim procuri nos

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako krene zeleno može i plesat oko globulica, od njih nikakv pomoći, nego im treba pedijatar i vjerojatno antibiotik.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku
    Nije to njima bilo bitno, ali obično krene.
    Moje dijete je sad nedavno prvi put u životu imalo zelene šmrklje, a bio je šmrkav svaku zimu nekoliko puta. Uvijek prozirno.
    Sad zeleno i nakon toga se zacrvenilo uho prvi put.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Odgovarala sam Anemoni.
    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je negdje napisala Anchie76.
    Šećer i voda ne pobuđuju imunološki sustav.
    Sad, ako vjeruješ u vodu koja pamti i vibrira pa shodno tome misliš da je globulica upakirana energija onda je i djelovanje na razini osobnog vjerovanja u tu vodu.
    Hm, ali malena sigurno ne vjeruje u tu teoriju. Ipak, nakon uzimanja spomenute remedije nešto se dogodi, uglavnom krene zeleno iz nosa, a ponekad se pojavi i temperatura.
    To se, naravno, može tumačiti kao prirodni tijek bolesti, no zeleni iscjedak iz nosa malenoj se prije uzimanja spomenutog preparata javljao vrlo rijetko. Ni temperatura se nije tako često dizala. Sad je to u pravilu ujutro nakon večernjeg uzimanja globulica, i sl. :zbunjeni:

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo ni ja nemam velike vjere u homeopatiju, ali sve što radi tvoja prijateljica radim i ja, samo bez globulica. Kad djetetu curi iz nosa, dam joj čaja i čekam da krene zeleno iz nosa, nakon tjedan dana obično sve skupa prođe. Ako zakuri isto čekam par dana i samo prođe. Da temperatura potraje preko dva tri dana javila bih se doktorici, a vjerujem da bi i tvoja prijateljica učinila slično - ili misliš da ne bi?

Dakle nemam poseban stav o homeopatiji, ako je placebo i to je u redu dok djeluje. Bolje ovako nego ići kod doktora čim procuri nos
    Ovako i ja radim.
    I inače mislim da je svaki placebo koji radi dobar placebo.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Misliš da globulice nemaju nikakvo djelovanje? Da ne štete, ali niti ne koriste?
    Ima jako puno koristi ako se odabere pravi lijek/remedij, a štete nema ukoliko se pravilno koriste.
    Nije to baš zahvalno za objašnjavanje u jednom postu, koga zanima više neka progugla o homeopatiji i principu djelovanja.

Zbunjujuće je u prvi tren, kako laktoza od koje se globulice sastoje može imati toliki pozitivan učinak?! Naviknuti smo na drugačije, lijekovima prikrivamo simptome ili ubijamo bakterije. I ja sam bila sumnjičava nekada, ali danas znam da stvar na moje veliko veselje funkcionira :D Homeopatija potiče vlastiti imunitet da se izbori.
    A placebo dokazano nije jer nebi djelovao na malu djecu i životinje - a djeluje

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

lionne, zanima me je li način opisan u mom prvom postu pravilan način liječenja homeopatijom. Kao što rekoh, ne snalazim se tu baš.

Je li dovoljno homeopatu otići jednom, i dalje globulice uzimati prema vlastitom nahođenju, ili treba svaki puta otići na konzultacije s homeopatom?

Jesu li onda te globulice lijek za svako curenje nosa, kašalj i temperaturu, ili je to majka djeteta krivo shvatila?

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Postoji više načina liječenja homeopatijom
    - jedan način je konstitucijsko liječenje bolesti od kojih često bolujemo (npr. nekom se uvijek kao reakcija na smanjeni imunitet javlja upala grla, nekom upala mjehura itd.) Tada se odradi konstitucijski intervju koji traje cca sat vremena i homeopat odredi lijek koji odgovara točno toj osobi uzimajući u obzir ne samo simptome bolesti nego i konstituciju/karakter/sve "probleme" osobe. Vjerojatno su to ovi roditelji/homeopat izabrali. uglavnom ukoliko su simptomi bolesti, reakcija djeteta i njegovo opće stanje uvijek jednaki, djeluju iste globulice
    - ukoliko se radi o nekom akutnom stanju (npr. meni kod sina jednom upala grla, drugi put uha, treći puta mokraćnih kanala) moj je izbor otići svaki put kod homeopatice i ovisno o bolesti i njegovom općem stanju (da li mu paše toplo ili hladno, da li je žedan, čangrizav...) izabrati odgovarajući remedij.

Ne mora uvijek doći do pogoršanja, nama se uglavnom desi samo poboljšanje i to u istom, najkasnije sljedećem danu.
    Ali stvarno ne bi više o tome. Kada me počelo zanimati ovakvo liječenje informirala sam se kod homeopatice i puno čitala, forum nije baš dobro mjesto za kvalitetne i potpune informacije.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lionne, zanima me je li način opisan u mom prvom postu pravilan način liječenja homeopatijom. Kao što rekoh, ne snalazim se tu baš.

Je li dovoljno homeopatu otići jednom, i dalje globulice uzimati prema vlastitom nahođenju, ili treba svaki puta otići na konzultacije s homeopatom?

Jesu li onda te globulice lijek za svako curenje nosa, kašalj i temperaturu, ili je to majka djeteta krivo shvatila?
    i jedno i drugo je pravilno jer postoje dva načina liječenja homeopatijom. majka djeteta nije krivo shvatila.

naravno, moze se ici i na taj nacin kako tm kaze, svaka bolest svoj lijek, ali ako je majka dobila konstitucijski lijek onda ga daje za sve, bez posebnih konzultacija za svaku bolest.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala svima!
    Posljednje uređivanje od dutka_lutka : 01.02.2011. at 12:48

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Roditelji su primijetili da, ako navečer daju globulice, ujutro krene zeleno iz nosa.
    Voljeni mi mužić (opet!) ima teoriju da se na neki način pobuđuje imunološki sustav, a nije siguran koliko je to na taj način dobro intervenirati svako malo.
    ako su globulice dali kad je krenuo prozirni sekret,pa se on "pretvorio" u zeleni, vrlo je vjerojatno da su dali krive globulice.
    Naime, za gusti, žuti/zeleni sekret se daje Pulsatilla, ali ne i za prozirni. Na žalost, ne znam na pamet koji se pripravak daje za taj prozirni sekret.
    Ako im je ta pedijatrica preporučila "gotove" globulice (najčešće su to od Homeolaba) vjerojatno im je dala baš tu pulsatillu.

Naime, u homeopatiji se ne djeluje na bolest (recimo, hunjavicu ili bilo koju drugu bolest), nego na simptome.
    Znači, ako i tebi i meni curi nos, ali tebi prozirno,a meni zeleno, svaka od nas dobit će druge globulice (ili bilo koji oblik pripravka).

Kad malo proučiš kako djeluje homeopatija, nije problem koristiti te Homeolabove pikulice. Na svakoj kutijici piše sastav, a u Zlatnoj knjižici homeopatije, koju možeš naručiti(besplatno)na njihovoj stranici ili dobiti u ljekarni, možeš pročitati koji je sastojak dobar za što.

Ja, npr, kad netko od nas ima hunjavicu, (i odrasli i klinci) pogledam što od sastojka djeluje na simptome,pa izaberem kuglice. Tako za hunjavicu nekad dam Sinus relief, a nekad Allergy relief, velim-ovisno o simptomima.

I moram reći da sam najmlađem davala takve kombinacije od 4. tjedna i od onda ni jedna hunjavica nije završila s temperaturom.

Da ne bude zabune-ne kažem da se treba upustiti u "samoliječenje" . Odlazak homeopatu je preporučljiv (iako ne baš najjeftiniji )jer osim što se terapija propisuje za simptome, postoji i druga caka, da čak ni za iste simptome dvije osobe ne moraju uvijek dobiti isti lijek.

Uh, izgleda zamršeno, ali mi smo odlučili radije "odmrsiti" i naučiti nego trovati se kemijom ako nije nužno
    Posljednje uređivanje od 2xmama : 01.02.2011. at 12:52

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

vidim da nas je nekoliko tipkalo istovremeno

uglavnom, ja bih poslušala ovo što lionne kaže
    - jedan način je konstitucijsko liječenje bolesti od kojih često bolujemo (npr. nekom se uvijek kao reakcija na smanjeni imunitet javlja upala grla, nekom upala mjehura itd.) Tada se odradi konstitucijski intervju koji traje cca sat vremena i homeopat odredi lijek koji odgovara točno toj osobi uzimajući u obzir ne samo simptome bolesti nego i konstituciju/karakter/sve "probleme" osobe. Vjerojatno su to ovi roditelji/homeopat izabrali. uglavnom ukoliko su simptomi bolesti, reakcija djeteta i njegovo opće stanje uvijek jednaki, djeluju iste globulice
    - ukoliko se radi o nekom akutnom stanju (npr. meni kod sina jednom upala grla, drugi put uha, treći puta mokraćnih kanala) moj je izbor otići svaki put kod homeopatice i ovisno o bolesti i njegovom općem stanju (da li mu paše toplo ili hladno, da li je žedan, čangrizav...) izabrati odgovarajući remedij.

Ne mora uvijek doći do pogoršanja, nama se uglavnom desi samo poboljšanje i to u istom, najkasnije sljedećem danu.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj lionne prvotno napisa Vidi poruku

Ali stvarno ne bi više o tome. Kada me počelo zanimati ovakvo liječenje informirala sam se kod homeopatice i puno čitala, forum nije baš dobro mjesto za kvalitetne i potpune informacije.
    X
    i dodajem da mi se cini da majka tog djeteta nije bas dobro shvatila

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lionne prvotno napisa Vidi poruku
    Naviknuti smo na drugačije, lijekovima prikrivamo simptome ili ubijamo bakterije.
    Citiraj 2xmama prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, u homeopatiji se ne djeluje na bolest (recimo, hunjavicu ili bilo koju drugu bolest), nego na simptome.
    Jel ovo kontradiktorno ili sam nešto krivo shvatila?

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

konvencionalnim ljekovima suzbijamo simptome odnosno djelujemo na uzročnika bolesti (virus, bakterija, gljivice...)

A homeopatskim pripravcima djelujemo na simptome tako da dajemo pripravak nečega (biljka, metal, mineral....) što bi u većoj količini izazvalo baš te simptome.
    To je princip djelovanja homeopatije: slično se sličnim liječi

Znači, recimo, imaš dva pacjenta s istom boleštinom, ali jednog boli glava, a drugi ima temperaturu.
    Homeopatijom ne lječiš tu boleštinu (ne djeluješ na uzročnika), nego ćeš prvome dati pripravak za glavobolju,a drugome za temperaturu.

Mene je oduševilo kad je MM homeopatijom izliječio gnojnu anginu za koju je prije nego smo počeli homeopatirati uredno dobivao klavocin ili neke takve otrove. A nije suzbijao streptokok nego grlobolju. (da ne bude zabune-brisom je dokazan streptokok!)
    Imamo sreću da nam je obiteljska liječnica pobornica homeopatije

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

.....i homeopatijom ojačavamo imunitet organizma, dok lijekovima poput antibiotika, fungicida i sličnih sredstava kojima ubijamo "loše" mikroorganizma, uništavamo i one dobre.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kad već raspravljamo o tome, meni je najuvjerljiviji link protiv homeopatije bio ovaj http://www.guardian.co.uk/science/vi...pathy-medicine
    ne želim kurit vatru, nego bih zbilja voljela čuti mišljenje uvjerenih korisnika homeopatije - što mislite o tome?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je oduševilo kad je MM homeopatijom izliječio gnojnu anginu za koju je prije nego smo počeli homeopatirati uredno dobivao klavocin ili neke takve otrove. A nije suzbijao streptokok nego grlobolju. (da ne bude zabune-brisom je dokazan streptokok!)
    Infekcije uzrokovane streptokokom grupe A su samoograničavajuće, no preporuka je da se streptokokne infekcije liječe antibiotikom, jer se time može skratiti tijek bolesti pri teškim kliničkim slikama te umanjiti mogućnost nastanka reumatske groznice za 10-25%.2,3
    Ovo je citat važećih smjernica za liječenje BHS-A. Dakle, sa homeopatijom ili bez nje... dragom Bogu svejedno.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kad već raspravljamo o tome, meni je najuvjerljiviji link protiv homeopatije bio ovaj http://www.guardian.co.uk/science/vi...pathy-medicine
    ne želim kurit vatru, nego bih zbilja voljela čuti mišljenje uvjerenih korisnika homeopatije - što mislite o tome?
    Vidim na filmicu da su uzeli potenciju 30C (nista posebno) i to jednu dozu... (u homeopatiji je bitna ucestalost, a ne kolicina gobulica)... Ne znam sto bi komentirala, nije me se dojmilo... Kao ni clanak novinara o opasnostima homeopatije. Razmisljamo na razlicite nacine...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Razmisljamo na razlicite nacine...
    Ja ne razmišljam na neki određen način o homeopatiji, odnosno moje je mišljenje potpuno neformirano po tom pitanju.
    Nemam problema sa zdravljem, ali kad bih imala vjerojatno bih pokušala s homeopatijom radije nego da redam antibiotike, ako bi mi pomoglo.
    Stoga - slobodno me uvjerite, ali s argumentima i na način razumljiv laiku. Recimo ja ne znam što je potencija 30C, pa bi, ako nije preteško, zgodno bilo dopisati koliko se inače uzima, kolika bi bila opasna doza, čisto za referencu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Ja ne razmišljam na neki određen način o homeopatiji,
    O, ja razmišljam... na vrlo određen način

npr... ne kužim kako netko može prihvatiti da se na ovaj način liječi bilo koja bolest:
    Znači, recimo, imaš dva pacjenta s istom boleštinom, ali jednog boli glava, a drugi ima temperaturu.
    Homeopatijom ne lječiš tu boleštinu (ne djeluješ na uzročnika), nego ćeš prvome dati pripravak za glavobolju,a drugome za temperaturu.
    to mi je na razini najlošije medicine - kao kad ne znaš što je pacijentu, pa mu ideš nešto dati tek toliko da drži vodu dok majstori ne odu.

Zatim, ovo:
    ako se povede peticija da se toj doktorici oduzme liječnička licenca, raćčunajte na mene.

Ili ovo:
    .....i homeopatijom ojačavamo imunitet organizma
    aha.... čarobna riječ imunitet. I svi padnu ničice. A kojim se to te sofisticiranim testovima dokazuje djelovanje globulica na imunitet? Koje imunološki kompetentne stanice se promijene i na koji način? Koji citokini? imunoglobulini? biogeni amini? štatigajaznamšta?

ili ovo:
    Tada se odradi konstitucijski intervju koji traje cca sat vremena i homeopat odredi lijek koji odgovara točno toj osobi uzimajući u obzir ne samo simptome bolesti nego i konstituciju/karakter/sve "probleme" osobe
    koji su to genijalci! u sat vremena razgovora doznaju sve o bolesti i o osobi koja je pred njima. To nije niti Freud mogao. Možda je mogao Isus. (I Buda)

"mislim, ono.....kužiš, ne?"

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne koristim homeopatiju ali rado bi...ali mujica samo ću ti reć da bi i doktori opće medicine asznali puno više o pacjetovim tgobama kada bi ga poslušali barem 15 min ili djeteovu majku, a kamoli 1sat...mislim da bi tada bilo lakše liječiti i dati točnu dijagnozu- nego kada zbog njihovog ega ne smiješ ni zucnuti više od pola rečenice, pa se čude kako su postavili krive dijagnoze....ja vjerujem da ima istine u tome da je pola rješenja u slušanju pacjenta......i ovdje se ne radi o psihologiji mada mislim da je i Frudu bio potreban dobar psihijatar, ako ništa kakav dobar lijek za njegove šizi analize i konstatacije
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 02.02.2011. at 03:17

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oprostite na ispuštanju slova, inače ih ispuštam ali ovaj put mi je tipkovnica riknula

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ne razmišljam na neki određen način o homeopatiji, odnosno moje je mišljenje potpuno neformirano po tom pitanju.
    Nemam problema sa zdravljem, ali kad bih imala vjerojatno bih pokušala s homeopatijom radije nego da redam antibiotike, ako bi mi pomoglo.
    Stoga - slobodno me uvjerite, ali s argumentima i na način razumljiv laiku. Recimo ja ne znam što je potencija 30C, pa bi, ako nije preteško, zgodno bilo dopisati koliko se inače uzima, kolika bi bila opasna doza, čisto za referencu.
    Razmisljamo na razlicite nacine (Novinar i ja), on misli da se antibiotikom ili opcenito bilo kojim lijekom lijeci bolest. Ja razmisljam na nacin da tijelo samo sebe lijeci u svakom slucaju, uzeo ti antibiotik, homeopatiju ili pustio organizam da se sam bori... Neki puta nesto od toga sto uzmes nasteti, neki put pomogne, neki puta pomogne negdje a naskodi drugdje (antibiotik i posljedicne genitalne gljivice npr) ali moje razmisljanje i osjecaj je da tijelo sebe lijeci samo. Mi smo puno savrsenija i profinjenija bica nego sto to itko od homeopata ili lijecnika moze pojmiti...

30C je uobicajena potencija za akutne probleme... npr sinusitis, upala grla, sto god... Novinar govori o stetnosti homeopatije u smislu ne da ona fizicki steti (jer tvrdi da ne djeluje nikako) nego u smislu da ljudi koji se lijece homeopatijom rijedje idu lijecniku i potencijalno mogu propustiti izlijeciti neku bolest. Istrazivanja i "testovi" na koje se on poziva su iz sfere sto bi bilo kad bi bilo... zdravi ljudi (zapravo novinari) su zvali homeopata i pitali savjet za cijepljenje i savjet za profilaksu malarije pa su oni savjetovali sukladno tome u sto oni vjeruju. On u to ne vjeruje, on vjeruje da su cijepiva spas covjecanstva, kao i lijek za profilaksu malarije...
    Ja to ne vjerujem...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

samo ću nešto reći o homeopatiji i imunitetu.
    jednom sam i ja pokleknula i tražila za dijete spas kod homeopate, dobili smo remedije određene baš za njega, njegov imunitet i za njegove boleštine.
    šta se desilo? - ništa!
    sve ostalo na istom, isto kao i sa svim drugim pripravcima za imunitet, niškoristi.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dutka, vjerujem da je prijateljica nesto krivo shvatila ili joj je ta lijecnica smotano objasnila ili je naletjela na neku totalno nestrucnu osobu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •