Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Kutni sudoper???

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Kutni sudoper???

Trebam savijet,radim novu kuhinju u stanu i treba mi kutni sudoper(jako malo prostora),e sad problem mi je što su oni skuplji od običnih pa bi htijela naći najjeftinijeg od njih.Bila sam u jednom dućanu u sesvetama di su mi za dvokoritni od inoxa rekli da košta 2800kn, a od granita 2500.
    E sad,mene zanima koja je razlika,koji je bolji,lakši za održavanje i da li znate di ima jeftinije,ako je ikako moguće?? :?
    Please help.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel imaš perilicu za suđe? Ja sam stavila obični mali okrugli Blanco sudoper za 400 kn. Ali uvijek koristim perilicu.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Jel imaš perilicu za suđe? Ja sam stavila obični mali okrugli Blanco sudoper za 400 kn. Ali uvijek koristim perilicu.
    tako i ja imam,i sasvim mi je dovoljno.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ELGRAD na vrbanima ima puno sudopera, ali ne znam za kutne. nisam trebala, pa nisam niti primjetila

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kutni sudoper ti se vjerojatno čini praktičan ali je problem u elementu ispod njega. najčešće ga ne možeš očistiti jer je predubok, kanta za smeće se ne može montirati na vrata (osim par iznimki) a gubiš dosta prostora koji bi mogla bolje iskoristiti s običnim kutnim elementom opremljenim po izboru izvlačnim košarama i sl. moja preporuka ide uvijek za sudoper koji nije u kutu.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam u kutnom elementu onaj vrtuljak sa dvije police.Ne smeta mi sudoper,a prostor je maksimalno iskorišten...Kantu za smeće držim iza friža...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Imam kuhinju koja obuhvaća kut,jedan zid je 140 cm,a drugi 115 do cijevi od radijatora,kupila sam perilicu za posuđe i sad pokušavam smisliti kako posložiti perilicu do kuta,a na drugu stranu da stavim štednjak,a u kutni bi gurnula bocu s plinom.Zato sam mislila kutni.Morat ću naći nekog tko bi to bolje mogao zamisliti jer mi sad čak pada na pamet,da li bi perilica mogla ići i dijelomično ispod onog dijela za sušenje suđa? :?
    Nemam više pojma kako da se to iskombinira.Imam osjećaj da će mi ova kuhinja živce pojesti,a stvarno ne želim pogriješiti jer ju sigurno ne mislim mijenjat idućih oho ho godina! :/
    A šta je s tim granitom??U čemu je tu kvaka??Kakav je taj sudoper za održavanje?Ili je i dalje inox najbolje riješenje za sudoper??

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

E da i kakav je to vrtuljak s policama,ima di slika,stane li to ispod sudopera?????? :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Koliko ti je široka perilica? Jel ti u te dimenzije treba stati i frižider?
    Što ti je s druge strane zida? Ja imam bocu za plin u kupaonici, u ormariću (izbušili smo zid između kuhinje i kupaonice)
    A taj vrtuljak, ili još bolje četvrtaste ladice, možeš naći svugdje gdje se prodaju kuhinje. Kad gledaš kuhinje po salonima, uvijek otvori i ladice jer se unutra krije svašta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

https://www.bijela-tehnika.com/#prikaz_artikla
    imas na ovoj stranici dosta tih kutnih pa mozes otprilike vidjeti i cijene. Kod smega su negdje od sedme stranice na dalje, druge nisam gledala...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Perilica mi je 45 cm,to je bez frižidera.S druge strane tog duljeg zida mi je kupaona,iz nje ću povući vodu,a kraći je na stubište zgrade.
    Da li perilica za podpultnu ugradnju može ispod onog dijela za sušenje na dvostrukom sudoperu(ono plitko,kako se već zove)?? :/
    A vidla jesam neke takve igračkice u merkatoneu kad sam gledala malo kuhinje i sve mi je to nekako labavo.Ja inače imam naviku slagati tornjeve od lonaca i blažena ona daska koja to mora držati,a jadna kuhinja mi još od moje mame kad se udala.Nadam se da ću i ja nešto tako poluvječno smislit :/

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj miši prvotno napisa

A šta je s tim granitom??U čemu je tu kvaka??Kakav je taj sudoper za održavanje?Ili je i dalje inox najbolje riješenje za sudoper??
    Sudoper ti je bolji što je glađi jer se puno lakše održava. One hrapavije nikad ne možeš očistiti kak spada. Glasam za inox. Inače, mi imamo sudoper u kutu, ali nije kutni. Sudoper ima jedno veliko korito, jedno skroz malo o površinu za cijeđenje. Postavljen je tak da ja površina za cijeđenje skroz do zida, a koritu imam super pristup: ako perem suđe, mogu se na kuhinjske elemente nasloniti na dvije strane Vrata su ispod sudopera dupla, odnosno, na većim vratima imamo "pante" i na njih pričvršćena manja vrata tak da mogu skroz otvoriti element. Baš mi je praktičan taj veliki prostor za nagurati na brzinu neke veće stvari.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo granitni i već sam se pokajala iako je star svega nekoliko mjeseci. Jako se lako prlja, teško se održava i sve živo ostaje na njemu. Ali, mislim da je finta i u boji koju odabereš. Naš je boje jasmina ( prljavo bijeli) i koma je, ali su nam naš sudoper isprva bili zdrobili u transportu pa su nam isporučili zamjenski koji je bio isti samo tamno sivi i taj je bio mrak. Ništa se nije vidjelo na njemu, puno bolji od inoxa, nisu ostajale fleke od vode i bio je super.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj miši prvotno napisa
    E da i kakav je to vrtuljak s policama,ima di slika,stane li to ispod sudopera?????? :?
    Ja to imam i trebalo je stat ispod sudopera, međutim kad je stiglo, majstori ustanovili da ipak ne stane. Tako da je sad ispod sudopera zaliha sredstava za čišćenje, vreća za smeće, papirnih ručnika i sl. A vrtuljak je negdje u podrumu.......

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam kut iskoristila za tu policu na izvlačenje i to mi je pun pogodak
    odmah do toga mi je (na ravnom, ne kutnom dijelu) sudoper, a ispod njegovog ravnog dijela za sušenje mi je ugradbena perilica suđa, dok sam ispod korita uspjela staviti i kantu za smeće i deterdžente (tablete i ostalo za mašinu, pur, arf..)
    i ja sam pobornik kutne police u kutu, radije nego nekog kuhinjskog aparata ili drugog elementa.
    I moja ideja je prvotno bila kutni sudoper, al ljudi koji su mi radili nacrt kuhinje (rađena je po mjeri), predložili su da ne gubim prostor tako
    možda da pitaš nekoga za još jedno mišljenje, nekoga tko se razumije u kuhinje :?

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo te police kupili u Schachermayer-u

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I meni su rekli da je kutni sudoper gubljenje prostora! Jer ništa ne stane u ormarić ispod njega!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako ti je kuhinja 140x120 cm, to je stvarno jako malo. to znači da osim kuta imaš 60+80 cm radne plohe. Ako hoćeš staviti neki kutni element ili s tim krugom, ili s policama na izvlačenje, on ima svoje dimenzije. Mislim da je onaj s krugom 90x90 cm, a onaj s policama na izvlačenje 60x120 cm. Ako npr. staviš pećnicu iznad perilice za suđe, onda bi i mogla ugurati taj kutni element. Ali onda ti neće ostati ništa radne plohe.
    Jako je teško dati savjete ovako na neviđeno, mislim da bi ti bilo jako dobro da ti to pogleda neki arhitekt, pa možda izvuče nešto što tebi ne bi palo na pamet.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Užasno je malo,ali naspram ovome sad to mi se čini kao jako puno,sad imam samo štednjak i pored sudoper element na zidu od 140cm.,baš zato ja bi išla da nekako iskoristim taj kut i smislim di šta.Prvo sam imala viziju perilicu do kutnog na jednu stranu,a na drugu štednjak,pa sam shvatila da ću se stalno udarati u rub šporeta jer neće stati zbog cijevi od radijatora,te cijevi me izluđuju.
    Sad sam došla na neku ideju da postavim perilicu ispod onog za sušenje od sudopera,a možda u taj kut ubacit ugradbenu ploču za kuhanje,pa na te cijevi kao ormar visoko ladičar pa pećnica,pa mikrovalna pa opet gornji ormar do stropa.Opet i o toj priči me onda muči kakve su nape za to,a kakve ploče.Ma kako god da ju pokušam skombinirati nešto me zezne. :/
    Što je najgluplja stvar od svih jedan stolar kojeg sam pitala da mi radi kuhinju nema nikakvu viziju u vezi iskoristivosti prostora,pa mi je i on digo tlak pa će idući tjedan doći drugi pogledati.Osim toga izbacilo me iz takta to da se ta kuhinja meni naplaćuje kao 2,60m.E da,da li se radna površina može naknadno rezati,mislim staviti ugradbenu ploču za kuhanje ili pećnicu ako se na tom mjestu ostavi ormar?? :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tebi ne treba stolar, nego arhitekt. U većini salona za kuhinje imaju i svoje arhitekte. Stolar nije školovan da razmišlja o iskoristivosti prostora.
    A što se dijela za sušenje suđa tiče, da li ti to uopće treba u životu? Ja ga nemam, i ne fali mi. Samo bezveze zauzima radnu plohu. Ili možeš kupiti nešto ovakvo.
    A i ta cijev od radijatora se vjerojatno nekako da zaobići, ali opet mislim da bi to trebao pogledati netko tko ima viziju prostora.
    A radna ploha se može naknadno bušiti, meni su ju bušili na licu mjesta.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Užasno je malo,ali naspram ovome sad to mi se čini kao jako puno,sad imam samo štednjak i pored sudoper element na zidu od 140cm.,baš zato ja bi išla da nekako iskoristim taj kut i smislim di šta.Prvo sam imala viziju perilicu do kutnog na jednu stranu,a na drugu štednjak,pa sam shvatila da ću se stalno udarati u rub šporeta jer neće stati zbog cijevi od radijatora,te cijevi me izluđuju.
    Sad sam došla na neku ideju da postavim perilicu ispod onog za sušenje od sudopera,a možda u taj kut ubacit ugradbenu ploču za kuhanje,pa na te cijevi kao ormar visoko ladičar pa pećnica,pa mikrovalna pa opet gornji ormar do stropa.Opet i o toj priči me onda muči kakve su nape za to,a kakve ploče.Ma kako god da ju pokušam skombinirati nešto me zezne. :/
    Što je najgluplja stvar od svih jedan stolar kojeg sam pitala da mi radi kuhinju nema nikakvu viziju u vezi iskoristivosti prostora,pa mi je i on digo tlak pa će idući tjedan doći drugi pogledati.Osim toga izbacilo me iz takta to da se ta kuhinja meni naplaćuje kao 2,60m.E da,da li se radna površina može naknadno rezati,mislim staviti ugradbenu ploču za kuhanje ili pećnicu ako se na tom mjestu ostavi ormar?? :/

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pogledaj ideju za kut...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa veliki je problem sto ona tu treba jos imati stednjak (60cm) i sa jedne strane sudjerica 45 sto ispada da nema nacina da na kutnom elementu organiziras vrata kroz koja bi mogla uci u element jer je dubina elemenata 60

ajde ti meni to poslikaj, cijeli prostor ili poskeniraj tlocrt pa mi se javi na pp

u taj kut 140x120 nemres to sve nabiti pa zapravotreba vidit sto se jos moze iskemijati u tom prostoru da ti sve stane na neku foru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino sto mi pada na pamet (posto spominjes neki ormar) je da ako imas ugradni stednjak stavis pecnicu u ormar pa se onda ispod ploce za kuhanje da nesto iskombinirati (pretpostavka je da nemas one gorenje krampuse duboke 12 cm)

kuzis, kut je 60x60 znaci na jednu stranu nek ide stednjak 60cm i nema lufta za vrata kutnog elementa a na drugu stranu sudjerica 45 sto znaci da ti eventualno ostaje 35 cm za vrata kutnog elementa a kroz to ne mozes ugurati plinsku bocu jer je promjer oko 32 cm i definitivno neces imati kud sa sudjem a sam kut je neiskoristiva povrsina

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Miši i ja sam mučila muku sa kutom i na kraju sam stavila običan sudoper, ali da sada ne objašnjavam mogu ti uslikati pa staviti slike, mislim da bi ti s obzirom na plinsku bocu to bilo super rješenje. Kutni je ionako često nepraktičan, a izvlačni elementi skupi. Tebi bi bilo najbolje iskoristiti taj kut za odlaganje plinske boce. Sutra ću staviti fotke.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo link:
    http://public.fotki.com/sasaroda/kuhinja/

To je taj sljepi kutni. Tebi bi stala boca ako staviš mali sudoper u kut. Ali to sve štima ako u kuhinju nejde hladnjak, ako i hladnjak moraš staviti, onda stvarno ne znam. Napu preporučujem izvlačnu kao što je kod mene. Ne moraš se ubiti ribajući, a gore još imaš solidne dvije police.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dizem ovu staru temu jer me zanimaju iskustva s kutnim sudoperom.
    Razmisljamo o ovoj varijanti, cak nam se cini da ce to biti konacno rjesenje, ali ne poznam nikoga tko moze i osobno potvrditi da je to ok i prakticno. Ispod, u kutni ormaric isla bi kanta sa smecem, detergenti i sto vec ide.
    Ako itko ima iskustva, molim da ih podijeli

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nitko?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •