Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: sve joj smeta. traži potpunu tišinu!

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno sve joj smeta. traži potpunu tišinu!

ispričavam se ako je o tome već bilo riječi (i nadam se da je i da je netko već imao takav slučaj!) ali nigdje ne mogu naći...
    trebam mišljenje.
    imam bebu od 5 i pol mjeseci. pedijatrica veli- razvija se "po knjizi". isključivo dojena i na zahtjev. sve super! fino papa, spava...vesela je, zna se zaigrati i sama...
    sve je počelo prije par mjeseci. ne znam više točno ni kada jer se ranije nisam zbog toga previše zabrinjavala. kad bi dojila i netko je npr. kod nas- smetalo bi joj ako ja govorim. ubrzo bi joj smetalo ako bilo tko govori u prostoriji. smatrala sam da je to o.k. i da želi da to bude samo naše vrijeme ... otišla bih u dr. prostoriju za podoj, pričala bih s njom, mazila je po glavici...ubrzo joj je i to počelo smetati. uglavnom, došli smo do toga da joj smeta baš svaki zvuk!!! :? dakle, za podoj traži potpunu tišinu. ako netko pusti vodu u kupaoni- ona prestaje dojiti, okreće se prema izvoru zvuka, vrpolji se...pa čak zna i protestirati vrištanjem :shock: (kasnije se naravno vrati podoju). smetaju joj baš svi zvukovi!!!ponekad i oni prigušeni koji dolaze iz vana...
    jučer je "šiznula" kad je muž ubacio šumeću tabletu u čašu vode
    je li to faza? ili je ona jednostavno takva? trebam li se zabrinuti...?
    radi li se o poremećaju koncentracije? ne želim paničariti, ali ne znam što da mislim...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Uh... Andrija je takav postao sa 2,5 mjeseca, i takav i ostao. Do prestanka dojenja (13 mjeseci) bilo je moguće podojiti ga isključivo u tihoj, zamračenoj sobi, u ležećem položaju. Sve drugo je bilo SF. Na svaki šum bi se trgnuo i gotovo. Još gore je postalo kad je počeo puzati. Onda bi samo otišao :shock:

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Onda bi samo otišao :shock:

jesam se nasmijala...

ali, to te ne brine? misliš da su jednostavno takvi...?
    ja već brijem- hiperaktivnost... :/

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni se cini da tvoje dijete ima super sluh i da je jako znatizeljno i ne bi se brinula puno oko toga nego bi samo pokusala osigurat te uvjete.
    kod nas nije bas tako drasticno ali se isto okrece na svaki zvuk, doduse ne pusta siku iz usta osim ako je nesto bas zanimljivo ali ja isto pokusavam sto vise da bude mir i tisina i da ga gledam dok doji, tada manje zvrka okolo, zagledamo se u oci i dojimo. al ako je bas gladan nema te sile koja ce ga odvojit

hiperaktivnost se ne moze tako rano dijagnosticirat.

marinaP i ja san se nasmijala na ovo da ode

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

L. je isto počeo oko trečeg mj. Ne reagira na sve, samo na novonastale zvukove. Npr. Dojimo i TV je upaljen i ne reagira na to, ali ako netko dođe pa ga čuje da hoda, nedaj Bože nešto kaže - odmah pušta siku i okreče se. Tako i za bilo koji novi zvuk :/
    Nije drastično kao kod tebe, ali zna nam nekad smetati.
    Ako ga se prekine u početku podoja onda se vrati siki, ali ak je već na pol ili pred kraj više ga ne zanima i onda je glad začas. Nije da mi je tlaka, ali mi je žao da se ne napapa dokraja.
    A kad propuza nadam se da neće samo otiči

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala cure!
    lakše mi je kada znam da je još netko imao ovakvu situaciju. pa makar i u blažoj mjeri.
    možda je faza, možda će trajati kao kod martineP dokle god i dojenje...
    samo sam htjela znati trebam li se brinuti...inače je stvarno sve

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo takvi od nekog 4. meseca. A sad imamo još goru fazu (11 meseci): kad smo bilo gde napolju ili kod nekoga traži da sisa, počne i onda se okrene i počne da viče eeeeeej, da se smeje ljudima i ne smiri se dok svi ne gledaju u nju, onda opet povuče malo, pa se smeje i brblja, baka mora da joj viče bravooooo, onda sisa i sama sebi tapše bravo
    Najgore mi je kad u parku počne zazivati prolaznike da se pohvali kako ona siki

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nemam takvu doma ali mislim da se ne moraš brinuti. Jednostavno ima djece koja traže svoj mir i tišinu. Njoj to treba i ona ovakva mala već zna to zahtjevati. Vjerojatno nekad to predstavlja problem, ako niste doma npr.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I moja beba od 5,5 mjeseci je potpuno ista! Kad se spremamo papati život u stanu se zaustavi na 15-ak minuta jer i na najmanji šum prestaje cicati i protestira! I još imamo psa i papigicu koji naravno ne mogu primiti naredbu da šute, pa jadni završe na balkonu i smrzavaju se dok se moj miš "ne najede u miru"!!

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i mi imamo psa. zapravo kuju koja hrče tako glasno da je moram probudit kad ide podoj

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

super!!!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    kad smo bilo gde napolju ili kod nekoga traži da sisa, počne i onda se okrene i počne da viče eeeeeej, da se smeje ljudima i ne smiri se dok svi ne gledaju u nju, onda opet povuče malo, pa se smeje i brblja, baka mora da joj viče bravooooo, onda sisa i sama sebi tapše bravo
    Najgore mi je kad u parku počne zazivati prolaznike da se pohvali kako ona siki
    ajme do suza smo se nasmijali mm i ja bas je slatkica mala! a mogu mislit kako je tebi "zabavno"!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i moja princeza od 5,5 mjeseci je isto takva i to traje već duuuuugo.U biti kad malo bolje promislim noćni podoji u polusnu su nam najučinkovitiji.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

onda se okrene i počne da viče eeeeeej
    vissnja živa ste komedija

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi smo imali tu fazu od 5. mjeseca na dalje. Jurila bih doma iz grada s cicama punim mlijeka i drečućim djetetom na rukama jer nije htjela jesti u buci, svjetlu i na krilu. Samo ležeći, tišina i mrak.
    Onda mi je nakon par mjeseci pukao film, pa sam doma počela vježbati dojenje u drugim položajima i uz zvukove. Na početku je negodovala, ali bi glad ipak pobijedila tako da sada doji doslovce svagdje i u svakoj situaciji. Čak i ja mogu pričati s nekim, a da je ne smeta previše. Kada je nemirna ili ja želim da podoj brzo završi bez nepotrebnog komuniciranja s okolionom uspostavim s njom kontakt očima.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

svi su mi govorili "prvi put vidim takvo što", ali eto, nismo same
    cure, hvala što ste se javile

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    noćni podoji u polusnu su nam najučinkovitiji.
    da, tako je i kod nas...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

martina i vissnja bas sam se nasmijala
    a moja je isto jako znatizeljna, sve mora imat pod kontrolom.
    ja sam se nadala da je to prolazna faza.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •