[quote="Trina"]Meni je sa troje lakše nego što je bilo sa troje[quote]
Nego što je bilo sa dvoje![]()
[quote="Trina"]Meni je sa troje lakše nego što je bilo sa troje[quote]
Nego što je bilo sa dvoje![]()
Kako te nije sram tako pljuvati po nekom. Ne izmišljam ja budalaštine da bi provocirala vas majke s više djece nego tražim informacije.marta prvotno napisa
Dvoje doktora ginekologa su mi kod druge trudnoće rekli da nisam smjela zbog vlastitog zdravlja tako brzo zatrudniti. Nakon drugog poroda ne mogu više trčati a da ne ispustim koju kapljicu. Normalno da sam zabrinuta da će nakon trećeg poroda biti gore.
Ne patim od inkontinencije, kosti su mi cijele, hvala na pitanju. Još sam mlada i zdrava. I to nakon 4 trudnoće i poroda. Svaka mi je bila sve lakša i porod brži. Zapravo svako me dijete sve više pomladi.![]()
I stvarno mi je lakše sa dvoje i troje nego sa jednim. Istina je da se ne stignem svakome posvetiti kao što sam prvom, ali mislim da oni to jedni drugima nadoknade.
Bolje da nisam nista pisala.![]()
Philis, Marta ne pljuje po tebi nego je isprovocirana onim sto je procitala jer navode dozivljava kao predrasudu vezanu uz visestruke mame.
Ajmo se vratiti na temu.
Čuj, meni poslije svakopg poroda neko vrijeme "bježi" kad kašljem , skačem i sl, treba vremena da se sve vrati u normalu. Ali vrati se. Naravno, nismo sve iste. Moja svekrva još nosi uloške a samo je jedno dijete rodila.
meni je isto inkontinencija jedna od najvecih paranoja. sve drugo se moze rijesiti sportom, prehranom.. i plasticnom kirurgijom![]()
u nekim "eminentnim" knjigama o trudnoci i porodu, koliko se sjecam, se cak spominje da je veca mogucnost inkontinencije ako zena nije imala epiziotomiju, kao jedan od razloga pro-epi :/ .
Phillis75, jesi imala epiziotomiju?
Ja sam imala problema s inkontinencijom kod kihanjanakon drugog poroda. Epiziotomiju sam imala po istom rezu prva dva puta.
Treći put nisam rezana, nisam pukla, kegelove vježbe sam radila kad sam se sjetila (znači skoro nikad), i nemam više nikakvih problema.
Litala,potpisala bih ti svaku za organizaciju ali ne bih znala tako lijepo sistematično napisati
(jedino se moji ne kupaju svi zajedno, P. je jednom ušla s bratom u kadu, ali u kupaćem kostimu
)
Phillis75, evo još par praktičnih štosova od mene. Ako si možete priuštiti, nama su sušilica i frizer velika pomoć. Rublje iz sušilice najčešće izgleda kao da si ga peglala, i tako se rješavamo planina veša za peglanje.
Ja često kuham veće količine hrane koja se može smrznuti. I kuham serijski - npr, narežem u multipraktiku veeeliku količinu luka, izdinstam ga u najvećoj posudi i onda podijelim - dio ide za šalšu, dio za umak od mljevenog mesa, jedan dio mljevenog mesa pomiješam odmah s lukom, jajem i namočenim starim kruhom, pa oblikujem faširance, i slično. Pa sve podijelim u posude i zamrznem. To jako uštedi vrijeme u dane kad ne stigneš kuhati, a pojela bi nešto kokretno.
Uvijek imam kod kuće konzerve graha i graška od kojih se da iskombinirati brzi ručak, isto idemo u tjednu nabavku, kruh se peče u pekaču, a kupimo i velike količine svježeg mlijeka pa isto dio zamrznemo.
Onda samo kontroliram količinu odleđenog i navečer jednostavno izvadim s leda, do jutra se odledi.
Meni organizacija (uz razumnu dozu fleksibilnosti) spašava život, ali puno toga sam koristila i kad nas je bilo manje.
A iako je teško imati veću obitelj, na neki mi je način lakše s troje nego s dvoje, pogotovo što moj sin po svemu spada u skupinu teže odgojive, vrlo temperamentne i zahtjevne djece - mislim da je njemu dobro što ima i mlađu seku, što ima ulogu starijeg brata.
Marta, ne razumijem zašto te jedno obično pitanje tako razljutilo :? Pa nije ti preporučila da si kupiš pelene za svaki slučaj ili tako nešto.
Phillis, iako je odluka zajednička tvoja i TM ipak je po meni tvoja zadnja, kao što reče netko ti si ona koja je trudna i ti ćeš više snositi posljedice što god odlučili. Sretno![]()
ne patim od inkontinencije, josa za preventivu sam si nabavila one utege za vjezbanje (sa topica "do the kegel"). poradit cu na preventivi.
granicni nalaz osteometrije imala sam nekoliko mjeseci nakon drugog poroda. ne pripisujem ga trudnocama ni dojenju, vec tome sto ja jako volim gazirano piti... moja greska. trudim se cim manje piti gazirano, trudim se jesti sireve (mlijeko ne volim) i ostale namirnice s kalcijem, pijem i tablete povremeno...
jucer sam nesto skocila kod sestricne, djeca su na tih pol sata ostala kod moje mame, i odlazim od nje i trcim/skacem po stepenicama (onako, po dvije tri stepenice odjednom) i kad sam doskocila na kraj, stala sam, sama se sebi nasmijala i pomislila - cetvero djece imam, 38 godina, al se i dalje ponasam ko da sam tinejdzerka![]()
Anvi...jako lijepo...
Ja sam imala epi, neko vrijeme sam piškala stalno () ali prošlo je hvala Bogu. Ja s prvim a prijateljica istovremeno s trećim (isto imala epi) je isto piškala.
I kod nje prošlo nakon par mjeseci. Naše bake su imale po 10-ak djece pa danas ne piškaju. Sve prođe.![]()
stvarno, kad tako napises sjetim se i ja--moja baka je rodila osmero djece, a ne sjecam se bas da je imala problem s inkontinencijom. i dozivjela je 95 godina![]()
i moja ima 90 i još "ko cura". S tim da je ujko (najmlađi ) sisao do školemikka prvotno napisa
, a ona ga rodila sa 40.
a sad natrag na temu. sori, malo skrenuh.
Nakon litalinih postova zaista nemam sto dodati po pitanju prakticnih savjeta, osim debelo je potpisati od A do Z. Javljam se samo kao jos jedan primjer da je moguce proci kroz taj teski pocetni period i pri tome ipak uzivati (cak toliko da me ponekad hvata nesavladiva ceznja za cetvrtim, ali pssst...) (a bome i plakati kad treba). Kad se Relja rodio Tonki je bilo 20 mjeseci, Jerku 4 godine. 2 smo mjeseca imali pomoc baka i prijatelja, a onda smo sljedecu godinu dana bili u Francuskoj gdje je MM vec prije poroda prihvatio post-doc poziciju. Svim poteskocama nadodala se jos i drustvena izolacija zbog mog nepoznavanja jezika (znanje engleskog i nesto njemackog mi u toj zemlji uopce nije koristilo). Taj sam dio dozivjela kao zaista najtezi i zato toplo preporucam Philli (u slucaju da se odluci zadrzati bebu): otvori se prema prijateljima, poznanicima, susjedima, rodbini kao sto si se otvorila prema nama. Znam koliko je tesko traziti pomoc i podrsku, ali isto tako znam da ce ljudi rado pomoci kad osjete koliko to nekome moze znaciti (dobijem li od tebe ikad ikakvu molbu, znaj da ces ispunit moju duboku potrebu da se osjecam “korisnom”!). Ako ikako mozes, probaj izdvojiti novce za ciscenje kuce jednom tjedno (2-3 sata) – ja sam to vise-manje uvijek radila, uz potpunu sigurnost da sam ih na najbolji moguci nacin potrosila.
Moje fizicko stanje ovisi prvenstveno o tome koliko vjezbama, tu i tamo skripi, ali ne vjerujem da je to u nekakvoj vezi sa tri poroda. Jos uvijek se mogu popeti na vecinu brada koja pozelim, cak i sa djetetom na ledima :D
Inkontinencija – imam sitnijih problema (npr. ponekad kad mi je hladno i kihnem spricne malo), ali moram priznati da se nisam pretrgla vjezbajuci kegelice, sto sad nastojim popraviti.
Sto se tice zakonskog perioda za abortus – bilo je 10 tjedana kad je meni bilo aktualno (saznala sam da sam trudna kad sam bila u 8. tjednu).
Bome ovo potpisujem...bilo mi je čudno već ono s ciganima,a sad ovo s "popuštanjem"?marta prvotno napisa
Ma ne mogu vjerovati da bi jedna razumna visokoobrazovana žena ovako razmišljala...jel ti malo provociraš?Ovo mi lagano već liči na zafrkanciju. :/
No s druge strane,tema mi je izuzetno zanimljiva-kako hendlati troje i više klinaca-praktični savjeti...baš mi je zanimljivo.Cure ajde pišite još.
Kojih se igara npr igrate a da budu uključeni svi klinci?Da je svima zanimljivo?
[quote Phyilis
1Nije bitno kako i zašto ! Tu je ta mala kuglica u mom trbuhu i ja trebam odlučiti da li je ona vrijedna da za nju prođem opet tu Golgotu ili još težu.
2A plus toga nemam podršku muža. U mom braku odluke donosimo zajedno tako da i ova odluka mora biti zajednička.
3Ja sam samo htjela čuti da li je netko prošao ovo što ja proživljavam.
4 99 % razloga je protiv zadržavanja tog djeteta, a samo moja neobjašnjiva želja za.
5 Ja je očito nemogu donijeti sama.
[/quote]
1 samo pročitaj ponovno što si napisala -sama za sebe -nitko te ne može osuđivati ni za što
2 da li je to makar i dugoročno riješivo, ako nije zašto nije?
3 jesi li ili te još nešto znaima?
4 izbroji na papiru, ne mora biti u postocima, ako ti zbog nečeg zadrhti ruka napiši dvaputa i razmisli
5Imaš dvoje djece i treće u buši, svaki dan donosiš teške i hrabre odluke
I najveći problem je sastavljen od djelova. Probaj rješiti jedan po jedan segment. Stavi misli na papir, bez cenzure i sigurno ćeš se iznenaditi kako uzroci problema najčešće nisu oni na koje najviše mislimo. A tek kad iskreno i sto posto znamo što nas zapravo muči možemo to hrabro rješavati. Držim ti fige i mislim na tebe.
Kanga prvotno napisa
![]()
da boldam ono zanimljivo?![]()
Moji uglavnom sami smlišljaju igre.Stariji su već odavno uhodani udvoje i strašno su maštoviti,stalno dijele nekakve uloge i uživljavaju se u igru.Otkad je najmlađi braco prohodao i propričao uključuju i njega.Uvale mu neku igračku u ruke i kažu:"Ajde sad napravi to i to".On naravno napravi krivo pa oni crkavaju od smijeha pa sve to skupa nekako uklope u igru,tu njegovu nespretnost.Inače svi troje uživaju kad smo zajedno na velikom krevetu pa od deke pravimo "kućicu".Ja ležim u krevetu i rukama držim kraj deke,oni se svi uvuku unutra i guštaju.Onda veliki skaču,iskaču,ulaze sa krive strane,izlaze iz sobe pa nasrću unutra a mali se na sve to smije.Ili uzmu sve teće (lonce),ja im svakome ubacim nešto unutra (komadiće sira,štapiće ili nešto) pa svi kuhaju,miješaju i to na kraju pojedu.Ma imaju djeca mašte i viška a kad ih je više onda je sve puno lakše,ja uopće ne trebam sudjelovati,samo ih gledam
Smajlic je trebai bitiKanga prvotno napisa
, pobjeglo mi
. Uglavno, kad nas krene, zaista je zabavno.
Inace, vecina stvari koja se moze raditi s jednim djetetom, moze se raditi i sa troje. Svaki od toga uzme koliko moze i koliko mu treba. Najbitnije je da je to i tebi zabavno. Ako nije, zalud trud, takva su moja iskustva (ili ce potpuno izgubiti interes ili ce se pocet svadat). Tako da kad nisam raspolozena, radije ih pustam da se sami snalaze i to im najcesce dobro ide![]()
Između Josipa i Roka je razlika dvije godine,istog su spola i fantastično funkcioniraju skupa...odnosno mali zaneseno kopira starijeg bratai traži njegovo odobavanje u svemu.
Posljednjih su mjeseci strašno maštoviti u igri i moram reći da smo što se toga tiče spremni za prinovu...otkad imam djecu nikad mi nije bilo lakše.Nema pelena,hranjenja,buđenja po noći...sve mi je čudno.
No ipak,beba će od njih dvojice biti mlađa 6 odnosno 4 godine(htjela sam manju razliku no dvije godine su se izgubile u pokušavanju) pa me pomalo brine kako će se uklopiti u njihov mali svijet,pogotovo ako bude i drugog spola,za što postoje naznake![]()
Nadam se da sve bude dobro.![]()
Kanga baš gledam razliku u godinama tvojih klinaca,baš sam to i ja htjela.No ispala je veće,no tko zna možda mi bude i lakše.
ronin![]()
Među mojima je još veća razlika i drugi spol. Nitko sretniji od njih (a i mene) što imaju seku. Obožavaju je, čuvaju, igraju se s njom. Uživaju u pomoći oko nje, osjećaju se tako korisni i odrasli. Uz njih troje radim (privatna firma gdje baš i nema radnog vremena), svako veče s prijateljicom šetam 1-2 sata (zbog kondicije, ulijenila sam se) ponekad MM i ja izlazimo (uvijek se nađe rješenje za čuvanje), i putujemo i družimo se s ljudima, novaca-koliko ima toliko se potroši...
Ima dana kad me ulovi kriza, ali mislim da mi nikad u životu nije bilo ljepše.
svima!
ja bih samo nešto dodala, a znam da će me sad svi popljuvati, o obitelji s više djece razmišljam iz svoje perspektive i znam da JA to ne bih mogla, s naglaskom na JA. ali znam isto tako da postoje žene kojima je to pis of kejk( kao što postoje ljudi koji se mogu popeti uz konopac i oni koji se ne mogu ( i pliz nemojte se sad hvatat za ovo ,nadam se da razumijete što želim reći, ne uspoređujem djecu sa špagama
)
ja bih bila ovako živčana i nesigurna ida imam samo micka ( mačka ), a moj marko je u biti jako dobro dijete
a znam i vjerujem da bi recimo marta 8 ili litala ili trina ili rinama ili eci ili......) na pola mojih "situacija " na poslu i doma reagirala ovakdok bih ja bila
![]()
![]()
i ja kad zamislim dvoje ,a o troje ne niti ne smijem dođem do :shock:![]()
a svim mamama 2 i više djece![]()
JA sada ne smijem ni pomisliti na trece. Sto se moje psihe tice. Financijski smo spremni, stambeno isto (za mjesec selimo u svoju ogromnu kucu) ALI ne dolazi u obzir. Kontracepciju nikakvu ne koristimo da se desi plusic nesmijem ni pomisliti. Kako bi se tada osjecala? Neznam!
AKO ikada bude trece ne planiram do 40, ima tu dobrih 12 godina da se rehabilitiram...
Sretno!!!
Mene uvijek zbune ovakve nelogičnosti. Ako ne koristiš kontracepciju, onda valjda znaš da je velika vjerojatnost trudnoće... Ništa osobno, stvarno, ali ne kužim, nema logike...Mejra's mommy prvotno napisa
:? [/b]
Marta, hvala na reakciji. Mene se prvi post doticne toliko dojmio da sam je odlucila postedjeti svih savjeta i magicnih trikova.
ni meni baš nisi jasna, jaraniceMejra's mommy prvotno napisa
, nije grijeh uzimati kontracepciju (mislim je nekima, al nekim nije), nije grijeh planirati obitelj, dapače ja to smatram jako, jako razumno. nije grijeh zbog sebe ne pristajati na više djece u datom trenutku.
džaba svi tvoji planovi ako ne koristiš kontracepciju, zato bih ti savjetovala da se ne igraš s tim, ako ti nije do toga. kad budeš psihički spremna, prestaneš uzimati i hopa-cupa
upravo tako. i zato treba biti svjestan svojih (psihičkih/fizičkih) mogućnosti i sebi priznati neke stvari, a ne trčati k'o mali mujo za turcima. mislim da je to fer prema svim osobama u obitelji.ali znam isto tako da postoje žene kojima je to pis of kejk
pa nedavno je bio slučaj one hrvatice u njemačkoj, koja je utopila svoje dvoje djece... zar je moralo do toga doći? i da nije taj grozan čin učinila, ta žena je u takvom psihičkom stanju da nije više bila u mogućnosti biti mama svojoj djeci, niti supruga, niti zdrava žena. al bitno je da se propagira na sva zvona da treba imati puno malih hrvatića i da je to sve tako fino i buci buci... zato kao što je netko već gore kvotirao... to što mogu druge žene i što druge žene vele da je to super i lako, sve je to fino i lijepo, al pitanje jel postavljačica topica to sve može, a na to pitanje samo ona (zajedno sa suprugom) može odgovoriti. sporadična pomoć je dobrodošla, al na njoj graditi odgovornost za dijete je nerazumno.
M. courage, radi se o tome da bi se doticna osjecala ko neskolovana cigancica kad bi se po gradu prosetala s vise od dvoje djece. O svemu ostalom je suvisno razgovarati. Meni se uvodni post toliko zgadio da sam odlucila sve preskociti, tj. sve osim trikova i savjeta koje su cure ponudile jer i meni dobro dodju.
Ja sam zgranuta tvojim odgovorom. Ja sam sebe i svoju intimu izložila upravo na ovom forumu jer sam smatrala da ovdje ću ovdje naići na razumijevanje. Osim tebe bilo je još osoba koje su me toliko spustile i osramotile da mi je skoro bilo žao da sam se tako izložila. Ako već ovdje doživljavam osudu što će se tek dogoditi dok budem šetela mojim gradom u kojem nije normalno šetati s troje djece, pogotovo ne jedno drugom do uha. Ja ne znam u kojem dijelu Hrvatske vi živite da je sasvim normalno imati troje djece. U mom gradu to nije i uglavnom je predmet poruge.Zorana prvotno napisa
A što se tiče vaših bezobraznih komentara da osoba mojeg obrazovanja bi trebala znati više o obiteljima o troje i više djece ukazuje na vaše nepoznavanje fakultetskog obrazovanja. Ja nisam studirala socijologiju i obitelji s više djece da bih mogla znati kako one funkcioniraju.
Mislim da se na ovom topicu previše išlo u nepotrebnu širinu i hvatalo me se za neke izjave koje su pogrešno protumačene.
Vi nikako da shvatite da imam dvije bebe doma (2006, 2007). Sad je jedna u visokoj temperaturi. Ja se raspadam od brige i za njega i za ovo treće o čijoj sudbini moram odlučiti a vi me ovako osuđujete.
Kakve ste vi to žene?
Svaka čast vama koje ste mi dale realne i praktične savjete i podršku.
pa da se opet ponovim... zašto je postavljačica uopće postavljala pitanja na koja joj nitko ne može dati odgovor, osim nje same? i muža joj?mama courage prvotno napisa
i kakvo je to uopće pitanje?dal da idem na abortus ili da rodim?
vidim da joj se ne može reći da ide roditi jer je to, naime, neodgoorno od svih žena ovdje koje su joj to predložile. no ona nije neodgovorna, ne nikako, baby. vidi se po njezinih prvih pet postova da je stvarno obrazovana i odgovorna.
ja mislim da dotična čeka da joj netko otvoreno napiše: ajde molim te, odi na abortus. vjerujem da onda ne bi imala nikakvih primjedbi na ton. a ni ti. to je najbolje što možeš? pa ja mislim da bi se dotičnoj, zbog toga što ne može psihički podnijet još jedno dijete, trebalo zbog istih tih tegoba zabraniti seks.
ja živim u zagrebui kod nas je to skroz normalno.Phillis75 prvotno napisa
Moderatorica izbrisala uvredu.
pa moram priznatiZorana prvotno napisa
da joj je prvi post zvučao heavy... i meni je ovo sa cigančićima upalo u oči, al sam si mislila (kad sam tak'e dobre duše
) preskočit ću taj poseban stil pisanja
i ponuditi joj savjet nach reinem wissen und gewissen. i zato što mislim da se upravo predrasude najbolje ruše komunikacijom. stoga mi je neobično drago što su se na ovom topicu javile i majke s više djece i dale konkretne savjete kako se ipak možda i može uspjeti
![]()
zašto postoje topici poput: amniocinteza da ili ne, cjepivo da ili nezašto je postavljačica uopće postavljala pitanja na koja joj nitko ne može dati odgovor, osim nje same? i muža joj?... i sl. ne znam, da se pokupi što više različitih mišljenja i izabere za sebe ono najbolje. :?
nema potrebe da se ljutiš na mene.a ni ti.
phillisAko već ovdje doživljavam osudu što će se tek dogoditi dok budem šetela mojim gradom u kojem nije normalno šetati s troje djece, pogotovo ne jedno drugom do uha. Ja ne znam u kojem dijelu Hrvatske vi živite da je sasvim normalno imati troje djece. U mom gradu to nije i uglavnom je predmet poruge.
ne rađaš djecu i ne ideš na abortus zbog grada i zbog očigledno zatucanih građana tog grada. predložila bih ti ili da se odseliš iz njega ili da probiješ led, kao obrazovana i educirana žena to ti ne bi trebalo predstavljati problem. nitko se tebi ne može rugati, osim ako mu to dopustiš.
[quote="Phillis75"]ja sam zgranuta ovim dijelom tvog posta.Zorana prvotno napisa
baš me zanima koji je to grad i dio hrvatske gdje se zgražaju nad obitelji s troje djece.
imam kumu i sestričnu u slavoniji, u dva različita grada, sa po troje djece, tu u zg jednu od naj frendica sa troje djece, poznanicu sa petero djece... evo imaš tu cure koje su se javljale iz raznih krajeva, imaju troje, četvero djece pa nisam od nikoga čula da se zgražaju nad njima.
uostalom uopće ne razumijem ljude koje brine što će barica tomina, franjo tetkin ili bilo tko drugi reći, živi svoj život onako kako se tebi sviđa, a ne onako kako se selu sviđa.
evo primjer iz stvarnog zivota : moja prija ima troje, sve jednom drugom do uha, niko joj se ne ruga zbog toga (a zivimo u selendri). niko joj ne pomaze, muza joj uglavnom nema jer radi i sve stigne... organizacija je kljucna.
sve ce to doci, uhodat ces se, vaznije je da li vi zelite tu malu mrvicu...
Znači,logika bi bila:troje i više djece smiju imati:dipl.sociolozi,Zagrepčanci jer žive u velegradu jer ih boli briga,i naravno,Cigani.Phillis75 prvotno napisa
Moderatorica izbrisala uvredu.
Zbogom
A valjda nisam-moram pitati druge, probala sam biti iskrena kao što sam uvijek na ovom forumu, želim ti svu sreću ,razboritost i zdravlje, te da se nosiš sa svojom odlukom ma kakva ona bila.
pretpostavljam da onda mislis apstinirati od seksa do 40Mejra's mommy prvotno napisa
![]()
Ja uopće ne vidim razlog što je topic više živ nakon što se "gospođa trudnica" zahvalila na nimalo lijep način. :shock:
Slađanaf je dobro rekla, žena je očekivala ono što joj nitko nije predložio.
Moja seka ima cetvoro prekrasno nemirne djece i svi su jedno drugome do uha . Ne znam da li joj je zbog broja djece ukinuta pocasna titula dame u njenom kraju, ali ono sto znam to je da je ona koliko umorna , sigurno toliko i sretna . Nije studirala sociologiju , ni pedagogiju , nije pedijatar , pr*dne svaki put kad se nasmije i boli je lakat za okolinu i piramide .
Drage moje forumašice.
S obzirom da sam ja započela temu red je da je i završim. Žao mi je što sam se dala isprovocirati od zločestih jezika.
Zahvaljujem se svima na učestvovanju. Topic je ostvario svoj cilj. Sada imam puno više informacija za donošenje odluke. Nije istina da sam odluku donijela unaprijed, ona se formirala kako su vaši odgovori dolazili. Imam osječaj da sam razgovarala sa jednim cijelim gradom. Čula sam svakakva mišljenja, ona s kojima se slažem i suprotna. Zaista ste mi pomogle, dozvolile ste mi komunikaciju koju u svojoj okolini nisam mogla ostvariti. Kada sve staviš crno na bijelo kockice se jednostavno poslože.
Svoju odluku neću objavljivati jer bi ona ponovo bila krivo protumačena kao i sve što sam dosada napisala.
Malo sam razočarana u društvo, pogotovo u ovo društvo žena na forumu koje bi trebalo davati podršku ženama u problemima a ne osudu bez osnovnog znanja o osobi. Žena zna ženi biti najgori neprijatelj. Bilo vas je mnogo površnih, mnogo dobrostivih a bilo je malo ali previše onih zločestih. Samo molim Boga da vas ne dovede u situaciju da molite za pomoć a da tada dobijete osudu.
Stojim iza svega što sam napisala. Nisam nikoga uvrijedila. Uvrijeđene su mogle biti samo one osobe koje nisu s pažnjom pročitale sve moje riječi.
1. Ja te ne osudih bez da znam osnovno o tebi: Fakultetski si obrazovana, maltene magistrica koja smatra da je sramotno imati više od dvoje djece. To bijaše uvreda upućena direktno meni jer sam jedno od troje.Phillis75 prvotno napisa
2. Podržavam te u tome da rodiš svoje treće dijete jer si ga ti začela. Tvoja sloboda ustvari znači tvoju odgovornost.
3. Nitko ti ovdje nije bio neprijatelj.Ne misliš li da je ta misao malčice paranoidna?
4. Ne možeš dobiti pomoć kakvu ti želiš na ovakav način. Nije ovo 4 kuta našeg doma a tebe zanima idu li plave pločice uz narančastu kuhinju ili će te od te kombinacije zaboljeti glava.
i još ovo...
imam 2 pitanja za tebe, za koja bih voljela da ih sama sebi postaviš.
1. je li ovaj tvoj topic rezultat premišljanja o kvaliteti tvog vlastitog života ili o životu tvoga začetog djeteta?
2. jesi li uopće svjesna, da, kada maknemo sve trivijalnosti, povišene tonove, frustracije i ostale prolazne osjećaje, ostaje samo pitanje: oduzeti život djetetu ili ne?
Oprostite cure ali moram se ukljuciti (ako post nije vec iskljucen)!
Sve ste joj dale super podrsku i neznam zasto je tako reagirala, ali sad jos uvijek neznam u kojem gradu zena zivi (dali je uopce u HR)??![]()
Ja sam svojih cetvoro prolazim valjda toliko ponosna po javnim povrsinama da od uzdignutog nosa ne stignem vidjeti sazalne i prezirne poglede ljudi kraj kojih prolazim![]()
Zapravo me oduvijek cudilo kako su nam razlicite perspektive u ocekivanju reakcija drugih ljudi. Valjda zbog vlastitih projekcija.
Tako ja vidim samo odobravajuce osmjehe. Ali ja ipak zivim u jednom vrlo primitivnom gradu u kojem je vec dugi niz godina na vlasti desnica (uf, tema me isprovocirala do te mjere da sam se i politike morala dotaknuti).
Meni je vec neugodno od pohvala i divljenja sto ih dobivam jer imam cetvoro djece. I radim. I aktivna sam u udruzi. I aktivna u struci. I za sve imam vremena.
Kako? Ne peglam, valjda je u tome sve.
Meni isto nije jasno zakaj se tak uvrijedila, a svoje postove nije iščitavala i nije vidjela koliko je puta indirektno uvrijedila nas, višestruke mame.tulipan32 prvotno napisa
Šta god bilo, želim joj svejedno svako dobro u životu i kakva god odluka bila, zaista, od sveg srca želim da nikada ne zažali zbog nje!![]()
Al što bih rado htjela znati u kojem to misterioznom gradu živi, nemate pojma?!
Dođe mi da organiziramo jedan obiteljski izlet sve skupa, bilo bi to jaaako zanimljivo...
nek mi oproste visestruke mame, ja ne kuzim ni na kaj ste se vi uvrijedile.
opcenito mi nije jasno, dodem na topik a odjednom kupus. ?? kaj se dogodilo?
pa kaj onda ak netko i negdje misli da je imati vise od dvoje djece, sta li ono, ciganluk.
dobro, odo i ja, nis mi nije jasno.