Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Bolovanje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Bolovanje

Cure, dajte mi molim Vas pomozite. Malo prije sam zvala HZZO da se raspitam što sve moram donijeti da mi se otvori bolovanje radi komlikacija u trudnoći. Između ostalog kažu da moram donijeti na uvid trudničku knjižicu. Ja trudnoću kontroliram kod doktora koji radi u bolnici (dakle ne kod soc. ginekologa u prim. zaštiti) i on mi na kontrolama upisje nalaz na povijest bolesti s pečatom bolnice, a ne u trudničku knjižicu tako da je ja niti nemam i ne vidim zapravo neki veći problem u tome jel nalaz na povijesti bolesti ili u trudničkoj knjižici. To sam im spomenula ali žena kaže hoće trudničku knjižicu i gotovo. Ja ću stvarno poluditi o te birokracije. Vidjela sam jedan post na pravnim pitanjima da su curi radili problem kod otvaranja bolovanja budući da trudnoću vodi kod privatnika. Valjda ne rade problem ako mi trudnoću vodi doktor u bolnici.
    Molim ako ima netko tko je vodio trudnoću na taj način, a vjerojatno ih ima dosta, da mi odgovori da li su imali kakvih problema na HZZO-u.
    Hvala.
    Nity

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mm danas bio u hzzo-u i otvorio mi bolovanje, odnosno odnio papire za isplatu plaće. odnio im je obrazac ER-1 (prosjek 6 zadnjih plaća - dobiješ u firmi), zatvoreno bolovanje za 3. mjesec (šifra GO 020 - komplikacije u trudnoći), fotokopiju osobne, kartice tekućeg računa i zdravstvene. trudnoću vodim u merkuru i nemam trudničku knjižicu, a bolovanje mi je otvorila doktorica opće prakse na temelju papira iz bolnice na kojem piše strogo mirovanje.
    nadam se da sam pomogla!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sve isto kao i Eowyn, osim što meni doc. opće medicine nije htjela otvoriti bolovanje s povjesti bolesti iz bolnice već sam joj morala donijeti šifru ginekologa kod kojeg mi je otvoren karton, bez obzira što trudnoću ne konrtoliram kod njega.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamasita, i ja sam trudnoću tako kontrolirala (isti liječnik - nešto kod njega privatno, nešto u bolnici).
    I nikakvih, al zaista nikakvih problema u novozagrebačkoj podružnici HZZO-a nisam imala. Uz spomenute papire, muž mi je u HZZO predao i fotokopiranu povijest bolesti, tj. sve doktorove zapise o tijeku trudnoće.

Otkud im sad taj zahtjev za trudničkom knjižicom :? .
    Ja je nisam ni imala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure hvala. Mislim da ste me ipak malo utješile. Jučer sam još za svaki slučaj nazvala i svoju dr. opće prakse i kaže da nebi smjelo biti nikakvih problema da je normalno da povijest bolesti vrijedi isto kao i trudnička knjižica što se samo po sebi i podrazumijeva, ali kaže postoji mogućnost da sam na HZZO nabasala baš na neku početnicu kojoj negdje piše da treba trudnička knjižica a za druge alternative niti ne zna da mogu proći. Ja stvarno ne mislim doktora gnjaviti da mi pored povijesti bolesti koji ispisuje na pisaču mašinu još posebno ručno istu stvar upisuje i u trudničku knjižici. Samo sam ju zaboravila pitati da li će me slati po šifru kod soc gin. u ambulantu. Ništa mi to nije spominjala. Da li mi tu šifru može napisati i doktor u bolnici ?

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

šifru ti može upisati dr opće prakse. mm je nosio moje nalaze, dr nije ni vidio, sve ga je čekalo kod sestre, a ja sam telefonom javila što mi treba.
    ako ti baš bude komplicirao, odi kod soc. gin.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hm, da, vjerovatno i dr. opće može napisati šifru, ali ova moja to (valjda ona zna zašto) nije mogla. Ne vjerujem da ti doktor u bolnici može dati šifru, osim ako ti je kod njega otvoren karton. Najbolje je da pitaš svojeg dr. opće.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se čini da dr opće prakse mora upisati šifru specijalista koji je preporučio bolovanje - bez obzira da li je to spec. gin. u ambulanti ili u bolnici.

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam imala šifru. samo preporuku za strogo mirovanje!
    a tko bi ih znao, svatko po svom, ali mislim da imam sreću sa svojom doktoricom

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svako bolovanje u trudnoći vodi se kao komplikacija, neovisno imala ti gripu ili se otvarala - tu ti šifru napiše doc opće prakse na temelju preporuke tvojeg ginića - socijalnog, privatnog, svejedno... još ti treba prosjek plaće, kopija kartice tekućeg i zdravstvena. za osobnu se ne sjećam... ali kakva trudnička knjižica?? :? ja je uopće nisam imala, a kao što se vidi rodila sam uspješno , a i na bolovanju sam bila.

Početno

svako bolovanje u trudnoći vodi se kao komplikacija, neovisno imala ti gripu ili se otvarala
    Mislim da ovo ne stoji.

Komplikacije povezane s trudnocom su jedno (na doznaci oznaceno na G0), a ostale bolesti (A0) nesto sasvom drugo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ispričavam se ako dajem krivu informaciju, tako je meni rekla moja doktorica opće prakse kad me slala na bolovanje.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čekajte, ja ništa nisam nosila u HZZO, moja doc opće prakse mi je otvorila bolovanje i doznake nosim u firmu, sve dok ne moram na komisiju, a to je valjda nakon dva mjeseca ili tako nešto.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odra, tebi službenice u firmi vjerojatno same odnesu doznake u HZZO pa ti zbog toga to ne radiš.

Meni ih u HZZO nosi MM, zato što sam tako sigurna da će mi biti odnešene na vrijeme, jer ako nisu na vrijeme odnešene ni plaću ne dobiješ u roku.

Jedan primjerak doznake pošaljem u firmu kako bi oni mogli tražiti novce za moju zamjenu od ministarstva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •