Oprosti, ali moram pitati... kako znaš da je baš to cijepivo krivo? I koliko je dijete staro?stray_cat prvotno napisa
Informativo radi, ne radi ikakve rasprave.
Oprosti, ali moram pitati... kako znaš da je baš to cijepivo krivo? I koliko je dijete staro?stray_cat prvotno napisa
Informativo radi, ne radi ikakve rasprave.
to je i mene zanimalo, ali se nisam usudio pitati, da ne izazovem salvu uvreda...
....pa sam radije napisao komentar na Davorov post.
Ali sad kad je Ora tu da podijeli teret uvreda, molio bih i ja odgovor na njezino pitanje....![]()
pitanje: kako dijete NE cijepiti sa MoPaRu ili priorixom i dobiti potvrdu za vrtić?
odes fino na sve moguce sluzbene ustanove koje se bave biomedicninskim prostupom ljecejnu autizma i pogledaj malo o pokretacima autizmaOra prvotno napisa
u usa su pocele isplate obestecenja autisticnoj djeci koja su cjepljenja, zivo me zanima kaj ce biti dalje
hepatitis i ova multi cjepiva su uspjesni u pokretanju autizma
bebe uopce nemaju svoj imunitet tako da je davanje cjepiva prije nekih 6 godina kad je fomiran djetetov imunitet besmislica, ali kako su nama objasnili u toj dobi starci su jos vrlo poslusni i uredno dovode djecu kako im to vele sluzbe koje se time bave
moj je imao reakciju na hepatitis cjepivo, i cjepljen je prehladjen, dobitna kombinacija kad je autizam u pitanju
DAN rutina takodjer veli da ako vam dijete ima reakciju na cjepivo da vise ne bi smjeli docjepljivati. reakcija je visoka temperatura i otekline i sve ono sto doktori placeni od farmakoloskih kompanija propagiraju pod normalno nije normalna stvar
pitajte cjepitelje vase djece sto se koristi kao konzervans u cjepivima koje ustrcavaju u vase klince.
moj mali je pun olova, zive i aluminija, detoksikacija je jedini put da ga se izvuce iz autizma
kod nas (nizozemska) cjepljanje nije obavezno
da zivim u hr isto ne bi cijepila i vjerovatno bi isla na tetu cuvalicu ili neki montesori ili waldorfski vrtic
farmaceutska industrija je posao u rangu sa oruzjem, nemoj me nasmijavati tako crnim humorom. udruge za zastitu zivotinja uspjevaju sve bolje zaustaviti testiranje na zivotinajma a u nase klince ustrcavaju sve i svasta, i to je odredjeno zakonom kao obavezno? pa postoje zemlje di je zakonom predvidjeno da se preljubnice zatuku, pa kamenuju do smrti silovane curice jer su po njihovom zakonu zgrijesilemujica prvotno napisa
osobno znam za hrpu roditelja koji u usa ne cijepe, nije tako liberalno kao u zapadnoj europi ali ljudi odbijaju zagadjivati vlastite klince
@davor, kak se tebi jos uvijek da trosit energiju na sve i svakog?
p.s. moj mali sad ima skoro 5 god
ndamujica (napisa):
Kad pogledaš na tu prepisku s tog aspekta, valjda ćeš shvatiti da dječica u Hrvatskoj nisu prepuštena na milost i nemilost interesima farmaceutske industrije.
SAD
tamo farmaceutski divovi, a i ostale kompanije nemaju nikakvu drugi cilj osim "dobrobiti" društva, dakako![]()
nitko na "zapadu" nije "zatrovan" profitom
http://www.vecernji.hr/newsroom/news...05817/index.do
cjepšljenje protiv gripe je "sitnica"
http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...epiva/gripa__4Cjepivo protiv gripe je još jedno od rijetkih u kojem se može naći timerosala
ako je timerosal tako "nevin" kao što tvrdi dr. šta se onda desilo u djeci BIH?
gledala sam neki dokumentarac na TV
o duljini života
ono što me zaintrigiralo jest , negdje u Škotskoj/Engleskoj ljudi žive jako kratko (57g)
iako žive u svom komfortu "zapada"
njihovi preci (generacija-dvije unatrag) su živjeli u industrijkim radničkim naseljima, izloženi konstatnim epidemijama svih dječjih bolesti, i ostalih boleština.... djeca su razvilka jak agresivan imunološki sustav
koji savršeno funkcionira u takvim uvjetima
no sljedeća generacija jest razvila taj nasljeđen agresivan imunosustav
no okruženje više nije bilo puno virusa ... počeli su oboljevati od autoimunih bolesti
svako-malo čujem da netko ima rak, multiplu sklerozu .....
za koliko % se u zadnjih 20g povećao broj oboljelih od autoimunih bolesti nepoznata uzroka?
stray-cat , iz svega što si napisala vidim na temelju ćega temeljiš svoj zaključak da ti je dijete oboljelo od cijepljenja.
Ali ti tvoji argumenti su prelabavi da na njima gradiš preporuke o necijepljenju djece, da zaključuješ da se cijepljenjem prehlađenog djeteta ili djeteta koje je imalo temperaturu ili lokalnu reakciju na prethodnu dozu - utire put u autizam.....
Jednostavno nije tako.
MGrubi ,a tko kaže da je živa u organizmu te dvije djevojčice iz cjepiva?Direktorica SOS telefona Jagoda Savić dobila je laboratorijske nalaze iz Pariza za dvije bh. djevojčice koji pokazuju da je u njihovim organizmima znatno veća koncentracija žive od dopuštene,
Mislim da se tu malo prenaglo donose zakljčci.
Što nije nikakvo čudo ako dolazi od novinara ili direktorica SOS telefona, koja je po zanimanju sociologinja.
http://jagodasavic.com/
Nije li to nelogično? Zašto onda nemaju sva druga djeca koja su se cijepila u BH trovanje živom?
koliko znam, a možda sam krivo čula, ovo naše područje (uključuujućći balkan) je područje gdje je živa prirodno prisutna u zemlji i stijenama, i moru
dodaj na to cjepivo sa živom i eto ti
zašto ukidaju korištenje žive u cjepivima kad za to nema razloga jer je količina tako mala da je zanemariva?
http://www.cdc.gov/vaccinesafety/con...thimerosal.htm
http://www.who.int/vaccine_safety/to.../en/index.html......as a precautionary measure.
....there is no reason to change current immunization practices with thiomersal-containing vaccines on the grounds of safety
jest, mujice, mora da je iz predostroznosti.
mi se nismo cijepili s tim i upisali smo se u vrtić. morali smo donijeti potvrdu da je cijepljen s cijepivom koje prethodi priorixu, mislim da je to bio diteper. i to je to. nitko tražio, nitko provjreavao priorix, odn. moparu.tropical prvotno napisa
to smo napravili nakon 6 mjeseci vrtića.
pogled u buducnost...sto se sve sprema
http://www.vran.org/news-art/news/ne...s/vaccines.pdf
ako se amiši ne cijepe, da li im haraju epidemije?
haraju. među onima koji su slabo procijepljeni.
međutim, neke amiške zajednice su dobro procijepljene, pa ne haraju.
Recimo, epidemija hunjavice, enterovirusa i slično. Obzirom na udio autizma u svim ostalim zajednicama, a Menoniti i slične necijepljene zajednice u ovim brojkama zaostaju - lako je zaključiti zašto.
Uzgred, u USA su učestale epidemije među cijepljenima i ovaj dio sa epidemijama među Amišima je jednostavno promašen.
O Amišima je lako trkeljati gluposti kada ih pripadnici ostalih zajednica niti ne vide. Bio sam u Shipshewani, vidi http://www.shipshewana.com/ i najbliže što sam se približio pravom Amišu bilo je oko 100m. Sve turističke sadržaje drže i vode ljudi izvana. Čak su i obučeni na "autentičan" način, ali nisu Amiši.
Stray, koliko je vremena prošlo od cijepljenja do pojave simptoma autizma?
Moja je imala temperature, proljev i osip, u trajanju oko tri tjedna nakon priorixa, ne prejako, prošlo je, ali znači li to da bi kod docjepljivanja moglo biti gore? Trebam li odbiti docjepljivanje? Što se može dogoditi ako je cijepljena 1.x a nije docijepljena?DAN rutina takodjer veli da ako vam dijete ima reakciju na cjepivo da vise ne bi smjeli docjepljivati. reakcija je visoka temperatura i otekline i sve ono sto doktori placeni od farmakoloskih kompanija propagiraju pod normalno nije normalna stvar
Da li to znači da ima nade da se stanje popravi? Na koji način bi se provela detoksikacija?moj mali je pun olova, zive i aluminija, detoksikacija je jedini put da ga se izvuce iz autizma
Pronašao sam stranicu na kojoj je sažeto opisana problematika cjepiva dobivenih korištenjem tkiva abortiranih ljudskih fetusa, popis cjepiva koja ih sadrže, kao i alternative (tko stvarno želi cijepiti, ali zbog moralnih ograda se ustručava): http://www.lifecanada.org/html/scien...ndAnswers.html
Na stranici je linkan pdf dokument kojeg na tom linku više nema, ali ga se nađe ovdje:
http://www.physiciansforlife.ca/html...etalTissue.pdf
Mislim da je poučno vidjeti kako je industrija cjepiva svjesna moralnih konotacija korištenja ljudskog fetalnog tkiva pa ga u specifikacijama fino kamuflira kojekakvim kodnim imenima i kraticama.
u svakom slučaju, Dadica . lijepo je od tebe da si reaktivirao onesviješteno pleme
oprostite što upadam, nisam sve čitala, da li imate problema s upisima u školu i vrtić ako dijete nije cijepljeno i kako to rješavate? ima li neki pedijatar koji to podupire ili se sa svima treba oko toga svađati? sorry još jednom ako sam glupo upala
Državni vrtići traže potpuno cijepljenje po kalendaru i to je gnjavaža.
Upis u škole je obavezan i tamo cijepljenje nije uvjet, ali ...
... uveli su kaznu od 2000 kn za necjepiše (ako te tkogod prijavi) pa treba imati u pripravi tu lovu za jednokratni namet totalitarnoj državi. Obzirom na alternativu - radi se o dobro uloženih 2000 kuna.
hvala hvala!
Upozoren sam na pojavu topica o cijepljenju na http://www.forum.hr/showthread.php?t=421140
Ne stignem se time baviti, ali je zgodno vidjeti neke nove ljude i njihov entuzijazam. Ima nešto starih linkova, ali i nešto novih. Za strpljive tu je cijeli film Vaccine Nation u deset dijelova, u kojem se izmjenjuju razni aktivisti, ali i ekipa iz pro-establishmenta. Posebno treba obratiti pažnju na (Pr)Offita - i on je tamo.
Fora mi je da se dopisujem s nekim od tih ljudi, a tek sada sam vidio kako izgledaju 8)
fali link
Vaccine Nation
kaj, hvališ se što si s ovima u kontaktu?
http://www.vaccinenation.net/
ti si moj idol. Stvarno si faca.....![]()
Pa sa jednim manjim dijelom ekipe, samo birano društvo. Uostalom, dopisujem se i s tobom i imidž mi još nije jako stradao![]()
Aktivisti u ovoj zajednici su uglavnom ljudi čiju djecu je sustav već ausdrajsao. Zahvalan sam im što postoje jer su me osvijestili na vrijeme.
Ako je netko još uvijek znatiželjan kako u današnje vrijeme nastaju pandemije, evo ovako:
"Baxter International Inc. in Austria 'unintentionally contaminated samples with the bird flu virus that were used in laboratories in 3 neighbouring countries, raising concern about the potential spread of the deadly disease'. Austria, Germany, Slowenia and the Czech Republic - these are the countries in which labs were hit with dangerous viruses. Not by bioterrorist commandos, but by Baxter. In other words: One of the major global pharmaceutical players seems to have lost control over a virus which is considered by many virologists to be one of the components leading some day to a new pandemic."
'Rvacku doduše ne spominju, ali nam je pred vratima. Kako ne bi za tjedan dana ispalo da se nije dogodilo, istu vijest linkam iz nekoliko izvora:
PrisonPlanet
Bird Flu News Flash
Biosafety institute; članak će na ovom linku uskoro potonuti
Lifegen.de; tamo piše: "The chances of such a confluence of events repeating itself are virtually impossible. Cross-contamination of commercial product, clinical material or other experimental material has been absolutely excluded."
- hoće reći da ako nije slučajno onda je ... isti izvor, nešto raniji članak
Desastres.org
Intellasia
Novost je da se FDA premišlja na koji način bi postali transparentna agencija. O tome piše recimo Reuters: http://www.reuters.com/article/rbssH...50437720090602
Nadam se da znate da u slučaju proglašenja 'kriznih' stanja država i njeni organi zdrastven sigurnosti postajati ti KOJI ODLUČUJU o vešem zdravlju....
Znači 'dani otvorenih vrata' za isprobavanje i eksperimentiranje s koječim su ti koji slijede 'krizna' stanja...
Nevjerojatno kojim se 'režimskim i uvjeravateljsko-medijski-strahovladskim' načinom nastoji ( a i uspjelo se) proglasiti pandemija svinjske gripe trenutno...
Šta sad slijedi iza?
A cjepivo će biti GOTOVO na jesen....Ideš!
Kad sam pročitala ovo :shock:
U 2004. je npr. u cijelom svijetu umrlo 1170 ljudi od UDARA GROMA, a od kraja 2003.g do danas od H5N1 (virus ptičje gripe) 257 ljudi....
Tko je tu lud????
e pa... izumiti će cjepivo protiv groma
od gume![]()
Jedno vrijeme sam bila uvjerenja
- pa , evo, maknule su se žive komponente cjepiva, izbacuje se živa kao komponenta, nešto se ipak pozitivno dešava - evo uočilo se koječega, pa se ipak ide za DOBROBIT čovječanstva - što je i medicinsko poslanje
- o, u kakvoj sam zabludi bila - dugo nisam ni znala da je dio cjepiva ustvari rekombinantan (Engerix B, a i sad HPV-cjepiva) i u biti nastaje genetičkim injžinjeringom :shock:
Nikak mi nije bilo jasno zašto i stručne osobe s tog područja stalno spominju dugotrajne neispitane posljedice....sad mi je jasno!
![]()
Lice i naličje vakcinacije protiv hepatitisa B
Ovo bi svakako trebali pročitati budući roditelji
Marijan Jošt1 i Eugen Šooš2
http://www.ajda-vrzdenec.si/files/fi...cinacije_2.doc
Pozdrav svima!![]()
Molila bih info (ako netko ima iskustva).
U dogovoru s pedijatricom nisam cijepila svoje dijete prvu godinu dana. No, sad s navršenih 15 mjeseci, liječnica me obavijestila da me mora prijaviti epidemiološkoj službi. Što mogu očekivati, osim poziva na cijepljenje? Kako se pravo na odbijanje bilo koje medicinske intervencije "slaže" s obavezom cijepljenja?
Odličan članak! Sve su lijepo napisali: djecu treba cijepiti jer se tome ne mogu oduprijeti, odrasle je teško na to natjerati ali ih se može zastrašiti nestašicom, a cijela parada je nastala iz kompjutorskog modela.
Po kompjutorskom modelu je zadnjih godina gripa jedna strašna i smrtonosna bolest od koje svake godine kod nas oboli barem 100 000 ljudi i tko zna koliko ih umre. Zašto bi se bez veze mučili brojeći bolesne kada im na kompjutoru lijepo piše :?
Prijedlog ministru: takve stručnjake koji mrtve i bolesne kod nas zbrajaju u virtualnom svijetu neka dobro plati virtualnim novcima kako bi ostatak populacije koja živi u realnom svijetu mogao nastaviti živjeti sretno i u zdravlju kao i do sada.
Sjećate se ministra zdravstva kad se pojavila svinjska gripa kako se hvalio da smo već naručili 200.000 doza cjepiva (ili koliko?) i da ćemo još naručiti. Pa treba to na jesen raspodijeliti, šteta da propadne.
Konkretno sam pod kompjuterskim modelom mislio na ovo:
Thirty-Six Thousand People Do Not Die Each Year from "Regular Flu"
Dakle, nije važno što je to masna laž, važno je da su ljudi u nešto takvo (a u nedostatku stvarnih podataka) u stanju povjerovati ... i 'driješiti kesu.
link s topika (malo humora da podari food for thought)Davor prvotno napisa
http://www.youtube.com/watch?v=O05FG9US95s&NR=1
Dobar dan !![]()
Vidim da ja tema poprilicno zamrla...
Dragi bože koji jesi, gore na nebesima
Sorry što te davim u ovaj kasni sat
Ali, ja prije svitanja
Imam još par pitanja...
![]()
U principu znam kaj hocu, a kaj necu ali zanima me samo "tehnika".
:?
Inače topic zamre svaki put kada necjepiše nisu pod baražnom paljbom vrle ekipe iz "Andrije Štampara". Spomenuta ekipa nam djeluje nekako poticajno.
A nije bas tak u pocetku je pleme raspravljalo i informiralo se medu sobom.Davor prvotno napisa
No dobro nije bitno...
Moja situacija je slijedeca...
BE je rodena u Grazu i naravno da nije cijepljena...u dogovoru sa pedijatricom smo dogovorili odgodu i nekak vjerujem da mi nece stvarat ama bas nikakve probleme za daljnju odgodu.
BE sada ima 15 mjeseci i u rujnu bi trebala u vrtic...i tu nastupaju "problemi".
Kolko sam se i sam informirao i trazio rupe u zakonu jedino suvislo kaj sam nasao je članak 8. Zakona o zastiti prava pacijenata 169/04 koji kaze:
Pravo na obaviještenost
Članak 8.
Pacijent ima pravo na potpunu obaviještenost o:
– svome zdravstvenom stanju, uključujući medicinsku pro*cjenu rezultata i ishoda određenoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka,
– mogućim prednostima i rizicima obavljanja ili neobav*ljanja preporučenih pregleda i zahvata,
Da stvar bude bolja:
V. KAZNENE ODREDBE
Članak 41.
Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj zdravstvena ustanova ako:
1. uskrati pacijentu pravo na obaviještenost iz članka 8. ovoga Zakona,
Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 10.000,00 kuna i odgovorna osoba u zdravstvenoj ustanovi.
Članak 42.
Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 10.000,00 kuna kaznit će za prekršaj zdravstveni radnik ako:
1. na zahtjev pacijenta uskrati obavijest (članak 9.),
Između ostalog vidio sam i neka pitanja koje je na "Worst case scenario za necijepljenje?" trimama postavila zdravstvenim djelatnicima u svom vrticu.
Jel netko koristio tu metodu ili netko ima neka druga konkretna iskustva ?
Jos nesto me zanima...
U kojoj mjeri su "plemenska" necijepljena djeca bila boležljiva dok su isla u vrtic ?
Pitam zato jer mi je V. (koja je do sada dobila kompletnu uslugu naseg zdravstva) bila doma svaki drugi tjedan, a BE koja nije dobila apsolutno nista nije niti jednom bila bolesna a po cijele dane su skupa i "sline" jedna po drugoj.
Jos nesto...![]()
Volio bi procitat nesto u stilu:
Bolest/uzroci/posljedice/lijecenje
Ziher sam da netko ima to objedinjeno u jednom dokumentu pa bih molio na mail ako nije problem...oduzit cu se !
Eto za pocetak dosta...![]()
Fakat si se potrudio.
Situacija ti je mrvicu kompliciranija iz razloga što vrtići, barem oni državni, za upis traže knjižicu cijepljenja kojom se dokazuje potčinjenost djeteta sustavu. Dakle, ne igraju medicinski razlozi ni etika, nego nekakav opskurni pravilnik.
Opcija su privatni vrtići, ali se dobro raspitaj prije nego upišeš dijete - iskustva hoće biti dosta neugodna.
Ovakav mi je plan...Davor prvotno napisa
BE je dobila mjesto u vrticu i dobili smo sluzbeni formular u kojem izmedu ostalo pise dal je dijete cijepljeno ili ne i ako nije navedite razloge.
Kad cemo ici prvi dan u vrtic odnijet cemo ga i predat teti sa naravno zaokruzenim NE, a kao razlog navest cemo u dogovoru sa pedijatricom npr. "moralno vjerske" razloge.
Bitno mi je da krene u vrtic, a kad nas pozovu na razgovor nakon nekog vremena krece ova borba gore opisana ali sve na finjaka.
Mislim da nisi u pravu kad kazes da "ne igraju medicinski razlozi ni etika, nego nekakav opskurni pravilnik" jer kao prvo to nije pravilnik nego Zakon, a kao drugo listu pitanja na koju trazim odgovor i nakon kojih cu mozda promijenit misljenje, cu postavit zdravstvenom radniku u vrticu koji prema Zakonu o zastiti prava pacijenata MORA meni odgovorit na ista, jer inace podlijeze kaznenim odredbama (5000 -10000 kuna).
Sa druge pak strane me zanima jos nesto ako netko ima iskustva...recimo da oni mene prijave i dodu doma...platim kaznu 2000 kuna...i kaj nakon toga ?
Imaš puno dobrih pitanja. Rekao bih da je s tvojim dolaskom počela nova generacija roditelja necjepiša koja će zamijeniti moju posustalu generaciju.
Pravilnik ili zakon po kojem primaju djecu u vrtić očito nije jednako mjerodavan u svim vrtićima. Koliko znam, vjerske razloge ne priznaju, što je jako neobično u zemlji s ogromnom većinom vjernika. Totalno mi je bez veze da se djecu toliko fila s religijom, a istovremeno i s cjepivima na bazi abića i bez mogućnosti moralnog prigovora. Nekako mi je nezbrojivo.
Za onih 2000 kn zakon kaže da je to kazna, a obzirom kako je u zakonu napisano rekao bih da se radi o jednokratnom nametu. Nisam pravnik. Kaznu su izmislili relativno nedavno i ne znam nikoga da je to platio. Valjda zato što je socijalna služba jedna potpuno impotentna služba zatrpana stvarnim problemima i ne stigne se baviti tužibabama i cijepljenjem.
Za "dogovor s pedijatrom", ako je to austrijski pedijatar, najbolje ti je tražiti od pedijatra nekakvu noticu, tako da imaš čime mahati. Kvaka je da mišljenje pedijatra može napraviti razliku u tvoju korist.
Uzgred, postoji peticija protiv obaveznog cijepljenja vezano uz svjetski nonsens sa svinjskom gripom: http://www.thepetitionsite.com/1/a-u...y-vaccinations
Ima ista grupa potpore na facebooku
http://www.facebook.com/group.php?gid=100535026404