Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 221 od 221

Tema: Vakcinacijski osvijesteno virtualno pleme 6. dio

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

http://www.net.hr/zdravlje/page/2009...06.html?pos=n2

Ako tko stigne nek uleti sa pitanjem...ja hocu ako stignem !

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ajme ne mogu s posla ući na chat, pokušavala sam barem pola sata dok nisam shvatila da vjerojatno imam zabranu- ako je tko bio i ako je bilo što interesantno, molim izvještaj....

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    i to je sve? kaj me nećeš bar iscipelariti jer ne dajem antibiotike?
    c, c, c... skroz si popustila!
    cccc, opet pokušavaš mijenjati forumsku povijesnu zbiljnost

nitko te nije "iscipelario" (btw, kakav izraz za sukob mišljenja!) jer ti ne daješ atb, nego jer si tom prilikom vrlo neodgovorno savjetovala drugima:

ne daj antibiotike uopce i nikada
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...484443#1484443
    imga, hvala ti što si iskopala ovaj topic i čak se potrudila staviti link! shvaćam to kao prijateljsku gestu sa svrhom propagiranja mojih stavova o alopatskoj medicini!
    uzgred, mislim da a70v ne treba advokat.
    ipak, hvala, i shvatit ću to što su ti se moje izjave tako duboko urezale u pamćenje kao kompliment .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    Kod nas naravno nitko nema ukljucen mozak i ide politikom...kud i svi turci !
    TM, kao moderatorica te moram pitati na koga si ovdje mislio?
    generalno na hrvatski narod ili na roditelje koji cijepe djecu?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imga, hvala ti što si iskopala ovaj topic i čak se potrudila staviti link! shvaćam to kao prijateljsku gestu sa svrhom propagiranja mojih stavova o alopatskoj medicini!
    uzgred, mislim da a70v ne treba advokat.
    ipak, hvala, i shvatit ću to što su ti se moje izjave tako duboko urezale u pamćenje kao kompliment .
    nemaš na čemu, i drugi put
    i ja tvoje komentare shvaćam kao kompliment

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kak ste vi evoluirale svaka čast, fakat sam zahrđala i izgubila korak .... je bih se bar preko pp počupala...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ne, kakvo čerupanje preko pp-a, to uopće nije fora, uskraćuješ zadovoljstvo svekolikom pučanstvu da sudjeluje!
    imga, ova faca dr H-a daje poseban naglasak svemu kaj kažeš, ali ne vidim pročitati kaj piše u desnom uglu sličice?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vratite se na tenu ili brišem svaki oftopičarski post

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imaš pravo, zanijela sam se, tek sam naknadno skužila da oftopičarim.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    Kod nas naravno nitko nema ukljucen mozak i ide politikom...kud i svi turci !
    TM, kao moderatorica te moram pitati na koga si ovdje mislio?
    generalno na hrvatski narod ili na roditelje koji cijepe djecu?
    Ola A...konkretno sam u ovom slucaju mislio na politiku države oko cijepljenja...iako ni druge stvari nisu drukcije. Prepisuju se zakoni drugih drzava u 95% slucajeva i pokusavaju primjeniti u RH.
    Ali dobro to je vec jedna druga tema kojoj na ovom topicu nije mjesto.

Zao mi je kaj se nitko od pravnika nije javio da malo "procesljamo" zakone oko cijepljenja ! :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bili smo dans kod pedijatrice da bismo je obavijestili kako se Nina više neće cijepiti.Zadnje cjepivo koje je primila je bilo 5u1 sa 6 mjeseci.Pitala sam pedijatricu postoji li mogučnost da se samo cijepi protiv tetanusa ,a ona nam je rekla da nemaju to cjepivo nego komponentu Di-Te.Zna li netko nešto o tom cjepivu.Inače je bila jako susretljiva kad sam joj rekla odluku o necijepljenju,iako me je upozorila na mogučnost dobivanja ospica i komplikacija od istih.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ne tako davno čuveni je engleski liječnik svjetskoga glasa počeo zagovarati necijepljenje za osipce i predao veliki znanstveni članak u Science časopis....dok nije zaredom desetak djece umrlo od posljedica ospica jer se zbog njega proširila svijest o nepotrebi cijepljenja. Kada se doznalo da su njegova tzv. znanstvena istraživanja bila plaćana u ogromnim tantijemima od strane udruge za necijepljenje nastao je totalni skandal....hoćem reći.......oo
    DA svakko na izbor roditeljima da li žele ili ne žele cijepiti djecu. I cijepljenje i necijepljenje ima svoje dobre i loše strane ali ono što treba pojačati je svijest o tim stranama. Pa neki svaki roditelj odluči i preuzme odgovornost za odluke. Osobno i mene je uvijek strah mogućih nuspojava ali strah me je i same bolesti kao takve......mislim da krutost zakona glavni problem i način da država to donekle misli da drži pod kontrolom. U našoj populaciji puno je etničkih skupina koja uopće ne prolaze sustav cijepljenja....nitko ništa tu ne komentira a djeca i dalje rastu.....

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vrboska zanima me kako si to argumentirala dr. jer i mene čeka takav razgovor

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa u principu ona i nije tražila argumente,mislim da je i njoj dosta toga jasno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a ne može vas natjerati da se cijepite....može to staviti samo kao naznaku u karton i na daj bože kao naznaku ako razvijete bolest od koje se niste cijepili kada to prijavljuje HZJZ

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kopiram svoj post sa reakcije na priorix, jer imam pitanja... jučerašnja epizoda one neke doktorske serije...

gledala i ja epizodu i totalno mi djeluje kao propaganda (iako me je potresla djelomično- čini se kao dobra propaganda er ide na emociju roditelja) jer je međuvremenu stavljeno kao nuzpojava cjepiva tog tipa da može bti i autizam, negdje sam imala to u pdfu, da li je ovdje linkano ne znam više. s druge strane, koliko je pobolijevanje u postotku od ospica i kolika ja smrtnost u postotku kod oboljelih, koje dobi i kakvog inače zdravstvenog stanja? to mene zanima. ali i dalje se ne želimo cijepiti tim cjepivom.
    nadalje, u slučaju nekog sporadičnog pojavljivanja ospica (ili mumpsa ili rubeole) koliko zaista naknadno cijepljenje tada (ili neki drugi lijek) pomažu u 'nedobivanju' bolesti?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... ne trebaju ti divlji uzročnici pored cjepnih. Cjepni su sasvim dovoljni za pravu epidemiju.
    Što se tiče zaušnjaka, o tome smo pisali, sezone 2005/2006 su u Engleskoj dokazale da je potrebno cijepiti se kako bi se fasovalo zaušnjake.

Teoretski, individualno cijepljenje bi ti trebalo dati nekakvu komparativnu prednost u slučaju epidemije, ali su stvarni učinci takvog cijepljenja sasvim upitni jer su praktično sve studije učinkovitosti bazirane na jako čudnim postavkama.

Osobno ne vjerujem u cjepiva kao odgovor na bilo kakvu zdravstvenu krizu, jer imaju nekoliko nedostataka:
    1. nikad ih se ne proizvede u količini koja bi napravila bilo kakvu razliku za vrijeme krize;
    2. masovnim cijepljenjem nakon krize razboli se barem još toliko ljudi koji bi inače ostali zdravi
    3. od nuspojava postrada još puno veći broj nevinih žrtava u godinama koje slijede, a cijepljenje se "za svaki slučaj" ne prekida

Dakle, šalica kamilice je uglavnom puno bolje rješenje.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj vrboska prvotno napisa
    bili smo dans kod pedijatrice da bismo je obavijestili kako se Nina više neće cijepiti.Zadnje cjepivo koje je primila je bilo 5u1 sa 6 mjeseci.Pitala sam pedijatricu postoji li mogučnost da se samo cijepi protiv tetanusa ,a ona nam je rekla da nemaju to cjepivo nego komponentu Di-Te.Zna li netko nešto o tom cjepivu.Inače je bila jako susretljiva kad sam joj rekla odluku o necijepljenju,iako me je upozorila na mogučnost dobivanja ospica i komplikacija od istih.
    Blago tebi!!!! Kod mene je isti slučaj, zadnji put smo cijepili sa šest mjeseci. Nisam sigurna kako će moja pedijatrica prihvatiti odluku o daljnjem necijepljenju, jer sam se jedva izvukla kad smo trebali dobiti potvrdu za vrtić. Je li te ona zvala da te podsjeti na obavezu ili si se najavila za razgovor s namjerom da riješiš pitanje cijepljenja?

A ovo za tetanus, baš mi je čudno da nemaju samo to, jer sam i ja mislila možda samo je još docijepiti protiv tetanusa... naravno u slučaju da je dokazano da imunitet nakon toga traje 10 godina.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cini mi se da neke stvari nisu jasne i da treba pojasnjenje.

Ova tema je nekad bila tema podrske za ljude koji selektivno cijepe ili ne cijepe djecu. Pa se pretvorila u totalno prepucavanje i vise nije licila na nista.

U medjuvremenu je otvoren pdf podrske "nekonvencionalna medicina" na koji spadaju i teme o selektivnom cijepljenju ili ne cijepljenju putem kojih se zeli dobiti iskustvo ljudi koji su to vec prosli ili prolaze - dakle istomisljenici.

Ova tema virtualnog plemena je ostavljena na ovom pdf-u jer je ona s vremenom postala svasta, samo ne podrska ljudima koji isto misle.

Tako da vas molim da se s pitanjima i idejama o selektivnom i ne cijepljenju polako saltate na onaj pdf, otvarajuci zasebne teme, jer ovu kobasicu od teme tesko da ce itko citati da bi dosao do dobrog savjeta, a kamoli ako treba proci x stranica prepucavanja i natezanja. A i ako vase pitanje postavite na dobro mjesto, ljudi koji budu prolazili to isto poslije vas ce vam biti zahvalni jer ce brze doci do odgovora.

Hvala

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako, posto vidim da se tu nastavljaju trakavice o kojecemu, pitanja pojedinacnih slucajeva, generalne rasprave itd i da je ova tema izgubila svoju inicijalnu svrhu jer cijeli novi pdf podrske je otvoren gdje ovakve teme pripadaju, a na zdravlju se ionako moze postaviti pitanje za raspravu, ja cu ovu temu zakljucati i zamoliti vas da OTVARATE zasebne teme na

a) nekonvencionalna medicna - ako zelite savjete onih koji isto prolaze ili su prosli
    b) zdravlje djece - ukoliko zelite raspravu

A ja cu pokusati splitati neke vrijedne postove u zasebne teme, da i drugima budu vidljivije.

Hvala na razumijevanju

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •