Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 221

Tema: Vakcinacijski osvijesteno virtualno pleme 6. dio

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Vakcinacijski osvijesteno virtualno pleme 6. dio

samo cu ponoviti ono sto sam napisala u zadnjem postu na 5. dijelu.
    molim vas da se zadrzite na cinjenicama i agumentima bez dodatnog podizanja "tona" i medusobnih vrijedanja. svijesna sam da je ovo vruca tema i svaka strana misli da je u pravu. zato vas molim da topik sluzi razmijeni informacija, a ne za ispucavanje negativne energije.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bilo bi lijepo, korisno, a i nadasve nepristrasno da ste, editirajući mujičin post, editirali i suzaksinog "druga staljina".

pokušajte barem pro forme biti objektivne. čisto topica radi.

i slobodno editirajte i ovaj post kad ga pročitate.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    bilo bi lijepo, korisno, a i nadasve nepristrasno da ste, editirajući mujičin post, editirali i suzaksinog "druga staljina".

pokušajte barem pro forme biti objektivne. čisto topica radi.

i slobodno editirajte i ovaj post kad ga pročitate.
    MC

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

drage moje ja jesam pristrana ali vjerujte mi ne za stranu koju mislite a razlozi zasto nesto ne editiramo je izmedu ostalog i zato jer ne stignemo sve citati. imamo svoj posao i obitelj, cesto i vise od jednog djeteta te neke nam stvari i promaknu jer nismo uvijek u mogucnosti biti na forumu i sve nadgledati. puno bi nam pomogli kad bi normalno diskutirali a ne da mi moramo upozoravati. svi smo odrasli i kulturni ljudi koji svoje stavove zestoko brane ali razlog za vrijedanje i dalje ne vidim bez obzira kome se i zasto obracate. pretpostavljam da je svima cilj svoja gledista objasniti drugoj osobi. mislite da je vrijedanje pravi pristup?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i MC i Stani i Cvrčku.
    ...... a kaj je s mojim zadnjim odgovorom MaxB-u?
    Može li on to negdje pronaći?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam malo friškog štiva. Ispada da su zbunjujući događaji s cjepivima u 'Rvata samo loš vic u odnosu na zbivanja u Indiji, a izgleda da imaju i zajedničku crtu: "THE Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI)". Nekako kad se stvari imenuju pravim imenom dobiju i prepoznatljivo obličje, a i prepucavanja tko je čiji plaćenik odjednom sjednu na svoje mjesto. Elem, friški Frontline, indijski mjesečnik, objavljuje u nekoliko priča dramatična zbivanja s indijskim programom cijepljenja, zatvaranju lokalnih proizvođača, melodramu, žalopojke, čuđenje i slično.

Prvo, što ih je snašlo:
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250700400.htm

Što ih čeka:
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250701600.htm

I nekoliko pratećih priča:
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250700900.htm
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250701100.htm
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250702000.htm
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250702200.htm
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250702500.htm

Svaka sličnost sa zbivanjima oko "Imunizacijskog" je zapanjujuće vjerna, a očito je i što će se s imunizacijskim dogoditi: satrt će ga bjelosvjecka kapitalistička gamad uz pomoć svjecke zdravstvene. I neka će, da valjaju ne bi se trebali brinuti.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Imam malo friškog štiva. Ispada da su zbunjujući događaji s cjepivima u 'Rvata samo loš vic u odnosu na zbivanja u Indiji, a izgleda da imaju i zajedničku crtu: "THE Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI)". Nekako kad se stvari imenuju pravim imenom dobiju i prepoznatljivo obličje, a i prepucavanja tko je čiji plaćenik odjednom sjednu na svoje mjesto. Elem, friški Frontline, indijski mjesečnik, objavljuje u nekoliko priča dramatična zbivanja s indijskim programom cijepljenja, zatvaranju lokalnih proizvođača, melodramu, žalopojke, čuđenje i slično.

Prvo, što ih je snašlo:
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250700400.htm

Što ih čeka:
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250701600.htm

I nekoliko pratećih priča:
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250700900.htm
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250701100.htm
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250702000.htm
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250702200.htm
    http://www.frontlineonnet.com/storie...1250702500.htm

Svaka sličnost sa zbivanjima oko "Imunizacijskog" je zapanjujuće vjerna, a očito je i što će se s imunizacijskim dogoditi: satrt će ga bjelosvjecka kapitalistička gamad uz pomoć svjecke zdravstvene. I neka će, da valjaju ne bi se trebali brinuti.
    Cvrčak je gore napisala: "...molim vas da se zadrzite na cinjenicama i agumentima bez dodatnog podizanja "tona" i medusobnih vrijedanja. svijesna sam da je ovo vruca tema i svaka strana misli da je u pravu. zato vas molim da topik sluzi razmijeni informacija, a ne za ispucavanje negativne energije..."

Pa molim lijepo: Davor je OPET prvi počeo. Jel sad mi smijemo nastaviti vrijeđati? (svi znamo koga ovaj dio o "Imunizacijskom" ide!

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Valjda je mislio "Imunološkog", kao Imunološkog zavoda, i rekla bih da tu nije daleko od istine

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Valjda je mislio "Imunološkog", kao Imunološkog zavoda, i rekla bih da tu nije daleko od istine
    Naravno da je to mislio, ne znam tko i zasto bi ista drugo i pomislio, ali izgleda da na ovom forumu svakog tko dira u cijepljenje odmah treba prikazat u negativnom svjetlu, proglasit ga ili ludim ili zlonamjernim ili nenormalnim ili napadalacki raspolozenim, a sebe prikazat kao zrtvu takvog manijaka.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne vjerujem da to pišeš, nakon što smo se tako lijepo i nježno dopisivali...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ako smajlići nešto znače, pogledajte kak smo dobro započeli ovaj 6. dio- samo se grlimo, ljubimo i cmačemo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha... k'o u dobra stara vremena kad smo spavali pod šatorom na Woodstocku

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

predlažem da se MaxB, Davor i ostali vakcinoskeptici maknu s ovog topica,
    pa nek se lijepo topic preimenuje, kako je već u prošlom dijelu predloženo,
    u Osvještavanje vakcinacijski (ne)osviještenog plemena
    pa se onda svi fino dalje mogu samo tapš tapš i cmakati

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

osjetim li ja u tvom tonu natruhe ljubomore?
    Možeš se i ti cmakati s nama ako hoćeš...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mamma J, ako vodiš dadicu i maksića sa sobom, nemoj zaboraviti Suzaks 8)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vodam ja nikoga, niti dam da me vode 8)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Takvi nam trebaju!!!!
    Uspjeh pojedinca, sreća kolektiva (ili obratno)
    Uz snažne pojedince ćemoobnoviti revoluciju i izvojevati pobjedu.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MaxB prvotno napisa
    Naravno da je to mislio
    Jesi li i ti vidovnjak?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Naravno da je to mislio
    Jesi li i ti vidovnjak?
    Cini se da jesam.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Molim ako netko zna da mi odgovori-nakon cijepljenja sa Mo-Pa-Ru cjepivom koliko dugo je cijepljeno dijete zarazno za ljude u svojoj blizini.Hvala.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za ljude u blizini?
    Ovisi koliko blizu su....
    Šalim se.
    Ali pretpostavljam da se cjepni mumps ne šiti zrakom, već direktnim kontaktom sa slinom.
    Izgleda da dijete može biti zarazno od drugog do četvrtog tjedna (odnosno od 14 do 28 dana) nakon cijepljenja.
    Ali, ne zaboravimo, tek je nekolicina ljudi oboljelo na taj način. Nije to nešto što treba očekivati nakon cijepljenja djece.
    I ja nikako ne bih svoje djete izolirao u tom razdoblju i hranio kroz mali prozorčić u zaključanoj sobici.... 8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tek da riješim veliku misteriju, DA, riječ u navodnicima odnosila se na Imunološki zavod d.d. Zagreb, prljavo-kapitalističku ustanovu koja nam pod krinkom zakona nekažnjeno truje djecu.

Malo sam čeprkao po indijskoj priči i našao da se cijeli pičvajz pripremao dosta vremena i da su novinari (gle čuda) na vrijeme skužili što se sprema. Vrijedno čitanja (članak iz časopisa Tehelka, studeni 2006):
    http://www.tehelka.com/story_main22....ity_checks.asp

Ukratko, opisuje se situacija gdje GAVI pod krinkom velikog dobročinitelja penetrira u Indiju sa svojim HepB sranjem i prikazuje ga drastično boljim nego je u prirodi (lakh je hindski za 100 000):
    "....need for Hepatitis B vaccination has been grossly exaggerated. It says that according to the Indian Association for Study of the Liver (INASL), 1.84 lakh people in India die from liver cancer (Hepatitis B is one of its causes) annually. But, the report points out that according to the Indian Council of Medical Research only 5,000 die from liver cancer induced by Hepatitis B in India."
    Indijci su (čini se) još ranije prepoznali i ulogu svjecke zdravstvene kao potrčkala GAVI (članak iz The Hindu, travanj 2002):
    http://www.hinduonnet.com/2002/04/22...2205130400.htm

Ukratko, zamjeraju svjeckoj što daje blagoslov na pretjerane ocjene proizvođača cjepiva.
    Arguing that not all vaccines have the same societal benefits, Dr. Puliyel also seconds the findings of the study. "Organisations like the WHO must avoid the blandishments of vaccine manufacturers if they are to retain their credibility,'' he said.
    Svaka sličnost situacije u Indiji s naprasim naguravanjem 'Rvackog da izvineš programa cjepljenja apsolutno nepotrebnim, nekorisnim i štetnim biološkim otrovima je upravo fascinantna. Slijedeći korak je (očito) inspekcija "imunizacijskog" od strane WHO i skoro zatvaranje.

Neću pustiti suzu, bez brige.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    I ja nikako ne bih svoje djete izolirao u tom razdoblju i hranio kroz mali prozorčić u zaključanoj sobici.... 8)
    ovo mi je osvježilo dan.....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Davore , ne bih raspredao o tvom stavu o Imunološkom zavodu, njihovim proizvodima i njihovom utjecaju na Program cijepljenja. Ali ionako znaš da ne dijelim tvoj stav o tome.
    Samo te želim upozoriti da ti je primjer koji si u zanjem postu prikazao, o prenapuhanosti podataka kojima se precjenjuje potreba uvođenja cijepljenja protiv hepatitisa B sasvim promašen u ovom kontekstu.
    Jer u Hrvatskoj prenapuhavanje podataka o hepatitisu B, koje je dovelo do uvođenja hepatitis B cjepiva u dojenačku dob kod nas, nema nikakve veze s Imunološkim zavodom. To je zasluga nekakvih nevladinih udruga i nekih drugih farmaceutskih kuća. Ali nema nikakve veze s Imunološkim. Čak je i na štetu Imunološkog.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naravno da je to mislio
    Jesi li i ti vidovnjak?
    Cini se da jesam.
    Možda je i vidovitost nuspojava cijepiva.
    Da napravimo istraživanje o tome?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali, ne zaboravimo, tek je nekolicina ljudi oboljelo na taj način. Nije to nešto što treba očekivati nakon cijepljenja djece.
    Tocnije bi bilo reci da je tek nekolicini i to nedavno priznato da su tako dobili mumps, s obzirom na tridesetogodisnje negiranje nuspojava.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možeš ti to i tako reči, marta ako znaš da je to tako. Ja sam uvjeren da nije.
    Svejedno.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Stana prvotno napisa
    Naravno da je to mislio
    Jesi li i ti vidovnjak?
    Cini se da jesam.
    Možda je i vidovitost nuspojava cijepiva.
    Da napravimo istraživanje o tome?
    Jel ti je poznat pojam trolanje? To je ono sto radis u zadnjih nekoliko poslova. I ne samo ti.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da ne uzurpiram Zoraninu temu, pričali smo izbijanju ospica u Austriji.....

Anvi:
    MaxB, koliko je to Velika vjerojatnost? i temeljem čega tvrdiš da je velika?
    MaxB:
    Ta je bolest skoro pa istrijebljena, tako da mislim da je najlakse doci u kontakt s virusom upravo preko nedavno cijepljenog djeteta. To se dogadjalo i dokazani su neki prijenosi na taj nacin. Zato tvrdim da je velika.

Kažeš da se to događalo i da su dokazani prijenosi na taj način. To znaš pouzdano baš za ospice ili povlačiš paralelu s nekim drugim bolestima?
    Tvoja izjava da je vjerojatnost horizontalnog prijenosa u ovom slučaju velika je zapravo tvoj subjektivni dojam. Veliko, malo...to je tako relativno, osim ako posjeduješ konkretna saznanja koja te molim da posdijeliš s nama, ako ih imaš.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve mi se čini da to nije niti stvaran dojam, nego lupetanje bez veze.
    Jer, odakle i na temelju čega bi Štef imao takav dojam?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da ne uzurpiram Zoraninu temu, pričali smo izbijanju ospica u Austriji.....

Anvi:
    MaxB, koliko je to Velika vjerojatnost? i temeljem čega tvrdiš da je velika?
    MaxB:
    Ta je bolest skoro pa istrijebljena, tako da mislim da je najlakse doci u kontakt s virusom upravo preko nedavno cijepljenog djeteta. To se dogadjalo i dokazani su neki prijenosi na taj nacin. Zato tvrdim da je velika.

Kažeš da se to događalo i da su dokazani prijenosi na taj način. To znaš pouzdano baš za ospice ili povlačiš paralelu s nekim drugim bolestima?
    Tvoja izjava da je vjerojatnost horizontalnog prijenosa u ovom slučaju velika je zapravo tvoj subjektivni dojam. Veliko, malo...to je tako relativno, osim ako posjeduješ konkretna saznanja koja te molim da posdijeliš s nama, ako ih imaš.
    Govorim za ospice - kaj to nije opce poznata stvar?

Glede "velikog ili malog" - to je moje nagadjanje - jednostavno mi je logicno da to dolazi od cijepljenog djeteta, koje je zarazno jos neko vrijeme nakon cijepljenja, pogotovo ako u toj sredini inace nema stalnih slucajeva ospica (da uvijek neko dijete ima ospice), da se tako izrazim.

Takodjer, mislim da tu mujica moze biti precizniji posto ima insajderske informacije (barem tako tvrdi) - samo je pitanje njegove dobre volje hoce li ih izloziti.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Govorim za ospice - kaj to nije opce poznata stvar?
    Ne, nije, upravo suprotno, za ospice je sasvim nepoznata.
    Logika ti je bez osnove.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto, Štef...
    Što ću ti izlagati kad ti je Anvi sve kratko i jasno izložila.
    Odakle ti uopće ideja o tome da bi cijepljena djeca zaražavala druge ospicama? Otkud ti ovo što navodiš da su cijepljena djeca zarazna za okolinu?
    Ja se pribojavam da ipak jesi pobrkao ospice s nekom drugom bolešću.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja se pribojavam da ipak jesi pobrkao ospice s nekom drugom bolešću.
    Kako se cini - jesam. Zbog Anvine sam reakcije krenuo trazit potvrdu za to i svugdje gdje su pisale kakve informacije, nije pisalo nista o tome, a na par je mjesta eksplicitno pisalo da zaraza (ospicama) na taj nacin nije moguca. Ispricavam se svima koje sam uznemirio zbog toga.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pošteno.
    Vdiš kako smo od vrlo velike vjerojatnosti stigli do nemogućeg, i usput štošta naučili. Dobra stvar taj forum.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala za link

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lijepi članak koji opisuje fijasko MMR (ili kako neki tvrde MoPaRu jer im je to ista stvar):
    http://www.wddty.com/033638003706568...sn-t-work.html

Unatoč glasnim protestima pro-cjepiteljske ekipe da nigdje ne piše kako se radi o cijepljenima stvar je postala službena: većina ih je bila "uredno" dvaput cijepljena.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prvo - tko zna jeli istina to što novinari pišu...
    drugo - amerikanci, jadni, imaju lošije cjepivo nego mi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jadni...cijepili se protiv mumpsa - dobili mumps... moj A se cijepio protiv mumpsa - dobio mumps... jadni...

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Jadni...cijepili se protiv mumpsa - dobili mumps... moj A se cijepio protiv mumpsa - dobio mumps... jadni...
    marta ovo pisem u najboljoj namjeri (ne mislim ni najmanje zajedljivo) ali gledaj pozitivno. mozda mu je cijepljenje pomoglo da ne dobije upalu testisa poslijedica cega moze biti sterilitet. Naravno da nitko ne moze znati sta bi bilo kad bi bilo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... a osobito u nedostatku vjerodostojnih istraživanja. Vjerojatno to što veliš za upalu testisa ima podlogu, ali je to isto tako bila vrlo rijetka pojava i u vrijeme kada su ljudi oboljevali od zaistač zaušnjaka (poput mene) i prolazili bez upale testisa. Da stvar bude nakaradnija, u vrijeme divljih zaušnjaka su muškarci bili nešto plodniji nego danas. Cjepivo?

Vidiš kako je sjajno lamentirati o nečemu o čemu zapravo nitko nema pojma.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prvo - tko zna jeli istina to što novinari pišu...
    drugo - amerikanci, jadni, imaju lošije cjepivo nego mi.
    Ako je tu nesto jadno, to je tvoj komentar. Zar nisi na kraju clanka vidio referencu? Znas cemu to sluzi? http://content.nejm.org/cgi/content/short/358/15/1580

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajde, Štef, nemoj se pjeniti.
    Vidio sam referencu, ali nisam imao vremena tražiti sažetak.
    Fala kaj si ga linkao.
    Na žalost, u sažetku ne piše koliki su cjepni obuhvati u dijelovima zemlje gdje je čak 84% mladih odraslih bolesnika primilo dvije doze mumpsa. Pa se ne može izračunati djelotvornost cjepiva.
    Ali poznajući amerikance, malo je vjerojatno da su bili vrlo visoki (npr. iznad 97-98%.
    Što znači da stvarno imaju loše djepivo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa kaže u tom istom članku ..... "A more effective mumps vaccine or changes in vaccine policy may be needed to avert future outbreaks and achieve the elimination of mumps."
    Vidiš da nije smo moj komentar jadan. Nego i cjepivo koje amerikanci koriste.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Davore, uz duzno postovanje prema tvojoj zeni

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koristim priliku da i ja dadici pošaljem jer je nakon puno pokušaja konačno uspio ispravno prenijeti što piše u članku.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ...

Dr. Salk Calls for Public Understanding
    Dr. Jonas E. Salk, in an analysis of the preparation and administration of poliomyelitis vaccine,
    has described a "temporary situation that will require the exercise of judgment by practicing
    physicians and health officers, and understanding by the public as well."
    Speaking at the Scientific Symposium on Polio Vaccine, University of Michigan School of
    Public Health, Dr. Salk said his study of the occurrence of paralytic polio in some people who
    have had three doses of vaccine leads him to suggest:
    "That the use of vaccines of less than optimal potency may well be the principal reason for the
    occurrence of paralytic polio in persons who have had three doses of vaccine."
    "That the attainment of potency levels of an order of magnitude sufficient to induce the desired
    effects after one or two doses in practicably feasible."
    Ovo je odličan primjer Mim protiv kakvih argumenata bi se morala boriti na dokazivanju??? Meni su oni presmješni da bi ih uopće komentirala, a kamoli antiargumentirala...
    Ali kad je nešto 'nedokazivo' medicinska struka ima 'materijalno' obješnjenje da je još puno stvari neotkriveno i nedokazano pa pustimo da bude tako - i da se time bave ljudi koji su za to zaduženi...
    A kad mi 'obični ljudi' pričamo o nedokazanosti nečega smatra nas protivnicima sistema...
    Kad to izađe iz usta 'točno određenih ljudi' onda to valjda 'gordije zvuči'...Što li???

Inače, Rea, hvala na linku - izuzetne informacije

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajde, Štef, nemoj se pjeniti.
    Vidio sam referencu, ali nisam imao vremena tražiti sažetak.
    Onda nisi morao pisati onakav komentar. Hm... Cini se da je to tipicno ponasanje "nekih" ljudi - a priori odbija ono sto se ne slaze s njihovim stavom... A ja mislio da si ti skeptik po prirodi...

Na žalost, u sažetku ne piše koliki su cjepni obuhvati u dijelovima zemlje gdje je čak 84% mladih odraslih bolesnika primilo dvije doze mumpsa. Pa se ne može izračunati djelotvornost cjepiva.
    Ali poznajući amerikance, malo je vjerojatno da su bili vrlo visoki (npr. iznad 97-98%.
    Što znači da stvarno imaju loše djepivo.
    Ako ne znas - nemoj izmisljat.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •