-
Rijetka stolica
Pozdrav svima!
moja prva trudnoća, 21+4 tjedan, mali dečko je unutra i već osjećam njegovo "plivanje".
Poslijednjih tjedan dana imam rijetku stolicu. Nema nikakvih grčeva (kao kod proljeva) i nije vezano uz hranu (ne trčim odmah nakon jela). Samo mi je čudno jer je generalni problem kod trudnica zatvor i tvrda stolica (bilo je i toga na početku trudnoće).
Ima li netko iskustva s ovako neobičnim stvarima?
Sad sam već nabavila gorke čokolade i jedem banane.
-
hm, meni su preporucili banane ako imam zatvor....
-
imala isti problem kao i ti, pitala sam na trudničkom tečaju i rekla mi je da imam sreće jer ću lakše kakat nakon poroda. da to nije niš opasno. da je gore kad imaš tvrdu.
ali pitaj doktora. tko pita ne skita!
-
draga, mislim da se ne trebaš ništa zabrinjavati, pogotovo ako to nije vezano za hranu, ono pojedeš pa trči na wc, nego ako ti je stolica takva bez ikakvih drugih simptoma mislim da zbilja nemaš razloga za brigu.
meni je tako u principu od početka trudnoće, ponekad imam stolicu i dva do tri puta dnevno. inače većina trudnica pati od zatvora i tvrdih stolica i nažalost hemeroida. tako da ja ovo smatram veeelikom sećom.
doktor je rekao da dok nema grčeva, i dok je stolica nekoliko sati nakon jela nema razloga za brigu.
-
Meni je bilo sve super, dok mi doktor nije prepisao magnezij (protiv kontakcija maternice). Od tada nemam ni stolicu (tj. postala skroz mekana i nikakva) ...bezveze. A kontrakcije maternice nisam ni imala :/
-
Kao i ti za vrijeme trudnoće nisam imala problema sa zatvorom već povremeno suprotno što mi se sada (mjesec dana nakon poroda) čini super jer sada imam ove druge probleme...
-
Ajde super! Baš mi je drago da nisam jedina u tome.
I meni se činilo da panici nije mjesto. Poznate su mi rijetke stolice od viroza ili problema s hranom, ovo ne izgleda uopće tako. Više mi se čini kao brzi metabolizam.
Nabavila sam banane i gorke čokolade, pa ćemo vidjeti.
-
Osoblje foruma
Pijes li mozda dodatke magnezija?
Oni znaju smeksati stolicu.
-
Pijem samo prenatal, od natural wealtha.
Čak sam i to isključila jer ga pijem već mjesec i pol, a ovo je počelo prošli tjedan.
Moram priznati da su prošli tjedan počele i lagane kontrakcije i trbuh mi je znatno narastao, a do tada sam imala samo napuhani trbuščić.
Pretpostavljam da je to vezano uz te kontrakcije, jer sam prije u vrijeme menstruacije znala imati slične stolice, nekoliko puta dnevno.
-
To može a i ne mora biti od kontrakcija. Ne bih te htjela uplašiti ali kad se jave kontrakcije, organizam se prirodno čisti i tada i stolice mogu postati mekše. U svakom slučaju, ako osjećaš stezanje aternice trebala bi se javiti gin. S druge strane, ako ti je trbuh porastao, porasla je i beba pa ti možda sjeda na debelo crijevo. A ako nisi prije imala problema sa stolicom, sasvim je normalno da ti stolica u ovom slučaju postane mekša. Ja sam doživjela obje ove situacije koje sam ti opisala.
-
I ja sam normalno koristila Prenatal u prvoj trudnoći bez ikakvih problema....u drugoj trudnoći sam ga opet uzimala i nakon nekog vremena počela sam imati problema sa stolicom...jako često i rijetka stolica....prestala sam s Prenatalom i sve se smirilo...eto...pokušaj
-
I ja imam proljev cca 20 minuta nakon što popijem šumeći magnezij od Huxola. Nisam sigurna je li to tako zbog umjetnog sladila koji je dio tablete ili bi tako reagirala da sam uzela bilo koji magnezij drugog proizvođača s običnim šećerom. Uglavnom, prestala sam ga uzimati dok se ne konzultiram s ginekologinjom na sutrašnjem pregledu jer mi se taj proljev nimalo ne sviđa. Negdje san pročitala da organizam sam izbacuje višak magnezija.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma