Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pitanje o cuvanju trudnoce

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Pitanje o cuvanju trudnoce

Naime nemam pojma dali sam na pravu adresu uopce postavila pitanje ali me zanima sljedece...naime ginekolog mi jebio izracunao termin poroda 30.01,2008 ipo njegovom me skinuo sa cuvanja trudnoce 15.12.2007.. no ja sam rodila tek 18.02.2008... naravno da mi je naknada u prvom mjesecu odmah bila manja ...dali imam kakvo pravo po pitanju tih 18 dana vise???

Hvala na odogvorima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Po svemu što si napisala, do 15.12.2007. si bila na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, a nakon toga od 16.12. ti je krenuo rodiljni dopust koji bi ti trebao trajati do prvog rođendana djeteta, točnije do 17.02.2009.

Znači do 15.12.2007. si trebala dobiti naknadu plaće za bolovanje, od 16.12. do 31.12. si trebala dobiti rodiljni dopust i tako dalje svaki mjesec, nema veze kada si rodila, krajem veljače rodiljni za siječanj, krajem ožujka rodiljni za veljaču. Po novom zakonu taj rodiljni za prvih 6 mjeseci bi trebao biti iznos 6 prosječnih plaća koje si primala unazad 6 mjeseci. Ako si unazad 6 mejseci bila na bolovanju, onda ti je rodiljni prosjek 6 naknada bolovanja koje si primala od HZZO-a.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Andi prvotno napisa
    Po novom zakonu taj rodiljni za prvih 6 mjeseci bi trebao biti iznos 6 prosječnih plaća koje si primala unazad 6 mjeseci. Ako si unazad 6 mejseci bila na bolovanju, onda ti je rodiljni prosjek 6 naknada bolovanja koje si primala od HZZO-a.
    Pa kako sad to? :shock: Šta naknada za bolovanje HZZO-a ulazi u prosjek?? Više puta sam postavila to pitanje i rečeno mi je da se uzima prosjek plaća poslodavaca (zadnjih 6 mjeseci prije otvaranja bolovanja ili porodiljnog) a da naknada za čuvanje trudnoće ne ulazi u prosjek za prvih 6 mjeseci porodiljne naknade...
    :/
    Zna li netko TOČNU informaciju?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bilo bi jako dobro da se točna informacija zakači gore na vrh PDF-a jer ovako stalno dolazimo u nedoumice. Ja sad isto više ne znam što da mislim, a to mi je užasno važno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam sad nazvala info broj HZZO-a i gospođa mi je rekla slijedeće: ukoliko bolovanje za komplikacije u trudnoći traje do početka otvaranja porodiljnog dopusta (dakle-bez prekida), naknada ZA VRIJEME KOMPLIKACIJA je max 4200 kn a kod otvaranja porodilnog treba naglasiti da se ne zeli ponovno utvrđivanje prosjeka za naknadu (nisam skuzila zasto to treba naglasiti) i onda se uzima u obzir prosjek izracunat prilikom otvaranja bolovanja - dakle prosjek plaća poslodavca (unatrag 6 mjeseci).

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    (nisam skuzila zasto to treba naglasiti)
    Pa vjerovatno zato da ne bi izračunavali novi prosjek koji nam ne bi odgovarao

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    (nisam skuzila zasto to treba naglasiti)
    Pa vjerovatno zato da ne bi izračunavali novi prosjek koji nam ne bi odgovarao
    nadam se

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sad nazvala info broj HZZO-a i gospođa mi je rekla slijedeće: ukoliko bolovanje za komplikacije u trudnoći traje do početka otvaranja porodiljnog dopusta (dakle-bez prekida), naknada ZA VRIJEME KOMPLIKACIJA je max 4200 kn a kod otvaranja porodilnog treba naglasiti da se ne zeli ponovno utvrđivanje prosjeka za naknadu (nisam skuzila zasto to treba naglasiti) i onda se uzima u obzir prosjek izracunat prilikom otvaranja bolovanja - dakle prosjek plaća poslodavca (unatrag 6 mjeseci).
    točno.

I o tome ima otvoreno barem desetak topica na ovom pdf-u.

Lijepo vas molim koristite pretražnik.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    točno.

I o tome ima otvoreno barem desetak topica na ovom pdf-u, ako gledamo razdoblje od početka 2008.

Lijepo vas molim koristite pretražnik.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa baš zato i velim. ima mozda i previše topica na istu temu, a informacije koje se daju ponekad ne odgovaraju istini. mozda bi bazs zato bilo dobro izvojiti tu temu kako se ne bi gubili po raznim topicima i mozda "pokupili" krivu informaciju...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loonalee, na skoro svakom od tih topica imaš ispravnu informaciju. Skoro svaki topic kreće na isti način. Nepretrživanjem i krivom informaicijom (rekla-kazala) ili bez apsolutno ikakve informacije.

Stickani (istaknuti) su topici na kojima se obrađuju upravo SVE informacije po pitanju rodiljnih naknada (delimitirane naknade) i na kojima je odgovoreno i na pitanja o bolovanjima.

Iznad toga su linkovi na propise koji nam trebaju.

U hrpi topica na temu rodiljnog dopusta, imate i linkove na zakone, tekstove, i ostalo.

Nije problem odgovarati. Ali treba stvarno malo koristiti pretražnik, ili barem provrtiti prvu i drugu stranu ovog podforuma...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

slazem se. Imaš pravo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •