Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: ugovor o radu na određeno i troškovi edukacije

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno ugovor o radu na određeno i troškovi edukacije

Bok cure,
    shvaćam da su ovdje pitanja namijenjena isključivo pravnim nedoumicama po pitanju ostvarivanja prava u slučaju trudnoće, ali ja bih bila jako zahvalna kad bi se našla dobra duša i odgovorila mi na pitanje...
    Imam ugovor o radu na određeno vrijeme, u navedenom ugovoru također stoji i članak koji kaže:
    "zaposlenik je dužan poslodavcu nadoknaditi ukupne troškove svih oblika stručnog osposobljavanja....obveza na naknadu troškova stručnog osposobljavanja ne odnosi se na zaposlenike koji ostanu u radnom odnosu najmanje dvije godine"

Ako ja odlučim ne potpisati produžetak ugovora o radu (dakle kad ugovor istekne-ja odlučim ne potpisati novi ugovor) jesam li ja dužna poslodavcu ipak nadoknaditi troškove stručnog osposobljavanja ili prestankom mog ugovora prestaje i ta obveza?

Ja bih vam bila taaaaakooo zahvalna ako bi mi netko htio pomoći
    unaprijed zahvaljujem

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vrlo zanimljivo pitanje, nadam se da ce ti se javiti koji pravnik, ja nisam upucena, ali me ovo isto zanima.
    No, mislim da bi u slucaju da ne potpises produzenje ugovora poslodavac tesko utjerao naknadu za trosak edukacije. Naime, cini mi se da je pojam "najmanje dvije godine" u suprotnosti sa sa ugovorom na određeno, ako je on kraći od 2g.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slažem se s Daedi. Tvoj sadašnji ugovor je sporazum između tebe i poslodavca. Vi ste se sporazumjeli da on traje na određeno vrijeme do nekog datuma. A što će poslije tog datuma biti, hoćeš li ti potpisati novi ugovor, tko zna. Dakle, mislim da ti ne mogu ništa, ako ne potpišeš novi ugovor.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala vam cure na odgovorima....i ja sam si tako pretpostavljala-ali znate ono-nikad nisi 100% siguran kad su te spike u pitanju posebno ako nisi pravnik....veliku pusu vam šaljem

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako sam radila na ugovor na određeno vrijeme, imam li pravo na naknadu s burze ako mi ugovor ne produže?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je tako istekao, nisam isla na burzu, nego se javila odmah u HZZO, ispunili mi papire, poslali na mirovinsko, isao mi staz i primala naknadu koliku sam i primala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •