Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: internetski školski dnevnik - počinje!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno internetski školski dnevnik - počinje!

http://www.24sata.hr/news/clanak/rod...e_id=main_page

Projekt “Internetski školski dnevnik” u utorak je predstavljen u Radošiću, selu Dalmatinske zagore. Izostanci, kašnjenje...sve će biti na webu

17:36 | 25.03.2008. | Piše: Mak Jovanović

Ocjene, izostanci, kašnjenje, informacije o roditeljskim sastancima i štošta drugo vezano uz nastavu za desetak dana će roditeljima nekoliko osnovnih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji stizati na e-mail adrese ili kao SMS poruke. Projekt “Internetski školski dnevnik” u utorak je predstavljen tamo gdje je i osmišljen - u Radošiću, selu Dalmatinske zagore.

- Realizirali smo ideju staru pet godina. Djeca neće moći zatajiti što se događa u školi, a vodit će se statistike najboljih učenika. Svrha ovoga je podići razinu znanja - kaže autor dnevnika, poduzetnik Vladimir Škopljanac.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pretpostavljam da će mi kao razredniku dopasti za iste novce još jedna dodatna obaveza, upisivati podatke iz imenika.
    :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bingo

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Pretpostavljam da će mi kao razredniku dopasti za iste novce još jedna dodatna obaveza, upisivati podatke iz imenika.
    pa traži da imate laptop online imenike

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj Rene2 prvotno napisa
    pa traži da imate laptop online imenike

A ko će nam kupit laptope? Ministarstvo?

Da, da. Kao i do sada.
    Da nemam svoje, ostala bih na kredi, čovječe.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ako nam netko nešto slučajno donira optuže nas za korupciju

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    da, pogotovo ako primim nečiji elektronički otpad.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    da, pogotovo ako primim nečiji elektronički otpad.
    mi smo toliko bijedni da se prodajemo i za diode

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koliko znam, ocjene se već dugo tako prezentiraju roditeljima. Ne šalje im se SMS, ali imaju lozinke za stranicu gdje mogu provjeriti ažurirane podatke. Ovo s direktnim slanjem poruke pa da ocjena stigne doma prije učenika koji bi mogao roditelje pripremiti za neugodnjak, ako je na pomolu, mi je bezvezarija jer je dodatan izvor ogrooomnog stresa za učenike koji doma imaju nadobudne ili prestroge roditelje. Apsolutno sam protiv.

Da ne govorim kako bi onda razrednici trebali dežurati nad imenicima i računalima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prosvjeta tak i tak niš ne radi, treba neradnike zaposlit da ne dižu glavu

sad su i na praznicima, bestidnici, i samo tek toliko odu u školu , terbaju dežurat po 24 sata ka kad je bio NNNI

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nacelno nemam nista protiv internetizacije i mogucnosti da se nesto sazna brzo i efikasno...

ali mi nimalo ne mirisi ta pretpostavka da ne postoji nikakvo povjerenje izmedju djeteta i roditelja i da neki automatizam salje podatke roditelju bez ikakve "inicijative" od strane roditelja :/

ocjena, izostanak - to su stvari koje bi roditelj i dijete trebali raspravljati i o njima razgovarati totalno u povjerenju i pod normalno...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem Litalu.
    Upravo smo mi to odgovorili na sastanku kada nam se ponudila tzv."info škola". Mi jednostavno želimo vjerovati svom djetetu i želimo da on to zna.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    nacelno nemam nista protiv internetizacije i mogucnosti da se nesto sazna brzo i efikasno...

ali mi nimalo ne mirisi ta pretpostavka da ne postoji nikakvo povjerenje izmedju djeteta i roditelja i da neki automatizam salje podatke roditelju bez ikakve "inicijative" od strane roditelja :/

ocjena, izostanak - to su stvari koje bi roditelj i dijete trebali raspravljati i o njima razgovarati totalno u povjerenju i pod normalno...

Ovo sam još jučer htjela napisati ali sam se nekako bojala da bi bila usamljena u takvom razmišljanju jer su sve mame s kojima sam razgovarala o tome naprosto oduševljene. No danas sam se baš ugodno iznenadila

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ovdje su okupljeni roditelji koji zaista brinu o djeci. Ipak, sjetite se da nisu baš svi takvi, da ima onih koji izbjegavaju roditeljske sastanke i informacije tako da im se ništa o djetetu ne može saopćiti. Ovakve poruke bi za njih možda imale smisla ako bi postojala potvrda da su je primili jer znam da profesori nekad muku muče kako rodtelju dojaviti da s djetetom postoji neki problem. Osim toga, nekada probelmi počnu puno ranije nego što to roditelj očekuje.

Npr. prijateljica moje M. već je dva puta markirala s nastave, a ide tek u 4. razred. Roditelji nemaju pojma, mala je našla izgovor u glavobolji, a prijateljima je rekla što radi. Druga curica stalno izbjegava tjelesni, a na svaki sat nosi dres. Vjerojatno mama misli da je sve u redu. Mislim da se ovakvim porukama možda mogu spriječiti veći problemi.

Što se ocjena tiče-možda je bolje da roditelj za lošu ocjenu sazna dok djeteta nema tako da prva, burna, reakcija izostane i da se roditelj stigne sabrati. Načelno nisam protiv predloženog, ali samo ako to uključuje i razgovor djece s roditeljima i ako sve to ne postane zamjena za razgovo fejs tu fejs roditelja s učiteljima.

Hm... sad će možda više djece birati izbornu informatiku da nauče kako haknuti te obavijesti .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znam da postoje djeca koja s roditeljima ima odnos pun povjerenja. U svojim ih razredima brojim na prste jedne ruke, a i ne trebaju mi više od 2-3. Nažalost (ali ja imam jako male grupe učenika :D )

No, ja bih se nadovezala za jednu drugu poantu iz članka iz drugog glasila, a koja možda pomogne mojim kolegicama.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...,26,,113565.jl

Radim u privatnoj školi (poduka str.jezika) i posljednje tri godine stavljam svojim učenicima što je za DZ i šturi opis onoga što se radilo te dodatne vježbe, vježbe za ispite i sl. na našu web stranicu. Ok, dogodi se da stranica crashne i sl računalne ljepote, no nastojim biti dosljedna.

Ponekad proslijedim i ppt prezentacije gradiva da si klinci downloadaju (nakon što su sve prepisali s ploče, molim lijepo!).

Moje iskustvo je da je to najbolji volonterski rad (ne, nisam plaćena za to) kojim sam olakšala život sebi, učenicima i roditeljima.

Klinci iz znatiželje (i potrebe) sve to prate, roditelji zaista marljivo surfaju i prenose im DZ, skidaju zadatke. Učenici su mi spremniji za testove,ispitivanja, a i osjeća se veća povezanost mene, njih i roditelja.

Naravno da ima onih koji se tim 'servisom' ne koriste, no pozitivan feedback me gura da ustrajem u tome.
    A i ne oduzima puno vremena. (Zadaću i opis rada za 7 grupa koje držim u danu stavim za 10 minuta.)

Takav servis ima moj glas. O ocjenama i izostancima se može itekako polemizirati.
    Vidjet ćemo koliko će roditelja uopće željeti iskoristiti takvu uslugu.

Vrijeme je uvijek bilo najbolji pokazatelj.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nienna, čestitam na volji i entuzijazmu, a vjerujem da ti je srce veliko ko kuća kad vidiš kako tvoj trud ima itekako vidljive rezultate

Osobno mislim da je ovakav "Big brother" način kontrole i prijavljivanja djece užasan. ja sam bila odlikašica i uvijek s odličnim ocjenama iz vladanja ali bi mi se želudac stisnuo da me netko podvrgnuo takvom tretmanu jer sam imala užasno stroge baku i dedu koji su me odgojili.
    Išla bi u školu s totalnim grčem i strahom da ne zakasnim i zaradim neopravdani ili slučajno poberem slabu ocjenu. Vjerujem da će se većina prosječne, prosječno (ne)problematične djece osjećati grozno i poniženo ovakvom inkvizicijom.

Ne pada mi na pamet jednog dana kontrolirati Leonu na taj način, to mi fakat zvuči kao grozna SF-ična noćna mora. Ako ne budem u stanju sama doprijeti do srca svog djeteta, nema tog kompjuterskog programa koji će mi u tome pomoći!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa kad smo kod stresa, možemo ukinuti ocjene i bilo kakve obveze u školi.
    Ja sam apsolutno za to. Ostavimo povjerenje na stranu jer kad roditelj skuži da je povjerenje izigrano, obično bude već kasno. I ja imam u M veliko povjerenje, ali nemam očekivanje potpune odanosti jer za koji mjesec on će biti u pubertetu, a ja ću se nedajbože čuditi da moje dijete izostaje već neko vrijeme s nastave i puši iza škole a imamo tako krasno idiličan odnos pun povjerenja.
    Jednom me na informacijama iznenadilo da mi dijete ima ocijenjeno nešto što on nije znao da je ocjenjen. Problem je u tome što je to bila četvorka iz izbornog predmeta, a M nije bio obaviješten o tome. On je mislio da nema niti jednu četvorku i bio je jako razočaran kad sam mu to rekla: em radi same četvorke, em što nije znao kad ni zašto. Pa što se tiče povjerenja - ono je ovdje svakako oštećeno, ali ne između mene i M, nego između njega i te profesorice.
    Ako se ova ideja može provesti u praksi bez rada nastavnika u slobodno vrijeme i da nije preskupo, ja sam apsolutno za to i mislim da to nema veze s povjerenjem između roditelja i djece nego s poboljšavanjem komunikacija između roditelja i škole.
    Nadzor nad djetetom je roditeljska obveza, a kad se nešto dogodi, povjerenje nije opravdanje.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jako je to bitno jednoj mami mog učenika maturanta, koja u 3 godine nije bila niti jednom na roditeljskom sastanku, na konzultacijama ili nazvala telefonom.
    Uopće ne znam kak žena izgleda. A niti ona ne zna ni gdje je škola, a kamo li kako ja izgledam.
    Što onda njoj znače te ocjene?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Njoj očito ne bi značile ni da ju lupe po nosu. Meni bi značile puno, a vjerujem da bi razrednicima bilo isto lakše jer bi se smanjio broj začuđenih lica na informacijama, koja obično čekaju da razrednik predloži čarobnu formulu, eliksir za posrnulog učenika koji je u zaostatku cijelo polugodište.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je ovo super.Djeca će znati da su mama i tata u toku i neće biti muljanja.Mislim,sjetim se sebe u srednjoj,imala sam neopravdanih skoro za izbaciti iz škole onda bi mama došla na informacije i pala na guzicu od šoka.A o ocjenama da ne pričam.Ovako je bolje i za jedne i za druge,djeca će znati da su pod nekakvom kontrolom i neće si dopuštati ono što sam ja sebi a roditelji će opet biti zadovoljni jer će biti upućeni u stanje

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Što se tiče internetskog imenika koji nije dostupan na uvid svima, mislim da je to samo jedan način informiranja roditelja u skladu s mogućnostima novih tehnologija. To je isto kao da se otvori stranica fizičkog imenika. Time se ne dokida povjerenje ni razgovor s djetetom, kao ni kozultacije s profesorima oči u oči. Što se tiče SMS poruka, to mi se nimalo ne sviđa i neću dozvoliti da me se na takav način uznemirava, kao ni moje dijete.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Internet školski dnevnik

Želio bi samo malo pojasniti neke stvari u vezi nedavno predstavljenog školskog dnevnika.
    Roditelji plaćaju mjesečnu pristojbu za korištenje ove usluge u iznosu od 6.55 Kn + PDV što ukupno iznosi 8 Kn. mjesečno.
    Svaki roditelj može isključiti sve vrste poruka ili obavještenja koje su mu namjenjene i na taj način ne mora plaćati ni jednu jedinu lipu.
    Tvrtka koja je izradila ovaj projekt "Zlatno pero d.o.o." iz Kaštela darovat će svakoj uključenoj školi u ovaj projekt, besplatno nova računala za svaku učionicu.
    Roditelji imaju korisničko ime i šifru s kojom mogu gledati ocjene samo svog djeteta.
    Iz ovog se da zaključiti kako se ništa neće promijeniti u odnosu na one koji u svoju djecu imaju veliko povjerenje. Oni jednostavno neće imati potrebu za ovakvim informacijama i jednostavno, neće ih primati. Dakle ovo je samo još jedna mogućnost roditeljima i nije apsolutno nikakva obveza.
    Što se tiče struke ona je u svim aspektima svojim izvješćem iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa već dala svoje mišljenje.
    Roditeljima koji imaju veliko povjerenje u svoju djecu nitko to povjerenje neće i ne može uskratiti. često se dogodi da upravo takvi roditelji često budu iznenađeni.
    Ovaj projekt ponuđen je onima čije povjerenje prema djeci nije baš 100%. Biti na oprezu za svoju djecu znači biti mudar i pažljiv. Imati 100% povjerenje u djecu , naročito u vrijeme puberteta, možda, znači da smo u zabludi. Svima nam je želja odgojiti i usmjeriti djecu na pravi put. Mnogi u tome uspiju. Želja nam je ovim projektom pomoći onima kojima to baš ne ide od ruke.

Osim gore navedenog program ima još mnogo mogućnosti. Tu je leksikon namjenjen djeci koji ostaje u trajnoj uspomeni. Forum koji će dozvoliti , ravnateljima, nastavnicima i roditeljima rasprave i razgovore na određene teme. Postoji ON-Line mogućnost besplatnih poduka (repeticije) iz matematike, kemije, fizike i engleskog. Tu je i psiholog za trenutke u kojima je potreban djetetu. U programu ima mnogo beneficija koje se kao i sve druge stvari na svijetu mogu kritizirati, odobravati ili osporavati. Na TV ekranima postoje kojekakve emisije, moralne ili manje moralne. Izbor je na nama da gledamo program koji nam odgovara. Takva je stvar i sa elektronskim školskim dnevnikom. Imamo izbor. Koristiti ga ili ne!
    Svih zajedno lijepo pozdravljam i želim mnogo uspjeha u korištenju internet školskog dnevnika.
    Nadam se da nikoga nisam uvrijedio, a ako jesam duboko se ispričavam. Bila mi je samo žela pojasniti neke stvari vezano za gornje postove.

Lijep pozdrav,

Vladimir Škopljanac

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlado, hvala na pojašnjenjima...

meni je ovo zanimljiva ideja, iako moje dijete svaku ocjenu upisuje u tablicu na kompu, a o svim ocjenama i razgovaramo.

nedostaje mi komunikacija s profesorima.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Hvala

Zahvaljujem i Vama što ste mi odgovorili. Nadam se da ste razumijeli kako i ovaj uradak na internetu ima za cilj pomoći roditeljima. Vjerujte da je i naš motiv pri izradi ovog projekta bio u duhu dobrih namjera. Spasimo jedno dijete i spasili smo cijeli svijet.

Hvala još jednom !

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možete li mi pojasniti tko bi trebao unositi ocjene ?

tajnica ? razrednik ?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlado, mislim da nije problem u pomoći roditeljima, već najvjerojatnije u tome - kako će se to odraziti na opterećenja profesora.

ima divnih ljudi koji svaku slobodnu sekundu potroše na pomoć učenicima i usavršavanje, a znam bome i neke koji čak i na sat dolaze nepripremljeni ...

da se ne bi slomilo na onima koji nešto žele popraviti... :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"popraviti" - treba biti "napraviti"

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Ocjene

Svaka učionica imat će računalo na stolu nastavnika. Nastavnik nakon što unese ocjene u imenik (papirnato klasično izdanje) unijet će ocjenu i u internet školski dnevnik. Ocjena odmah nakon unošenja biva vidljiva i iz roditeljskog sučelja.
    Možda se ova varijanta čini loša tj. da oduzima vrijeme nastavniku ali program je napravljen tako da za ocjenjivanje učenika treba svega nekoliko sekundi. Ukoliko ste prosvjetni radnik tada sigurno možete zaključiti koliko vam znači tih nekoliko sekundi u odnosu na to da učenici dođu spremniji na nastvu.

P.S.
    Trenutno sam ovdje na forumu i budite slobodni postaviti sva pitanja. Trudit ću se na njih odgovoriti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno OK

Kako sam već gore pisao svaka se nova stvar može osporavati , hvaliti ili kuditi. Vrijeme će pokazati koiko je svaka inovacija dobra ili loša. Svijet se ne može ravnati niti gledati uzora u onima koji koče i ne odrađuju svoj posao kako treba. Trebali bi ponekad pažnju posvetiti i onima koji svoj posao odrađuju savjesno i dobro. Ti ljudi trebali bi svima nama biti putokaz u budućnost. Možda i oni zaslužuju pomoć.
    Vjerujte kako su naša ispitivanja pokazala da će internet školski dnevnik, vremenom nagraditi savjesne i marljive, a one druge natjerati da ih slijede.
    Svima nama potrebna je volja i uz Božju pomoć uspjet ćemo nadam se istrajati u odgoju onih koji nam najviše znače.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nije problem unijeti sve ocjene s mog sata, mada predajem u 11 razreda, ostati 30 ili 45 minuta dulje nikad nije bio problem, bar u mom slučaju, što mogu potvrditi direktno i forumašice čijoj djeci predajem...

loše bi bilo da sve to sama moram unositi za svoj razred, nadam se da me razumijete ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Poštovana Marija

Poštovana,

Ukoliko imate vremena i volje mogu Vam privatnom porukom poslati korisničko ime i pasvord kako bi se mogli logirati u školu za testiranje. Tu ćete najbole vidjeti kako program funkcionira. Uz objašnjenje programa i malo volje sve će biti jasno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nakon pročitanog objašnjenja mogu samo reći da mi se ideja o internet dnevniku još više sviđa, a naročito ovo:

Osim gore navedenog program ima još mnogo mogućnosti. Tu je leksikon namjenjen djeci koji ostaje u trajnoj uspomeni. Forum koji će dozvoliti , ravnateljima, nastavnicima i roditeljima rasprave i razgovore na određene teme. Postoji ON-Line mogućnost besplatnih poduka (repeticije) iz matematike, kemije, fizike i engleskog. Tu je i psiholog za trenutke u kojima je potreban djetetu. U programu ima mnogo beneficija koje se kao i sve druge stvari na svijetu mogu kritizirati, odobravati ili osporavati. Na TV ekranima postoje kojekakve emisije, moralne ili manje moralne. Izbor je na nama da gledamo program koji nam odgovara. Takva je stvar i sa elektronskim školskim dnevnikom. Imamo izbor. Koristiti ga ili ne!
    Znam da bih unatoč takvom dnevniku i dalje išla u školu na informacije jer živi razgovor je ipak jako vrijedan, ali mogućnost da se npr. sazna što je za zadaću ako je dijete bolesno, da se unesu informacije o promjeni rasporeda i sl. itekako bi bilo zgodno pogledati. Bravo!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Odgovor za MIM

Želim Vas uvjeriti kako smo o svim tim stvarima vodili računa za vrijeme razvijanja ovog softvera. Dati ću još samo jedan primjer da ne budem dosadan drugim učesnicima foruma.
    U školama koje pružaju uslugu prehrane u školama (takvih je mnogo), do sada se novac prikupljao na različite načine. U slučaju "ŠD" roditelji iz svog sučelja mogu plaćati prehranu direktno na račun dobavljača.
    Šta je u dosadašnjim slučajevima bilo ukoliko bi se dijete razbolilo i nebi išlo u školu desetak dana. Hrana bi bila bačena ili bi je dobio netko drugi.
    ŠD riješio je ovakve slučajeve na način da roditelji od kuće "na kalendaru" isključe dane koje dijete neće odlaziti u školu i hrana za te dane neće im biti naplaćena. Držimo da je to pošteno i da je u redu. Na taj će se možda način možda kompenzirati ona mjesečna pristojba od 8 Kn.
    Mnogo sličnih osobina ima ŠD ali bi nam za sva pojašnjenja trebalo još mnogo vremena , a ne želim Vas zamarati. U Ministarstvu dijele naša mišljenja kao je program odličan i inovativan te da će zasigurno poravdati svoju primjenu u školama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Forum koji će dozvoliti , ravnateljima, nastavnicima i roditeljima rasprave i razgovore na određene teme.
    mogućnost da se npr. sazna što je za zadaću ako je dijete bolesno, da se unesu informacije o promjeni rasporeda i sl. itekako bi bilo zgodno pogledati
    Ovo je već sada moguće preko školskih stranica koju bi svaka škola morala osposobiti jer je 1.3.2007. Carnet dao školama na raspolaganje CMS (Content Management sustav) koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje web stranica.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ideja mi se sviđa, ne samo da će roditelji imati puni uvid u ocjene nego i učenici

ja sam svoje morala zapisivati u bilježnicu, a večina profa je šutila o kojoj ocjeni je riječ, pa bih morala
    a) nagađati
    b) moliti razrednicu za uvid
    C) čekati trenutak kad je imenik bez nadzora

teško je planirati prosjek ako nemaš potpuni uvid

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako će računalo biti u razredu, tko će zaštiti to računalo preko odmora?
    Ili će to biti laptop koji će nastavnici pod odmorom nositi u zbornicu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pretpostavljam da da bi sustav funkconirao moraju ga prihvatiti svi nastavnici te škole. Ako i zanemarimo dodatnu obavezu za koju ne znam da li ju netko ima pravo nekome nametnuti (mada ravnatelji uvijek znaju kako to riješiti) postoji jedan veći problem. Kako natjerati sve nastavnike da se počnu služiti računalom? Hoće li netko morati raditi taj dio posla za one koji to ne žele? Ili će se ažuriranje vršiti jednom dnevno, tjedno? Ali onda podaci ne stižu u sekundi...
    Kako god sigurna sam da ovaj projekt neće zaživjeti dok se ne završi informatičko osposobljavanje svih nastavnika u školama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Ako će računalo biti u razredu, tko će zaštiti to računalo preko odmora?
    Ili će to biti laptop koji će nastavnici pod odmorom nositi u zbornicu?
    A zašto bi išla na odmor

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U nasoj skoli se taj sistem koristi vec dvije godine i mogu samo reci da je super, sto za roditelje sto za djecu. Znamo tocno kad su testovi, na cemu rade(ponekad je mladju djecu tesko uloviti da bas sve donesu kuci), koji dan je koja zadaca, napomene oko izleta, predstava itd.
    Po meni je super da vam to uvode.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je ovo super... moja nećakinja svaki tjedan nosi kući u informativki sve ocjene na potpis mami... u njoj stoje i napomene vezane za domaći rad, +ići za marljivost i tome slično.. iako mama sve to dobije ranije putem maila i jednom mjesečno dužna je pohoditi razrednika u školu... meni je ovo super ideja....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Znamo tocno kad su testovi, na cemu rade(ponekad je mladju djecu tesko uloviti da bas sve donesu kuci), koji dan je koja zadaca, napomene oko izleta, predstava itd.
    Po meni je super da vam to uvode.
    Ali ovo već može, tko hoće, preko školske stranice. Svaki nastavnik ima svoju stranicu koju može uređivati i na njoj postavljati dokumente. I pristup imaju svi a ne oni koji dodatno plaćaju uslugu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Ideja mi se sviđa, ne samo da će roditelji imati puni uvid u ocjene nego i učenici

ja sam svoje morala zapisivati u bilježnicu, a večina profa je šutila o kojoj ocjeni je riječ, pa bih morala
    a) nagađati
    b) moliti razrednicu za uvid
    C) čekati trenutak kad je imenik bez nadzora

teško je planirati prosjek ako nemaš potpuni uvid
    Ovo je apsolutno :shock:
    Svaki učenik ima pravo znati svoju ocjenu prilikom upisivanja u imenik a ocjena se upisuje isključivo na satu.

Meni palo na pamet da se može dogoditi da nastavnik upiše krivu ocjenu

I ovo sa tim da se može odlučivati tko želi ili ne.... znači da bi svaki nastavnik još morao i imati evidenciju o tome tko koristi servis a tko ne :?

I da netko ne skoči - samo nabacujem razmišljanja. Još nisam načisto sa svime time... nisam ni za ni protiv... meni ni tehnologija ni vrijeme nisu problem ali znam da, još uvijek, za puno ljudi to je.
    Smeta me što se tu sada u priču uključuju i servisi koji već postoje i koje svi mogu besplatno koristiti. Ovdje imate popis škola i možete provjeriti da li imaju svoj web http://www.skole.hr/skole/popis
    Zašto mnoge od njih ne održavaju školske stranice? Zašto bi onda unosile podatke u ovakav sustav?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi smo kao klinci isto kao MGrubi često ostali bez informacije koju smo ocjenu dobili i dovijali se na iste načine - profe jednostavno nisu htjele reći.
    Sada je to rjeđe, ali i meni klinac nekoliko puta došao s "pitala me i ne znam koliko sam dobio" za ona brzinska ispitivanja na satu ili ocjene iz zalaganja. :/
    Također sam često osjetila potrebu da budem na vrijeme informirana o kontrolnima, ispitivanjima, izletima... bez obzira na to da li klinac zaboravi, namjerno ne kaže, nije ni sam znao (ono, problem dežurstva na porti) ili je nešto krivo čuo/shvatio.

Prema ovom sustavu za sad sam neopredijeljena, blago pozitivno. Ne znam kako su to posložili, ali znam da se može učiniti da automatika odrađuje većinu stvari, tj. nakon što profesor upiše ocjenu ne mora se dalje brinuti kud ona odlazi. Ne bih htjela da profesori budu frustrirani dodatnim nametnutim poslom.
    Ne vidim nikakvu prednost u tome da ocjena stigne roditelju sms-om prije nego klinac iz škole. Dapače, sklonija sam sustavu koji bi omogućavao roditeljima uvid u ocjene logiranjem na službenu stranicu (dakle roditelj mora sjesti i aktivno to potražiti) nego slanju informacija sms-ovima ili meilovima.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni se osnovna bit internetskog dnevnika još uvijek ne sviđa. Zašto?? Kao prvo smatram da su nam djeca ionako već pod velikim pritiskom pa se pomalo bojim kako će se to odraziti na njih. Stopa samoubojstava nam je već u porastu, bježanja od kuće, markiranja s nastave, prijetnje učiteljima i općenito val nasilja... Bila sam odlična učenica i uvijek sam govorila ocjene svojim roditeljima no one loše sam spominjala tek kad sam ih ispravila. Bojim se da to našoj djeci neće biti omogućeno mislim da nije fer ne ostaviti im mjesta za kikseve i ispravljanje istih. Roditelj koji ima volju i želju pratiti djetetov napredak u školi može biti informiran razgovorom s učiteljima u živo, onaj koji nema volje neće mu pomoći niti 10 internetskih dnevnika. Izostanke u školi uvijek javimo učiteljima baš radi kuhinje i nadoknade domaćih zadaća, imamo mailove i brojeve telefona roditelja i učitelja, a što se tiče ostalih obaveza u školi mislim da je dobro ostaviti djeci da sami razmišljaju koju zadaću imaju iz kojeg predmeta, kamo i kad idu na izlet ili kazalište jer ih na taj način možemo naučiti da preuzmu dio obaveza na sebe pa i da odgovaraju za eventualne propuste.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nisam za sms-anje ocjena roditeljima jer narusava povjerenje izmedju roditelja i djeteta. ne idealiziram odnos i povjerenje izmedju mog djeteta i mene i ne bi me sokiralo da mi dijete ne rece isti dan za losu ocjenu bilo da zaboravi ili da priceka dok ispravi ocjenu.
    uvijek bi radije popricala sa uciteljicom ili razrednicom o njihovim dojmovima, komentarima i svemu sto mi imaju za reci, nego procitala sture informacije na internet dnevniku.
    mislim da bi neki roditelji, svjesno ili ne, ovakav internet dnevnik mogli koristit kao pretjeranu kontrolu samo nad djetetovim ocjenama.
    ne znam, mozda sam ja slucajno imala odlicno iskustvo sa m.-vim uciteljicama i razrednicom pa ne razumijem zasto je problem poci na informacije. pa i sad skola ima kontakt podatke roditelja i razrednica moze dojaviti znacajnu i iznenadnu promjenu u ponasanju ili ocjenama ucenika.
    obavijesti o radu skole, roditeljskim sastancima, skolskom programu..., bi rado primala sms-om ili citala na internetu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije problem otići na informacije, ali informacije nisu rješenje za sve.
    Slažem se da je veći dio pamćenja i prenošenja obavijesti odgovornost učenika. Ali kad dođe s pričom "zamolio sam profesoricu da ponovi , a ona se naljutila i rekla neka ubuduće bolje pazim" :shock: (ponovilo se nekoliko puta kod iste profesorice) ili kad (provjereno) ne dobije informaciju jer nije bio na satu a nitko od suučenika nije bio zadužen prenjeti info, pa su on i partner s porte krivi iako su pitali, a drugi nisu krivi što su zaboravili prenjeti - tada bih voljela da mogu vidjeti napisanu obavijest.
    I da, zbog obje te situacije sam razgovarala s razrednicom na informacijama, dakle ne izbjegavam razgovor i rješavanje eventualnih problema uživo.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Veselim se tome. :D
    Ne mislim da može imati loš utjecaj na odnos povjerenja roditelja i djece, ako je povjerenje već bilo izgrađeno.
    Dapače. S informacija se vratim, a dijete bude iznenađeno nekim ocjenama. Dobrim ocjenama, da se razumijemo, tako da znam da nije bilo prikrivanja.
    A mislim da bi pomoglo i na informacijama. Sasvim sigurno znaš kad trebaš obavezno doći na informacije, znaš šta te očekuje i možeš se pripremiti za konstruktivan razgovor. I ne razgovarati samo o ocjenama.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

O.k. ja unosim ocjene za sve učenike kojima predajem (12 razreda/ u nekim razredima imam 34 učenika; ni jedan razred manje od 29)

I onda 90% roditelja zaključi da im je 8kn mjesečno (106kn godišnje) preskupo, kad ionako roditelji na roditeljskom moraju dati ocjene na uvid i osim toga kad god požele.

Al ajde, ako ćemo imati kantu u svakoj učionici+net (zar ne, onda mora to računalo biti spojeno na net?)

Onda će mi to više koristiti u nastavi, nego što mi je sve ovo drugo tlaka.

Samo što ocjene, kao ocjene nisu isto što i razgovor s razrednikom i pogled na bilješke o učeniku. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Ali kad dođe s pričom "zamolio sam profesoricu da ponovi , a ona se naljutila i rekla neka ubuduće bolje pazim"
    Zar misliš da bi takav profesor sjeo za računalo i pisao obavijesti nakon svakog sata?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj enci prvotno napisa
    nisam za sms-anje ocjena roditeljima jer narusava povjerenje izmedju roditelja i djeteta.
    ne narušava, dapaće štiti ga
    dijete zna da nema skrivanja, jer će stići sms, stoga je bolje odmah priznati

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •