Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: internetski školski dnevnik - počinje!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mislim da djecje promptno priznavanje ocjena roditeljima zbog uvedenih sms obavijesti nece imati veze s povjerenjem, nego njihovim strahom od posljedica ukoliko to ne ucine.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj enci prvotno napisa
    mislim da djecje promptno priznavanje ocjena roditeljima zbog uvedenih sms obavijesti nece imati veze s povjerenjem, nego njihovim strahom od posljedica ukoliko to ne ucine.
    jep

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Ali kad dođe s pričom "zamolio sam profesoricu da ponovi , a ona se naljutila i rekla neka ubuduće bolje pazim"
    Zar misliš da bi takav profesor sjeo za računalo i pisao obavijesti nakon svakog sata?
    Ma, ja sam to zamislila kao upisivanje ocjena (i primjedbi) direktno u komp, umjesto u imenik. Kad se roditelj ulogira pogleda ono što je njemu dostupno.
    Dakle, nisam za tri stvari:
    - profesorsku obavezu da nakon sata (kad, u petminutnom odmoru?) ili nakon nastave prepisuju ocjene i primjedbe iz papirnatog imenika u elektronski,
    - profesorsku (ili bilo čiju drugu) obavezu da ocjene pretvara u format koji putuje ili je na raspolaganju roditeljijma - to sve može odradit automatika,
    - slanje obavijesti roditeljima pasivnim primateljima - smatram da je ok da roditelj mora svjesno sjest, prijavit se i pregledati što ima.
    Za slučajeve frke i panike, nedolaska djeteta u školu, promijenjenog ponašanja, izrazito pokvarenih ocjena - nadam se da škole imaju i bez sms-anja i kompjutera običaj i način da dopru do roditelja što prije. Tako nešto je sigurno funkcioniralo i prije ere mobitela.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam mob koji mi služi samo za komunikaciju s učenicima i roditeljima i isto tako mail adresu

mislim, čemu dodatno kompliciranje ?

svi znaju i broj moba i adresu i ja znam njihove brojeve izabrala sam si najpovoljniju tarifu i to je to

a šaljem smsove kad JA smatram da je poterbno i mailove ,a ne kad mi netko naredi

ovu tvrdnju također mogu potvrditi majke djece kojima predajem a nalaze se na ovom forumu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo sad sam poslala 2 grupna maila učenicima 1b i izborne, a svojim osmašima popodne 2 sms-a

i jel mi pala kruna s glave, nije

a jel sam to radila kad se meni ,hoće -jesam

i sutra će sve funkcionirati ko urica

doduše ,mislim da ovako reagiraju kad vide tko im piše ili mejla, ali

meni dobro dođe, tko može držati u glavi 12 odjela i njihove specifične potrebe, ja priznam da ne mogu, stoga mailam, sms-am ,zadužujem, delegiram
    oni možda malo grintaju ,ali komuniciramo

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Odlično. Ima li još tko kao Maria71?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Čemu prozivka? Ionako nema veze sa temom...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    ima na obje škole na kojima radim, osobito ljudi koji rade na 2 ili 3 škole

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jannocka ,ima, jer ja to radim i sama, bez softvera i radim kad smatram da je poterbno, a ne kad ,ako se ovo prihvati, mi netko izda nalog da ispunim.

i ne ,ne hvalim se, svi moji navodi se mogu provjeriti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa zanima me ima li još profesora koji iz unutrašnje potrebe i osobnog entuzijazma kao Maria71 ovako komuniciraju s đacima i roditeljima. Jer da većina tako radi, ne bismo ovdje razglabali je li to dobro i potrebno nego bi bilo normalno da se odgovornost za komunikaciju između roditelja i škole ne prebacuje na djecu, a zatim na roditelje jer nikome to nije u opisu radnog mjesta.
    Trenutačno je lanac odgovornosti sljedeći:
    1. dijete koje jest ili nije obavijestilo roditelja o nečemu
    2. roditelj koji jest ili nije došao u školu pitati kako je s djetetom
    *. škola nije u lancu odgovornosti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne mislim ja da ti ne radiš to što pišeš samo znam da ima onih koji nema potrebu pisati o tome ovdje.
    A to da za to sve nije potreban ovaj sustav je bila jedna od mojih prvih reakcija na sve ovo ostalo o čemu se priča.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sustav (u smislu utvrđene procedure) nikad nije potreban da nagna dobronamjerne da rade što bolje mogu. Potreban je da se zna tko je zadužen kada napraviti što.
    U smislu kompjuterskog sustava - ako nema dobre procedure, ni kompjuteri je neće stvoriti. Ja kompjuter i mobitel u ovom slučaju mogu shvatiti kao zamjenuju za pero, tintarnicu i golubarnik pored škole... to su sve zapravo sredstva, istina, neka spretnija od drugih.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •