mislim da djecje promptno priznavanje ocjena roditeljima zbog uvedenih sms obavijesti nece imati veze s povjerenjem, nego njihovim strahom od posljedica ukoliko to ne ucine.
mislim da djecje promptno priznavanje ocjena roditeljima zbog uvedenih sms obavijesti nece imati veze s povjerenjem, nego njihovim strahom od posljedica ukoliko to ne ucine.
Ma, ja sam to zamislila kao upisivanje ocjena (i primjedbi) direktno u komp, umjesto u imenik. Kad se roditelj ulogira pogleda ono što je njemu dostupno.Janoccka prvotno napisa
Dakle, nisam za tri stvari:
- profesorsku obavezu da nakon sata (kad, u petminutnom odmoru?) ili nakon nastave prepisuju ocjene i primjedbe iz papirnatog imenika u elektronski,
- profesorsku (ili bilo čiju drugu) obavezu da ocjene pretvara u format koji putuje ili je na raspolaganju roditeljijma - to sve može odradit automatika,
- slanje obavijesti roditeljima pasivnim primateljima - smatram da je ok da roditelj mora svjesno sjest, prijavit se i pregledati što ima.
Za slučajeve frke i panike, nedolaska djeteta u školu, promijenjenog ponašanja, izrazito pokvarenih ocjena - nadam se da škole imaju i bez sms-anja i kompjutera običaj i način da dopru do roditelja što prije. Tako nešto je sigurno funkcioniralo i prije ere mobitela.
ja imam mob koji mi služi samo za komunikaciju s učenicima i roditeljima i isto tako mail adresu
mislim, čemu dodatno kompliciranje ?
svi znaju i broj moba i adresu i ja znam njihove brojeve izabrala sam si najpovoljniju tarifu i to je to
a šaljem smsove kad JA smatram da je poterbno i mailove ,a ne kad mi netko naredi
ovu tvrdnju također mogu potvrditi majke djece kojima predajem a nalaze se na ovom forumu
Evo sad sam poslala 2 grupna maila učenicima 1b i izborne, a svojim osmašima popodne 2 sms-a
i jel mi pala kruna s glave, nije
a jel sam to radila kad se meni ,hoće -jesam
i sutra će sve funkcionirati ko urica
doduše ,mislim da ovako reagirajukad vide tko im piše ili mejla, ali
![]()
meni dobro dođe, tko može držati u glavi 12 odjela i njihove specifične potrebe, ja priznam da ne mogu, stoga mailam, sms-am ,zadužujem, delegiram
oni možda malo grintaju ,ali komuniciramo![]()
Odlično. Ima li još tko kao Maria71?
Čemu prozivka? Ionako nema veze sa temom...Ivana2 prvotno napisa
ima na obje škole na kojima radim, osobito ljudi koji rade na 2 ili 3 školeIvana2 prvotno napisa
Jannocka ,ima, jer ja to radim i sama, bez softvera i radim kad smatram da je poterbno, a ne kad ,ako se ovo prihvati, mi netko izda nalog da ispunim.
i ne ,ne hvalim se, svi moji navodi se mogu provjeriti.
Pa zanima me ima li još profesora koji iz unutrašnje potrebe i osobnog entuzijazma kao Maria71 ovako komuniciraju s đacima i roditeljima. Jer da većina tako radi, ne bismo ovdje razglabali je li to dobro i potrebno nego bi bilo normalno da se odgovornost za komunikaciju između roditelja i škole ne prebacuje na djecu, a zatim na roditelje jer nikome to nije u opisu radnog mjesta.
Trenutačno je lanac odgovornosti sljedeći:
1. dijete koje jest ili nije obavijestilo roditelja o nečemu
2. roditelj koji jest ili nije došao u školu pitati kako je s djetetom
*. škola nije u lancu odgovornosti.
Ne mislim ja da ti ne radiš to što pišeš samo znam da ima onih koji nema potrebu pisati o tome ovdje.
A to da za to sve nije potreban ovaj sustav je bila jedna od mojih prvih reakcija na sve ovo ostalo o čemu se priča.
Sustav (u smislu utvrđene procedure) nikad nije potreban da nagna dobronamjerne da rade što bolje mogu. Potreban je da se zna tko je zadužen kada napraviti što.
U smislu kompjuterskog sustava - ako nema dobre procedure, ni kompjuteri je neće stvoriti. Ja kompjuter i mobitel u ovom slučaju mogu shvatiti kao zamjenuju za pero, tintarnicu i golubarnik pored škole... to su sve zapravo sredstva, istina, neka spretnija od drugih.