Moja mala ce ovo ljeto imati izmedju 9 i 12 mjeseci i zanima me kakve igracke joj mogu kupiti za igru, odnosno kako se vi igrate sa bebama na plazi u toj dobi?
Moja mala ce ovo ljeto imati izmedju 9 i 12 mjeseci i zanima me kakve igracke joj mogu kupiti za igru, odnosno kako se vi igrate sa bebama na plazi u toj dobi?
Puf ili ti lopta je kod nas zakon i isto tak čeprkanje po kamenju i pjesku! Hmm kad bolje razmislim zaprvo joj niš ekstra netreba ni kupovat, treba ih pusti da istražuju!
Mi smo na plazu uvijek nosili hrpu igracki, kantice, lopatice i sl.
S je prošle godine imala 8mj. kad smo bili na moru.
Ne znam koliko ćete vi biti, mi smo bili samo nekoliko dana. Ujutro bi se ustali, doručkovali, popili kavu, spremili i ošli na plažu... tamo se okupali, i tamo-vamo dok bi se osušili ajd nazad u apartman na spavanje (ona je tad spavala 2puta).... kad se probudila je bilo podne pa nismo htjeli po tom suncu na plažu i ostali bi u apartmanu do poslje drugog spavanja, a drugi odlazak na plažu bi prošao kao prvi...
Da skratim, zbog spavanja i jakog sunca nismo bili baš previše na plaži pa joj nismo ni nekakve posebne igračke kupovali. Ponjeli smo ono čim se inače igra i što se može oprati.
Sretno!!
P.S. Iako nismo puno vidjeli od plaže ovo nam je bio najljepši godišnji -s našim anđelom.
jedno vrijeme (dok smo imali jednog sina) smo nosili isto kao deaedi hrpu stvari, dok mi jedna draga prijateljicanije otkrila svoju teoriju.
Ne nosi ništa ili uzmi samo jednu kanticu, dijete treba upoznati kamenčiće, školjke, vodu, grančice, iglice, sve ono što nalazimo na plaži i u blizini plaže, igračke imamo doma, more i obalu ne.
Da, smo moja cura voli kombinirati svoje igracke sa onime sto nadje na plazi, pa joj uvijek sve treba.VIPmama prvotno napisa
![]()
Mi smo sve opskrbili sa svim mogućim - kantice, lopatice, modle za pijesak, lopte, čamac, bazen, ... Nažalost, zanimljiviji je bio sam pijesak, kamenje i mravi.
sa 11 mjeseci se kupala, puzala po plićaku, "ronila" svojevoljno, jela pijesak, pila more ... uživala ko prase
s 13 mjeseci ponovila isto
zaboravila sam najvažniju stvarigračke nisu bile baš zanimljive.
Lopatica za klopanje pijeska i kantica da može piti more. Ostale igračke jedino tuđe.
cool, a kako ste ih drzali na plazi u pelenama ili bez pelena?
mališi su dovoljni kamenčići koje nabacuje, a kantica s lopaticom nije za odmet...
sve ostalo mama donese i mama odnese![]()
Ovisi jel kakala il nijeAk je kakala onda smo luftali guzu, ak nije onda smo imali pelenu, dok se nije pokakala
Eto vidišNažalost, zanimljiviji je bio sam pijesak, kamenje i mravi.
Zna dijete što treba iskoristiti![]()
do godine dana s pelenom (ponekad i bez nje)Mica Maca prvotno napisa
a iza definitivno bez pelene
od igračaka: kantica sa pripadajućim priborom, pijesak i toplo more (Lopar)
M. je cijelo proslo ljeto bio na plazi gol, kad bi se i pokakao ja sam pokupila i stavila u vrecicu
sjedio je u plicaku, pa nisam htjela da stalno ima mokre gacice
igracke; kantica u koju je stavljao kamencice i skoljkice,
poljevanje morem itd.
naucio je plivati sa rukavicama, a isli smo na plazu svaki dan od 8:30-11h i iza 17h
Kako na plaži funkcioniraju platnene pelene?
nekak mi se čini da platnene pelene i ne bi bile baš dobar izbor, namoče se, teške su, pune vode..?
mi smo koristili jednokratne pelene za bazen ili je bila gologuza
u toj dobi meni je plaža bila čista patnja, uvijek prejako sunce, predvečer je već znalo biti hladnjikavo (legendarne hladne fronte u kolovozu), gazila i spoticala se po tuđim ručnicima i stvarima, uzimala isključivo tuđe igračke itd...
sad je super, a na plažu ispod dvije vrećice stvari se ne kreće
G je imala kupaće gaćice, tako guza ipak nije u direkt kontaktu s pijeskom, meni to nekako nije higijenski, ali to sam ja.