Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Temperatura 11. dan

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Temperatura 11. dan

Molim pomoć, moja curica ima 14. mjeseci. Od prošle subote ima visoku temperaturu koja se prema sredini tjedna počela spuštati. No, od četvrtka ponovno raste (do tada je krvna slika bila uredna), prelazi 39, uglavnom poslijepodne i po noći. U ponedjeljak leukociti 14, CRP 23, pije Sumamed već dva dana i maloprije mjerim 39,4. U jaslicama je mjesec ipo dana. Jel netko imao sličan slučaj?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nitko ništa?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Odvedi je ponovo na pregled.
    Zašto Sumamed? Ima valjda neku dijagnozu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sutra nam je kontrola, doktorica veli da se efekti Sumameda vide nakon tri dana, a kao može imati temperaturu do tada. Dijagnoza Catarrhus respiratorius febrilis.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znači ima respiratorne simptome?
    Ako sutra ne bude bolje trebalo bi joj poslikati pluća.
    Može imati i virusnu upalu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Poludit ću vjeruj mi!
    Prva dva pregleda su bila čista, tek joj je u ponedjeljak čula hropčiće na plućima. Samo sam ja mislila da je za virusnu upalu karakteristična temp. do 38, i leukociti su ovako raspoređeni ly 34,4,mo 2,3,gr 63,3 sve skupa L 14.1. CRP 23. Šta to nije karakteristično za bakterijsku upalu?
    Ona dosta kašlje, meni je čak palo na pamet da je sve krenulo od sinusa er joj je nos pun, pa se možda spustilo na bronhe.
    Idemo čak privatno doktoru ne bi li jo se čim više posvetili i dalje ne znam zašto temperatura divlja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa
    Samo sam ja mislila da je za virusnu upalu karakteristična temp. do 38, i leukociti su ovako raspoređeni ly 34,4,mo 2,3,gr 63,3 sve skupa L 14.1. CRP 23. Šta to nije karakteristično za bakterijsku upalu?
    Nije, bar ne za klasičnu.
    No možda Sumamed pomogne.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam shvatila, šta nije karakteristično, temp. ili krvna slika?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisam shvatila, šta nije karakteristično, temp. ili krvna slika?
    Krvna slika.
    Temp. ne igra bitnu ulogu u razlučivanju.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo tu dijagnozu preživjeli prije dva tjedna, po naši Respiratorni febrilini katar. Bili smo tri dana na zaraznoj. Uglavnom uzročnik su bili adeno i RS virus. Naša doktorice je rekla da se radi o gnojnoj angini i dala mu Silapen. Kako temp nije padala tražili smo ju uputnicu i otišli na zaraznu. Tamo je doktorica odmah rekla da se radi o virusu, ali smo ostali da naprave sve ostale pretrage. Pokušati ću objasniti onako laički jer ne bi sada znala ponoviti njene riječi. Adeno virus je jedini virus koji može enormno povećati leukocite (mi imali 26 tisuća) i CRP mu je bio jako visok. Dok nisu bili gotovi svi nalazi ipak su ga stavili na antibiotik, dobio je i infuziju. Od pretraga su radili bris nosa i grla te uzimali sekret iz nosa, slikali pluća. U bolnicu smo bili primljeni u srijedu, a tek u petak je došao taj nalaz sekreta iz nosa koji je i točno potvrdio da se ne radi o bakteriji nego o virusu. U međuvremenu mu je pala i temperatura te su ga odmah maknuli sa antibiotika. U petak su nas već pustili doma jer nije imao temp zadnjih 24 sata. Doma sam mu još kapala nosić i sve se je povuklo samo od sebe. Inače taj virus uzrokuje i bijele naslage u grlu zbog čega je njegova doktorica i dijagnosticirala gnojnu anginu.
    Moj ti je savijet da tražiš uputnicu za bolnicu da vidiš što je uzrok svemu i da ne troši antibiotik ako se radi o virusu. Ne znam od kud si, ako si iz Zgb odi u zaraznu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala na svim odgovorima.
    Koliko mu je trajala temp.?
    Dakle i da ništa niste radili prošlo bi samo od sebe? Njoj je grlo čisto za sada.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imao je temp nekih 5 dana i da nije dobio antibiotike prošlo bi samo po sebi.
    Međutim, ne možeš znati, niti u zaraznoj nisu bili sigurni dok nisu napravili sve pretrage obzirom da je početna dijagnoza bila gnojna angina.

Ovdje imaš dobar tekst o respiratornom febrilnom kataru pa si pročitaj.
    Između ostalog piše da je uzročnik virus pa mi je čudno da je dobila antibiotike odmah, a da ju pedijatrica nije poslala na neke druge pretrage.
    U našem slučaju su pedijatricu zbunili ti gnojni čepiči u grlu (što kod vas nije slučaj), a i na zaraznoj su zbog toga trebali biti sigurni pa je dobio antibiotik na početku.
    Ali njemu je ta dijagnoza postavljena u bolnici tek nakon svih nalaza. Ako je doktorica odmah postavila dijagnozu resp. febrilni katar ne kužim zašto ju je stavila na sumamed.
    http://www.mama-mami.com/content/view/429/227/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iva M puno hvala. I meni se čini da pijemo Sumamed bezveze, nije oj ništa bolje od toga, stanje manje više isto. Dobila je Sumamed jer je krvna slika upućivala na bakteriju, a meni se čini da se njoj nešto zakompliciralo od nekog virusa, jer se stanje smirilo nakon 5 dana i onda sam ja otišla na put, nije me bilo 2 dana, temp. se vratila, ona promukla od plakanja. bilo nam je to 1. razdvajanje i mislim prevelik stres za nju. Grozno se osjećam, ali put nisam mogla izbjeći. Sada se samo pitam ima li smisla raditi briseve pod antibiotikom, tj. ako je virus otporan na antibiotik, onda bi se trebao i vidjeti zar ne?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo imali slične simptome ljetos, 5. dan dobili sumamed, 8. dan se, nakon završene terapije sumamedom razvila upala lijevog plućnog krila. Tako da nije taj sumamed lijek za sve i svaku bakterijsku infekciju a pogotovo nije za virusnu (kao ni jedan antibiotik) a doktori ga uglavnom prepisuju kao neku "zaštitu" ili dugotrajne simptome kad ne znaju šta bi, pa ajmo sumamed...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kate,šaljwm malo vibrica da što prije ozdravite,znam kako ti je~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

K. je temp. trajala 10 dana (doma), curio joj nos i počela je kašljucati. Prvih 7 je temp išla do 38.5 da bi se onda povisila na 40 ! Sva malaksala i izmorena završila na zaraznoj (bile tamo skupa punih 12 dana) dijagnoza : gripa sa bakterijskom upalom pluća..
    Vodi dijete na zaraznu, tamo će ti sa sigurnošću reći o čemu se radi.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eh da, zaboravih napisati da je tamo bila na antibiotiku 11 dana ali ne na Sumamedu (doktorica je rekla da je preslab) nego na Ceftriaksonu + svaki dan 2-3 boce infuzije

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ajme cyber, strašno! 12 dana na zaraznoj + 10 dana doma, srce malo. 40 stupnjeva! Tara mi slabo ede, srećom cica, al razmišljam o infuziji. Ako sumamed ne pomogne, sutra se checkiramo kod doktorice, pa na zaraznu .

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo s febrilnim konvulzijama na 40,5 završili na zaraznoj, treći dan viroze, ostali 5 dana. Kombinacija adenovirusa i gnojne angine. Za terapiju je imao Ceftriakson, infuziju, i nešto za sprečavanje konvulzija (ne mogu se sjetiti naziva). Ne igrajte se s tako visokom temperaturom kod kuće, vodite dijete na zaraznu. Imaju apartmane, tako da roditelji mogu ostati s djecom.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šaljem vibrice ozdravljenja

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja šaljem vibrice

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala
    Trina i za tebe ~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dorotea sad sam vidila i potpis! Čestitam!

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mi smo ta prva dva dana bili na Ceftriaksonu, prvi dan infuzija, a ibuprofen za temperaturu. Svakako ako do sutra ne bude bolje traži uputnicu za zaraznu.
    Ja sam bila sa K. cijelo vrijeme u apartmanu pa je to nekako lakše podnio.

Šaljem vam i ja puno ~~~~~~~~~~~
    i želim da što prije prođe.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Produžena terapija Sumamedom, temperatura do 36,7, stanje na plućima bolje. Nadam se da prolazi! Hvala svima !

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Produžena terapija Sumamedom, temperatura do 36,7, stanje na plućima bolje. Nadam se da prolazi! Hvala svima !
    :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •