-
Magnetska rezonanca a da nije tuba
Ima li neka poliklinika, bolnica, u hr, da ima MMR a da nije zatvorena, onak u tubi (ko u Housu
) - jedan poznanik bi trebao na pregled glave, a pati od klaustrofobije.
Zna li netko?
-
Meni je bilo OK u Pol. Drinković - tuba je, ali caneloni tipa (imaš otvor tamo di je glava, i taj otvor je odmah do stakla di je tehničar pa te on vidi). Ne znam kako je drugdje, mislim da je to maksimum "otvorenosti" MR-a koji se može postić, a tehničari su naviknuti na to da neki ljudi pate od klaustrofobije pa prate ljude i mogu reagirati, po potrebi (to znači prekinuti snimanje ako neko počne hiperventilirat i sl.). Možda da uzme neko blago sredstvo za smirenje?
-
Evo, zaboravila, već je bilo pitanje, navodno je u Pol. Sunce neki manje klaustrofobičan aparat, s kraćom cijevi:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=magnetska
-
tnx, ina
ako netkoima nekih drugih saznanja, osim poliklinike Sunce, neka viče
-
Bok!
Ja sam bila u klinici Dijagnostika 2000 u Zagrebu i imm samo riječi pohvale za njih. Pa neka tvoj poznanik nazove taamo i provjeri jel mu ok njihova aparatura. Uglvnom ja sam bila 2005. isto u "tuba aparatu", ali možda se je nešto promijenilo od tada.
...nadam se da će si naći nešto što će mu pasati.
-
zanima me jel netko bio u poliklinici sunce na MR glave?
klaustrofobična sam i po čitanjima i pričama čula sam da je pretraga grozna zbog ulaska cijelog tijela u tu spravu, pa me zanima privat pretraga u suncu, oni imaju aparat koji nije , tako dugačak i ne ulaziš cijeli unutra, pa je možda lakše!
jel bio tko u varaždinu na tom snimanju?
-
Tesko mozes obavit magnet a da ne udes skroz u aparat jer ti glava mora biti na polovici te tube. Preporucujem dijagnostiku 2000 u Marticevoj, u aparatu imaju ogledalu slozeno na nacin da mozes vidit kaj se dogadja u prostoriji ispred pa je lakse izdrzat ak pratis ljude kak setuckaju po sobici. Nije lose ni razmislit popit nesto lagano za smirenje, smanjuje osjecaj panike, smiri srce i lakse se dise.
-
u medikolu se može obaviti pod anestezijom za one koji imaju napadaje panike.
ne sjećam se koliko to poskupljuje pregled.
-
Vidi ,a da pokusate povesti sa sobom neku osobu koja ce vas smirivati?
Prije xy godina moja mama je morala na MR , klaustrofobicna je , pa su me uveli unutra , posjeli pored aparata i trazili da drzim ruku na njenoj nozi i pricam joj..
Izgledalo je strasno glupo , narocito ja samam sebi , ali uspjeli smo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma