Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Magnetska rezonanca a da nije tuba

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Magnetska rezonanca a da nije tuba

Ima li neka poliklinika, bolnica, u hr, da ima MMR a da nije zatvorena, onak u tubi (ko u Housu ) - jedan poznanik bi trebao na pregled glave, a pati od klaustrofobije.
    Zna li netko?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je bilo OK u Pol. Drinković - tuba je, ali caneloni tipa (imaš otvor tamo di je glava, i taj otvor je odmah do stakla di je tehničar pa te on vidi). Ne znam kako je drugdje, mislim da je to maksimum "otvorenosti" MR-a koji se može postić, a tehničari su naviknuti na to da neki ljudi pate od klaustrofobije pa prate ljude i mogu reagirati, po potrebi (to znači prekinuti snimanje ako neko počne hiperventilirat i sl.). Možda da uzme neko blago sredstvo za smirenje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, zaboravila, već je bilo pitanje, navodno je u Pol. Sunce neki manje klaustrofobičan aparat, s kraćom cijevi:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=magnetska

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tnx, ina
    ako netkoima nekih drugih saznanja, osim poliklinike Sunce, neka viče

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bok!
    Ja sam bila u klinici Dijagnostika 2000 u Zagrebu i imm samo riječi pohvale za njih. Pa neka tvoj poznanik nazove taamo i provjeri jel mu ok njihova aparatura. Uglvnom ja sam bila 2005. isto u "tuba aparatu", ali možda se je nešto promijenilo od tada.

...nadam se da će si naći nešto što će mu pasati.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zanima me jel netko bio u poliklinici sunce na MR glave?
    klaustrofobična sam i po čitanjima i pričama čula sam da je pretraga grozna zbog ulaska cijelog tijela u tu spravu, pa me zanima privat pretraga u suncu, oni imaju aparat koji nije , tako dugačak i ne ulaziš cijeli unutra, pa je možda lakše!
    jel bio tko u varaždinu na tom snimanju?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tesko mozes obavit magnet a da ne udes skroz u aparat jer ti glava mora biti na polovici te tube. Preporucujem dijagnostiku 2000 u Marticevoj, u aparatu imaju ogledalu slozeno na nacin da mozes vidit kaj se dogadja u prostoriji ispred pa je lakse izdrzat ak pratis ljude kak setuckaju po sobici. Nije lose ni razmislit popit nesto lagano za smirenje, smanjuje osjecaj panike, smiri srce i lakse se dise.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u medikolu se može obaviti pod anestezijom za one koji imaju napadaje panike.
    ne sjećam se koliko to poskupljuje pregled.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vidi ,a da pokusate povesti sa sobom neku osobu koja ce vas smirivati?
    Prije xy godina moja mama je morala na MR , klaustrofobicna je , pa su me uveli unutra , posjeli pored aparata i trazili da drzim ruku na njenoj nozi i pricam joj..
    Izgledalo je strasno glupo , narocito ja samam sebi , ali uspjeli smo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •