da li je netko bio na tom??
Ja trebam ići 11.04. i strah me a opet jedva čekqam kad će proći to jer ne mogu više trpit bolove i tovat se tabletama?
Boli li, koliko traje oporavak poslije toga??
![]()
da li je netko bio na tom??
Ja trebam ići 11.04. i strah me a opet jedva čekqam kad će proći to jer ne mogu više trpit bolove i tovat se tabletama?
Boli li, koliko traje oporavak poslije toga??
![]()
misliš na litotripsiju
ja sam jednom prisustvovala tome, čovjek se samo malo bunio.
pitaj dr. za prirodni lijek rowatinex, znam par ljudi koji su prezadovoljni njime
pitala sam može li išta umjesto razbijanja, uff sad ne znam kako se to stručno zove ali rekli su mi da mi samo to može pomoći, jer mi je kamen velik....
moja šogi ih je imala nekoliko i išla je na pretrage da utvrde koje su vrste. kada je doznala koje su vrste, ciljano je pila neke čajeve i rowatinex i za cca 3 mjeseca ih je potpuno otopila. a i njoj su također preporučivali razbijanje i slične stvari
oprovaka nakon razbijanja kamenja ti traje jedan dan....
dakle nakon urs razbijanja sa spinalnom i ugradnjom JJ bypassa, drugi dan su me digli i poslali doma...
istina je da te više niš ne boli u bubrezima i kanalima, ali te boli mjehur i vrlo su neugodne senzacije dokle god je (kod mene) bila ta premosnica unutra (a kad su je nakon mjesec dana izvadili REBORN)
inače da se stanje potpuno oporavi potrebno je sigurno više od mjeseca...
ja sam poslije išla na kontrolu privatno i još mi je sve razlohano i nije na mjestu, ali eto to je tak...
kao preventivu super dok. mi je rekao samo svaki dan popiti pol litre limunade![]()
ček ček, ja idem na neko razbijanje koje se skraćeno zove nešto esw ili tako nešto ugalvnom rekli su mi da je to ultrazvučno razbijanje...snjež prvotno napisa
sad si me malo prepala s tm premosnicom :?
To je litotripsija ili ultrazvučno razbijanje kamenaca. Neće ti ništa ugrađivat. To je vrlo jednostavan postupak. Nema tu rezanja, krvi i sl. Samo se izvor ultrazvuka prisloni na kožu u visini bubrega i dr. gleda na ekranu što se događa, odnosno je li se kamen mijenja, razbija, smanjuje. To je ova varijanta kad si sutra već na poslu.
ma da Sova je u pravu, već smo ranije imale ovu temu...ja sam ti bila malo grđi slučaj pa su mi to morali raditi...
evo želim ti sreću i da se čim prije rješiš kamenog gada![]()
razbili su mi ga :D
Bilo je malo bolno al ništa jako da se ne može izdržati.
ali mene sada boli guzatj.samo desna strana, a u desnom sam bubregu i imala kamen.
Da li je to normalno, do jučer mi je cijala ta strana bila otrnuta a danas me boli i šta se bliži večer imam osjećaj da sve jače boli..
kakva je bila procedura?
naime ja imam kamen u lijevom bubregu oko 5mm je i možda ću morati ići razbiti pa me strah.....
ništa strašno, meni je bila jedna izizetno ljubazna med.sestra koja mi je sve objasnila šta će mi raditi.donna prvotno napisa
Razbijanje je trajalo nekih 30min, počne bolit tek pri kraju kad razbiju kamen, bol je kao da imaš napadaj. I onda sam dobila još 2 boce infuzije i išla doma. Sve skupa traje 2-2 i pol sata.
E da i prije razbijanja sam dobila injekciju apaurina i voltarena.
u koju su ti stranu dali pikicu?
možda te od toga boli guza.
mene je mjesecima bolilo tamo gdje su mi davali injekcije...a i dan danas mi je drugačije na dodir na tom mjestu.
Uglavnom drago mi je da si se rješila gada...
sad samo deri po limunadi i ne klopaj kalcij i oksalate zajedno (špinat, kakao, salata+mlijeko, sir, kelj, zelje) ili neš'takvoga.
![]()
hvala na savjetu![]()
guza me boli tamo di su mi dali pikicu al tako neka glupa bol kao da me netko istukao po toj strani 8)
e stara moja to ti je tak kad neke sestre nemaju ni pinkicu empatije prema primatelju injekcije....moja se još izderavala na mene...jel vjeruješ da mi je i nakon dvije godine još utrnuto na tom mjestu...vjerojatno je neki mini živac uništen :? pa se osjećam kao da sam dugo sjedila na tom mjestu.
a kad sam napokon dobila super sestru mislila sam da je anđeo sišao s neba.![]()