Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Depresija

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Depresija

Ja sam u nekom većem crnjaku i životnim problemima. Posao mi se sastoji da nekada imam po cijele dane i noći posla, a onda danima ništa....tj. sastoji se od drugih stvari, kao npr. rješavati neke probleme.
    E tu nastaje neki drugi problem, a to je da nisam baš neka za rješavanje problema, tj. kada se moram suočiti sa nekim/nečim onda bih samo spavala 0-24, ili pogotovo kada sam nešto pogriješila, pa me onda sram i ne mogu se suočiti sa ljudima/problemima...

Kakav je vaš život? Kako vam prolazi dan? Da li ste sretni i zadovljni?

Moji problemi su financijske prirode i imam ih veeeeeelllliiikkkkeeee i ne vidim nadu ili mogućnost da se rješe (osim ako ne dobijem na lotu :/ ) i samo tonem i tonem....

A o izlasku iz kuće neću ni da pričam, najrađe bih se zatvorila u sobu (a i jesam) i imala karton limenki coca-cole, komunicirala sa mm, 2 prijateljice, nećakinjom i Rodom....
    Znam da ovo nije život, ali ne vidim rješenje...
    Trebala bih neki j....plaćen posao, a ne osjećam se sposobna ni zašta, a opet znam da jesam....

Evo, umjesto pitanja i žalopojka moja....valjda me neće ukinuti!

mamma san promijenila naslov u skladu sa postom

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maslačkica,

sve što pišeš govori upućuje na depresiju.. :/

I toplo ti preporučujem da se obratiš nekome radi stručne pomoći.

Problemi koji te pritišću te tvoja volja i snaga da se s njima boriš i da ih prevladaš, danas nisu rijetkost. Rezultat su ovog današnjeg načina života.

I ništa nećeš dobiti time da ti netko kaže i ja živim tako kao i ti..budim se u depresiji, ne želim van, užasavaju me moji financijski problemi, ne želim / ne vidim izlaza iz njih itd itd...jedino čime ćeš se osijećati bolje to je da se pomakneš sa mrtve točke.
    Ako sama sebi ne možeš pomoći, dopusti da ti pomogne netko stručan. Jer ako se ne pomakneš, toneš u depresiju sve dublje i dublje...

I ako želiš, radije bih ovaj topic prebacila na Zdravlje odraslih, sa željom da se na tom pdf-u netko javi, tko bi ti savjetovao konkretnu pomoć.
    Jer kao ventilacijski topic, ovaj topic ne mogu ostaviti.

Dakle?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prebacuj!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesam. I toplo se nadam da će ti netko moći dati pravi savjet.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Maslačkica, ne znam ti baš dati neki pametan savjet - uglavnom se slažem s onim što je mamma san napisala. Svi mi ponekad imamo sive ili crne dane, ali, to te neće utješiti.

Mene je dugo hvatala depra svaku nedjelju navečer, kad bi samo pomislila da ujutro moram na posao kojeg doduše volim, ali ljudi s kojima sam radila... S vremenom sam shvatila da ne mogu promijeniti svijet, ali mogu promijeniti nešto u svom životu.

Mene opušta cjelodnevni boravak u prirodi i fizička aktivnost. Ako sam loše volje, obujem tenisice i "odvalim" pjašačenje po nasipu ili seriju u teretani. I nakon toga sam ko nova! Ne kažem da će i tebe opustiti isto. Želim reći da trebaš pronaći neku aktivnost koja te opušta. Pomoć stručnjaka je dobrodošla.

Nedavno sam čitala da neravnoteža hormona štitnjače može utjecati na depresiju, odnosno, da postoji uzročno posljedična povezanost poremećaja rada štitnjače i depresije. Zato, pravac dr. i napraviti hormone za početak!

E da, povećana količina šećera i kofeina (cola) neće ti pomoći. Dapače!

Sretno i javi kako napreduješ.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da ne otvaram novu temu...

Kojem doktoru se obratiti za liječenje depresije: psihologu, psihijatru ili...?

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

psihijatru

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    ne mogu promijeniti svijet, ali mogu promijeniti nešto u svom životu.

da trebaš pronaći neku aktivnost koja te opušta. Pomoć stručnjaka je dobrodošla.

Sretno i javi kako napreduješ.
    x

potrazi pomoc cim prije, zivot ti brzo proleti a kad se stavis malo "na noge" dobit ces snagu i da mijenjas stvari i da si trazis bolji posao ma koliko dugo to trajalo...

imas moju podrsku i zelim ti da se sto prije izvuces iz takvog stanja!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam jednog dana prije vise od 2 god shvatila da ne mogu sama rijesiti (ne)stvarne probleme, niti otjerati konstantnu tugu koju sam osjecala i napravila sam pravi potez - krenula s homeopatijom.

od prvog odlaska sve je bilo lakse - problemi su i dalje tu, i dalje se borimo protiv neplodnosti i nemilosrdnog zivotnog ritma, ali tuge vise nema - osim u periodu pms-a

ako zelis, dam ti broj zene kojoj dugujem emotivnu ravnotezu

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj thousands of voices prvotno napisa
    Kojem doktoru se obratiti za liječenje depresije: psihologu, psihijatru ili...?
    mislim da je najbolje prvo otić liječniku opće prakse, koji ti da uputnicu za psihijatra.
    ne znam da li tako mozes doc do psihologa, ali psiholozi s licencom psihoterapeuta su jednako kvalificirani.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Ja sam jednog dana prije vise od 2 god shvatila da ne mogu sama rijesiti (ne)stvarne probleme, niti otjerati konstantnu tugu koju sam osjecala i napravila sam pravi potez - krenula s homeopatijom.

od prvog odlaska sve je bilo lakse - problemi su i dalje tu, i dalje se borimo protiv neplodnosti i nemilosrdnog zivotnog ritma, ali tuge vise nema - osim u periodu pms-a

please

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

znači psihijatru - OK.
    hvala curke...

poznam psihologa do koga mogu doći kad želim, ali baš nisam sigurna da ima licencu psihoterapeuta :?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa

please
    eto, imas 2 pp-a
    a predlazem i da promijenis avatar - the change has to come from within

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

cure,imam samo jedno pitanje,nije baš usko vezano uz depresiju nego uz hipohondriju (od koje ja patim )-da li može zbog trenutnog stanja u kojem se nalazim doći do iritabilnog kolona? :? :?
    Drugi tjedan idem na prvu psihoterapiju pa ću moći javiti dojmove

ja ti,draga maslačkica,svakako preporučujem da odeš kod dr.opće prakse,kažeš kako se osjećaš i kreneš sa nekom terapijom jer je depra zaj....stvar Ja sam upravo to i napravila.Imam pametnu i razumnu dr.,objasnila sam joj šta me muči,pitala me da li želim antidepresive ili psihoterapiju,prihvatila sam psihoter.I to privat,200 kn dođe sat vremena kod nje.Dr.mi nije htjela dati uputnicu za terapeuta u bolnici jer te se navodno riješe za par min.sa receptom za tablete

svakako javi što si odlučila i sretno.

nemoj se zatvarati u sobu,tonut ćeš sve dublje i dublje a vjerujem da to ne želiš.Pokreni se na bilo koji na bilo koji način,meni osobno rolanje pomaže

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj škorpion prvotno napisa
    jer te se navodno riješe za par min.sa receptom za tablete
    Uopšte nije navodno, već upravo ovako
    Bar je meni bilo

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

znači psihijatru - OK.
    hvala curke...

poznam psihologa do koga mogu doći kad želim, ali baš nisam sigurna da ima licencu psihoterapeuta :?
    Psihijatru po lijekove-ako je dublja depresija-tj. jači gubitak volje, ozbiljnije nesanice, zatvaranje u kuću, suicidalne misli- onda su antidepresivi obično nužni.

Uz to bih uvijek preporučila psihoterapiju- naći uzroke i rješavati ih. Psihoterapeut može biti psihijatar ili psiholog (ali i jedan i drugi samo ako imaju završen neki oblik psihoterapije). Zgodno je ako ti je psihijatar i psihoterapeut jer može davati lijekove i raditi psihoterapiju, pa paralelno postepeno ukidati lijekove kako psihoterapija napreduje, ali funkcioniraju i varijante psihoterapije kod psihologa-psihoterapeuta uz redovite odlaske psihijatru po lijekove (neki psiholozi imaju psihijatre s kojima surađuju, pa vas njemu upute).

Po uputnici ćete doći samo do psihijatra, a taj (i ako jeste psihoterapeut) će vas naručivati 1-2 mjesečno maksimalno zbog gužvi. Isplati se raspitati i otići nekome tko jeste i pshoterapeut. Privatno su naravno puno bolji uvjeti (1xtjedno), možete naći jako kvalitetne terapeute, ali košta.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Maslačkice znam o cemu pricas! Ja sam imala iste siptome nakon sto mi je uro otac na rukama (on mi je bio sve, roditelj s kojim sam zivjela (moji su bili rastavljeni) i naj bolji prijatelj ispred kojeg nisam imala tajni a u tu gdje smo otisli zivjeti i jedini) i sve oko sahrane i nakon morala sam sama organizirati...
    Jedina razlika je bila sto sam ja isla raditi...
    Ali bila sam u svom nekom filmu i na poslu...
    Slazem se sa tnjads da su ljekovi potrebni ako je jak gubitak volje i ako osoba ima suicidne misli.
    Ja sam isla preko zdravstva kod jedne divne psihijatrice koja je jbila krasna-bila sam joj zanimljiva kao osoba pa sam dolazila bez uputnice i cesto nisam nikad (osim u samim pocetcima) bila ogranicena s vremenom kod nje... i danas joj znam poslati mail ili se cuti, ili preko SMS-a...
    Ona mi je uzasno puno pomogla!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pozdrav svima, malo sam uletila kao padobranac.Moja prijateljica pita zna li netko nekog dobrog psihijatra u Zg. Ona ima sličnih za nju neizlaznih i nerješivih problema pa bi malo otišla na razgovor. Ja mislim da njoj nije ništa ozbiljno, ali ako ovako nastavi moglo bi biti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •