Svimbalo ista stvar i kod mene s tim ringom... ja bi da je to puuuuno jace![]()
Nekako je "mlako" :/![]()
Svimbalo ista stvar i kod mene s tim ringom... ja bi da je to puuuuno jace![]()
Nekako je "mlako" :/![]()
Mene zanima koliko vam traje orgazam. Meni par sekundi i to mi je tako nedovoljno...
Sjećam se svog 1. orgazma i to je bio wow doživljaj i imala sam osjećaj da je trajao dosta duže nego svi ostali...
Koliko vama traju?
Joj moj prvi je isto bio duuuug, cak mi se zavrtilo u glavi koliko je bio jak!
A sad hmmm recimo da mi orgazam tokom penetracije traje puno krace i mogu cak rec da je slabiji nego onaj koji postignem na druge nacine...
I isto tako, slazem se da je nedovoljno, sreca pa odkad sam trudna redovito imam visestruke orgazme![]()
ja ga volim odgađati kolko mogu jer mi onda bude jači...
inače prvi bude uvijek najduži,slijedeći su već kraći
Mi nismo ni približno u istoj kategoriji.Daisy@ prvotno napisa
Ja sam rekla 1. ikad u životu... a višestruki za mene nešto nepoznato...
Viš viš... kak se ljudi tj. žene razlikuju.... Ja sam kao mlada jako jaaako dugo mislila da sa mnom nekaj nije vredu, sve dok nisam skužila koja mi je prava strana!Pouka - treba eksperimentirati...
ja sam zapravo prvi puta dozivjela orgazam tijekom seksa sa MM-om. Nikad prije mi to nije uspjelo i uvijek sam se pitala bas to - u cem je problem...
MM je prvi s kojim me nije sram ama bas NICEGA vezanog za seks, niti isprobati niti reci a niti iniciratiMislim da je to kljucno
![]()
Nisam se prije javljala na temu, ali mislim da je jedino ovo podebljano ključno. Meni iskreno je sex bez orgazma nezamisliv. To mi se možda dogodilo do 5 puta u životu i to onda kad sam tek stupila u spolne odnose. Mislim da je jako bitno isprobati, prepoznati na što tvoje tijelo najbolje reagira, koji je to podražaj, gdje, kako,... i ne sramiti se reči, tražiti, zahtijevati,... isto od partnera. Nema druge, nitko nije vidovit, naravno ima partnera koji su "manje ili više uštimani", ali i to se da srediti na taj način.BebaBeba prvotno napisa
S ovim se potpuno slažem!!!!Anemona prvotno napisa
(i mislim da jaaaako puno žena ima problema sa time ... ali i neki muškarci!)
Vjerujem da je problem u tome sta vecina zena seks dozivljava ipak malo drugacije i bez nekih pravih osjecaja se nemogu do kraja opustiti i imati potpuno povjerenje u partnera... Bar sam ja takva...
E da, i u ovom što Peterlin spominje ima istine. Meni nakon poroda odgovaraju totalno drugačije poze za sex, naspram onih prije poroda. Očito se gđa. preobratila.Peterlin prvotno napisa
![]()
ja krivo shvatilaMaslačkica prvotno napisa
![]()
prvi mi je bio nešto posebno,iza zatvorenih očiju bio vatromet![]()
ali slažem se s anemonom nešto mi se sad preobratilo nakon poroda,malo mi je teže...još si nisam našla pravi položaj ...
ja nisam nasla pravi ni prije ni poslije![]()
i bas me frustrira kad procitam kako netko ima visestruke orgazme a ja ne mogu ni najobicniji jedan.
mikkamikka prvotno napisa
ja zelenim ovdje od zavisti... kakvi višestruki... prvi drugi treći?! to mi je SF
pardon... prvi mi nije baš SF... al je skoro ko sredozemna medvjedica![]()
abonjeko prvotno napisa
![]()
Bila u tom jatu tak dugo da me sve sram... I danas mi nisu svi dani (u mjesecu) isti, a znam imati i faze kad jednostavno ne ide, ako me neke brige more ili ako fizicki nisam dobro, npr. za vrijeme gripe, a i poslije drugog poroda (s epi) mi je dugo duuugo trebalo da se "uhodam". Ne mislim vise o tome.
A kad izbacim to iz glave (definitivno nije prioritet), sve nekako prije dodje na mjesto. Samo odjednom bude klik... :D Lakse mi je jer smo i mm i ja primijetili te faze (i kod njega, ne samo kod mene, vrlo cesto istovremeno, kad nam ne ide - ako nekom ne ide, i drugi cesto zasteka, mozda je to neka vrsta podsvjesne solidarnosti... nemam pojma) i uspjeli fino na zelenu granu s tolerancijom i razumijevanjem... Ne ide? Ni s prave strane? Ma nema veze... Islo bu drugi put, danas samo ceskamo ledja... I tak i bude... ali moram priznati da je mm prva muska osoba s kojom sam postigla ovakvu kompatibilnost (zato i je mm, tak funkcioniramo i inace, ne samo u horizontali).
Čuj, obzirom da znamo da se ti i tvoj partner rijetko vidite i da je on stalno u jurnjavi zbog posla (a i ti zbog djece, u to sam siguran) nije ni za čuditi da se ne stigneš/stignete opustiti i istražiti sve tajne ovog područja ...mikka prvotno napisa
Nadam se da će i vama stići neko opuštenije vrijeme pogodno za eksperimentiranje i otkrivanje novih zadovoljstvava!![]()
Peterlin slazem se s tvojim postom, kod nas bude isto tako "Neide, nije uopce bitno, danas cemo se samo maziti/ceskati" samo onako nevino bez ikakvih pomisli na seks... ali obicno to "djecje" ceskanje dovede do toga da nam onaj neuspjeli seks prede u to da se pohvatamo ko zivotinje![]()
isuse, jel vjerujete da sam ja tek sad naletila na ovu temu :shock: :?![]()
I nadobudno, kao ja prije par mjeseci počela čitati od prvog posta?Majuška prvotno napisa
![]()
Kad se već javljam![]()
samo da prijavim da smo ga g.o.
dalje neću ništa da ne pokvarim 8)
Ah, pa šta je to, zasad samo 2304 posta!kahna prvotno napisa
![]()
(1232 u prvoj temi i sad 1072 u temi "orgazam2")
tatek, kad si već tu da te pitam![]()
Ne znam, vjerovatno se pisalo, ali priznajem da nisam pročitala sve![]()
Kako vi muški doživljavate orgazme?
Kakav je osjećaj (ak se da opisati, ja svoj nebi znala)?
Ima ih više tokom odnosa ili samo jedan kada je i ejakulacija?
Mislimne mora samo tatek odgovarati
Mislim da se već jednom pisalo o tome, no ne sjećam se kaj sam napisao pa ću još jednom ... ali ne sad jer za 2 minute krećem s poslakahna prvotno napisa
, već sutra.
A sad jurim po Zrinku u vrtić dok se nije spustio pljusak!![]()
jes pitala muža?kahna prvotno napisa
BTW, ne očekuješ valjda da će ti tatek u detalje opisat kako koluta očima dok svršava??? :?
i mene zanima kako je vama i meneee :D :D :D
Zašto ne? Očito da nisi pročitao cijelu temu - ako mi možemo pisati detalje, zašto ne bi i on, a pisao ih je, ali ne na to pitanje.Moover prvotno napisa
Zato je i otvorena ova tema...
Probaj ti opisati...![]()
Sve što me o tome zanimalo već sam upitala muža, no ovo pitanje "zar ti očekuješ da će ti tatek..." :? , nije mi baš fer, osobito od tebe, Moover, kojeg doživljavam ko pravog voajera ovdje na forumu (a vjerojatno i još na nekom drugom).Moover prvotno napisa
Malo sam iščitala tvoje postove i to su uglavnom kratke upitne rečenice, mali izazovi za forumašice, a bez iznošenja ičeg tvog osobnog.
Samo ono u stilu -ajte, dajte cure, recite kako vi radite ovo, kako vi radite ono, a ja ću samo mudro šutiti.
Mi tu redom pričamo gdje koja koju nogu drži i kojoj se gospođa preobratila (na drugu vjeru) i još niz potankosti, a vi biste, znači, trebali na to samo distancirano dodavati - da, da, kod nekih ljudi ovako, kod nekih žena onako (ali nikako unijeti sebe, samo propitkivati druge).
Dakle, malo iskrenosti ne bi škodilo, no nije prisila, ima puno ljudi koji se srame i šute, ali onda bar ne propitkuju druge kako bi mogli samo voajerski uživati.
Sad ću odgovoriti i na ovo.Maslačkica prvotno napisa
Traje otprilike nekih 8 sekundi, uz još neke laganije grčeve kasnije.
To sam jednom davno pokušavala izbrojiti sekunde i mislim da je otprilike toliko.
I naravno da je malo, kome nije malo?
Da vježbam tantru bilo bi više, ovako, sreća božja da je ikakvoga vidjet u životu.
I još, ne volim se maziti poslije, uvijek čujem i čitam kako to žene jako vole i jako im treba, a, eto, meni ne treba, ja bih se tada najradije okrenula, malo otkunjala, a onda rekla, "hvala, bilo je odlično, doviđenja do druge lijepe prilike!"
Uuuuu.... 8 sekundi!!!!Nena-Jabuka prvotno napisa
Moj traje možda... 3-4? Baš ću probati brojati... možda mi malo i odmakne misli, pa postane duži![]()
I hvala što si mi odgovorila...napokon odgovor... :D
A maženje? Meni je to bilo na početku veze i sada ponekad, ali u većini slučajeva želim sama sa sobom i moram reći, a to mi nije baš jasno, postanem živčana, tj. nakon orgazma se osjećam, osim ispražnjeno, i malo razdražljivo, svadljivo i tromom...
A moje prijateljice mi se hvale kako su k'o leptirice poslije - a vi?
u rijetkim trenucima kada to dozivim, koliko me pamcenje sluzi, mislim da zaspem ko top.
ako se slucajno nekad davno dogodio po danu, ... eee, tko bi se toga sjetio. ali onda ne zaspem.
jedino sto ne volim je da me nakon o pokusava maziti po erogenim zonama, mogla bi mu ruku odrezati koliko me to smeta onda.
Nestao mi post![]()
Dakle, kad sam jednom davno brojala, bilo je 6 sekundi. Kratko.
Ali nije svaki put jednako, pokvari se kad odgađam, kao da nestane užitak a ostanu samo fizičke manifestacije (pulsiranje).
Što se tiče onog poslije-osjećam se energično i gladnoNekada, na početku veze, osjećala sam ono što Skunk Anansie (
) nazvahu post-orgasmic chill, doslovno sam se znala tresti i teško bih govorila. Scary, sretnija sam sad kad toga nema, iako su i orgazmi manje intenzivni. Najbolje je kad uslijedi nakon brzog i žestokog seksa, bez puno planiranja i predigre-kad ga ja iniciram, which is never lately.
![]()
x. Općenito nemam potrebu za maženjem nakon, ja sam zabrijala da je to tako kod većine muškaraca i žena i da je kvazi ženina potreba za nježnostima nakon mit iz ženskih časopisa koji muški čitaju pa misle da je to kul. Vjerojatno će netko demantirati ovo mojemikka prvotno napisa
.
Mislim da ovaj petting after uvelike ovisi o tome u kojoj smo fazi veze, u onoj prvoj, honey moon fazi (MM je zove tetrijeb faza) se ne možeš odlijepiti, pa je pod obavezno, a u bračnoj, uhodanoj shemi svi se nekako raskomotimo, pa nam umjesto beskonačnog češkanja i maženja više paše da - zaćorimo...
![]()
Da, da... tak to ide. Imali i mi svakakvih faza... a sada, baš sam nedavno primijetila da ne zaspimo ko klade odmah poslije baš svaki put (npr. kad djece nema doma), valjda nismo tak jako umorni... ali ipak još uvijek u većini slučajeva se samo prevalimo (osim ako to ne obavljamo u cik zore, pa se poslije moraš dignut, a drhtava koljena...)piplica prvotno napisa
![]()
A zakaj ne?Moover prvotno napisa
![]()
BTW, Nena-Jabuka ti je dobro rekla za ovo sa voajerizmom ...
Daklem, meni se čini da je kod nas muškijeh to sa orgazmima podosta slično kao kod vas žena osim što je kod nas to nekak dosta linearno, pojednostavljeno ... uzbuđenje ide gore, više, još više, najviše ... onda dođe tih 5-10 sekundi nirvane ... i nakon toga slobodni pad, praznina.
I to su oni trenuci koje opisuju mnogi autori, od Johna Graya pa nadalje, kad se muškarci zatvore u svoju "pećinu", zašute, hiberniraju (pale cigaretu, zaćore, što već).
Neki kažu, to je zato što se tad muškarci osjećaju ranjivi, neki kažu da je to zato jer nisu naučeni pokazivati osjećaje ... ja osobno pojma nemam koji je razlog tome niti znam što osjećaju drugi muškarci (nisam nikad razgovarao niti sa jednim drugim na ovu i slične teme ... to je u muškom svijetu teško kršenje nepisanih pravila), ali potvrđujem da postoji taj neki osjećaj praznine, vakuuma nakon vrhunca.
(i to je nevezano da li je to "real sex" ili "ručni rad")
Meni osobno je taj vakuum često bio neugodan, osoba sam koja voli toplinu i osjećaj zajedništva, prije, za i nakon seksa ... a ovo je baš totalni osjećaj praznine.
No, paradoksalno, kad sam skužio da je to sasvim ok, da se valjda većina tako osjeća, tad mi je taj vakuum počeo nestajati i sad ga više gotovo ne osjećam i to me jako veseli.
E sad, na tu temu muške "linearnosti" ima još dodataka ... mislim da dosta veliki broj muškaraca osjeća kao svoj zadatak zadovoljiti ženu (što god to značilo) i da često uz svoj užitak velik dio svoje pažnje posvećuje ženi ... "jel to ok? možda je presporo? a sad bi mogli možda ovako? Zadnji put joj je bilo ovako super ...".
Mojem modelu mozga je to valjda serijski ugrađen dio i nisam ga u stvari bio ni svjestan ... sve dok se jednom, stjecajem okolnosti, nisam uspio potpuno prepustiti SVOM užitku. I to je bio fantastičan osjećaj. Jasno, nije sad cilj da sad uvijek tjeram samo svoje zadovoljstvo, seks je igra za dvoje ... ali je baš fora tu i tamo uključiti automatski pilot i prepustiti se - super stvar koja otkriva nove horizonte.![]()
(naravno, fora je nekad to priuštiti i partnerici)
I još jedna stvar - već sam tu na forumu pisao o knjizi "Muški orgazam bez granica" (pretražite postove tamo negdje od ožujka!) koja daje neke savjete vezano uz odricanje odnosno odgađanje muškog orgazma vezano uz produženi užitak i čuvanje životne energije. Ima tamo cijela filozofija na tu temu, opisane su razne tehnike ... neke stvari su mi bez veze, no neke su sasvim ok i ono što sam osobno isprobao je bilo jaaaako dobro i produžavalo je taj neki "skoro pa klimaks" osjećaj na vrlo dugo vremensko razdoblje. Tko ima želju nek pronađe tu knjigu (ima je za posuditi u Gradskoj knjižnici) i nek pročita i eksperimentira.
Dakle, na kraju se ipak ima ponešto za napisati ...![]()
ja sam se voljela maziti kad ne bi dozivjela o. mozda se to javi kao potreba za utjehomina33 prvotno napisa
![]()
Možda ti je takav mentalitet!mikka prvotno napisa
![]()
(sad sam ti pročitao potpis i umro od smijehahahahaha ...)
Mentalitet je logičan - daj bar nešto - il' o il' masaža, ali ne po erogenim zonama 8).mikka prvotno napisa
nisam baš puno na temi al čitam redovito![]()
Tatek hvala na objašnjenju muškog viđenja orgazma. Baš me interesiralo...Kad god bih pitala mm-a kakav je muški osjećaj, ne bi mi baš znao detaljno opisati.Kolko sam vidla,teško mu je to bilo detaljnije objasniti.
E sad, kod mene je osjećaj poslije nirvane različit ovisno o tome jel bio "real sex" ili "ručni rad". kod prvog osjećam se ispunjeno,zadovoljno,mazasto, a kod drugog prazno i ispucano,jednostavno -zadovoljena je sama potreba al fali osjećaj zadovoljstva.
Tatek hvala na opsirnom odgovoru
Ja sam od onih sta se uopce ne vole maziti nakon seksa... meni to jednostavno ne pase. I MM je takav, mi lijepo sve obavimo i poslije toga eventualno pusica pa -- hrkanje ili u slucaju da je "zornjak" dizanje..
Jedino sta moze doc u obzir nakon seksa je - jos jedan seks!![]()
Nije da sam nimfomanka.... ali mogu kad god i koliko god![]()
![]()
E Mover MoverMoover prvotno napisa
Dobro ti je Nena rekla, samo pikaš (barem ovdje :razza ništa konkretno ne pišeš.
Da sam htjela pisati kaj mi je MM rekao ili nije rekao, napisala bi.
Nebitno jesam li pitala ili nisam,
koliko vidiš nije muški O svima samo kolutanje očima.
Zašto onda nebi usporedila?
Tatek hvala da iscrpnom odgovoru.
Glede MM-a dalo se iščitati da imamo određenih "problema" i naš doprinos ovoj temi i nije neki.
Ono što ja mogu napisati je da, kada sex-a ima, ima i O i to dobrog i višestrukog,
ali kod nas puno stvari ne "klapa" pa se evo kod mene jučerašnji veliki O istopio u današnjim "zbivanjima"![]()
(Majkemi neću se više nikada ovdje pohvaliti)
I još samo da se osvrnem na ovo, baš si me "piknuo"tatek prvotno napisa
ovo sam skužila odavno kod MM-a i nekako mi to i "smeta",
ono, kad skužim da on u biti nije prepušten užitku, nego prati i promatra mene i odgađa samo da meni ugodi,
(nije to loše, slažem se, ali u nekim umjerenim granicama),
onako imam osjećaj da sam mu platila :/
nešto tipa - hm... jel joj dosta (pa nekad i pita :shock: a meni uzbuđenje odmah u podrum)...
ubija me to u pojam, a ak kaj vellim ispala bum njurgava baba![]()
Ja tek sad vidjela ovu temu :shock:
Doduše tu rijetko zalazim, ne stignem.
Aj, aj, aj, moja najdraža tema![]()
![]()
![]()
Od nas dvoje ne zna se tko je gori od koga (u pozitivnom smislu).
Orgazam - i da više puta za redom, malo ovako, malo onako...
E, to ti je sad priča o mentalitetukahna prvotno napisa
![]()
Naime, muškom mentalitetu.
Imaš muškaraca koji kroz seks ispucaju sve svoje frustracije i baš ih briga kaj partnerica misli, jel joj dobro i jel bu doživjela O.
Imaš i onih koji se pak previše brinu jel će partnerici biti sve kak treba, jel će doživjeti O, jel količina vlage u zraku dobra za vrhunski užitak ... da sad ne karikiram dalje.
I jedno i drugo je pretjerivanje, svak na svoju stranu ... s time što je u prvom slučaju žena frustrirana (i to vjerojatno jako), a u drugome oboje ... možda ne tako jako, ali opet ... a u toj drugoj grupi smo očito i ja i tvoj muž. A sve to je posljedica ... roditeljskog odgoja, prijašnjih iskustava itd, da sad tu ne teoretiziram previše.
I mislim da i ti tu možeš pomoći i reći TM-u da je ok da se on skoncentrira na sam doživljaj ... a i ti ga možeš tu malo ponekad uzet pod svoje i natjerat ga da zaboravi sve kombinacije.Mislim da je ok da s vremena na vrijeme jedna strana priušti maksimalni nesebični užitak drugoj ... pa onda neki drugi put obrnuto.
Nije ni meni do nekog sad maženja (u smislu akcije), al ne volim ni hrk-fiju čim stvar završi ... red zagrljaja i topline tijela, par lijepih riječi, osjećaj zajedništva ... to mi je najdraža kombinacija.BebaBeba prvotno napisa
Mi smo i sami skužili nešto slično... I mi smo imali fazu ugađanja jedan drugome, kak je koga volja, a onda smo nekako silom prilika (uz malu djecu) naučili cijeniti i prednosti brzinske akcije kad se samo prepustiš, najčešće svatko svom užitku.tatek prvotno napisa
Za neke stvari treba mira i vremena (a još kad djeca nisu doma....) a ove hitre isto imaju svojih prednosti. Zapravo, baš razmišljam kaj je bolje i ne mogu se odlučiti - ovisi o trenutku, raspoloženju i 100 drugih stvari. Bitno je da paše jednoj i drugoj strani.
Ocito mi nismo romanticni.... uopce! :/tatek prvotno napisa
Meni ti zagrljaji, lijepe rijeci i mazenje pasu sami za sebe, poslije seksa ne...