-
Obzirom da sam trenutno u Aachenu na 15-dnevnom službenom putu, evo vam par informacija iz Njemačke vezanih uz ovu temu:
U najvećoj knjižari u gradu je veeeelika polica sa knjigama na temu odnosi, erotika, seks itd, od tipičnih "Supersex" knjiga, Kama sutre u starom i novom izdanju pa do modernih savjetnika i erotskih knjiga namijenjenih ženama (zavirit ću jednom malo da vidim što je to u njima baš usmjereno ženama
).
Jedna od boljih knjiga na temu sexa je "Sex tips fuer Boys and Girls" (ne znam ime engl. izvornika), na zabavan način daje upute tinejdžerima i onima malo starijima o svemu vezanom uz seks (to bi terbalo prevesti na hrvatski, bio bi hit!).
U kvartu u blizini kolodvora ima kao i obično gomila sex shopova, peep showa, gay klubova ... mislim da ih ima više ovdje na jednom dužnom kilometru nego recimo u čitavom Beču. Neki su fancy (tipa Beate Uhse) i uopće se ne kriju iza neprozirnih vrata već se u izlogu mogu vidjeti latex odjeća, vibratori, bičevi itd, dok neki izvana izgledaju kao zadnje prčvarnice (naravno, tamo nisam ulazio).
Slijedeća zanimjivost odavde je "red light district". Znao sam da to postoji u Amsterdamu i Hamburgu, no nisam pojma imao da toga ima i tu, u Aachenu. No, dok je to u Amsterdamu turistička atrakcija, sve te žene u izlozima, ovdje je to na vrlo "prizemnom" nivou, u jednoj podosta ofucanoj uličici ... istina, svega 150 metara od glavnog trga i vijećnice, no u ulici za koju valjda svi neupućeni misle da su u njoj neka skladišta ili slično. Tako sam i ja neupućeno zalutao ... i nisam se baš najugodnije osjećao. Prošao sam s kraja na kraj ulice, možda 100 metara dugačke, svaka kuća ima izlog, u njima su žene u različitim stupnjevima razodjevenosti (valjda ih je u cijeloj ulici bilo 50-tak u izlozima), kuckaju po prozorima i viču "Hej, dođi ovdje!", "Pogledaj me!" ... a osim mene u taj čas nije bilo nego još 2-3 šetača.
Uglavnom, preživio sam i to, nisam se osjećao baš najugodnije i neću više navraćati u tu ulicu ... i općenito mi sve to izgleda više jadno nego sexy i erotski.
Eto to vam je bio "Bericht aus Deutschland" ...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma