Tatek, svak' ima svoju optiku, meni se tvoja čini romantična, nemoj se naljutiti, to ti je samo (u mojim očima)plus

. Ekstremnom introspekcijom (višegodišnje praćenje ciklusa, potpomognuta oplodnja i sl.), meni se čini da su žene baš užasno ovisne o hormonima i da je puno toga baš u tom fiziološkom dijelu - ovulacija = povećana želja za sekskom, nevezano za to je li partner rekao ili napravio ovo ili ono, izgleda li ovako ili onako, tad anything goes. Čini mi se da su muški hormoni konstantniji pa su im manje podložni i uvijek je ta neka viša razina, a, prateći sebe, a i izmjenjujući iskustva s drugima - ovulacija = high fly power osjećaj, uključivo sex drive, nevezano za "objektivne" tj. vanjske okolnosti ("samopouzdanje", neopterećenost itd.). Doduše, za trudnoću to ne mogu tako jednoznačno linkat jer sam samo jednom bila trudna i super mi je bilo (ajme, da se cijeli život mogu osjećat kao u drugom tromjesečju, mislim da bi dogurala daleko na svakom polju - poslovnom, kreativnom itd.), unatoč strava strahovima stare IVF-trudnice oće li to bit sve OK. I, ostaje mi uputnik zašto je (onako - razvojno-biološki) u trudnoći onda povećan sex drive kad ne dovodi do rezultata (barem u smislu oplodnje). Of kors, dozvoljavam da sam sasvim zabrijala, ali volim filozofirat na te teme ženinog ciklusa.